sâmbătă, august 03, 2013

Cum te-ai simți dacă întreaga ta viață ta ar fi o minciună? „Două adevăruri şi o minciună”(Jocul Minciunii #3) de Sara Shepard - Recenzie!

Cartea a apărut la Editura Leda şi o puteţi comanda de AICI.

În ultimele săptămâni, viaţa Emmei s-a schimbat la 180 de grade. Dintr-o tânără săracă luată în plasament, acum e bogată, are prieteni, o familie.. dar nu mai are linişte, şi şi-a pierdut şi identitatea, forţată fiind de ucigaşul surorii ei gemene să îi ocupe locul.
Dacă primele două volume ne-au arătat că Sutton în viaţă era doar o mică ticăloasă superficială şi fără scrupule, care se distra jucându-se cu vieţile celorlalţi şi plănuind cele mai oribile farse, în acesta se pune mai mult accent pe altă latură a ei, cea sentimentală. Descoperim că poate şi ea avea o inimă, şi chiar dacă pe ea erau depuse destule straturi de răutate, aceasta nu bătea pentru Garrett, iubitul ei oficial, ci pentru Thayer, fratele uneia dintre prietenele ei, şi cu care avea o relaţie în secret. Se pare că exact această legătură ascunsă ar fi purtat-o în locul periculos unde i-a fost răpită viaţa.
Desigur, urmărind acelaşi tipar, toate indiciile pe care le descoperă Emma înclină în a-l incrimina pe Thayer. El pare a fi cel care a văzut-o ultimul pe Sutton în viaţă, şi datorită trecutului lui dubios şi a situaţiilor bizare în care se pare că a fost băgat, nu e greu de crezut că el ar fi suspectul principal. 
Faţă de celelalte cărţi, mă bucur că de data aceasta motivele pentru care el i-ar fi dorit moartea lui Sutton păreau mai captivante. Nu le-am crezut niciodată până acum pe prietenele ei bune suspecte, sau pe sora ei vitregă. Nu spun că unele dintre ele nu ar fi fost în stare să facă asta, sau că nu ar fi avut de ce, pentru că una dintre farsele macabre ale lui Sutton practic le-a pus viaţa în pericol, dar pe mine ele nu m-au intrigat aşa tare. 
Poate sunt subiectivă, deoarece Thayer mi-a captat interesul încă de la puţinele episoade pe care le-am văzut din „The Lying Game”, serialul realizat după serie. Însă mi-a plăcut aerul lui misterios din carte,  ascuns, de bad boy, replicile lui rare dar pline de subînţeles şi care intrigau, dar mai ales momentele pe care le petrecea cu Sutton, deci e momentan personajul pe care îl plac cel mai mult. 
Părţile mele preferate rămân acele flashback-uri pe care Sutton – fantoma ei, entitatea, ce o fi ea acum – le are uneori. Sunt ca anumite piese de puzzle care ne sunt aruncate si care reuşesc să ne menţină trează curiozitatea, deoarece încercăm să le descoperim sensul şi să aflăm noi piste şi informaţii prin intermediul lor. Tot datorită acestor scurte amintiri am putut observa interacţiunile ei cu Thayer, apropierea frumoasă dintre ei, şi faptul că sentimente puternice îi uneau. Îmi venea greu să cred că îşi pot face loc astfel de trăiri şi emoţii în sufletul ei, dar mi-a fost drag să descopăr şi altă latură a lui Sutton, una mai umană.
„Două adevăruri şi o minciună” mi-a plăcut cel mai mult din serie, până acum, deoarece primele două volume mi s-au părut cam superficiale în ceea ce priveşte acţiunea, şi lipsite de substanţă. Însă acum parcă am descoperit unele indicii mai palpabile referitoare la ultima seară a lui Sutton. Ştiu că seria e pe departe de a fi terminată pentru mine, mai am un drum lung de trei volume de parcurs până la final, pagini de citit, informaţii de rumegat, dar admir abilitatea aceasta a Sarei Shepard de a şti să creeze suspans, mister, de a ne menţine interesul. Cu toţii ştim atunci când citim că persoana despre care toate lucrurile înclină că e criminalul nu este de fapt, că vor mai fi mulţi suspecţi până la final, când în sfârşit vom descoperi adevărul, dar nu ne putem abţine să nu citim cărţile. 
Seria avansează din ce în ce mai interesant şi promite. Dacă vă doriţi o lectură uşoară, de vară, presărată cu mister, drame adolescentine, minciuni, e alegerea potrivită. Adolescenţii, şi mai ales fanii seriei „Micuţele mincinoase” cu siguranţă o vor citi cu mult entuziasm şi vor fi încântaţi!

