miercuri, septembrie 05, 2012

Update! "Cosmopolis" de Don DeLillo, în curând la Polirom!

"Cosmopolis" de Don DeLillo, ecranizat recent de David Cronenberg, în curs de apariţie la Polirom

Al 13-lea roman al lui Don DeLillo, Cosmopolis, recent ecranizat în regia lui David Cronenberg, cu Robert Pattinson, Juliette Binoche, Sarah Gadon şi Paul Giamatti în rolurile principale, va apărea în colecţia „Biblioteca Polirom” (coordonator Bogdan Alexandru-Stănescu), traducere din limba engleză de Veronica D. Niculescu.

“Cosmopolis” de Don DeLillo
Cosmopolis redă o zi din viaţa miliardarului Eric Packer, un tânăr de 28 de ani care crede că are toată lumea la picioare, pînă la proba contrarie. Îl însoţim într-o zi aparent banală de aprilie, prin Manhattanul secolului XXI. Miliardarul este surprins în timpul unei odisee mai puţin obişnuite, a cărei finalitate nu este Ithaca, ci o simplă şedinţă de tuns. Închis în limuzina sa luxoasă, Packer încearcă să străbată un oraş blocat de vizita preşedintelui, de înmormîntarea unui celebru rapper şi de o demonstraţie antiglobalizare. Ba mai mult, bodyguarzii săi cred că miliardarul ar putea fi ţinta unui atentat. Romanul este un adevărat studiu despre dispariţia afecţiunii, despre cinismul societăţii contemporane, o disecţie brutală a visului american.
UPDATE! Aşa va arăta coperta, şi puteţi citi un fragment din carte AICI!
 DATE DESPRE AUTOR:
Aflat constant pe lista premiului Nobel pentru Lliteratură, Don DeLillo (n. 1936) este un scriitor exponenţial al postmodernismului american şi unul dintre marii romancieri de peste Ocean, alături de Philip Roth şi Cormac McCarthy.
DeLillo este autorul a paisprezece romane, printre care celebrele Zgomotul alb, Mao II şi Point Omega. 
Este cîştigător al National Book Award, al PEN/Faulkner Award for Fiction şi al Jerusalem Prize. 
În 2006, Underworld a fost numit de New York Times Book Review unul dintre cele mai bune romane ale ultimilor douăzeci şi cinci de ani.


 DESPRE FILM:
Regizat de David Cronenberg, Cosmopolis este inspirat de romanul cu acelaşi nume al lui Don DeLillo. Robert Pattinson îl interpretează  pe Eric Packer, un tânăr şi prosper om de afaceri care îşi riscă întreaga avere cand pariază într-o zi la bursă împotriva yen-ului japonez. Însă noul său plan de afaceri este foarte apoape de a avea consecinţe fatale.
Acţiunea are loc pe parcursul unei singure zile într-o limuzină luxoasă cu care Packer se plimbă prin Manhattan cu scopul de a ajunge la o frizerie ca să se tundă. Călătoria sa prin oraş este împiedicată de blocaje de trafic, de vizita preşedintelui american în metropolă, de o înmormantare a unui star de muzică rap şi de un protest violent.
Povestea este un studiu al ideii de capitalism într-o metropolă din viitor, iar filmul lui Cronberg a atras atenţia prin imagineile şi ideile suprarealiste.
Toţi ochii au fost aţintiţi către Robert Pattinson, care încearcă să lase în urmă imaginea vampirului sclipitor din saga fenomen Twilight, demonstrând că este capabil să ducă în spate roluri complexe.
Robert Pattinson apare în fiecare scenă din film şi face cel mai greu rol din cariera sa de până acum: "Este un tip care este sigur că nu trăieşte în realitatea care trebuie, cel puţin eu aşa am privit personajul meu. A fost un sentiment ciudat pentru că atunci când citeam scenariul simţeam o voce interioară care rosteşte cuvintele. A venit totul de la sine, nu ştiu de ce" a spus actorul britanic.
Deşi alegerea regizorului pentru rolul principal a mirat pe toată lumea, Cronenberg este sigur că a luat decizia cea mai bună: "Robert mi-a dovedit că este perfect pentru acest rol de la început, din modul în care spunea fiecare replică şi simţea trăirile personajului său. L-a înţeles perfect, ca individ. Apreciez mult când un actor are o idee şi îl las liber să îşi exprime creativitatea. Nu a fost nevoie să-l regizez,  pentru că a ştiut de la început cum să preia acest personaj şi să facă filmul să iasă bine.”

