luni, iulie 30, 2012

The magic of words..by you (86)

JustLaugh s-a gândit că dacă tot ne-a trimis citate din primele două volume din trilogia "Culorile dragostei", ar fi frumos să ne încânte și cu citate din ultimul volum, numit "Verde de smarald" de Kerstin Gier. Te-ai gândit bine, JustLaught :D. Mulțumim frumos.

“Lașii mor de mai multe ori înainte de-a muri;
Viteazul însă doar o dată gustul morții îl simte.
Din câte minuni am auzit pe-acest pământ,
Cel mai ciudat îmi pare că omul să se teamă
Văzând moartea, sfârșitul iminent,
Veni-va când sortit îi e să vină.”

“Am scuturat din cap, m-am sprjinit de el și am închis ochii. Pentru o clipă mi-am dorit să se fi oprit timpul în loc, aici, în anul 1953, pe acea sofa verde, unde nu existau nici probleme, nici întrebări, nici minciuni, ci numai Gideon și apropierea lui liniștitoare care mă învăluia.
Dar dorintele mele nu aveau să se împlinească, știam din trista mea experiență.”

“- Știai că eu și Gideon am fost inițiați în Krav Maga?
Charlotte mai făcu încă un pas înspre mine, iar eu am făcut automat unu înapoi.
- Nu, dar tu știai că arăți acuma precum veverița din Ice Age?
- Poate avem noroc și Krav Maga e o obscenitate de-aia inofensivă, spuse Xemerius. Cam cum e Kamasutra! Ha, ha! Chicoti el. Scuze, dar cele mai bune glume îmi vin când mă aflu în situații extreme.
- Krav Maga este o tehnică israeliană de luptă corp la corp foarte eficientă, mă informă Charlotte. Cu o singură mișcare aș putea să te lovesc cu piciorul fix în plexul solar sau să-ți rup gâtul.”

“Gideon îngenunche direct în fața mea pe covor și-și puse mâna pe umărul meu, fără să țină cont de faptul că, din acel moment încolo, nu mai eram capabilă să ascult cu atenție, ci deveneam preocupată de o mulțime de gânduri minore, precum: ”Sper măcar că miros bine” și “Oh, nu trebuie să uit să respir ”.”


“Dar eu continuam să suspin cu inima frântă. Nici nu am observat cum Gideon m-a tras ușor lângă el. Mă cuprinse cu ambele brațe și mă îmbrățișă strâns.

- Ar fi trebuit să-mi spună, am reusit eu până la urmă cu greu să rostesc. Tricoul lui Gideon era ud de la lacrimile mele. Mama… ar fi trebuit să-mi spună.
- Poate că ar fi făcut-o cândva. Dar pune-te în locul ei. Te iubește, motiv pentru care a știut precis că adevărul te-ar afecta. Probabil că n-a lăsat-o inima. Mâinile lui Gideon îmi mângâiau spatele. Trebuie să fi fost cumplit pentru toți, mai ales pentru Lucy și pentru Paul.”


“- Nu înțeleg ce-i cu tine. Îți stă grozav, am spus eu cu un rânjet de-a dreptul mârșav. Capul tău parcă ar fi o prălină uriașă.

- Da, știu, spuse Gideon, rânjind la rândul lui. Îți vine să mă mănânci, nu alta. Măcar îți distrage atenția de la pantalonii bufanți. Sper.
- Sunt foarte, foarte sexy. Afirmă  Madame Rossini, iar eu nu m-am putut abține, din păcate, să nu râd.”

“- Norocoaso. Mi-ar plăcea și mie să am un câine, îi spuse Caroline lui Leslie. Sau orice fel de animal de companie.
- Ah, dar noi îl avem pe Nick, zise Charlotte. Aproape că e ca și cum am avea o maimuță.
- Dar să nu te uităm nici pe tine, o veritabilă tarantulă veninoasă, spuse Nick.”



“- Gwendolyn, eu nu te-am silit să faci nimic, am dreptate? Dimpotrivă - m-am purtat cu tine execrabil de destul de multe ori.
Mă holbam la el mută.
- Și eu ar trebui să-ți fiu recunoscătoare pentru asta?
- Bineînțeles că nu, spuse el. Sau poate că da.
- Ei, asta-i acuma!
Îmi aruncă o privire scurtă.
- De ce le plac fetelor tipii care se poartă cu ele de rahat?
Băieții drăguți nu sunt nici pe jumătate la fel de interesanți.” 


“Pieptul meu încă se mai ridica și mai cobora, iar pielea-mi era acoperită de broboade mărunte de sudoare, dar nu era exclus ca Darth Vader și lordul Alastair să aibă dreptate. La urma urmei, pluteam deja prin aer ca o particulă minusculă și sclipicioasă de praf, iar de pe chipul celei rămase jos dispăruse și cea mai mică urmă de culoare. Până și buzele-mi deveniseră cenușii.

Lui Gideon începură să-i curgă lacrimile pe obraz. Continua să-mi apese rana cu ambele mâini. Cu toată forța lui.
-Rămâi cu mine, Gwenny, nu mă părăsi, șoptea întruna, și de-odată nu am mai văzut nimic, în schimb am simțit din nou podeaua dură de sub mine, durerea surdă din stomac și toată greutatea corpului meu. Am inspirat adânc cu un hârâit și am știut că nu mai aveam forța pentru a mai trage încă o dată aer în piept.
Voiam să-mi deschid ochii, pentru a-l privi pe Gideon pentru ultima oară, dar n-am reușit.”
“Cei ce sunt iubiți nu pot muri,
Căci dragostea înseamnă nemurire.”

5 comentarii:

  1. Ce tare :)) vreau si eu sa citesc tot :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi doresc mult sa o citesc si eu. Verde de smarald pare cartea ideala!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu mai am rabdare!!! Vreau sa o citesc chiar acum.. Citatele au fost superbe , iar animatia de jos e geniala :X

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu siguranta e o carte foarte frumoasa,iar citatele sunt superbe,as vrea sa citesc si eu trilogia :"culorile dragostei".

    RăspundețiȘtergere
  5. Trebuie neaparat sa-mi cumpar seria, acum ca am citit citatelee <3

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!