„- Poate că Thayer a fost cel mai bun prieten al lui Laurel, dar nimeni nu putea să facă abstracţie de felul în care te privea.
Emma simţi un nod în gât. Ştia doamna Mercer despre relaţia dintre Sutton şi Thayer?
- Şi..cum mă privea?
Doamna Mercer o studie pe Emma pentru o secundă, cu o expresie impenetrabilă.
- Ca şi cum ar fi făcut orice ca să fie cu tine.

„L-am examinat atentă pe Thayer. Am încercat să mă imaginez iubindu-l. Având o relaţie secretă. Riscând prietenii numai pentru a fi cu el. Chiar şi moartă, chiar şi lipsită de amintiri, am putut să simt ceva tresărind în mine pentru el, o atracţie magnetică ce mă îndemna să mă apropii de el cât de mult puteam.”
Recenzia celorlalte volume din serie:
Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic 

44 de comentarii:

  1. Multumim pentru recenzie!! :D
    Trebuie sa ma apuc si eu de seria asta cat de curand :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Din nefericire n-am citit seria, dar am văzut serialul şi ştiu că sunt foarte diferite pentru că am citit mai multe recenzii.

    Thayer e noul suspect, cred că de asta s-au legat şi în serial când au făcut ultimul episod înainte să fie naulat.
    Băiatl din carte pare aşa diferit de băiatul din serial, adică în serial e mereu dulce şi toate cele, în timp ce în carte e aşa huh.
    Atunci dacă sunt 6 cărţi în srie poate citesc şi eu, mi-a fost oarecum teamă să nu fie 12 volume ca la Pretty Little Liars.

    RăspundețiȘtergere
  3. chiar ieri intreba o prietena care este ordinea in care trebuie sa citesc Micutele mincinoase? mi-a spus ca trebuie mai intai sa citesc vol1-4 format librarie, apoi sa citesc 1-4 format chiosc?! la jocul minciunii e simpla ordinea pana acum nu sunt decat variante librarie vol 1-3, chiar vreau sa cumpar cartile Sarei Shepard, ma tenteaza de mult timp! dar ce sa citesc mai repede si cand:)>? am inteles ca micutele mincinoase are 8 vol, iar jocul minciunii 6! deci mai ai de asteptat inca 3 volume:). Eu prefer cateodata ca astept pachete promotionale si oferte si sa iau setul complet si cand citesc sa citesc o serie cap-coada! asa am facut si cu Harry Potter am gasit o mega oferta, am cumparat seria vol2-7 ca vol 1 il aveam si am citit o luan de zile numai Harry otter:D, acum astept setul complet Cronicile din Narnia vol1-7, si la fel o sa procedez intru pe serie si o termin, ceea ce vreau sa iti spun este ca imi place sa nu imi fie prelungita asteptarea:)), uite de exemplu am citit pe strada Dublin si ma omoara gandul ca trebuie sa mai astept o groaza pana apare continuarea vol2, sau am Otravurile din Caux vol1,2 mor de nervi ca nu mai apare odata si vol 3 sa am seria completa:)) am si eu o boala pe serii complete si cand intru pe ele sa le termin.
    Off topic, vroiam sa te intreb daca ai idee seria Cronicile din Narnia are doar 7 volume? nu de alta dar am vazut pe un site acum ceva timp o persoana care oferea volumul 9 din seria?! si am tot cautat pe ent si am gasit ca are numai 7, setul pe care il astept!
    E frumos jocul minciunii, dar eu cand o sa cumpar cumpar cu totul si cu micutele mincinose cu tot daac tot am boala pe colectii:)

    RăspundețiȘtergere
  4. acum vad comentariul Stefanei Alexandra, 12 VOLUMEEEEEEEEEEE??????????? incep sa ma sperii....

