marți, martie 05, 2013

”La jumătatea drumului spre mormânt” (Vânătoare nocturnă #1) de Jeaniene Frost - Recenzie!

Cartea a apărut la Editura Leda și o puteți comanda de AICI.
Întotdeauna am apreciat acele tinere femei care depășindu-și evidentele slăbiciuni în fața bărbaților, lipsa puterii, temerile, fragilitatea, au reușit mereu să le țină piept, să îi domine, să îi facă să le vadă ca egalul lor. Care au știut să se impună în fața acestora, să fie puternice, curajoase, independente. Debordând de energie, replici sarcastice și încredere în sine, aceste domnișoare sunt bătăioase, dar fără să își piardă feminitatea și senzualitatea, greu de cucerit, însă având mereu admiratori, trăiesc periculos dar știu cum să facă față tuturor provocărilor. Ce le lipsește în mare parte acestor femei frumoase și cu personalitate? Nimic, v-ați grăbi să răspundeți. Dar de ceva nu au parte..de iubire, de un bărbat care să le înțeleagă și accepte așa cum e..
Catherine Crawfield și-a petrecut ultimii ani cucerind bărbați prin baruri și apoi sfărmându-le inimile..cu un țăruș. Da, ați ghicit, toți cei pe care ea îi țintește sunt vampiri, creaturi imortale ale nopții care se strecoară printre oameni fără probleme. Planul ei de atac: cucerește și ucide. Acum să nu credeți că un om obișnuit, mai ales o tânără firavă ar putea distruge cu ușurință o creatură supranaturală, dar Cat este deosebită..unică de fapt: este jumătate-om, jumătate-vampir, produsul unei înșelăciuni făcute mamei ei de un ticălos cu colți. Astfel, ea i-a insuflat eroinei noastre toată viața ura pentru latura supranaturală care se regăsește undeva și în sinea ei, iar acum Catherine luptă împotriva acesteia ucigând vampiri și dorindu-și cu ardoare ca următorul pe care îl va nimici să fie chiar tatăl ei.
Dar activitatea ei din fiecare seară, devenit deja un job part-time, este dată peste cap complet atunci când are de-a face cu un vampir misterios, atractiv și șiret care își dă seama că ceva nu e în regulă cu ea și o ia prin surprindere. Lui Cat îi este imposibil să îl înfrângă în luptă, deși, curajoasă cum e, încearcă, pentru că el e extrem de puternic, iar când acesta află despre originile ei bizare, imediat în mintea lui se ivește o oportunitate fantastică și o vede pe tânăra noastră ca o piesă cheie care l-ar putea ajuta.
Bones, vampirul hot de care vă spuneam, este un căutător de recompense, el la rândul lui vânând anumiți vampiri pe capul cărora s-a pus un preț, așa că îi face lui Cat o propunere: ori lucrează împreună cu el și îl ajută prin farmecul, frumusețea și aparenta fragilitate să îi atragă în capcană, ori o omoară. Nu prea multe alternative, așa e? Și oricum ambele teribile pentru roșcata noastră hotărâtă.
Astfel, Cat se vede obligată să colaboreze cu Bones, chiar cu unul asemeni celor pe care îi urăște cel mai mult pe lume. Ea va trece printr-o serie de transformări înainte de a avea contact cu vampirii mult mai periculoși cu care Bones are de-a face, iar acesta nu doar o supune la niște antrenamente epuizante pentru a deveni mai puternică și o luptătoare desăvârșită, ci o transformă într-o vampă sexy, mult mai sigură pe ea și gata să îngenuncheze orice vampir..
Cei doi vor deveni doi parteneri pe cinste care se completează perfect; Cat e asul din mâneca lui Bones, iar tensiunile și atracția dintre ei e evidentă pe zi ce trece. Împreună par indestructibili, asta până când una dintre țintele lui Bones le scapă printre degete, și se dovedește a fi mult mai greu de doborât decât se așteptau..În curând, nu doar viața lor va fi în pericol, ci și a celor pe care Cat îi iubește, iar lumea lor e în pericol să se clatine pentru totdeauna..
La primele lor întâlniri au ieșit scântei de-a dreptul. Ambii firi arzătoare, ambii direcți, încăpățânați și sarcastici, ciocnirile lor inițiale au fost savuroase și captivante, și amuzante de citit..

