luni, martie 11, 2013

"Gelozie" (Altfel de îngeri #3) de Lili St. Crow - Recenzie

Cartea a apărut la Editura Leda și o puteți comanda de AICI.
Visele… ce înseamnă? Ce sunt ele cu adevărat? Ce reprezintă pentru viața noastră? Pentru Dru, visele sunt enigmele trecutului ei, frânturi de amintiri ce le-a ascuns adânc în sufletul ei pur și inocent, dar oricât de mult vrea să le țină sub lăcaș pentru totdeauna, ele se fac auzite în coșmarurile ei, trezind-o la realitatea crudă în care trăiește.
Visele o trezesc pe Dru în “Gelozie” (Altfel de ingeri#3) de Lili St. Crow, un început tremurător și fascinant. Chiar dacă Drue Anderson, curajoasa noastră prietenă care știe totul despre Lumea Reală, lumea în care întunericul este raiul monștrilor, vom realiza că însăși ea, cea în care ne-am pus toată încrederea că va fi ghidul nostru în acest tur al groazei și al misterului, este zguduită de toate întâmplările și peripețiile prin care trece și nu numai. Va realiza curând cât de puține știe despre tot ceea ce o îmbrățișează cu putere, lându-i suflul și încrederea cu care ne-a întâmpinat la începutul acestei serii frumoase.
În al doilea volum, Dru și Graves sunt duși de către Christophe la o școală de corecție, unde ar fi trebuit să fie în siguranță alături de ceilalți vârcolaci și djamphiri. Totuși, Dru va realiza că nu trebuie să se încreadă în asta. După o mare invazie de vampiri asupra școlii în care a găsit pentru scurtă durată un cămin, o invazie ce a fost devastatoare pentru toți elevii din acea școală, Dru și Graves au fost mutați în Schola Prima, destinația ei inițială.
Dar s-a schimbat ceva, având un cămin nou? În acest moment Dru dispune de garda ei personală în care Christophe își pune toată încrederea; se întâlnește din nou cu a doua svetocha în viață, Anna, care e conducătoarea Ordinului; are ea însăși întâlniri cu Ordinul, ei apreciind părerile unei svetoche; merge la cursuri pentru a învăța și mai multe despre Lumea Reală, are antrenamente pentru a se pregăti pentru eventuale lupte ce se vor anunța cu siguranță la un moment dat; are grijă de vârcolacul supus care i-a salvat viața anterior, Ash.
În rest nu s-a schimbat nimic. Nesiguranța și neliniștea sunt prezente în sufletul ei. Neîncrederea este singurul lucru care o ține în alertă tot timpul, chiar dacă i se spune că este protejată corespunzător. Singurul pe care se poate baza este Graves, prietenul ei loup garou, acel băiat care avea nevoie de ea mai mult ca oricine, dar în care a găsit la rândul ei un sprijin nemărginit. Cristopher pleacă, din nou, lăsând-o cu multe întrebări nespuse și cu sentimentul de singurătate.
Liniștea ce o învăluie ca o mantie ce îi amorțește simțurile este ceea ce o alarmează că o furtună se aproprie, o furtună ce va amenința pe toți cei pe care îi iubește. Faptul că știe că este un trădător în Consiliu, ce vrea să fie omorâtă, este singurul gând neliniștitor ce o ține deasupra mantiei liniștitoare. Semnele furtunii se fac clar vizibile în momentul în care coșmarurile, frânturi de amintiri din noaptea în care mama ei a fost omorâtă se fac auzite in cotloanele minții ei, vise ce seamănă ca un puzzle ce trebuie să îl rezolve pentru a afla pe cel care a trădat-o pe mama ei, fiind același ce vrea moartea ei. În momentul în care realizează că multe lucruri nu par a fi ceea ce sunt, Dru simte cât de aproape e de a cădea în prăpastie, împinsă de cea care i-a încredințat prietenia ei falsă: Anna. Dru va afla cât de greu e să fi o svetocha doar atunci când va vedea fața reală a Annei: o manipulatoare ce joacă cu usurință pe degete întreg Consiliul. Din păcate pentru Dru asta nu e tot. Pe lângă faptul că simte primejdia pretutindeni din cauza celelaltei svetoche, va înțelege si celelalte motive pentru care ochii vicleni ai Annei s-au axat pe ea: ea deține ceva întotdeauna și-a dorit Anna, iar acel ceva este Christophe.
Dru are un singur aliat, Anna are întreg Consiliul. Cum va ieși din această bătălie, când cei care ar trebui să o protejeze sunt conduși de dușmanca ei? Va reuși să pună la loc toate piesele la timp, înainte ca trădătorul să dea lovitura finală ce va reprezenta viața ei?
Citiți și veți vedea singuri. 
Am așteptat enorm acest volum pentru că am adorat de la bun început această serie. Am iubit-o pe neînfricata Dru, pe simpaticul Graves, și mai ales pe misteriosul Christophe. Fiecare personaj au ceva ce îi caracterizează și îi face unici în ochii mei.
