sâmbătă, martie 30, 2013

Leapșa cuplurilor!

Am furat leapșa de pe blogul The Green Doot dar din ce scrie acolo, ea a fost tradusă inițial de 3unghi din altă parte.
Ne-a plăcut foarte mult și ne-am dorit să o completăm și noi. Am schimbat unele întrebări la care nu am fi avut un răspuns pozitiv, dar și exprimarea la altele.. nu suna așa bine ”Dacă 7 s-ar despărți..”, ”Cât de importanți sunt 1”..etc. 

Regulile: Numeşte top 10 cupluri preferate din toate cărţile/ filmele/ serialele posibile, apoi răspunde la întrebări. NU TE UITA LA ÎNTREBĂRI ÎNAINTE!

Astea fiind spuse, let's get it started! :D

Krisz :

Eu am ales personaje doar din cărți, am o groază de cupluri preferate și dacă puneam la socoteală și serialele, filmele, nu mai terminam niciodată :)). Am ales personaje din cărțile contemporane, nu am pus și din cele clasice, deși aveam multe cupluri preferate și din ele. Ah, și nu i-am pus în ordine aleatoare, nu am un top al preferințelor.
1.            Jem si Tessa (Dispozitive Infernale)
2.            Patch si Nora (Îngerul Nopții)
3.            Four și Tris (Divergent)
4.            Lucas si Jaqueline (E ușor să te iubesc)
5.            Emil și Evie (Eternal Starling)
6.            Adam și Mia (Dacă aș rămâne)
7.            Prințul Maxon și America (The Selection)
8.            Josh și Nastya (The Sea of Tranquility)
9.            Henry Schoonmaker și Diana (seria Lux)
10.        Adrian și Rose (Academia Vampirilor)

1.  Îţi mai aduci scena/episodul/fragmentul în care ai început să îi preferi pe numărul 6?
Cred că pas cu pas am început să mă atașez de ei, ca și cuplu, dar a fost o scenă în volumul 2, ”Where She Went”, pe un pod, care mi s-a părut foarte emoționantă. Nu o să dau detalii pentru că nu vreau să dezvălui nimic.

2. Caracterizează-i în câteva cuvinte pe cei din cuplul 2:
Nora și Patch au trecut prin unele trasnformări de-a lungul seriei, așa că o să vorbesc strict de primul volum. Patch e genul de tip sarcastic, arogant, sexy, pasional, capabil să pună pe jar inima oricărei fete cu șarmul și felul lui de a fi, iar Nora e fata cuminte, organizată, liniștită, cu un simț asculțit al ironiei, curioasă și inteligentă.

3.  Ți-ai imaginat vreodată cum ar arăta personajele din cuplul 4?
Da. Nu știu cum îi cheamă, dar mi-aș dori să aflu, mai ales în ceea ce îl privește e tip, deoarece e foarte potrivit pentru personaj..misterios și frumos..

4. Dacă perechea 7 s-ar despărţi, cum ai reacţiona?
Încă nu sunt împreună, dar eu îmi doresc din tot sufletul să fie, deoarece sunt ideali unul pentru celălalt, se completează perfect. Nu vreau să mă gândesc cum m-aș simți dacă ar reacționa, prefer să îmi imaginez cum vor fi ca și cuplu.

5.  De ce sunt cei din cuplul 1 aşa importanţi?
Pentru că sunt sensibil, frumoși, au un suflet pur, minunat. E imposibil să nu fii învăluit în vraja lui când citești fragmente cu ei, sunt pur și simplu magici împreună.

6.  Este cuplul 9 pe bune sau doar o glumă?
E greu să îi numești cuplu în momentul de față, deoarece au trecut prin atâtea răsturnări de situație, au avut parte de atâtea intrigi, piedici în calea fericirii lor. Nu sunt împreună acum, dar sper că va răsări soarele și pe strada lor, pentru că merită.