Cat e o tânără plină de contradicții. Dincolo de firea ei puternică, răzbunătoare, ambițioasă, există și o fragilitate, o nesiguranță, o inocență deosebită. În viață s-a lovit mereu de piedici..fiind un copil din flori într-un orășel mic, plin de prejudecăți și bârfe, Cat nu s-a putut integra și nu a fost acceptată pe deplin. 
A crezut în iubire și doar a fost folosită și aruncată apoi ca un obiect, ceea ce a făcut-o să se închidă în sine.. De aceea nu e conștientă cât de frumoasă, specială e, și că merită să fie respectată și apreciată cu adevărat.
Deși a dus atâta timp o viață dublă, iar acum e implicată în tot felul de acțiuni periculoase, asta nu o face să nu își mai dorească o viață normală, să meargă la facultate, să aibă parte de activități obișnuite..
 Bones e chinuit la rândul lui de propriile dureri și de un trecut trist. Dacă la început e destul de acid cu Cat, ironic și misogin uneori, pe parcurs avem ocazia să îi descoperim sufletul frumos, felul aparte de a fi: e cavaler, protector, atent, și iubește din tot sufletul..
El nu doar o învață să devină mai puternică, mai sigură pe ea, dar o ajută și să își deschidă sufletul și să se lase iubită. Are toată răbdarea din lume cu ea și nu o forțează niciodată să facă ceva ce ea nu ar vrea. 
Implicarea lui în formarea ei este foarte importantă, din punctul meu de vedere. 
Faptul că eroina urăște vampirii și e nevoită să lucreze chiar cu unul din ei e o situație interesantă, dar ce captivează cel mai mult e felul în care Bones o învață să aibă încredere în el, și reușește să îi schimbe prejudecățile greșite și să o facă să îl accepte pe el, dar și latura ei vampirească..pe care o considera o corvoadă, un blestem, partea ei întunecată pe care o ura. 

Ce m-a surprins la acest roman e că, dincolo de personaje supranaturale, acțiune, scene fierbinți (bine, cam orice scenă în care e și Bones putem spune că e așa) avem parte și de câteva lecții de viață. Cum că nu există doar persoane bune sau rele, că nimeni nu e așa cum pare și nu trebuie să avem prejudecăți, să condamnăm pe cineva doar datorită firii sale.. Știam că o să-mi placă această carte deoarece am auzit atâtea lucruri frumoase despre ea, am avut așteptari mari și acestea mi-au fost depășite chiar! Trebuie să o citiți și voi neapărat!


 ~Mulțumesc Editurii Leda pentru șansa de a citi această carte!~


22 de comentarii:

  1. Recenzia ta este minunata! La fel c amulte altele, m-a convins ca trebuie neaparat sa cumpar cartea asta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamne de cate ori am zis ca imi cumpar cartea si parca mereu mi s-au terminat banii.
    Insa acum cu siguranta e prima pe lista:).
    Felicitari pentru o recenzie asa frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Vorbesti atat de frumos despre carti si personaje! Ti-am citit recenzia zilele trecute, insa am pastrat mailul cu postarea tocmai ca sa iti pot lasa un comentariu cand aveam putin mai mult timp liber. Si acum recitind asa pe diagonala textul, ca sa imi reamintesc ce vroiam sa iti spun, mi-am dat seama ca unele pasaje suna exact ca si cum ai vorbi despre niste persoane reale! :D
    Ah, si imi plac si pozele alese, cam asa arata si in mintea mea personajele :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Tot timpul ma minunez de cat de frumos scrii :X! Ti-am spus asta vreodata?
    Tu ma convingi cu usurinta in legatura cu multe lucruri pentru ca am incredere in tine si gusturile tale, dar daca nu ar fi asa, cu siguranta m-ar fi convins recenzia ta :*:*

