sâmbătă, martie 16, 2013

"Încercările Focului" (Captiv în labirint #2) de James Dasher în curând la Litera + Informații despre film!

Probabil mulţi aşteptaţi cu nerăbdare apariţia volumului doi a acestei serii distopice.. Ce pot spune decât că faţă de coperta "Captiv în labirint" aceasta mi se pare mult mai acceptabilă, chiar interesantă!
Însă, fie că aţi citit primul volum sau nu, eu nu v-aş sfătui să citiţi descrierea cărţii, pentru că mi se pare prea plină de detalii şi cred (nu ştiu sigur)  că dezvăluie prea multe lucruri despre conţinut.. 


Thomas, eroul din Captiv în Labirint, îşi continuă aventurile...

Thomas, eroul din Captiv în Labirint, îşi continuă aventurile cu o nouă încercare potenţial letală şi cel puţin la fel de terifiantă ca prima: Încercarea Focului. Poienarii, din ce în ce mai puţin numeroşi, trebuie să străbată un deşert torid, pândiţi de ameninţarea unor furtuni cataclismice şi, mai ales, a unor fiinţe omeneşti devastate de o boală misterioasă, Arşiţa, care îi transformă treptat într-un soi de monştri insensibili, sălbăticiţi, ce-şi spun Smintiţii.
Înainte de a porni în călătoria prin deşert, Thomas şi tovarăşii săi afla de la un enigmatic mesager al grupului RAU că au fost ei înşişi contaminaţi cu microbul Arşiţei, că mijloc de a-i motivă să ducă la bun sfârşit Încercarea Focului, la capătul căreia îi aşteaptă tratamentul bolii. Omul-Şobolan, cum îl poreclesc Poienarii, le explică de asemenea căsuferinţa lor are o justificare nobilă, pentru că RAU extrage din reacţiile lor la încercări informaţii esenţiale, aşa-numitele „tipare“, pentru un plan grandios de salvare a omenirii.  
Thomas, chinuit de vise şi fragmente involuntare de amintiri pe care nu le poate înţelege, este însă din ce în ce mai sceptic că vreun plan, oricât de nobil, ar putea să îndreptăţească un asemenea tratament al grupului de adolescenţi, mai ales după ce este martor la moartea atroce a unora dintre tovarăşii săi şi, în special, după ce îşi dă seama că RAU a convins-o pe prietenă să Teresa, pe care, la începutul romanului, o crede pierdută, să îl trădeze şi să încerce să-l omoare, în cadrul unui plan elaborat.
Coperta originală
Poienarii reuşesc să traverseze un oraş pustiit din deşert chiar cu ajutorul a doi Smintiţi, Jorge şi Brenda, aflaţi în fază incipientă a bolii.  Thomas este apoi capturat de un grup de fete, despre care băieţii aflaseră că îi concurează şi că au trecut printr-o Încercare similară a unui alt Labirint, dar reuşeşte să le convingă că planul de a-l omorî, care le-a fost impus de către RAU în schimbul propriei salvări, nu are sens. 
Cea mai hotărâtă să-l ucidă este, spre surprinderea lui Thomas, însăşi Teresa, devenită şefă grupului de fete, care îl atrage până la urmă într-o capcană şi, după o luptă crâncena, îl închide într-o capsulă misterioasă.


În 2014 şi un film realizat după primul volum, "Captiv în labirint" !


"The Maze Runner" (Captiv în labirint) - din 14 februarie 2014 în cinematografe!

La câte informaţii despre filme am pus în ultimele zile, e clar că producătorii de filme se îndreaptă tot mai mult spre scenarii realizate după romane şi serii de cărţi, ceea ce nu poate decât să ne bucure, nu? E oficial că "The Maze Runner" va fi în curând adaptat pentru marele ecrane. 
Acţiunea fiind plasată într-o lume post-apocaliptică, tânărul Thomas este dus într-o comunitate de băieţi după ce memoria îi este ştearsă; în curând, el va realiza că este captiv într-un labirint şi va avea nevoie să adune forţe şi să se alăture altora pentru a încerca să evadeze. 

Iată ce se ştie până acum de film: 
- Filmul este produs de 20th Century şi va apărea pe data de 14 februarie 2014
- Deşi iniţial producătoarea filmului era Catherine Hardwick(Twilight), s-a ales un nou producător, Wess Ball
- Filmările încep în luna mai, şi vor avea loc în Baton Rouge, Louisiana.
- Până acum s-au ales trei actori, Thomas Brodie-Sangster,Will Poulter, Aml Ameen care îi vor interpreta pe Newt, Gally, Alby:

3 comentarii:

  1. Macar coperta asta e mai inspirata ca prima. Eh, nu sunt prea dornica sa le cumpar... Mai vad eu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, coperta asta e mult mai ok, fata de prima. Asta chiar imi place, are o culoare puternica si capteaza atentia.

      Ștergere
  2. Hmm.. Imi place cum suna. Cred ca o citesc si eu.

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!