marți, martie 12, 2013

"Dacă aş rămâne" de Gayle Forman - noutăţi despre film + actrița din rolul principal!

Dacă în 2009 s-a scris că Catherine Hardwicke (Twilight) va produce filmul "If I Stay" (realizat după cartea omonimă care a apărut şi la noi şi care este inspirată dintr-o tragedie reală - "Dacă aş rămâne" de Gayle Forman), în 2010 s-a renunţat la ea, în joc a intrat o nouă producătoare, Heitor Dhalia, iar Darkota Fanning era în discuţii pentru rolul Miei Hall.
Acum, în 2013, se pare că avem parte de o nouă schimbare, noul producător al filmului "If I Stay" este RJ Cutler(Nashville),  iar filmul va fi produs de Summit Entertainment. De scenariu se vor ocupa Shauna Cross şi, desigur, scriitoarea romanului, Gayle Forman.
O nouă actriţă a fost aleasă pentru rolul Miei, talentata violoncelistă care urma să studieze la Julliard înainte ca un teribil accident de maşină să o aducă în comă şi să o forţeze să aleagă între viaţă şi moarte, iar aceasta este:

Chloe Moretz
(Dark Shadows, Carrie etc.)

Deşi nu arată deloc ca Mia pe care mi-am imaginat-o eu, important e să joace bine, iar rolul ei din "Dark Shadows" mi-a plăcut. Se pare că actriţa şi-a şi vopsit recent culoarea părului, de la blond, la o nuanţă mai castanie, cum e părul Miei în carte.

Ce părere aveţi de actriţă şi de producător? Credeţi că vor face treabă bună? 
Dacă tot am vorbit de film, trebuie să vă amintesc și de carte (mai jos găsiți descrierea ei). Vreau să vă spun că am citit altaltăieri ”Dacă aș rămâne” de Gayle Forman, și bineînțeles că mi-a plăcut foarte mult, mi-a dat de gândit, și m-au emoționat unele scene. Drept urmare, m-am apucat imediat și de volumul 2, ”Where She Went” care încă nu a apărut la noi, pentru că sunt foarte curioasă cum se termină povestea. 

Mia este o violoncelistă talentată în vârstă de 17 ani, cu o familie iubitoare şi un prieten minunat, Adam. Ea nu trebuie decât să aleagă dacă va merge la New York pentru a studia la Julliard sau dacă va rămâne în Oregon cu cei dragi. Însă într-o dimineaţă cu ninsoare, totul se schimbă, iar decizia pe care brusc trebuie să o ia este dramatică şi dureroasă. Mia îşi pierde părinţii şi fratele mai mic într-un accident rutier, şi, cu toate că nu îşi aminteşte momentul impactului, ea îi poate vedea pe cei din jur şi pe sine.
Romanul este scris la persoana întâi, Mia evocă evenimente din viaţa sa, descrie ceea ce vede şi aude în spital, deşi nu poate simţi nimic şi este din ce în ce mai slăbită. Dragostea pentru cei rămaşi în viaţă şi pentru Adam şi pasiunea pentru muzica clasică vor determina alegerea pe care tânara o face la final.
"Dacă aş rămâne" atinge teme importante, despre viaţă, moarte şi despre cum totul se poate schimba iremediabil într-o secundă. Cartea este inspirată de o tragedie reală.


Trailerul cărții:

E absolut obligatoriu să citiți această carte!! O recomand din suflet. 

5 comentarii:

  1. Pare atât de interesantă! :) Actrița e drăguță!

    RăspundețiȘtergere
  2. Hi hi hi! ;)) Ce bine ca am citit cartea! Fata chiar se potriveste in rolul Miei!

    RăspundețiȘtergere
  3. Si mie imi place de actrita, imi aminteste de Mia. Cartea am citit-o acum un an si cateva luni, dar habar nu aveam ca exista si o continuare. Am trecut-o deja pe lista de "Must read". Abia astept filmul si vreau sa va multumesc pentru ca ne tineti la curent!

    RăspundețiȘtergere
  4. Daa, Zambete udate cu lacrimi, este si volumul doi si e superb, tocmai l-am terminat de citit. E scris din perspectiva lui Adam, si actiunea se petrece dupa 3 ani de la accident.

    RăspundețiȘtergere
  5. Doamneee,se face film ?! Am citit cartea,cat de mult ma bucur ! :x Abia asteeeept ! Cate filme noi in ultimul timp !

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!