marți, iulie 31, 2012

Time to meet (3) ... "Vicios Circle" - interviu cu Linda Robertson

Probabil vă era dor de un interviu. Şi nouă! Iar de data asta vă vom prezenta o serie super interesantă, cu paranormal. Se numeşte "Persephone Alcmedi" iar scriitoarea, Linda Robertson, a fost drăguţă şi încântată să ne răspundă la întrebări. 

Vicious Circle ( Persephone Alcmedi #1) de Linda Robertson
O fată trebuie să facă ceea ce o fată trebuie să facă…
A fi o vrăjitoare nu plătește facturile, dar Persephone Alcmedi ajunge a fi între cititul cărților de Tarot, scrisul coloanei ei din ziarul sindicatului și ținutul vârcolacilor în pivniță când luna este plină – chiar dacă vrăjitoarele nu ar trebui să se amestece cu lupii.
Ea chiar își întrece limitele, chiar dacă, când bunica ei este dată afară din azil și Seph, din cauza unor chestii pe care le-a scris, se află într-o cușcă.
Apoi, prietenul ei vârcolac Lorrie este ucis... și un mare preot al unui important sabat îi oferă lui Seph mulți bani pentru a distruge criminalul, un puternic vampir numit Goliath Kline.
Seph este o fată dură, dar de data asta ea apucă mai mult decât poate îndura. Are nevoie de puțin ajutor din partea prietenilor ei - vârcolacii. Unul dintre acesti prieteni, Johnny, motociclistul-solistul-trupei-tehno-metal-Goth-band-Lycanthropia, se îndrăgostește de ea.
Chiar dacă Seph e mereu pregătită de pericol, începe să realizeze că în ciuda faptului că atractia dintre ei poate fi periculoasă, nimic nu e la fel de letal ca umbrele ce îi așteaptă.
Linda nu numai că scrie, dar, de asemenea cântă la pian și la chitară electrică - cu 6 sau 7 șiruri de axe. Înapoi în zilele ei de liceu, a fost lidera chitaristă pentru o trupă ce făcea cover-uri după toate melodiile de la AC/DC la Metallica, cu ceva Ozzy, Iron Maiden, Guns N Roses și Whitesnake. De asemenea este mamă a patru sălbatici băieți și au un câine mare, o corcitură numită Bela.
1. Poţi să ne spui câteva lucruri despre tine pe care nu le putem găsi pe internet?
Am o fascinație semi- secretă pentru personajul Batman. Seria mea preferată de cărți ca și copil a fost ”The Black Stallon books” de Walter Farley, dar cărțile lui Nancy Drew sunt aproape de ele, pe locul doi. Îmi place mult să rezolv integramele din ziare.

2. Spune-ne ceva despre " Cercul vicios ", care nu a fost spus în descrierea cărţii.
Descrierea de pe spatele cărții dă impresia multor oameni că e o poveste drăguță, luminoasă , ceea ce nu este, iar Nana fură lumina reflectoarelor uneori.

3. De unde ţi-a venit ideea pentru seria “Persephone Alcmedi” ?
Îmi așteptam cursa la aeroportul din New Orleans, Louisiana. Am cumpărat niște creveți să mănânc, și m-am așezat la calculator. Am avut o mică excursie frumoasă și eram pregătită să las câteva idei să zboare, și l-am creat pe Johhny, personajul care e vârcolac. Când am început să lucrez la idea unei femei ideale, Persephone a preluat frâiele poveștii.
 
4. Cum ai descrie-o pe Persephone ca și personaj?
Este amuzant de scris despre ea. E puțin imprudentă, puțin timidă, și nu are un ego. Dar are familie prieteni, și o mulțime de putere. Ce îmi place la ea cel mai mult e că nu are puterea la dispoziție. Ea este cerebrală, se pune de acord cu zeița Hecate, și datorită inteligenţei ei a ajuns acum să aibă atâta putere pe care o poate stăpâni.


