miercuri, august 08, 2012

Book Lovers Challenge (5) - LATER EDIT

5.Copiază un citat care te-a impresionat și comentează-l. Scrie părerea ta despre el, ce îți inspiră, de ce l-ai ales.
"Unde este cineva care se gândește la tine, acela e locul la care să te întorci întotdeauna când ești pierdut."
Dacă v-aș spune de unde am cules acest citat, probabil ați râde, de aceea o voi face cu dragă inimă. De când au intrat în vacanță aproape toate serialele, mă uit neîncetat la desenul meu de suflet, Naruto. Puteți să râdeți, nu mă deranjează deloc, dar consider că aceste desene trebuie să fie vizionate de fiecare copil în parte pentru ca sunt mai educative decât orice film posibil și imposibil. Întotdeauna găsesc fraze de ale lui Naruto care îmi dau de gândit și care mă fac să îi dau dreptate în totalitate. De curând, m-a impresionat o frază rostită de el : "Unde este cineva care se gândește la tine, acela e locul la care să te întorci întotdeauna când ești pierdut.".
În timpul copilăriei, căminul pentru orice persoană, în care se simte bine și împlinit, este însăși acea clădire în care trăiește de când s-a născut. Se simte protejat și în siguranță, considerând că acea casă este mama familiei lui.
Am simțit si eu acest sentiment dătător de euforie și pace. Când eram micuță, stăteam la o casă foarte frumoasă. Eram atât de bucuroasă și fericită acolo, încât am plâns mult de tot când am auzit că trebuie să ne mutăm. Acum stau la bloc și nici după cinci ani de când practic locuiesc în acest apartament,  nu îl consider în cel mai puternic sens al cuvântului “căminul meu”. Întotdeauna când visez noaptea, niciodată nu mă văd în locuința mea actuală, ci în casa mea din copilărie pe care am iubit-o enorm de mult.
De când vizionez Naruto am învățat atât de multe despre prietenie și iubire, dar acest citat mi-a spulberat acele sentimente de frustrare și tristețe în legătură cu casa mea. Am realizat că nu contează câte etaje, camere, băi ai. Nu contează cât de luxos trăiești și cât de minunată e acea locuință. Contează persoanele care locuiesc în ea.
În copilărea mea, am fost foarte fericită pentru că aveam toata familia de partea mea, aveam prieteni buni cu care îmi petreceam zilele însorite și ploioase. Am amitiri adorabile pe care le păstrez în suflet cu gingășie și respect. Întotdeauna voi iubi acel loc, acea casă, care a fost refugiu pentru toate aceste lucruri importante pentru mine.
Am realizat că acum nu mai pun suflet în nicio clădire, cum a făcut-o copilul din mine, ci prefer să dau inima mea unor persoane care merită și care vor avea grijă de ea. Casa mea sunt oamenii la care țin cel mai mult. Atunci când mă simt pierdută și singură, este destul să o sun pe cea mai bună prietenă a mea, să îl contactez pe messenger pe cel mai bun prieten al meu, să mă arunc în brațele iubitului meu, să mă uit cu dragoste la tatăl și fratele meu, deoarece ei sunt casa mea, căminul meu. Ei mă fac să mă simt protejată și euforică, ei sunt cele mai importante persoane din viața mea. Le datorez totul pentru acest unic sentiment pe care mi-l furnizează fără să știe, în fiecare secundă din viața lor.
Îți multumesc, Naruto, pentru că mi-ai redat ceea ce am considerat pierdut, mi-ai redat văzul și am rămas surprinsă sa observ că ceea ce căutam era chiar lângă mine. Le mulțumesc persoanelor care se gândesc la mine și mă iubesc așa tembelă cum sunt, fiindcă ele reprezintă ceea ce am căutat încă de mică: locul meu.
LATER EDIT:
“..fiecare poartă în suflet o zână.”

Fie că aceasta e speranţa, dragostea, curajul, bunătatea, toţi suntem ghidaţi de ceva în viaţă. Avem o făclie care arde necontenit, care ne ajută să trecem peste orice. Avem principii insuflate de familie, sau acumulate de-a lungul timpului, avem ţeluri pe care dorim să le atingem şi la care visăm cum speră nişte copii la îngheţată sau bomboane.
Atât timp cât în interiorul nostru va exista ceva frumos, magic, inocent, cum e o zână, încă ne putem mândri că am păstrat în noi o fărâmă de copil. Încă nu au reuşit grijile şi responsabilităţile să alunge din nou acea bucurie, acea încredere că totul va fi bine, acea capacitate de a găsi ceva frumos în fiecare, sau puterea de a ierta.
Vom reuşi mereu să mergem mai departe cu un strop de optimism, şi de încredere în forţele proprii, oricât de vitregă ne-ar părea uneori soarta, nedreaptă sau crudă. Vom aduce zâmbete şi lumină pe chipul celor din jur.
Dar fără acea “zână” din interior, cum am ajunge? Un suflet gol şi rece, o cutie de tablă, ca Omul de Tinichea din „Vrăjitorul din Oz”, greu de impresionat, greu de încălzit de dragoste sau de alte sentimente pe care le poate absoarbe ca un burete din jur. Condus de ranchiună şi gânduri urâte, de invidie.
Zâna va veghea mereu asupra mecanismelor din interiorul tău, va fi o gospodină conştiincioasă şi responsabilă, va lustrui praful de pe sufletul tău, îl va face mereu să lucească, să funcţioneze corect, să fie frumos şi onest. :)

NEXT TIME:
6. Dacă ți-ai dori într-o zi să scrii o carte, care ar fi subiectul ei, și ce imagine ai dori să fie folosită pentru copertă? Arată-ne imaginea.

