duminică, octombrie 27, 2013

Noutăţi editoriale + Un nou partener pe blog!

Image and video hosting by TinyPic
Într-o mare de titluri traduse din străinătate, o editură care are încredere în scriitorii români şi le sprijină activitatea, talentul, şi le publică romanele preţioase, nu are decât admiraţia noastră infinită şi merită tot respectul din lume. Pentru că ea nu merge la sigur, alegând cărţi care deja au fost testate de o piaţă din afară, ci alege să rişte, să creeze propriile romane de succes. Una dintre aceste edituri am descoperit-o recent doar, spre ruşinea noastră, dar ne bucurăm din suflet că am aflat de ea, pentru că imediat am devenit captivate de titlurile ei. Este vorba de Editura Adenium! Ne bucurăm şi suntem onorate să anunţăm că Editura Adenium a acceptat să devină şi colaborator al blogului nostru, aşa că aşteptaţi-vă în curând la surprize, şi pentru început, la o recenzie şi un concurs! Mai multe nu vă spunem, vă ţinem în suspans. Puteţi afla mai multe despre cărţile publicate de editură accesând site-ul lor, blogul, sau pagina de Facebook

O mică parte din titlurile lor vi le vom prezenta şi noi mai jos, şi sperăm să vă încânte copertele frumoase, atrăgătoare, dar şi subiectele interesante ale cărţilor, cum s-a întâmplat în cazul nostru! 

„Destin Încarcerat”(Metamorfozele singurătăţii #1) de Gheorghe Vîrtosu

Un tânăr om de afaceri căruia viaţa părea să îi ofere totul ajunge să se confrunte cu cea mai cumplită faţetă pe care i-o poate oferi destinul: oprimarea libertăţii. 
În încercarea de a supravieţui condiţiilor de neimaginat ale închisorilor din Franţa, personajul trăieşte din plin teroarea metamorfozelor Singurătăţii. Acestea prind viaţă odată cu fiecare gând al subiectului, singurele care nu pot fi încarcerate şi care evoluează pe acoperişul invizibil al lumii, de la iluzii de natură angelică, până la coşmaruri sinistre.

Un roman fantezist, un prim volum de agonie şi extaz născut din dorinţa de a dezvălui infinitul minţii omului atunci când timpul devine ancoră de stâncă a existenţei, anulând realitatea...


„Amintirile unui însingurat” de Nicolae Sirius

Un roman menit să perceapă diferența subtilă între a susține o mână și a înlănțui un suflet.

S-au reîntâlnit întâmplător după douăzeci de ani și, depănând amintiri țesute pe canavaua singurătății, laitmotivul existenței fiecăruia dintre ei, un secret păstrat de ea cu sfințenie în toată această perioadă va ieși la lumină, pe cât de dramatic, pe atât de real.

Povești multicolore de iubire, evocate cu nostalgie de oameni care i-au cunoscut toate fațetele, când roz, când incolore…



„Pisica ruptă” de Mircea Daneliuc
Nu-i fascinantă povestea lui Iona? Cine poate să-i vadă, în bezna călduţă a marelui stomac, cosmica uluială cu care primeşte viitura acidă, făcându-l una cu gelatina slinoasă în care şi-a încleiat picioarele, faţa şi mâinile? Urletul lui răzbit în rânza aceea tremurândă pe întuneric, cu milioane de papile hulpave şi înfrăţite în piticimea lor, un polip bălos şi gata să macereze de-a valma pe cele fără de formă. Chilul fetid al mediocrităţii. Şi Iona vărsând de putoare…

„Este destul de greu să excelezi chiar şi într-un singur gen de artă. Dar să o faci în două genuri atât de diferite ca manieră de manifestare a creativităţii – singurul lucru comun fiind în fapt povestea, dar asta este comună şi vieţilor noastre, până la urmă! – chiar nu este la îndemâna oricui. Lui Mircea Daneliuc îi este.” (Liviu Antonesei)

Cum vi se par titlurile prezentate până acum?

5 comentarii:

  1. Foarte frumoase titlurile prezentate de aceasta editura. Amintirile unui insungurat mi se pare cea mai interesanta :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiam ca exista aceasta editura insa ma bucur ca o promovati, in acest mod incurajati literatura romana. Stii de ce sunt uimita? De copertile atragatoare. Am intrat pe site-ul lor si mie mi-a atras atentia seria aceea de carti ,,o inima de broscuta'' cu un puricel, un viermisor si o picatura de sange:-) :-) .

    RăspundețiȘtergere
  3. Aud pentru prima data de aceasta editura si ma bucur ca exista inca edituri carora nu le este frica sa lanseze cartile autorilor romani.
    Titlurile si copertele sunt atragatoare, dar cea mai interesanta mi se pare "Amintirile unui insingurat". :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Prin intermediul copertei de la Amintirile unui insingurat am descoperit si eu editura. Mi s-a parut superba coperta si am devenit imediat interesata de carte. Apoi am dat si de Metamorfozele singuratatii, care iar e interesanta, atat coperta cat mai ales subiectul, dar si de alte titluri ca Damele de pica etc. O sa le mai prezint pe parcurs si pe restul :) Noi suntem foarte bucuroase de noua colaborare.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi se par niste titluri interesante si au si copertile pe masura. Mai auzisem de aceasta editura, dar nu am avut ocazia sa citesc vreo carte de la ea. :)

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!