miercuri, august 08, 2012

Book Lovers Challenge (6) + Citate !




6. Dacă ți-ai dori într-o zi să scrii o carte, care ar fi subiectul ei, și ce imagine ai dori să fie folosită pentru copertă? Arată-ne imaginea.

Scrisul e a doua mea evadare, după citit, şi cândva, a fost chiar pe primul loc. O să vă spun întâi ce mi-as dori să aştern pe hârtie..sau foaia de Word, în acest caz. Am în minte trei idei de cărţi: un roman distopic, care a luat fiinţă datorită unor vise mai ciudăţele pe care le-am avut într-o perioadă, al doilea e unul cu nişte creaturi mitologice româneşti, dar nu o să vă spun care :P, şi ultimul, un roman cu îngeri. Nu am o descriere pentru ele, nu am în minte tipologiile personajelor, sau un drum trasat clar, toate sunt la stadiul de proiect momentan.
Acum, să vă vorbesc de lucruri mai palpabile.. Am scris un roman, poveste, cum vreţi să-i spuneţi, şi l-am terminat chiar de vreo..doi ani, să fie? Cam aşa cred. Încurajările şi sprijinul cititorilor mei m-au făcut să continui, ţin minte că scriam noaptea, până la 3-4, şi încercam să postez câte un capitol pe blog zilnic. Bine, cel puţin la început, că după a început şcoala şi mi-a fost mai greu.. Oricum, a fost o experienţă minunată pe care nu o voi uita niciodată.
Momentan scriu la o nouă poveste, fic, în fine, „Taming Games” dar îmi vine foarte greu să mai termin un capitol cum o făceam cândva, şi o să vă explic de ce. În primul rând din cauza lipsei timpului, dar mai ales pentru că am devenit extrem de perfecţionistă referitor la scrisul meu, şi nimic nu îmi convine sau place din ce scriu. Dacă înainte nu aveam nicio problemă să îmi aştern orice idee aveam, acum recitesc o frază şi de câteva ori până mă asigur că e ok şi o las. Da, înfricoşător. I am a freak!
O să vă las descrierea mai jos, din care nu o să înţelegi mare lucru, ştiu, dar o să vă mai povestesc mai multe după:
Această imagine aş folosi-o ca şi copertă, însă acum mă 
gândeam că mergea mai bine scris titlul cu negru,ca un 
tatuaj pe spatele ei . :)





O tipă dură şi condiţionată de caracterul puternic, un artist cu o personalitate contrastantă – Rob.

O circumstanţă parcă ireală îi aduce împreună, şi îi apropie pe un drum unde ambii ascund aspecte şi încearcă să fugă de ceva, prizioneri fiind într-o lume ce le-a adus eşecuri şi speranţe nerealizate.
Pornesc împreună în voiajul vieţii lor, într-o călătorie de regăsire a eului şi a locului lor adevărat.

Seducţie, dispute, pasiune, jocuri de îmblânzire – pentru că el este singurul care o poate.. dresa.




God, acum că o citesc, ultima frază ună aşa..kinky =)) Dar vă asigur că nu e aşa ficul, şi îl puteţi citi cu încredere şi cei mai tineri. Povestea e despre Lisa, o tipă extrem de ..supărată pe viaţă, dezamăgită, nonconformistă, rebelă, cu o personalitate groaznică, dură, înăsprită de un trecut dureros şi de o decepţie teribilă care i-a zguduit cândva lumea, şi încrederea ei în dragoste mai exact, şi Rob (da, acel Rob), care la fel a trecut prin nişte momente nu aşa drăguţe, simte că viaţa lui nu e aşa cum şi-a dorit, şi la fel anumite evenimente l-au transformat, acum devenind mai coleric, şi nu aşa docil şi manierat cum era cândva. E mai mult decât evident că la început se urăsc, iar ea nu pierde nicio ocazie să îl tortureze cu felul ei bizar de a fi, dar nici el nu se lasă mai prejos, înfruntând-o adesea cu stoicism, şi reuşind să o combată de cele mai multe ori. Interesant va fi dacă ei vor reuşi să se vindece de rănile din trecut împreună, şi dacă două caractere aşa puternice ar reuşi vreodată să se înţeleagă.. Şi mai ales cum vor reuşi să facă faţă umbrelor din trecut care apar, şi care încă în bântuie, şi secretelor pe care le ascund unul de celălalt..
Îmi vine teribil de greu să scriu şi datorită personalităţii Lisei, care e complet diferită de a mea, acţionează cum eu nu aş face-o niciodată, e directă, impulsivă, slobodă la gură, dură. La primul meu fic era floare la ureche, deoarece Kitty, personajul principal, l-am construit ca pe mine. Aveam foarte multe în comun, ne asemănam ca şi caracter, tot. În schimb acum, e mult mai multă muncă, deoarece trebuie să scriu din perspectiva unei persoane care se află la polul opus faţă de mine.Cred că acesta este de fapt motivul care cântăreşte cel mai mult atunci când nu reuşesc să scriu des deloc. Dar şi aşa, îmi place. Lisa e un personaj bulversant, special, pe care nu îl întâlneşti prea des în cărţi, poate deloc. E o provocare nu doar pentru Rob, dar şi pentru mine :). 
Dacă sunteţi curioşi şi doriţi să îi daţi o încercare poveştii mele, vă avertizez că trebuie să vă înarmaţi cu multă răbdare şi înţelegere, deoarece Lisa, datorită felului ei de a fi, şi oscilaţiilor, s-ar putea să vă facă nervii praf uneori. :))
În final, o să vă las nişte citate care mie îmi plac mult din "Taming Games" (idee împrumutată de la Rose, care a pus prima citate la provocarea aceasta), şi abia aştept să vă aflu părerile despre ele! Nu fiţi zgârciţi în gânduri, vă rog..