Dacă mi-a displăcut în vreun fel acest volum? La început, partea mea romantică și nebună după cel care rostește dulce “milna” pentru urechile prietenei noastre Dru, acel cineva care ne-a vrăjit inimile aproximativ tuturor fetelor care au mușcat lacom din lumea creată de minunata autoare, Lili St. Crow, ar fi mărturisit că este puțin dezamăgită, deoarece a apărut mult prea puțin Cristophe, cel pe care îl îndrăgesc. Dar nu este așa.
M-am bucurat în egală măsură de acest volum, așa cum m-am bucturat și de celelalte, pentru că am observat și am aflat lucruri ce m-au impresionat foarte mult.
De când Dru a pierdut pe singura ei familie, tatăl ei, a trebuit să se descurce singură. Chiar dacă Graves s-a dovedit a fi cel care îi va umple puțin golul din sufletul ei, se simțea obligată să aibă grijă de amândoi. Pe întreg parcursul acestei serii, am observat schimbarea ce s-a produs în inima ei. Oricât de curajoasă se credea, reputația ei de fată rea începea să nu mai fie la modă. Încetul cu încetul, Dru nu mai dă dovadă de calmitatea de dinainte. Începe să se bazeze din ce în ce mai mult pe forța și tăria lui Graves, pe protecția brațelor lui, pe respirația ce o aude în miez de noapte, liniștind-o într-un mod în care nu ar fi crezut niciodată că va putea. Dar acest lucru nu o face slabă. Faptul că îl are aproape pe Graves, că știe că se poate baza pe el în orice situație, că poate avea încredere în cineva, care nu este legată de ea prin sânge, și că îi pasă de ea, este un lucru minunat și liniștitor pentru inima lui Dru care a primit mult prea multe lovituri din partea vieții.
Chiar dacă viața continuă pentru eroina noastră, gândurile ei sunt tot timpul destinate familiei ce a pierdut-o pentru totdeauna. În momente de primejdie, aude neîncetat vocea tatălui ei care o îndrumă ce să facă; în clipe de pericol, bufnița bunicii ei apare și o îndeamnă spre lumină, iar acum visele ce o arată pe mama ei frumoasă și iubită, înainte să moară, sunt atât o alinare cât și o durere pentru sufletul ei. Oriunde pleacă, oriunde aleargă, familia ei este tot timpul alături cu ea. Tatăl ei este vocea rațiunii, bunica ei este călăuza, iar mama ei este îngerul păzitor de o prevestește de clipe grele.
În acest volum, cel care a avut parte cel mai mult de compania lui Dru a fost Graves. Chiar dacă îl apreciez mult pe Christophe, Graves merită afecțiunea lui Dru, la fel de mult cum Christophe merită dorul ce îl simte pentru el.
Graves este în plină schimbare, de când a fost mușcat de vârcolacul Ash, transformându-l astfel într-un loup garou, și nu mă refer neapărat la partea fizică. El începe să aibă încredere în forțele și puterile lui. Este conștient de tot ceea ce poate realiza, iar acest lucru îl determină să nu mai fie băiatul inocent care avea nevoie de protecția constantă a lui Dru. Acum este rândul lui să aibă grijă de ea și îndeplinește cu ușurință această sarcină. Este singurul care a rămas alături de ea de când s-au întâlnit, unicul ce nu a părăsit-o niciodată. Graves este familia ei, prietenul ei… iar împreună înfruntă Lumea Reală.
Și nu sunt singura care își dă seama de noul Graves. Dru recunoaște schimbările ce s-au produs în sufletul și caracterul băiatului și nu știe dacă să îi placă că a ajuns o fată la ananghie, ce așteaptă să fie salvată de el sau să se lase dusă de val în brațele lui unde găsește alinare și sentimentul dulce ce îl oferea doar locul numit acasă. Dar așa cum schimbarea se produce în cazul lui Graves, Dru începe să simtă alte sentimente mult mai puternice pentru el. Sentimente ce o fac să nu îl mai privească pe baiat cu aceeași ochii.
În timp ce începe să își împărtășească sentimentele ce le are pentru el, gândul ei îi mai fuge câteodată și la celălalt băiat, Christophe, ce a făcut-o să se simtă iubită și protejată de el. Chiar dacă alegerea ei tinde înspre Graves, amândoi băieți îi fac de petrecanie. Christophe îi bântuie gândurile, iar Graves se retrage în el în momentul în care află ce sentimente nutrește Dru.
Este un volum ce m-a făcut să îl respect pe Graves, să o înțeleg pe Dru, să simt durerea din sufletul ei, să mă scufund în neliniștea din inima ei, să mă cutremur de frică pentru viașa ei. Sfârșitul este tulburător, fascinant, gata să ne pregătească pentru nebunia delicioasă ce va urma.