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu am citit cartile, am inceput primul volum, apoi l-am abandonat pentru ca mi-a picat in mana o carte pe care mi-o doream de multa vreme. Si serialul l-am abandonat, nu mai stiu exact de ce. Seria asta e mai buna decat "Micutele mincinoase"? E mai bine structurata, are personaje mai complexe, sau tot ca MM?

    RăspundețiȘtergere
  6. Pretty little liars.Iubesc serialul si am citit putin si din carte,doar ca nu am avut ocazia sa le citesc inca:(. Sper ca voi avea in viitorul nu foarte indepartat.
    Seamana foarte mult cu "Micutele mincioase" ce-i drept,sper totusi sa fie la fel de interesanta.
    ^_^

    RăspundețiȘtergere
  7. Stefana, nici in carte nu as putea spune ca Thayer nu e dragut sau ceva. Doar ca nu se afla intr-o postura prea buna, lumea il judeca, si scriitoarea incearca sa creeze si acel voal de suspans in ceea ce il priveste, ca sa il faca sa para suspect. Are unele iesiri mai necontrolate, dar in rest e ok.

    Catalina, daca doresti sa citesti Micutele mincinoase in ordine, da, ar trebui sa citesti primele 4 volume scoase in editia de librarie, si dupa sa citesti cele 4 nuvele aparute in editie de chiosc. Seria Micutele mincinoase are preconizate vreo 14 volume, nu stiu exact cate au aparut pana acum..cred ca 12 sau 13 in afara. Si eu am o problema cu asteptarea urmatoarelor volume din serie, mai ales in ceea ce priveste seriile mele preferate. A! Cronicile din Narnia are 7 volume, nu 9.

    Ramona..nu as putea sa iti fac o comparatie. Sincer, nu stiu care e mai buna. Din MM am citit doar un volum, iar actiunea lui s-a petrecut in primul episod din serial. Iar din serial am vazut cam un sezon. Iar la The Lying Game.. am citit primele 3 volume si am vz vreo 6 episoade din serial. Inclin totusi sa cred ca MM e mai buna, deoarece are atatea volume aparute in afara, deci clar are succes, dar si serialul este unul vizionat, pe cand The Lying Game a fost anulat.

    RăspundețiȘtergere
  8. Merci! Inseamna ca persoana care dadea vol noua la schimb:-) :-) :-) il scrisese el:-) :-) . Deci daca ar trebui sa incep sa incep cu ceva de sara shepard ar trebui micutele mincinoase carti si serial...hmm...momentan cred ca in seara asta o sa mai vad putin din the vampire diaries. Sa stii ca nu intotdeauna un serial se opreste din cauza faptului ca nu e bun, se poate si din cauza unei mediatizari slabe care duce la un nr mic de interesati. Ati vazut vre-odata LIE TO ME?... trei sezoane genialeeeeee va recomand sa vedeti primul episod din primul sezon si nu va veti mai opri garantat. Din pacate nu inteleg de ce nu se filmeaza si sezonul patru fiindca este foarte bun

    RăspundețiȘtergere
  9. Poate s-a incurcat persoana cu Cronicile din Narnia, nu stiu ce sa zic. Pe Goodreads doar 7 volume apar. Eu am terminat zilele astea de vazut The Vampire Diaries si mi-a placut mult. Nu am auzit de Lie to me, despre ce e vorba in el?