7.  Dintre toţi, care au cea mai mare chimie?
La toți am simțit chimia dintre ei și ce simt unul pentru celălalt, dar cei mai pasionali, cel mai intens cuplu, emoțional vorbind, și nu numai, este cel dintre Lucas și Jaqueline din ”E ușor să te iubesc” (perechea a 4-a).

8.  Dintre toţi, care au cea mai puternică legătură?
Nastya și Josh (cuplul 8), și nici nu a trebuit să clipesc ca să răspund la asta. Ei sunt două suflete deteriorate, distruse, care acum încearcă să se repare și să lipească cioburile. Sunt două personaje incredibile, care reușesc să se ajute unul pe celălalt și ne demonstrează că mereu există speranță pentru cine, că sunt persoane care te vor salva, chiar dacă și ele suferă, sunt rănite. Ei avut de la început un fel de legătură invizibilă care i-a adus împreună, care a devenit tot mai puternică pe zi ce trece.

9.  Dacă ar fi să le dai un sfat celor din cuplul 10, ce le-ai spune?
Nu știu dacă mai are vreun rost să le dau acum un sfat, cei care ați citit seria ”Academia Vampirilor” știți despre ce vorbesc. Dacă ar fi să le spun ceva acum, i-aș spune lui Adrian să nu mai sufere pentru că Rose nu l-a meritat niciodată și nu a pus suflet nici un sfert din cât a pus el.

10.  Care dintre perechi a rezistat cel mai mult?
Depinde, unele au rămas împreună la sfârșitul cărții, sau în acest moment sunt un cuplu, dar nu avem de unde ști ce se va întâmpla în viitor.

11. De câte ori s-au despărţit cei din cuplul 6?
O dată..

12. Dacă lumea ar fi invadată dintr-o dată de o apocalipsă, cine ar supravieţui?
Depinde ce fel de apocalipsă. De fapt nu, toți ar supraviețui, doar nu sunt eu Nostradamus sau Dumnezeul personajelor să spun care și cum va muri.

13. Şi-au ascuns cei din cuplul 7 relaţia cu un motiv?
Nu, și-au ascuns doar legătură mai puternică dintre ei de văzul lumii și prietenia frumoasă.

14. Mai sunt cei din cuplul 4 împreună?
Sunt sigură că da.

15. Este perechea 10 reală?
Reală în ce sens? Dacă stăm să ne gândim așa, niciuna nu e reală, sunt cupluri fictive, din cărți. Că ele trăiesc și există în sufletul cititorilor și al scriitorului, e altă poveste.

16. Dacă cele 10 perechi ar fi puse în Jocurile Foamei, care ar câştiga?
Four și Tris (perechea 3), cu siguranță. Sunt niște luptători, sunt puternici, știu să mânuiască o armă, sau să bată pe cineva să le sune apa-n cap.

17.  A încercat vreodată cineva să saboteze perechea 5?
În carte e un triunghi amoros, deci e complicat să zici care și cum sabotează. Cert e că ambii vor să recâștige inima eroinei, așa că e firesc ca uneori Alex să încerce să îl pună într-o lumină proastă pe Emil și viceversa.

18.  Care pereche ai apăra-o până la moarte?
Pe toate le-aș apăra pentru că le iubesc și trebuie să rămână împreună (sau să fie împreună).

19.  Ce ai schimba la perechea 3?
Păi..în volumul doi, ”Insurgent”, am fost destul de dezamăgită de turnura pe care a luat-o relația dintre Four și Tris. Aș dori să colaboreze mai mult, să aibă încredere unul în celălalt, să nu își mai ascundă lucruri. Nu mi se pare normal să se întâmple astea într-un cuplu, oricât de dificile ar fi circumstanțele.

