sâmbătă, noiembrie 24, 2012

Exerciții de echilibru..

Nu aveam cum să nu vă prezint cartea aceasta, având în vedere că mie îmi place foarte mult de Tudor Chirilă, mi se pare unul dintre cei mai frumoși bărbați din showbiz, nu doar la aspect, ci pare o persoană deosebită și caldă la suflet. Așa că am avut parte de o surpriză minunată când i-am descoperit cartea, mâine dacă nu mă înșel va avea loc lansarea ei la târgul Gaudeamus. Chiar dacă nu voi ajunge acolo, cu siguranță o voi cumpăra cu prima ocazie. 

Dacă vreți să-l cunoașteți mai bine pe Tudor Chirilă, citiți-i textele adunate în volum. Veți descoperi un scriitor surprinzător, care se exprimă cu aceeați ușurință în proză sau în versuri și ale cărui rânduri trădează o sensibilitate pe care puțini i-o bănuiesc. Tudor Chirilă scrie dulce-amar despre dragoste, pasionat despre filme, teatru și cărți, nostalgic despre oameni dragi dispăruți, ironic despre locuitorii României de azi. Mesajul lui? Cel mai important e să iubești. Și să fii liber.

Din Grecia in Delta Dunarii si de la fetele copiilor din nisip pina la elogiul amar al risului ca «pedeapsa capitala a romanilor», Tudor alege sa participe la viata prin a fi normal in raport cu oamenii din jur. Textele lui se astern firesc in carte, ca o revansa amicala a literei scrise in fata lumii digitale. Inainte de a fi blogger, inainte de a fi cintaret, inainte de a fi actor, Tudor Chirila a fost un copil care adormea cu paginile cartii inghesuite in coltul pernei. Nu lectura l-a invatat, desigur, sa traiasca nestingherit si egal cu el, dar poate ca acele carti ale copilariei l-au impins sa ne picure alfabetul albastru de cerneala al unei vieti libere.” (Catalin Tolontan)

Vă las să vedeți spatele coperții, și câteva pagini, ca să îi descoperiți stilul. Pe mine deja m-a cucerit, mi se pare că scrie extrem de frumos și sensibil:
Nu sunt o fană Vama Veche, dar au câteva piese care îmi plac mult. Una dintre ele este și cea care o să o las mai jos, care are niște versuri superbe:
”Binele si Rau-n jurul tau se vor juca
Lumea asta moarta va-ncerca sa-ti fure Dragostea
Niciodata sa nu uiti de inïma ta”

Sper că v-am trezit interesul pentru carte :)

9 comentarii:

  1. Uau! Nu stiam de ea! Interesant. Tre sa fac rost de ea...=)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma duc si eu maine.. pt bruckner :D nu stiam de chirila.. multam.

    RăspundețiȘtergere
  3. Aveţi o leapşă de la mine, fetelor :*
    http://rose-books.blogspot.ro/2012/11/7-secrete.html

    RăspundețiȘtergere
  4. Abia astept sa o pot cumpara si eu :d
    Imi pare rau ca nu am putut ajunge in Bucuresti la targul Gaudeamus, pentru ca mai mult ca sigur as fi fost si eu printre cei care asteptau la coada autografele ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Un barbat deosebit, o inteligenta aparte si un farmec uimitor. Sunt sigura, aceasta carte este o capodopera aparte.

    RăspundețiȘtergere
  6. Tocmai acum ma uit la Neata cu Razvan si Dani si e invitat Tudor care vorbeste despre cartea lui.

    RăspundețiȘtergere
  7. Chirila e un mare arogant, cu un orgoliu cat casa, dar am auzit de la o sursa respectabila cum ca aceasta carte ar fi buna.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Ramona, mie mi se pare de treaba; cu toate ca atunci cand eram mica imi displacea total,a cum nu mai am aceeasi parere. Mi s-a intamplat sa intalnesc oameni pe care, la prima vedere i-am considerat aroganti, dar dupa ce i-am cunoscut(in 2-3 ani:))) mi-am dat seama ca mi-am format o parere gresita
    Aparentele insala de multe ori mai ales cand privim o persoana publica

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!