    RăspundețiȘtergere
  10. http://www.cinemarx.ro/filme/Lie-to-Me-Lie-to-Me-499316.html citeste aici si o sa intelegi:-) . Dr Cal are si o fiica adolescenta:-) simpatica. Treaba e ca imi place ca e realizat dupa intamplari adevarate, inveti multe chestii din citirea limbajului corporal o sa iti prinda bine: d, eu la un momentdat interpretam fiecare gest al oamenilor din jurul meu:-) :-) :-) , eu zic ca nu te costa nimic sa vezi primul episod din primul sezon online iar apoi te decizi ce faci, daca il vezi si pe urmatorul, la mine a creat dependenta si l-am vazut de doua ori pana acum, si inca astept o minune sa se filmeze sezonul patru

    RăspundețiȘtergere
  11. Sinceră să fiu, n-am citit nici această serie, nici n-am văzut serialul. De-acum încolo vreau să mî apuc de Micuţele Mincinoase, dar habar n-am cum să le citesc :)) . În fine, nu asta contează. Chestia este că seria asta, Jocul minciunii, pare bună. Chiar mi-o doresc :)) -Acum iar îmi măresc wishlistul :l -

    RăspundețiȘtergere
  12. @umbrelecartilor citeste variantele librarie patru volume apoi editiile de chiosc patru volume, eu asa am primit recomandare ca se citesc, mie imi spui? Si eu mi-l maresc considerabil cand tai una adaug zece:-) :-) :-) pana la batrante sa tot cumpar

    RăspundețiȘtergere
  13. Catalina, descrierea lui seamana cu cea de la The Mentalist. Si Patrick Jane studiaza reactiile celor din jur, le intinde diferite curse, si isi da seama care e criminalul. Iti recomand serialul, e genial, momentan e unul dintre preferatele mele. http://www.cinemarx.ro/filme/The-Mentalist-In-mintea-criminalului-486457.html

    RăspundețiȘtergere
  14. Uite, cineva descrie foarte bine serialul intr-un comentariu: "Mare figura personajul principal al acestui film: simpatic, optimist, cunoscator de caractere, fin observator, sensibil, carismatic, imbracat tot numai in atuuri. Desi isi pierde familia in mod tragic, are puterea sa ne seduca cu zambetul sau fermecator de inocent! Filmul are intr-adevar marele avantaj de a nu ne plictisi cu detalii odioase ale crimelor pe care le ancheteaza politistii, bazandu-se pe observarea de caractere si comportamentul personajelor implicate in fiecare caz. E presarat si cu umor axat pe reactia colegilor lui Jane atunci cand acesta face lucruri iesite din conduita politieneasca: jocul la cazino, curtarea vaduvelor legate de cazuri, caracterul rebel al lui Jane in relatie cu sefii, pariurile zonale, etc. Serialul e aparte prin lucrurile pozitive pe care le subliniaza din viata, mai mult decat tragediile cazurilor; este lipsit de violenta, de imagini traumatizante cu mult sange, corpuri descompuse si autopsii cu analiza verbala, fara sonorizare puternica a pumnilor sau a rafalelor de gloante atat de caracteristica serialelor "CSI New York" sau "Miami", s.a. Prin urmare, e bun si merita urmarit."

    RăspundețiȘtergere
  15. Stiu The mentalist, numai ca nu am avut timp sa il vizionez, da exact asa est si Lie to me. Nici mie nu imi plac Criminal minds, CSI Miami etc seriale care merg pe investigatii criminale s.a.m.d cu rafuieli, gloante, pistoale, etc, in serialele astea The mentalist si Lie to me se merge pe anchete bazate pe limbajul trupului. Imi plac mult. Chiar mi-ai dat o idee la ce serial sa ma uit dupa ce termin tvd, ma gandeam la ultimul sezon din godsip girl sau game of thrones sez unu, dar s-ar putea sa incerc the mentalist ca aveam in plan sa ma uit demult la el.

    RăspundețiȘtergere
  16. Am castigat primul volum al seriei insa nu m-a facut sa ma dau cu capul de pereti pana la al doilea volum, de aceea nici nu am continuarile. Mi se pare ca autoarea uneori lungeste mai mult decat trebuie, cea ce ma intimideaza uneori, prea multe volume care ar fi putut sa fie doar o trilogie.