20.  Dacă o vrăjitoare rea ar coborî din cer şi ţi-ar spune să desparţi o pereche pentru totdeauna că altfel le va despărţi ea pe toate, pe care ai alege s-o strici?
I-aș spune vrăjitoarei să se ducă naibii învârtindu-se, ca dacă nu, Duhul protectiv al cuplurilor din cărți o să o aibă el de cojocul ei. :)) 

Alexya:

1. Heathcliff și Catherine
2. Emma și Dexter
3. Mr. Darcy și Elizabeth
4. Georgina și Roman
5. Rose și Adrian
6. Nora și Patch
7. Juliette și Adam
8. Lissa și Christian
9. Kylie și Derek
10. Dru și Christopher

1. Îţi mai aduci scena/episodul/fragmentul în care ai început să îi preferi pe numărul 6?
Da, îmi aduc foarte bine aminte. A fost momentul în care ei doi au fost nevoiți să se cunoască la ora de reproducere umană, fiind una dintre temele date de professor – să afle cât mai multe despre colegul de bancă. Am adorat cât de nemernic și adorabil era Patch, cum îi demonstra că știe aproape totul despre ea, doar după câteva minute în care a primit-o. Modul în care reușea să pune niște întrebări la care Nora nu ar fi răspuns nimănui și faptul că, la sfârșitul orei, ea a realizat că nu știe nimic despre băiatul cu ochii negrii, dar el știa totul despre ea :X . Cum să nu îi iubești?

2. Caracterizează-i în câteva cuvinte pe cei din cuplul 2:
Sunt minunați împreună. Sunt foarte diferiți, iar acest lucru îi face să fie un cuplu atât de superb.
Derek este foarte încrezător în el, șarmant, chipeș, este conștient de influența pe care poate să o aibă asupra oamenilor cu ajutorul personalității lui puternice și ieșită din comun, de care profită de fiecare dată, fără rețineri. Este genul de persoană care nu are un scop anume în viață, dar știe că trebuie să o trăiască din plin și la momentul oportun, va realiza care e chemarea lui, chemare care va fi magnifică.
Emma este o fată foarte amuzantă, ciudățică și simplă, la prima vedere, dar după ce o cunoști îțî dai seama complexitatea și de umorul extraordinar de sarcastic și ironic cu care e înzestrată. Ea știe ce vrea să fie în viață, ce dorește să realizeze, dar îi lipsește un lucru esențial: încrederea. Nu este conștientă de personalitatea ei, nu realizează cât de minunată e, dar acest lucru o ascunde cu ușurință cu ajutorul glumelor.
Nu și față de Derek. Inițial ei erau doar amici. Pe parcursul vieții, au devenit niște prieteni foarte buni, prieteni ce se ajutau reciproc oricând, ce contau unul pe altul tot timpul. Chiar dacă au trecut prin greutăți, au reușit să se regăsească și să își îndeplinească destinul: de a fi împreună, un întreg, o singură persoană, dar perfectă.

3. Ți-ai imaginat vreodată cum ar arăta personajele din cuplul 4?
Eu cred că acești actori ar putea să îi joace cu ușurință pe Georgina și Roman :X.

4. Dacă perechea 7 s-ar despărţi, cum ai reacţiona?
Nu mi-ar plăcea. Adam e cel mai potrivit pentru Juliette. Este bun, protector, iubitor. Tot ce are nevoie Juliette după tot ce a primit din partea vieții. El este salvarea ei, regăsirea de sine, umanitatea ei. Însă aș putea înțelege motivele despărțirii, dacă ar fi rezonabile.

5. De ce sunt cei din cuplul 1 aşa importanţi?
Este un cuplu important pentru că am fost impresionată de dragostea lor. Sunt foarte egoști, răi, masochiști. Dar care se iubesc enorm. Au o dragoste aparte, o dragoste care îi unește într-un mod ireal. El e ea, iar ea e el. Nu pot trăi unul fără altul, nu pot supraviețui unul fără altul. Este o dragoste înfiorătoare, macabră… dar e o iubire adevarată, ce trece peste limitele imposibilului.

