joi, august 02, 2012

Campanii pentru "Vestige" şi "Rae of Hope"!

Am înţeles că sunt persoane complet împotriva campaniilor de promovare a unei cărţi. Aş dori să le spun acelora că nicio editură nu publică o carte pentru că zice X sau Y. Fiecare are dreptul să promoveze ce carte i-a plăcut, şi singurul lucru care îl face e să îi acorde o şansă de a fi analizată de o editură. O carte înainte de a se decide dacă se vrea cumpărarea drepturilor de publicare sau nu, ajunge într-o redacţie, este citită, şi personalul calificat hotărăşte dacă merită publicată şi la noi sau nu. Nu vă fie teamă că ajung publicate cărţi care nu sunt bune, doar pentru că au avut parte de o campanie de publicare, pentru că editura decide dacă vrea cartea respectivă sau nu, şi nu cei care fac campania. Dacă o carte nu e bună, nu trece de redacţie. Simplu. 
Altcineva zicea că bloggerii fac campanii la cărţi pentru că au primit respectiva carte de la autoare, şi în semn de mulţumire. Vreau să vă spun că mulţi bloggeri poate primesc şi 10 cărţi pe lună de la autori pentru recenzii. Şi eu am citit multe şi mai am încă pe atâtea. Dacă ar fi aşa cum spuneţi, nu aţi vedea o campanie de publicare de blog, sau 4-5 câte sunt în total la noi în blogosferă momentan, ci 30. Şi nu cred că se întâmplă aşa ceva. Cine face o campanie, o face pentru că simte asta, pentru că i-a plăcut respectiva carte, şi are încredere în ea. 
Asta nu înseamnă că sunt de acord cu cei care deşi au un blog nu fac nimic ca să promoveze respectiva carte, dar dau toată ziua comentarii cerând nu ştiu câte, pe care poate nici nu le-au citit încă. Dar cei care muncesc la o campanie, pun suflet, au tot dreptul din lume să facă asta dacă le face plăcere, şi nu văd de ce să fie judecaţi. 
Aşa, acum să vă spun de două campanii de la noi:
1. Prima e realizată  de blogul "Fantasy Readers" împreună cu blogul "Book Whisperer".
Campania este pentru cartea "Vestige" de Deb Hanrahan.
 Încă nu vă pot spune prea multe despre carte, aşteptăm o descriere, dar puteţi vedea AICI recenzia filmată şi nişte Fan Arts, şi pe parcurs se vor adăuga mai multe. Vă invităm să votaţi în Poll, să postaţi dacă aveţi bloguri bannerul campaniei şi să ajutaţi cum puteţi, cum vom face şi noi! 

2. A doua campanie este realizată de blogul "Mistress Kat", pentru cartea "Rae of Hope" de W.J.May
Aici găsiţi şi un concurs.

O zi frumoasă tuturor!

8 comentarii:

  1. Multumim mult pentru postare ! :)
    Ma bucur ca ai scris si o parere si chiar si un mic ajutor delgat de campanii.Cred ca preiau si eu pe blogul meu,bineinteles specificand sursa :).Multumim din suflet ! :*:*

    RăspundețiȘtergere
  2. Sigur! Te rog sa ne spui cum te putem ajuta cu campania!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi se par foarte interesante aceste campanii, deoarece exista carti care merita tot efortul

    RăspundețiȘtergere
  4. Nici mie nu mi se pare corect sa fie judecati cei care promoveaza si fac campanii pentru carti,au tot dreptul sa o faca.

    RăspundețiȘtergere
  5. Bine punctat Krisz despre campaniile de promovare.
    Cei care sunt impotriva lor, ar trebui sa se bucure in primul rand ca inca mai sunt romani care VOR sa citeasca, avand in vedere ca prea putini mai citesc.
    Asa ca si biblioteca sustine campania de publicare a cartii Vestige!

    RăspundețiȘtergere
  6. Amandoua sunt frumoase, dar as opta pentru a doua.

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumim pentru postare. Eu le-as citi pe amandoua.Pe cei care sunt deranjati de campaniile de promovare eu una nu ii ingteleg.Chiar daca sa zicem ca s-ar publica o carte pentru ca ii s-a facut o campanie de promovare de ce va deranjeaza? Daca nu iti place cartea nu o citi. Te obliga cineva?

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!