    RăspundețiȘtergere
  17. Nu am citit prima carte, dar am citit-o pe a doua (ciudat, stiu) si mi-a placut foarte mult <3

    RăspundețiȘtergere
  18. Asa cred ca o sa fac si eu, imi cumpar micutele mincinoase, si jocul minciunii incerc sa fac rost de el prin schimb de carti daca nu e chiar asa wow, mie nu imi plac cartile care o lungesc mult si devin plictisitoare fara sa ma tina in suspans

    RăspundețiȘtergere
  19. Acest volum mi s-a parut mult mai bun decat primele doua din serie. Poate din cauza faptului ca desi Emma descoperea lucruri care pareau sa le incrimineze pe fete, eu nu puteam sa cred ca ele si-au omorat prietena. Cu Thayer in schimb, povestea sta putin diferit, iar acest lucru m-a facut sa citesc cartea pe nerasuflate.

    RăspundețiȘtergere
  20. Acest volum mi s-a aparut asemanator cu precedentele, fara prea multa actiune, ci doar cu supozitii privind ucigasul lui Sutton. A fost neasteptata aparitia lui Thayer, dar nu m-a surprins indeauns de mult incat sa acord cartii o nota maxima.
    Si mie mi s-a parut ca autoarea incearca sa lungeasca povestea si nu i-a iesit cu brio. Totusi mi-a placut sa aflu mai multe lucruri din trecutul lui Sutton, desi actiunea nu a fost pe primul loc, avand in vedere ca dinamismul a lipsit.
    Un alt lucru care nu m-a incantat a fost relatia dintre Emma si Ethan. Mie imi par mai mult prieteni, decat iubiti. Nu exista chimie, scantei, cu atat mai putin artificii. Pe langa faptul ca nu se potrivesc deloc mai sunt si certuile lor prostesti, care chiar nu isi iau locul, totul datorandu-se neincrederii nefondate ale lui Ethan.
    Cel mai bine este ca seria sa fie citita neintrerupt. Daca se face o anumita pauza parca nu mai simti acea placere de a o lectura.
    Sincera sa fiu, Jocul minciunii nu este cine stie ce, dar daca doresti o lectura usoara, in care sa iti pui intrebari cu privire la misterul ce invaluieste actiunea, atunci e numai buna.

    RăspundețiȘtergere
  21. Diana, iti multumesc ca ne-ai spus asta. Nu cred ca voi continua sa cumpar seria.
    Cineva care iubeste seria Micutele mincinoase?

    RăspundețiȘtergere
  22. Am avut odata ocazia sa imi cumpar primele doua volume cand aveau mare reducere pe Elefant, ceva gen 25 de lei amandoua dar am renuntat in ultimul moment. Am urmarit serialul si imi pare foarte rau ca s-a anulat, cred ca e ca si in cazul seriei MM, serialul bate cartea. Nu zic ca nu mi-a placut seria Micutele Mincinoase,dar sunt foarte simple, scrisul autoarei nu are nimic special si cred ca sunt mult prea scumpe cartile la valoarea lor. Si pe astea mi le-am luat la fel, pachet pe elefant la vreo 50 de lei.
    E frumoasa recenzia si ma bucur ca tie ti-au placut cartile, dar daca seamana cu MM nu am de gand sa mi le achizitionez.
    Dar poate le primesc cadou, cine stie :))

    RăspundețiȘtergere
  23. micutele mincinoase are 13 volume, iar jocul minciunii are 7 pana acum publicate .
    Serialul a fost anulat dupa sezonul 2 , trist chiar imi placea
    iubesc stilul autoarei

    RăspundețiȘtergere
  24. Argh,vreau si eu volumele 2 si 3.Debea astept sa imi ajunga odata coletele si sa ma apuc de citit.Pur si simplu,am terminat serialul,pentru ca s-a anulat*cea mai proasta decizie* si acum nu mai am cum sa imi hranesc nevoie de jocul minciunii .Le vreau @.@.Si intr-un fel imi place ca sunt atat de multe volume,mai ales ca ultimele volume publicate din PLL *#7 #8 *pe care le=am citit pana acum,devin din ce in ce mai bune,nu plictisitoare cum ma asteptam.Sper sa fie la fel si la TLG.