6. Este cuplul 9 pe bune sau doar o glumă?
Nu e pe bune, dar nici o glumă. Sentimenele există, dorința trăiește, pasiunea ia loc în inimile lor. Însă nu sunt împreună. Kylie trece printr-o perioadă grea, o perioadă de recunoaștere de sine. Trebuie să afle ce e ea cu adevărat, pentru a putea face pasul următor. Derek acceptă acest lucru, dacă ar fi doar singurul lucru care îi desparte. El are fricile lui, la fel cum Kylie le are pe ale ei. Vor fi până la urmă împreună? Sper din suflet, deoarece merită o șansă la dragostea ce o împărtășesc unu față de altul.

7. Dintre toţi, care au cea mai mare chimie?
Fiecare au chimia lor aparte. Nu aș putea alege cu adevărat.

8. Dintre toţi, care au cea mai puternică legătură?
Heathcliff și Catherine. Chiar dacă se rănesc în niște moduri imposibil de suportat, legătura e la fel de strânsă ca niciodată. 
Nici faptul că Catherine a ales pe altcineva ca soț, chiar dacă Heathcliff face tot posibilul să devină bogat, pentru a-i demonstra ce a pierdut, nici momentul în care Catherine e pe patul de moarte, dragostea lor e vie ca întotdeauna. În momentul în care Heatcliff o blestemă pentru a-l bântui cât timp trăiește, deoarece nu poate trăi într-o lume în care ea nu există, demonstrează că sunt suflete pereche, suflete ce s-au măcinat singure și s-au distrus reciproc, dar care sunt legate prin iubire eternă.

9. Dacă ar fi să le dai un sfat celor din cuplul 10, ce le-ai spune?
Lui Dru i-aș da un sfat: alege-l pe el.

10. Care dintre perechi a rezistat cel mai mult?
Nu pot spune cu exactitate. Unele au avut un final fericit, iar altele mai avem de așteptat pentru a afla dacă vor fi împreună sau nu.

11. De câte ori s-au despărţit cei din cuplul 6?
Eu am citit doar primul volum, iar în acesta doar la final sunt împreună. Nu știu ce se va întâmpla pe parcurs, dar sper să fie totul bine.

12. Dacă lumea ar fi invadată dintr-o dată de o apocalipsă, cine ar supravieţui?
Georgina și Roman :)). Georgina e un sucub delicios, iar Roman un nephilim atrăgător. Pentru ei, apocalipsa ar reprezenta o petrecere de rămas bun, nu credeți?

13. Şi-au ascuns cei din cuplul 7 relaţia cu un motiv?
Da. Atingerea lui Juliette poate fi fatală pentru oricine, însă nu și pentru Adam. Din cauza asta, apropierea și iubirea lor este posibilă, însă pentru a o putea salva de cei care o țin ostatică, trebuie să păstreze secret relația lor pentru a nu îi bănui.

14. Mai sunt cei din cuplul 4 împreună?
Deocamdată nu sunt :( și îmi pare așa de rău. Sper însă că va mai fi o șansă pentru ei. Mi-aș dori tare mult să îi văd împreună din nou. Erau adorabili!

15. Este perechea 10 reală?
Nu prea înțeleg întrebarea. Nu există în realitate, doar în carte. Iar dacă sunt împreună în carte, răspunsul e nu. Însă se pot schimba multe lucruri pe parcurs :D.

16. Dacă cele 10 perechi ar fi puse în Jocurile Foamei, care ar câştiga?
Georgina și Roman. Sunt puternici, creaturi malefice care aduc oroare în lume. Sau cam acest lucru le spun părinții copiilor neascultători :)). Totuși, eu pe ei aș miza, deoarece la capitolul luptă, se descurcă excelent.

17. A încercat vreodată cineva să saboteze perechea 5?
Mai degrabă, ei s-au sabotat singuri :)). Rose nu a dorit cu adevărat să rămână cu Adrian. Ea tot timpul l-a iubit pe Dimitri, deși ținea și la Adrian. Din păcate, Adrian al nostru a suferit mult după ea și din acest punct de vedere, nu o plac pe Rose :(.