    RăspundețiȘtergere
  5. Va multumesc tuturor pentru cuvintele frumoase, inseamna enorm pentru mine!
    Roxtao, eu am tendinta sa vad personajele din carti ca si cum ar fi persoane reale, care traiesc intr-o alta dimensiune, deci e firesc pentru mine sa vorbesc cu drag de ele :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Vreau sa citesc si eu cartea doar sa-mi fac putin timp, presimt ca are nevoie sa fie citita cu grija:) si nu doar asa, sa fie.

    RăspundețiȘtergere
  7. imi place recenzia dar nu imi place deloc coperta, titlul si sincer nu prea ma atrage continutul, dar eu nu zic niciodata niciodata pana nu incerc

    RăspundețiȘtergere
  8. oooaaauuu deci recenzia e minunata:d si eu am cartea si am zis ca am s-o citesc in vacanta insa dupa ce am citit recenzi nu mai pot astepta:D

    RăspundețiȘtergere
  9. Imi doresc inca de cand a aparut sa citesc aceasta carte, recenzia este frumoasa. Iti multumesc ca ai oferit cateva detalii, imi doresc sa o am si eu.

    RăspundețiȘtergere
  10. uuh as vrea sa citesc cartea mi se pare atat de tare!

    RăspundețiȘtergere
  11. O recenzie "trasnet" adusa unei carti "spumoase"... Foarte frumos ai descris actiunea si personajele cartii, astfel incat noua celor ce nu am citit inca volumul, nu ne ramane altceva de facut decat sa-l cumparam cat mai repede, pentru a-l devora !

    RăspundețiȘtergere
  12. Imi place foarte mult descrierea ta!!!Am citit si eu cartea si nu am lasat-o din mana pana cand n-am terminat-o:D Pentru cei care nu ati facut-o inca,tot ce pot sa va spun e ca trebuie sa o cititi neaparat si o s-o iubiti din prima clipa.

    RăspundețiȘtergere
  13. Super recenzie. Avia astept sa citesc cartea.

    RăspundețiȘtergere
  14. dupa o astfel de recenzie e imposibil sa nu iei cartea

    RăspundețiȘtergere
  15. Pare o cartea foarte bună :o3 credeam că e doar o altă carte cu scene încinse şi am zis pas, dar tu chiar mi-ai dat de gândit. Poate nu'i aşa rea :o3

    Chiar am să-i dau o şansă dacă voi avea vreodată ocazia :)):D

    Weekend fain!

    RăspundețiȘtergere
  16. Mi-a placut enorm recenzia.Cu siguranta voi adauga aceasta carte pe lista de carti ce trebuie citite.

    RăspundețiȘtergere
  17. Am terminat de curand de citit cartea...Si pot sa zic ca intr-un fel m-am regasit in ea...Totusi nu mi-a placut deloc finalul..Recunosc ca am plans...Nu inteleg de ce Cat cu Bones nu pot sa fie inpreuna...

    RăspundețiȘtergere
  18. Imi place mult modalitatea in care realizezi recenziile! Si asta ca si celelalte, iti da un impuls si te face sa doresti sa o citesti! Felicitari

    RăspundețiȘtergere
  19. Finalul pot sa spun ca a fosut destul de aiurea, dar o inteleg pe autoare: vrea sa ne intrige si sa ne faca sa vrem mai mult din aceasta serie... ceea ce nu e rau. De la mine a primit 5 stele si este in topul cartilor favorite ;)

    RăspundețiȘtergere
  20. Inca nu am citit cartea, dar cu siguranta o voi citi, mai ales dupa ce am ctit recenzia ta.

    RăspundețiȘtergere
  21. Atat titlul cartii,cat si recenzia ta m-au facut sa caut cartea si sa o citesc.Suna foarte bine si are ce-mi place mie personaje supranaturale <3

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!