“- ”Îmblânzirea scorpiei”. am spus simultan.
Numai că tonul meu era unul de parcă spunea ”Te omor”, iar al lui unul voios și mulțumit de tâmpeniile ce le putea debita.
- Ești un nesimțit. l-am insultat printre dinți.
- Dacă sunt politicos sunt ”muiere”, dacă sunt sincer sunt nesimțit. bombăni ofuscat.
Bună analiză.
- Păi, nimeni nu e perfect, nu? l-am luat peste picior.”

“Fața mea continua să se apropie mecanic de ea, ca un magnet ce se îndrepta spre absolut, ca un condamnat care se preda călăului. Deja îi simțeam gustul amărui, îi percepeam atingerea deosebită, mă puteam transpune în circumstanțe pline de fioruri, de buze care se izbesc, de apropierea care dezvăluie monștrii de dorință din noi.”

“- Ești chiar așa o individă inadaptată și revoltată pe ce e în jur. a consemnat ca un psiholog ieftin.
- Sunt doar un suflet rebel şi supărat într-o lume de sfinți falși. am reformulat acuzatoare, cu o urmă de amărăciune în glas.
- Să știi că în general nimănui nu îi pasă dacă te simți tu mizerabil în interior sau nu, ori nefericită, așa că ai putea la fel de bine să fii fericită.
Îmi ţinuse discursul plin de interes şi cu un ton implicat.
- Foarte.. încurajator. am închis sec subiectul. „

“- Defineşte „normalul", l-am provocat calculată.
Pauza care se anunţa a dat deja răspunsul la o întrebare care nu are unul.
- Ştiu că sunt altfel faţă de ceilalţi. Şi oricât ai fi încercat să mă insulţi prin faptul că nu sunt „normală”, e un compliment, de fapt. Că sunt diferită, că nu pot fi aruncată în acelaşi cazan cu platitudine şi conformism.”

“– Bine aţi venit la „Searcys Roof Garden Rooms”, suntem foarte încântaţi de alegerea dumneavoastră. Ce aţi dori ? a început penibila introducere cu un accent ce îmi scrijelea deja creierul.
O rachetă spaţiala cu care să zbor într-un Univers paralel, fără creaturi aşa îngheţate ca tine, i-am răspuns în sinea mea.”

“- Ești singură ? o voce gravă, dar seducătoare, îmi șopti înainte să îi descopăr chipul.
Un tip atractiv, cu o față misteroasă, îmi zâmbea ștrengar.
- Nu, cu prietenul meu imaginar. i-am tăiat-o ironică. Și lui nu-i place de tine. am completat amuzată. „

“- Și eu încerc să-mi găsesc un drum, și să îmi fac viața palpitantă. Speram la o viață perfectă alături de o tipă finuță, dulce, sensibilă. Dar mereu am fost de părere că pentru momente ca acestea, cele cu care m-am înfruntat de când te-am întâlnit, merită să spui că ai trăit cu adevărat. Toate circumstanțele uimitoare în care m-ai pus, chiar ocazia de a cunoaște o persoană ca tine, e unică. Senzația de a-ți fi aproape e uimitoare. Să fii mereu în incertitudine, deoarece nu e nimic previzibil la tine, mă ține cu sufletul la gură, mă face să nu pot renunța. Devin dependent de adrenalina pe care mi-o oferi cu porția, constant.”

“- Orice ar fi, încetează să mă mai amesteci în planurile tale idioate. a spus crâșnind din dinți, mult mai mânios ca înainte.
L-am analizat cu sprânceana ridicată, apoi mi-am întors capul, abținându-mă din nou să nu îl iau peste picior, deși fața lui o cerea.
- Vezi, asta e problema ta. l-am înfruntat placidă, continuând să sorb și să privesc fumul care făcea valuri interesante în aer.
Am lăsat o pauză intenționată să îl calce pe nervi, apoi am continuat la fel de dezinvoltă.
- Tu crezi că totul e legat de un plan. Că suntem conduși de unul. Eu nu mă încadrez în tiparele astea absurde. Nu planific, nu îmi storc mintea pentru iluzii sau circumstanțe care nu vor fi niciodată cum îmi imaginez eu. Acționez după cum mă taie capul, după cum mă împinge instinctul.”