    RăspundețiȘtergere
  25. @Krisszu, cate??? Jeez, auzisem ca are multe, dar ma gandeam la 7-8....daca si in retul volumelor actiunea e atat de ''complexa'' ca si in cele publicate la noi, nu prea cred ca vor aparea pe rafturile bibliotecii mele...

    RăspundețiȘtergere
  26. De obicei acestei autoare ii place sa lungeasca. Pun pariu ca o sa mai scoata inca 2-3 volume la fiecare serie... Ma intreb cati fani a pierdut pe parcursul a atator volume :-?. Ultima data, am vazut multa lume pe goodreads certandu-se din cauza numarul de volume...

    RăspundețiȘtergere
  27. Desi imi place Tlg,si nu as vree sa se termine prea curand povestea,ar fi mai bine daca s-ar opri din publicat mai devreme decat a facut la Pll*defapt nici nu s-a oprit inca*.Astfel poate sa pastreze esenta povestii.Si mult mai multi fani.

    RăspundețiȘtergere
  28. Oricum, serialele mi s-au parut mult mai bune decat cartile. Cred ca asta e prima data cand spun asa ceva, uff...

    RăspundețiȘtergere
  29. Oricum, serialele mi s-au parut mult mai bune decat cartile. Cred ca asta e prima data cand spun asa ceva, uff...

    RăspundețiȘtergere
  30. Oricum, serialele mi s-au parut mult mai bune decat cartile. Cred ca asta e prima data cand spun asa ceva, uff...

    RăspundețiȘtergere
  31. @Lexy asa e si in cazul meu. Iubesc serialul PLL, insa de carti nu prea vreau sa aud...

    RăspundețiȘtergere
  32. Mi s-a spus ca volumele urmatoare ar fi mai bune, mai pline de actiune, dar nu stiu daca sa risc si sa mi le cumpar...

    RăspundețiȘtergere
  33. Lexy, uita-te la serial si vezi daca iti place...

    RăspundețiȘtergere
  34. N-are rost să se uite la serial sunt două chestii total diferite, doar baza e aceiaşi: două gemene despărţite la naştere, punct restul e schimbat. La fel şi la PLL baza e la fel în rest sunt multe lucruri schimbate. Serialele doar se folosesc de câteva date pentru plot în rest îşi fac propriile scenarii.
    Eu am ajuns la volumul acesta şi mi se pare mai bun ca primele 2:D

    RăspundețiȘtergere
  35. Ma uit la serial - sau ma uitam :)) - si mi-a placut. Pacat ca a fost anulat :(

    RăspundețiȘtergere
  36. NU a fost anulat! Uite: http://www.seriale.filmesubtitrate.info/?s=pretty+little+liars

    RăspundețiȘtergere
  37. Mă refeream la The Lying Game, nu la Pretty Little Liars.

    Am citit cartea! Da! Krisz e numai vina ta. A fost interesantă, clar mai bună decât precedentele. Thayer a fost aşa awww în majoritatea timpului, chiar dacă Emma a avut problemele ei cu el.

    RăspundețiȘtergere
  38. Am citit acest volum si am ajuns(si citit) ultima carte, deci am aflat cine e criminalul. Dezamagita total

    RăspundețiȘtergere
  39. Sincer nu stiu daca sa zic ca serialul e mai bun decat cartile,atata timp cat ambele mi-au placut :-??.Chiar foarte mult

    RăspundețiȘtergere
  40. Nu am citit carte asta,dar am inceput sa ma uit la serialsi mi se pare destul de interesant.Imi place recenzia ta si chiar mi se pare foarte frumoasa cartea.Cred ca o sa-i dau o sansa acestei serii.

    RăspundețiȘtergere
  41. O recenzie foarte buna,o carte foarte buna.Merita citita cu siguranta.

    RăspundețiȘtergere
  42. Da,asa este.De-abia astept sa o incerc si eu.

    RăspundețiȘtergere
  43. De fapt, sunt doar 6 volume. Pacat ca sunt doar 3 publicate in Romania..

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!