Un volum superb, plin de secrete misterioase și cutremurătoare, de primejdii și pericole, de trădări și prietenii, dragoste și dor, suferință și alinare. Dru ne invită să îi fim alături pe parcursul vieții ei tumultoase, pentru a-i dărui încrederea și curajul de care are nevoie de a continua. Astfel va reusi să ne dezvăluie toate răspunsurile la enigmele de care vom rămâne pironiți cu siguranță. 

~Mulțumesc Editurii Leda pentru șansa de a citi această carte!~

Recenziile celorlalte două volume:
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

20 de comentarii:

  1. Imi doresc de atat de mult timp sa citesc seria,dar cred ca ma las pagubasa. Am atat de multe carti care vreau sa le citesc incat nu cred ca o sa reusesc sa cumpar si seria asta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Seria mi s-a părut mereu interesantă, citind recenziile voastre și mai și... dar lipsa banilor = fără Altfel de îngeri deocamdată...

    RăspundețiȘtergere
  3. Am citit volumul 1 si volumul 2 si mi-au placut. M-ai convins sa ma apuc si de volumul 3 !

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am citit doar primele 2. Trebuie sa-l incep si pe la treilea.
    Primul mi-a placut, dar al doilea m-a dezamagit. Deabia de la jumatatea cartii a inceput sa-mi placa.

    RăspundețiȘtergere
  5. Este minunata recenzia ta! chiar m-a convins ca merita sa cumpar volumul 2 si 3 , pentru ca sincer, volumul 1 l-am terminat cam greu . Dru este o eroina minunata si foarte inteligenta , lui Graves ii sta bine ca protector al lui Dru si ca un loup-garou in loc de om (chiar imi place cum suna loup-garou) si Christope e magnific! faptul ca are ochii albastri spune tot!
    Cu siguranta voi cumpara volumele cat de curand!

    RăspundețiȘtergere
  6. Momentan am citit doar volumul 1 si vreau sa ma apuc de al doilea. La cat mi-a placut primul cred ca-mi vor placea si celelalte, iar recenzia nu face decat sa-mi dea dreptate.

    RăspundețiȘtergere
  7. Imi place recenzia!Am citit deja primele 2 volume,sunt nerabdatoare sa il incep si pe cel de al 3-lea.

    RăspundețiȘtergere
  8. sincer mor de nerabdare sa citesc Gelozie
    primele 2 volume mi-au placut fosrte mult

    P.S. ador pozele pe care le-ai ales pentru Dru (imi place foarte mult actrita)

    RăspundețiȘtergere
  9. Sincer eu nu am citit seria. Nu stiu de ce. Niciodata nu ama vut tragere de inima pentru ea!:-??

    RăspundețiȘtergere
  10. AS vrea sa citesc cartea dar n-am citito decat pe prima asa ca mai trebuie sa astept

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte interesanta recenzia... cu siguranta imi voi cumpara si aceasta carte!!! Iti multumesc pentru aceasta descriere care mi-a deschis interesul!

    RăspundețiȘtergere
  12. Mi-as dori sa citesc Gelozie deoarece este o carte dintr-o serie interesanta, plina de actiune, care face parte dintr-o lume reala, asta la inceput, pana ajunge intr-una fantastica. Imi plac personajele care sunt amuzante, puternice, altruiste (mai mult sau mai putin). Si imi doresc aceasta carte deoarece vreau sa aflu continuarea, sa vad prin ce evenimente va mai trece Dru.

    RăspundețiȘtergere
  13. Sincer am dubii in privinta continuarii seriei.Primele doua volume nu m-au tare incantat asa ca nu stiu daca o sa-mi placa continuarile... :D

    RăspundețiȘtergere
  14. am citit primul volum si o sa mi-l cumpar si pe al doilea ....de al treilea nu mai vorbesc....sunt nerabdator sa-l citesc

    RăspundețiȘtergere
  15. O carte interesanta, abia astept sa imi pice in mana

    RăspundețiȘtergere
  16. O carte foarte interesanta si o recenzie buna. De abia astept sa o citesc!

    RăspundețiȘtergere
  17. E o recenzie reusita.Din acest moment,se adauga si aceasta carte la lunga mea lista cu carti:)) Ma bucur mult ca ai reusit sa spui mai multe despre carte decat pe alte site-uri cu recenzii.:*

    RăspundețiȘtergere
  18. Interesanta recenzia! Nu am citit aceasta serie, dar va trebui sa ii gasesc si ei un weekend in care sa o citesc.

    RăspundețiȘtergere
  19. Mie nu mi-a placut deloc volumul asta, nu am fost in stare sa ajung pana la final.

    RăspundețiȘtergere
  20. O carte care m-a cucerit, de la primul rand.Intamplarile prin care trece Dru, m-au captivat.

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!