“- O, nu te mai umfla așa în pene. i-am tăiat glacială elanul. Poate îți sare cămașa de pe tine, iar imaginea ta la bustul gol e un coșmar pe care nu vreau să-l trăiesc cu ochiii deschiși.”

“- Cum poți să crezi că nu îți trece niciodată ? Timpul le rezolvă pe toate. Uiți o ..
- N-ai priceput nimic , tontule. l-am mustrat obosită întrerupându-i teoriile expirate. Bun. Iubirea ți-o smulgi din suflet, încerci să o îngropi, să o blestemi sau distrugi. Poate îți iese, poate nu. Dar rănile..rănile rămase în tine din cauza ei nu se vor vindeca complet niciodată. am oftat cu greu, completând: nu dacă a fost dragoste adevărată.”

Tatuajul Lisei
“Din nou m-am gândit la el. La povestea mea care nu se încheiase niciodată, deși era de la sine înțeles că totul se distrusese într-o clipă. E groaznic să clădești o iubire treptat, să devină o construcție solidă și frumoasă pe care te poți baza, și să se dărâme brusc. Poți să rămâi prins între zidurile ei și să nu mai ieși niciodată întreg de acolo, ci plin de sechele.”

“- În momentul ăsta ce rol joci ? am aruncat bomba nepăsătoare și dezinvoltă, fără să mă dau de gol. Tipul torturat de tipa nebună, care se preface că se simte confortabil acum în prezența ei?
Nu folosisem nicio urmă de răutate, o spusesem amuzată și calmă. Nu vroiam să bănuiască.
- N-am prea jucat cu tine personaje inventate. Oricum, acum cu siguranță nu o fac.Tu ești cam singura persoană cu care pot fi eu cel adevărat în momentul ăsta din viața mea, fără să îmi pese de consecințe.”


Ce părere aveţi de poveste, şi mai ales de citate?

NEXT TIME:
7.   În lumea cărei cărți ai dori să trăiești pentru o scurtă perioadă de timp și  de ce?


p.s. Alexya va face un LATER EDIT cu răspunsurile ei!

10 comentarii:

  1. As cumpara aceasta carte! Sincer, mi se pare interesanta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am citit povestea anul trecut parca, una din cele mai bune :) sincer, m-ai impresionat prin felul tau de a scrie, si astept ziua cand iti voi zari numele pe o care in librarie, pe raftul cu bestseller.
    Succes in continuare!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Doamne, Krisz, esti un multi-talent! :) As fi printre primii care ti-ar cumpara cartea daca o s-o publici candva:D.

    Dee.

    RăspundețiȘtergere
  4. Krisz tu stii parerea mea, cu toate ca vin mai rar pe blogul vostru...Asa cum am sustinut campania de publicare la Eternal Starling. Fix asa si poate chiar mai mult m-as implica intr-o campanie de publicare a romanului tau. Caci, nu mi se da mina sa scriu fic. A depasit din prolog stadiul de simplu fic.
    E o carte care mi-o doresc din suflet pe rafturile mele.
    P.S. Datorita informatiei tale mi-am comandat toate cartile recomandate de voi. Si acum zile si nopti incerc sa recuperez si sa savurez literatura calitativa. Asta datorita blogului vostru. Va multumesc fetelor pentru tot ceea ce faceti :*

    RăspundețiȘtergere
  5. Cum eu nu am talent la scris nu mi-am facut curaj sa incerc sa scriu o carte. Stiu ca repetitia e mama invataturii , dar pur si simplu nu ma pasioneaza sa scriu ci doar sa citesc. Asa ca ii admir pe toti cei care reusesc sa scrie o poveste adevarata. Pocestii ca la calsa a II-a poate scrie oricine , dar una captivanta putini oameni. Krisz, daca publici cartea asta vreodata vreau si eu un exemplar :) Povestea pare interesanta , coperta e superba , iar citatele sunt criminale :*

    RăspundețiȘtergere
  6. zici ca ai mai scris la viata ta inca vreo 2-3 carti pe putin bestseller...esti un geniu!parerea mea ca si a celorlalti presupun este ca ar trebui sa publici aceasta carte;:o3 noi te sustinem>:D<

    RăspundețiȘtergere
  7. Va multumesc din suflet tuturor pentru incurajari si cuvintele frumoase! Conteaza enorm pentru mine! Va pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. si eu as cumpara aceasta carte. <3

    RăspundețiȘtergere
  9. Cu siguranta si eu as cumpara cartea,chiar ar trebui sa o publici.

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!