marți, august 07, 2012

Book Lovers Challenge (4) + Edit Later



4. Care sunt personajele tale supranaturale preferate (vampiri, vrăjitoare, zâne etc) și de ce?

Hmm..ia să ne gândim noi. Ce personaje supranaturale îmi plac? Să fie spiriduşii? Mici şi jucăuşi, atunci când nu sunt diabolici, desigur :)). Saau..gata, ştiu! Ciclopii? Da, aşa e, nu sunt ei chiar cei mai sexy, dar totuşi, trebuie să le ofere şi lor cineva puţină consideraţie, nu? Glumeam, logic! :))
Dacă mi-ar fi cineva întrebarea aceasta acum..hmm..un an jumătate, să zicem, aş fi spun mai mult decât super entuziasmată, vampiri, of course! Aş fi ţopăit ca un titirez, şi aş fi trăncănit fără încetare despre cât de minunaţi, speciali, extraordinari sunt, câte ablităţi şi puteri pot avea, că sunt superbi şi nemuritori..Lucrurile s-au mai schimbat de atunci..nu pentru că nu mi-ar mai plăcea aceste fiinţe supranaturale, ci pentru că am citit atât de multe cărţi despre ei, că nu ştiu ce aş mai putea găsi nou. Şi eu la un moment dat mă plictisesc. În general. Şi schimb stilul, diversific genurile, încerc lucruri noi.
Sunt complet fascinată în această clipă de îngeri, şi în această categorie intră şi nefilimii, care sunt jumătate înger, jumătate om. Mi-am dorit foarte mult să citesc o carte cu ei, nu ştiu, eram curioasă, nu ştiam la ce să mă aştept. Mi se părea inedit subiectul, şi că scriitoarele respective au avut mult curaj şi inspiraţie să adopte aşa temă. 
Şi rezultatul? Unul EXCEPŢIONAL! Scris impecabil, poveste captivantă, personaje geniale.
 Cum, nu ştiţi despre ce vorbesc? Despre seria “Îngerul Nopţii” de Becca Fitzpatrick - cea care m-a făcut să mă îndrăgostesc de aceste personaje supranaturale, vă spune ceva Patch? - şi de “Instrumente Mortale” şi “Dispozitive Infernale” de Cassandra Clare (bine, aici poate ştiţi că Will, Jem, Jace sunt numiţi Vânători de Umbre, dar ei sunt nefilimi). Mi-au plăcut mult aceste cărţi deoarece ne arată îngerii într-o altă lumină: mai umani, care greşesc, care plătesc pentru păcatele lor. Sexy, sarcastici, protectivi, amuzanţi, romantici, îngerii din aceste cărţi sunt foarte tari! Incredibili!

Deci, clar, îngerii are my new unconditional love!