TRAILERUL FIMULUI:


Ce părere aveţi? Eu mă bucur foarte mult că apare cartea şi la noi, şi cu siguranţă o voi cumpăra. Sper să folosească coperta cu posterul filmului. Chiar ne întrebase cineva pe chat mai demult dacă e apărută "Cosmopolis" şi la noi, şi atunci nu am ştiut ce să îi răspund, iar acum pot să îi dau un răspuns complex. 
Nu am văzut filmul, din câte am înţeles e apărut de pe 25 mai 2012. Eu mă pregăteam să intru în sesiune atunci şi nu am avut timp de filme, nu ştiu dacă a fost şi la noi la cinema. Oricum vreau să văd neapărat şi filmul, pentru că Rob arată uimitor în el. Super hot. 

Aţi văzut filmul? Cum vi s-a părut?

20 de comentarii:

  1. pai daca filmul e cu robert tresa ma uit,si daca filmul e tare,cu siguranta imi iau cartea.Oricum o sa ajung in final in biblioteca mea

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca joaca Robert,o sa-l vad si eu!:)

    RăspundețiȘtergere
  3. da ...asa am reactionat si eu:)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu am vazut filmul, pentru ca o desteapta s-a gandit sa imi povesteasca finalul :| si mi s-a dus tot cheful si de film, si de carte

    RăspundețiȘtergere
  6. Inca n-am vazut filmul,trebuie neaparat s-o fac...Si apoi paote cumpar si cartea <3 :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Nici eu nu am vazut filmul.Oricum eu una prefer sa citesc mai intai o carte si dupa sa vad filmul,asa ca..sper sa-mi pot lua cartea.Pare interesanta din cate am citit<3

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu am vazut filmul , desi ar trebui. Trailerul e super interesant. Cat despre carte , cred ca o sa o cumpar. Imi face cu ochiul.

    RăspundețiȘtergere
  9. da cred ca citi cartea si apoi am apuc de film

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu am vazut filmul.Nici cartea nu am citit-o,deci va fi o surpriza placuta cand va aparea si la noi <3 ! Can't wait !

    RăspundețiȘtergere
  11. coperta mi se pare dragutza,dar er si mai si dac era cea cu rob pe coperta;;)

    RăspundețiȘtergere
  12. Si eu vreau s citesc cartea, apoi sa vad filmul, nu de alta, dar sa am ce critica :)). Asa cum s-a intamplat cu Zori de zi, de exemplu, unde cartea a fost perfecta, iar primul film pe mine cel putin nu prea m-a impresionat.

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu am vazut inca filmul, dar prima data vreau sa citesc cartea, si apoi.

    RăspundețiȘtergere
  14. da si eu la fel.Mai apoi sa compar cartea cu actiunea filmului

    RăspundețiȘtergere
  15. Da, era mult mai draguta coperta cu Robert pe ea :(

    RăspundețiȘtergere
  16. Cartea pare foarte interesanta. Si cred ca i se potriveste rolul lui Robert

    RăspundețiȘtergere
  17. da si eu la fel..da mai intai cartea si apoi filmu;;)

    RăspundețiȘtergere
  18. lulu draga , am inteles ca la fel si tu :))
    Cartea mi se pare superba..e diferita de tot ce am citit pana acum, autorul, un om cu maaaare experienta...nu ne va dezamagi.
    Filmul este urmatorul in lista mea de vizionat...dar cartea sunt sigura ca va fi ceva demential :D

    RăspundețiȘtergere
  19. Mi-ar fi placut sa pastreze coperta cu Rob, e superba! Oricum, asta nu e piedica in a-mi cumpara cartea. Dupa ce o citesc, o sa ma uit si la film.

    RăspundețiȘtergere
  20. Mi-am luat cartea in format electronic! abia astep sa o devorez...inceputul e genial genial, stilul autorului ma face sa cred ca voi tine minte cartea aceasta!

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!