14 comentarii:

  1. Ok, imi vine sa plang. Ma uit si eu la Naruto si intotdeauna am vrut sa fiu ca el. A fost eroul meu in copilarie si si acum imi doresc sa fiu ca el. E asa curajos si nu-i e frica sa spuna ce gandeste si ma inspira.
    Si citatul acela e minunat si adevarat...
    O sa ma duc sa bocesc acum :o3

    RăspundețiȘtergere
  2. Sasuke este totusi favoritul meu! Frumoase raspunsuri!

    RăspundețiȘtergere
  3. @Wild Rose, eu sunt acum la Naruto Shippuden, episodul 153. Tocmai a aflat ca a murit Jyraia ( sper ca am scris bine ). Nu a plans el, dar plang eu.
    Acest anime ma face sa simt toate sentimentele din el si toti fiorii ma trec de fiecare data cand ma uit la cate un episod, dar si rad in hohote cand face cate o boacana Naruto. Naruto e the best si as vrea ca nepotelul meu, sau de ce, baietelul meu, sa fie la fel de adorabil ca el. Daca de Naruto sunt mandra de fiecare data cand il vad atat de motivat si indraznet, cu motto-ul lui minunat ( "Eu nu-mi retrag cuvinetele, asta e calea mea ninja"), cred ca voi zbura de euforie sa stiu ca micutii mei vor fi niste ninja curajosi ca el. Clar ca ii voi pune pe toti nepoteii si copii mei sa se uite la acest anime.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Alexya... si eu gandeam la fel, desi, crede-ma, n-am avut timp sa vad tot anime-ul, mi-am promis ca peste cativa ani, odata cu copiii mei, o sa-l iau de la capat =)) Daca nu le place ii oblig sa se uite, geez =))

    Btw. cuvintele alea, citatul, Naruto trebuia mai bine sa i le adreseze lui Sasuke, prostul ala si... preferatul meu, de altfel :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Tocmai m-ai facut curioasa in legatura cu acest anime.M-am uitat si eu mai demult la cateva episoade in jur de 50 :D.

    RăspundețiȘtergere
  6. Naruto are intotdeauna o replica ce te face sa meditezi la diferite aspecte ale vietii... Eu am vazut toate episoadele si cred ca le voi relua, pentru ca mi-e imposibil sa ma satur de el. Ma bucur ca gasesc persoane care inca mai apreciaza ceva cu adevarat frumos. :)

    P.S: Si eu am plans foarte mult cand a murit Jiraiya sensei. :( Sa vezi urmatoarele episoade cat de emotionante vor fi...

    RăspundețiȘtergere
  7. Mi-a placut enorm acest anime de cand a aparut prima data la tv . Desi eram micuta si acum imi amintesc fiecare episod. Cu timpul nu m-am mai uitat , dar acum un an am inceput sa-i duc dorul. Si asa am inceut sa ma uit iar la Naruto.Imi amintesc de acel citat. Mi-a placut mult. Este atat de adevarat. Desi uneori adevarul sta chiar in fata noastra de multe ori nu il vedem pana nu ne atrage atentia cineva , chiar si o replica ditr-un anime. Citatul cu zana nu il stiam , dar mi-a placut in special modul cum l-ai interpretat. Superbe articole , iar pozele sunt pe masura:D

    RăspundețiȘtergere
  8. Cat despre citatul ales de tine Krisz pot spune doar ca e grozav.Eu sunt o visatoare si iubesc tot ce tine de frumos,de zane,de bunatate asa ca sunt complet deacord ca avem nevoie de zana din sufletul nostru,cea care pune lucrurile in miscare.Acum mi-am dat seama ca eu nu am facut deloc referire inainte la citatul tau Alexya si am vorbit doar de Naruto,asa ca trebuie sa adaug ca citatul tau are dreptate,avem nevoie de prieteni si de oameni care sa tina la noi si casa noastra e acolo unde e familia.

    RăspundețiȘtergere
  9. In legatura cu celalt citat - este super! Da, chiar purtam cate o zana! Foarte deosebit si unic

    RăspundețiȘtergere
  10. @ Krisz, foarte frumos citatul, iar azi a ajuns cartea (Spulbera-ma), apropo. Multumesc mult :)

    RăspundețiȘtergere
  11. @Alexya: Naruto este intr-adevar un anime cu citate si momente superbe. Melodiile si ele te ung la suflet :]. Am descoperit la tv anime-ul insa l-am urmarit pe net ulterior in japoneza. Multa lume se uita la acest anime insa nu sesizeaza si mesajele din spatele lui. Ma bucur sa vad ca sunt si altii care se uita cu placere la acest anime si traiesc odata cu personajele.
    Citatul este foarte frumos si adevarat. Chiar daca de multe ori ne dorim anumite lucruri, oamenii care ne inconjoara sunt cei mai importanti!

    @Krisz: Mereu am asociat zanele cu, copilaria dar si cu intelepciunea unui adult de a crede in ceva frumos care te binedispune. Toti avem nevoie de cate o zana care sa ne ghideze in zilele bune si cele rele.

    Va multumesc pentru ca mi-ati dat leapsa insa nu am putut sa ma apuc din ea din lipsa de timp >:D< Voi urmari postarile celorlalti cat pot de mult.

    RăspundețiȘtergere
  12. @Simona Husaru
    Daca doresti sa faci provocarile, poti sa le incepi si acum! Oricum am zis ca cei care sunt plecati, sau nu pot respecta regulile, sa posteze in ritmul lor :).

    RăspundețiȘtergere
  13. De cand am citit prima data postarea ma tot chinui. Sunt tare curioasa din fire..asa ca am si eu o intrebare. De unde este citatul tau , Krisz?

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!