 LATER EDIT:
Prima dată când am văzut această întrebare, mi-am zis în gând: În sfârșit, ceva ușor! Cu timpul am realizat că nu e atât de ușoară pe cât m-am așteptat. Ieri, m-am tot gândit ce creatură imaginară să aleg dintre toate pe care le-am cunoscut cu ajutorul cărților. Am ajuns la concluzia că aș fi în stare să spun despre fiecare câte ceva, pentru că fiecare are ceva unic și interesant care m-a atras și m-au făcut să le îndrăgesc. Mi-am propus să le iau pe fiecare în parte și să încep să găsesc defecte. La sfârșitul acestui experiment, mi-am dat seama că am eliminat aproape toate creaturile care existau pe listă.
Din cauza frustrării, am ajuns să stau în fața bibliotecii mele și să mă gândesc intens. Oare nu aș putea să tai de la cutare ființă și să o aleg pe aceea ? Ar fi corect față de celelate ? Deja le și vedeam pe toate personajele, care sunt creaturi mitice, cum urlă la mine să le aleg, până ce din senin, am văzut-o în propria mea imaginație pe Georgina, zicând : Obiectez!
Am simțit de parcă cineva m-a lovit direct peste față. Cum am putut să uit tocmai de ea ? De ceea ce reprezintă ? Așa că da, aleg sucubii. De ce ? Simplu ! Am ajuns să îi îndrăgesc de la prima carte citită din seria “Georgina Kincaid”. A fost ceva nou și interesant, chiar palpitant să citesc despre o ființă mitică, despre care nu s-a mai vorbit până acum în nicio carte citită de către mine. Sucubii ( la feminin) și incubii ( la masculin ) sunt niște creaturi create de însăși Lilith, care sunt predestinate să aducă teroare și haos în lume, într-un mod foarte sexy și incitant, deschizând inima omului către fantezie și mister, chiar dacă nici atunci când lumina soarelui își face apariția, nu sunt conștienți de plata pe care au făcut-o pentru a se bucura de acea noapte de neuitat.
Am ajuns să iubesc sucubii din milioane de motive. Chiar dacă în realitate, nu există cu adevărat niște creaturi care sug energia noastră în momentul în care sunt conectați carnali cu noi, această tentație de a păcătui, de a simți cu adevărat acea plăcere nevinovată din sufletele noastre, de a ne lasa duși de val, de a face ceva periculos și incitant, există cu adevărat în sufletele noastre. 
Nu avem nevoie de Georgina, sau Bastian, ca lumea să se lase prinsă în mirajul răului, însă mi-ar plăcea mult să existe cu adevărat Georgina, deoarece, chiar dacă, este cu adevărat o creatură malefică de care ar trebui să ne temem cu toți, ea este mult mai bună la suflet, și mai umană decât multe persoane care trăiesc pe acest pământ.
Astfel, toate personajele care stăteau în fața mea și mă huiduiau, au început să se resemneze și să facă o plecăciune în fața lui Georgina, pentru că toți au fost fascinați de farmecul pe care l-a etalat în fața tuturor, iar prietenii ei din seria în care ea trăiește, au fost convinși de personalitatea și caracterul ei.


NEXT TIME:
5.Copiază un citat care te-a impresionat și comentează-l. Scrie părerea ta despre el, ce îți inspiră, de ce l-ai ales.

9 comentarii:

  1. Foarte frumos alese pozele care insotesc raspunsurile :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am citit pana acum nimic cu ingeri si nici cu sucubii,mi-ar placea sa citesc si eu cele doua serii pe care care le-ati amintit,dar nu stiu cand voi avea sansa sa le cumpar avand in vedere ca deja mi-am cumparat o multime de carti.

    RăspundețiȘtergere
  3. La mn ar fi Damon :X pentru ca e perfect :X

    RăspundețiȘtergere
  4. Adela / VanillaMoon7 august 2012 la 18:36

    Frumoase alegeri. Am făcut și eu provocarea:
    http://vanillamoon.wordpress.com/2012/08/07/cei-nobili/

    RăspundețiȘtergere
  5. Krisz şi eu mă gândeam să aleg îngerii la început, dar m-am răzgândit :-" Patch e incredibil :X eu una abia aştept să apară continuarea şi la noi
    Alexya eu nu ma citit cărţile scrise de Geogina, dar sper să am ocazia într-o zi.

    RăspundețiȘtergere
  6. Aceasta era una dintre intrebarile mele preferate. Abia asteptam sa vad ce raspunsuri o sa dati. Desi raspunsurile nu au fost cele la care ma asteptam pot spune ca ma bucur sincer ca nu a fost asa. In felul acesta sa citesc articolele a fost mult mai interesant. Mi-a placut mult de tot articolele. M-ai convins sa citesc o carte cu ingeri , Krisz. Alexya, modul cum ai decis sa alegi sucubii a fost superb :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Ingeri ! Ingeri all the way <3 <3 !

    RăspundețiȘtergere
  8. Frumoase alegeri, fetelor.
    http://oanabooks.wordpress.com/2012/09/09/blc4-a-funny-pic-by-me/

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!