18. Care pereche ai apăra-o până la moarte?
Pe toate le-aș apăra în egală măsură. Nu degeaba fac parte din topul meu, nu?

19. Ce ai schimba la perechea 3?
Nu aș schimba nimic. Orice relație trece peste anumite obstacole, iar ei au reușit să le parcurgă. Sunt minunați împreună și se merită cu adevărat unul pe altul.

20. Dacă o vrăjitoare rea ar coborî din cer şi ţi-ar spune să desparţi o pereche pentru totdeauna că altfel le va despărţi ea pe toate, pe care ai alege s-o strici?
Eu îi propun altceva: vrăjitoare, vrăjitorică, ce ar fi tu să îi blestemi pe toți să aibă parte doar de fericire și dragoste, până ce nu îți dau cu mătura în cap? Mi se pare mult mai convenabil :D.

 Noi vă dăm tuturor leapșa, dacă vă place și vi se pare la fel de drăguță, și abia așteptăm să vă citim răspunsurile! A, și știm că avem niște lepșe restante de la voi, o să le facem și pe ele!

17 comentarii:

  1. Superbă leapşa! :3 Cred c-am s-o fur şi eu. :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce raspunsuri frumoase! Nu am citit inca toate cartile,dar chiar mi-a placut sa citesc ce ai raspuns. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte interesanta leapsa :D , si raspunsurile sunt fooarte frumose :P, am sa fac si eu leapsa dar nu cred ca pot weekendul asta eventual saptamana viitoare :D .

    RăspundețiȘtergere
  4. Iiiiip, şi eu vreaau :o3 o furăcesc şi eu acuşica :o3
    Şi după ce termin leapşa, citesc tot *scria să nu ne uităm la întrebări*.

    Weekend fain!
    kisses

    RăspundețiȘtergere
  5. Iii ce leapşă genială!!
    Danke :*

    RăspundețiȘtergere
  6. Asta numesc eu leapsa originala! Cateva dintre cuplurile alese de tine imi plac si mie, la cateva nu am citit cartile si la unul nu sunt de acord cu tine. (La Jem si Tessa. Adica da, este superb bland bun perfect, dar mie mereu mi-a placut Will)

    RăspundețiȘtergere
  7. @ alexxax: Pai Will si Tessa nu au fost un cuplu niciodata, cel putin in primele 2 vol. Fata de Jem si Tessa.

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte tare leapsa! Clar o ''imprumut'' si eu :)
    @ alexxax: Sunt de aceasi parere - referitor la Will - dar acum gandindu-ma la ce a spus Krisz trebuie sa ii dau dreptate. Ei chiar nu au fost niciodata un cuplu.

    RăspundețiȘtergere
  9. Am completat si eu leapsa. Daca sunteti curioase: http://oanabooks.wordpress.com/2013/03/30/leapsa-cuplurilor-3/

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte draguta leapsa! Nu sunt sigura ca o sa apuc sa o fac (avand in vedere ca in perioada asta lucrez si in weekenduri..:( ), dar mi-a placut tare mult!

    RăspundețiȘtergere
  11. In sfarsit am completat-o uite :http://denisasbooks.blogspot.ro/2013/03/leapsa-cuplurilor.html

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu au fost, intr-adevar. Dar cine stie ce ne asteapta in Printesa Mecanica?

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce draguta e leapsa! O pot fura si eu?? :D

    RăspundețiȘtergere
  14. A fost destul de amuzantă leapşa ;)) Deşi când am început să o citesc mă aşteptam la altceva oarecum:-?

    RăspundețiȘtergere
  15. :))) Aveti niste raspunsuri superbe :))) Foarte bine alese perechile. Ma bucur ca exista si cateva perechi din "topul" meu.
    ALexya :)) Tu ai cam ocolit raspunsurile, te joci cu focul. Sau mai bine spus, cu vrajitoarea :)))

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!