5. Care este distribuţia de vis pentru cartea ta?
Răspunsul la această întrebare a evoluat de când cărțile au apărut. Încă cred că Kristen Kreuk (care a jucat în Smallville) ar fi o Persephone perfectă :
și s-a întâmplat ca zilele astea să dau peste un videoclip, era muzică country – pe care în mod normal nu o ascult – dar la localitatea la care eram era televizorul fără sunet și acest bărbat era așa frumos, mă uitam încontinuu la el deoarece era atât deee Johnny pentru mine. E Jake Owen. Și în plus cântă și la chitară..
Menessos, însă. E greu de găsit. Pentru mine, e o combinație dintre tipii ăștia:
6. Este ceva în cărțile  tale care se bazează pe experienţe de viaţă reale sau totul e pură imaginaţie?
Unele lucruri sunt reale, altele sunt imaginație pură, iar unele sunt o combinațe. Va trebui să îți dai tu seama care cum e însă!


7. Cum ai ales titlurile?
Editura se ocupă de asta. VICIOUS CIRCLE  a fost original initulat FULL CIRCLE de mine. Ei l-au schimbat. HALLOWED CIRCLE  a fost mereu așa, FATAL CIRCLE a fost la început DEAD CIRCLE dar a fost schimbat. ARCANE CIRCLE a fost mereu așa, dar WICKED CIRCLE inițial era MALEFIC CIRCLE, dar nu avea să funcționeze fiindcă oamenii văd ”male” și ”fic” și și nu întregul cuvânt ma-le-fic. SHATTERED CIRCLE, care apare în Ianuarie 2013, a fost fost întodeauna titlul acesta, deci se pare că am și eu șansa să aleg unele dintre ele!

8. Te rugăm să scrii 3 citate din " Cercul vicios " care îţi plac cel mai mult:
pg.73 "You're walking into the garden, little girl, with your belly just rumblin' for an apple."
pg 135 “Ooooo. And I had you pegged for satin sheets and champagne and strawberries, but I didn’t 
think our big night would come so soon. You know, Oreo crumbs are gonna show big-time on pink.”
pg 336  {A boy in the grocery store}said, “Is your momma gonna be mad that you drew all over yourself?”
The mother turned around, stunned silent when she saw Johnny{and all his tattoos}. 
“Naw,” Johnny said to the little boy. “I didn’t do it. One night when I was little, I didn’t put my markers 
away like my momma told me to. The bogeyman drew on me, and it’s never washed off. So you better listen
to your momma.”

9. Dacă ai putea călători într-o maşină a timpului te-ai întoarce în trecut sau te-ai duce în viitor, şi de ce?
În trecut..stai, în viitor dacă e ca în STAR TREK.  Vreau să ajung pe Starfleet!!!

10. Te rugăm să ne spui în câteva propoziţii, de ce ar trebui să citim cărțile tale.
Cărțile mele sunt mult mai mult decât firul narativ, sunt despre personaj care se confruntă cu viața care e grea dar sunt încrezători, cu destine care sunt periculoase dar îi răsplătes, cu familii și prieteni care sunt probabil ca și ai tăi :). 

Un mesaj pentru cititorii blog-ului nostru:
Mulțumesc pentru că urmăriți acest blog și pentru că ați petrecut puțin timp citind despre mine și poveștile mele. Sper că o să vă interesați și bucurați de ele! Dacă o faceți, treceți pe siteul meu www.authorlindarobertson.com. Am acolo postate niște poze ale unor spații reale din și din jurul Clevelandului, Ohio, unde acțiunea are loc. 

THANK YOU, LINDA, FOR JOINING US!

6 comentarii:

  1. Pare o persoana draguta si cartea e interesanta.
    Cum reusiti sa dati de ei, mie mai nicodata nu-mi raspund

    RăspundețiȘtergere
  2. Vai de abia astept sa le citesc! :O Deci mi-au placut copertile si descrierea ta. :X Si interviul a fost interesant.

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place cu ce actrita a considerat autoarea ca se potriveste Persephone.Sincer m-a convins ca scrie frumos si merita sa citesti cartile ei,iar cat despre cum i-a venit ideea am observat ca asa le vine aproape tuturor,pornind de la un eveniment minor ei creeaza o adevarata capodopera.

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte interesanta cartea!Mi-a placut mult interviul autoarei

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu stiam de aceasta serie. Par interesante. Trebuie sa le citesc !! Copertile sunt superbe, iar interviul minunat. Cel mai mult mi-au placut citatele si raspunsul cu STAR TREK! :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Thank you for having me on your blog! :)

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!