duminică, iulie 15, 2012

Recenzie la comun (4)

Ne pare tare rău că nu am mai reuşit să postăm la rubrica aceasta..dar ştiţi deja cum a fost situaţia. Însă lucrurile se schimbă de acum..:).
De data asta o să vă lăsăm pe câţiva dintre voi să vă spuneţi părerea despre "Divergent" de Veronica Roth, un roman distopic excelent, despre care nu mai trebuie să vă spunem de ce trebuie cumpărat. E clar că e obligatoriu de citit!

Lor le-a plăcut seria / o carte citită din seria ”Divergent” de Veronica Roth pentru că...
Alexxa: “Este o carte originală. Majoritatea cărților sunt originale, dar sunt axate pe o temă ce a mai fost abordată. "Divergent" mi s-a părut absolut superbă. Abia aștept "Insurgent" .”
~ ~ * ~ ~
Ramona: “Este originală și plină de acțiune, genul de carte care se parcurge ușor, dar în momentul în care o termini rămâi cu ceva, are un impact puternic și îndeamnă la meditație, ridică multe semne de întrebare și transmite un mesaj.”
~ ~ * ~ ~
Stephany: “Mi-a plăcut cartea Divergent , pentru că... mi-a plăcut :D.
Nu știu. Felul în care a fost scrisă, acțiunea rapidă și povestea de dragoste, toate împletite într-o poveste periculoasă, m-a făcut să ador cartea.  Mi-a plăcut mai ales că pare o carte de aventură, iar când secretele nu mai sunt secrete, totul devine un haos.
Deasemenea mi-a plăcut și noțiunea de " facțiune ", și felul în care au fost împărțite : Abnegație, Candoare, etc .”
Personajul / Personajele / Cuplul lor preferat/e din serie...


Alexxa : “Tris și Four, într-un fel evident. După ce am terminat cartea, i-am visat :)). Sunt superbi împreună :X. Chiar se potrivesc, deși la începutul cărții nu mă gândeam că vor fi împreună.”
~ ~ * ~ ~
Ramona: “Tris, pentru că e amuzantă și spontană, dar ambițioasă și puternică. Luptă să obțină ceea ce vrea, oricât de greu i-ar fi, dar la final sentimentele valorează mai mult decât orice ambiție.”
~ ~ * ~ ~
Stephany : “Beatrice și Tobia, bineînțeles, fiindcă până la urmă iubirea lor învinge.”

Ce au învăţat din această serie:


Alexxa : “Să nu-ți fie frică și să nu o arăți în fața dușmanului.”
~ ~ * ~ ~
Ramona : “Am învățat că oricât ai încerca să ocolești defectele umane, cu cât fugi mai mult de ele, cu atât mai rău va fi când te ajung din urmă.
Nu izolarea defectelor este răspunsul, ci conștientizarea și acceptarea lor.”
~ ~ * ~ ~
Stephany : “Cred că am învățat că nu trebuie să mă las influențată de opiniile altora, să încerc să devin mai bună în tot ceea ce fac, și de asemenea să-mi înving fricile fiindcă întotdeauna ele pot fi o slăbiciune pe care altul o poate exploata în defavoarea mea .”

Nu au citit seria aceasta dar și-ar dori deoarece...
Law : “Tocmai ce am câștigat-o la un concurs, dar nu a ajuns încă. Probabil că până ce postați recenzia, eu voi fi citit deja cartea…
Vreau să o citesc fiindcă am citit multe păreri bune despre ea și e foarte lăudată. În toate recenziile are notă maximă și mai este și notă bună de pe Goodreads..
Și ar mai fi faptul că o vreau neapărat în biblioteca mea:).”
~ ~ * ~ ~
Heidi : “Toată lumea spune că e o carte minunată, citesc peste tot numai păreri bune și foarte mulți au citit cartea asta așa că vreau și eu să o citesc ca să aflu ce e atât de frumos la ea. Nu sunt chiar o fană a distopiilor, dar dacă cartea e atât de bună cum toată lumea spune, atunci nu văd de ce nu i-ar plăcea oricui, inclusiv mie :).”
~ ~ * ~ ~
Apy : “O am în bibliotecă și abia aștept să o citesc, însă mulți spun că seamana cu JF și nu știu ce să cred :-? parcă mi-e frică să nu mă dezamăgească...”
Desprece aţi vrea să vorbiţi data viitoare? Noi ne-am gândi la "Jurnalele Vampirilor" sau "Instrumente Mortale". Care preferaţi?

8 comentarii:

  1. eu sincer sa spun... nu am citit inca nici una din carti. insa aveam un feeling ca ar fi faine. poate cand apar amandoua in romana le voi citi, asa una dupa alta... ca sa nu uit actiunea :)) in rest trebuie sa zic ca imi place copertile: atat cele care au aparut in Romania, cat si celelalte. cat despre parerile voastre; trebuie sa spun ca m-au influentat putin si eram cat pe ce sa fac o comanda :-s

    RăspundețiȘtergere
  2. Off, ma faceti sa-mi doresc si mai mult sa o citesc :( Acum sunt nerabdatoare :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Recenzia e superba. Nu am mai vazut pe nici un blog o recenzie facuta asa. O idee geniala. Felicitari! Despre Divergent nu stiu ce sa zic. Nu am citit carte. Vreau foarte mult sa o citesc , dar ca si Apy , mi-e frica sa nu ma dezamageasca. Cred totusi ca nu o va face , dar tot sunt nehotarata :))Sper sa o citesc curand. Dintre cele doua eu as prefera Instrumente mortale. Cum abia am citit putin din prima carte sunt curioasa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Divergent e una din cartile mele preferate! Mi-a placut Divergent pentru ca este o carte cu un subiect original. Nu am putut sa o las din mana pana nu am terminat-o! Abia astept sa citesc volumul doi, am auzit ca e si mai bun decat primul volum. ;)

    Data viitoare as vrea sa vorbim despre Instrumente Mortale, nu am citit seria dar vreau sa citesc mai multe pareri despre ea.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cum am raspuns acolo,deja am citit-o:)
    Si a fost superba;A fost actiune din plin si personajele le-am indragit.Tris e o eroina iar Four e super :)
    De abia astept Insurgent:>
    Referitor la urmatoarea recenzie in comun,as vrea IM<3

    RăspundețiȘtergere
  6. A iesit super :X
    JV mi-ar placea sa fie la urmatoarea recenzie

    RăspundețiȘtergere
  7. Ar fi o placere sa-mi iau IM, dar eu vreau la recenzie JV pentru ca nu am citit IM.

    RăspundețiȘtergere
  8. Am vrut si eu la o vreme sa-mi cumpar Divergent. Recenzia voastra este superba.

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!