sâmbătă, iunie 23, 2012

Serialul meu de suflet :)

Poate vă va uimi postarea aceasta, deoarece e prima de genul. Dar nu mă pot abține să nu fac asta. Azi mă simt tristă. Cu un gol lipsă în suflet. De ce zic asta? Pentru că am văzut ultimele episoade din serialul ”Being Erica”, un serial pe care l-am adorat și încă îl ador. Nu aș fi aflat de el dacă nu mi-l recomanda Alexya, și pot spune că îi sunt infinit recunoscătoare pentru asta.
Descrierea oficială a serialului:
Being Erica  este un serial Tv a cărui acțiune se petrece în jurul vieţii nu prea reuşite a lui Erica Strange. Erica işi dă seama că viaţa ei e plină de regrete,  pe parcursul serialului ea se întoarce în timp ca să încerce să schimbe ceva. Actiunea e una realistă şi amuzantă, pe parcursul căreia Erica se cunoaşte pe sine, se impacă cu trecutul dar reuşeşte să se împlinească în prezent (îşi dă seama pe cine iubeşte, ce problema are cu familia, că este o femeie puternică care poate multe, şi că viaţa iţi rezervă întodeauna surprize..)
Ce a însemnat serialul acesta pentru mine? Lecții de viață importante, momente emoționante, amuzante, și o mulțime de lucruri de reflectat asupra. Un serial minunat, care ne învață să fim puternici, încrezători că lucruri bune ne așteaptă atunci când nu te aștepți, sau când viața ta e haotică. Că poți merge mai departe, dacă reușești să îți lași regretele în urmă.Că poți reuși să treci peste orice dacă ești ambițios. Te face să apreciezi mai mult pe cei din jur, și ce ai acum, descoperind greșelile Ericăi.
Despre ce e vorba mai ales? Erica Strange se trezește într-un punct în care realizează că nu a reușit să se îndeplinească pe niciun plan, nici profesional - ea dorind să fie scriitoare, nici personal, și că e măcinată constant de regretele din trecut. Asta până când apare doctorul Tom în viața ei, un terapeut, a cărui terapie e..mai deosebită. El o invită pe Erica să își scrie toate regretele pe o foaie, și îi promite că o va ajuta să le rezolve pe toate. Cum? Trimițând-o înapoi în timp, în fiecare momente înainte de regretele ei, lăsând-o să își corecteze greșelile din trecut. Dar e bine să facem asta? Și dacă schimbăm trecutul, cum va evolua viitorul?
E un serial despre călătoria în timp , atât în trecut, cât și în viitor, sau în dimensiuni alternative. Dar mai presus de toate, e un serial de suflet, din care veți învăța atât de multe din situațiile prin care trec personajele, din sfaturile pe care le primește Erica, din încercările ei de a depăși acel moment critic în care nimic nu mergea bine în viața ei.
Personajele sunt incredibil de plăcute, deosebite, de care te atașezi imediat.
Erica e minunată. Actrița care a interpretat-o e de o naturalețe și frumusețe unică, și a devenit cu siguranță una dintre preferatele mele. Transmite fiecare emoție, parcă ești în pielea ei. M-am regăsit în multe momente în ea, în frământările și zâmbetele ei. Faptul că va lucra în domeniul editorial, cum mi-aș dori și eu, și că îți arată lumea aceea, e atât de captivant.  Dr. Tom e omul pe care toți am vrea să îl avem aproape.. sfaturile lui sunt așa bune, profunde, și e așa amuzant cu faptul că mereu are pregătit câte un citat care să se potrivească pentru fiecare moment. Kai e..scump și sensibil, și povestea lui e așa tristă. Nu știu.. îi iubesc pe toți,nu m-am atașat niciodată așa intens de niște personaje.
 Vă las mai jos 2 promo-uri ale serialului (al doilea e mai complex):
Și un filmuleț cu Erica și Kai, sunt atât de drăguți împreună și sunt preferații mei:

Nu a trecut niciun episod din care să nu învăț ceva. Avem parte de o mulțime de reflexii pe care Erica le spune despre viață, despre diverse, atât de folositoare și care îți dau de gândit. O să revăd serialul în această vară și o să scot toate acele citate sau fraze din care avem de învățat, și o să fac o postare cu ele. Acum vă las doar un citat folosit în serial:

”Noi suntem, fiecare dintre noi, originali, unici și speciali. Și totuși, ne petrecem viața răsucindu-ne într-o buclă, făcându-ne mai mici sau mai mari pentru a ne integra.”
Vă recomand din suflet serialul. Vă garantăm că o să îl iubiți. AICI puteți vedea online și cu subtitrare în română toate cele 4 sezoane. 

10 comentarii:

  1. Gata, m-ai convins. La serialul asta o sa incep sa ma uit, oricum ma plictisisem de toate, dar asta mi-a starnit interesul. :D Si macar nu are 8-9 sezoane ca alte seriale, ca ar fi greu de recuperat. :))

    RăspundețiȘtergere
  2. @Ramona AlexisMa bucur mult sa aud asta <3. Sper sa-ti placa! De fapt, ce zic eu? Sigur o sa-ti placa! <3

    RăspundețiȘtergere
  3. Clar, m.ai convins! Dupa ce termin cu examenele, o sa incep sa ma uit si eu si sunt sigura ca n.o sa regret! :x

    RăspundețiȘtergere
  4. Este un serial superb! Chiar merita vazut :D Eu l-am vazut in urma cu ceva vreme si m-am bucurat cand a mai aparut un sezon insa asa s-a terminat de tot serialul :'(. Oricum, foarte frumos, interesant, amuzant :D Are de toate. Il recomand si eu tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  5. dupa ce ti-am citit postarea,am dat la primul epidos si pana acum m-am uitat doar la 7 minute...imi place!doctorul ala ma intriga,de abia astept sa vad ce face!
    ma voi uita la el vara asta,chiar de mi-am programat si alte seriale..
    multumim krisz pentro serial-recenzia:))tu mereu ne faci sa facem ceva ce nu am mai facut pana acum:))

    RăspundețiȘtergere
  6. Si eu ii adoram pe Erica si Kai. Din pacate inca nu m-am uitat la ultimul sezon, dar imi pare atat de rau ca nu l-au mai continuat :(. Acum un an am citit ca vor face un remake in varianta SUA si speram sa nu o faca pentru ca Erin va fi intotdeauna Erica pt mine.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu stiam ca vor sa faca un remake in SUA. Pentru ce sa faca asta, daca ar fi putut continua serialul?

    RăspundețiȘtergere
  8. Being Erica este si serialul meu de suflet, iar ceea ce il face atat de special este multitudinea de lucruri pe care poti sa le iei aminte din experientele acestor personaje. Cred ca o sa incep sa il si revad pentru ca nu mi-ar strica. Era vorba sa faca si un sezon 5, chiar daca CBC l-a anulat, spunand ca si-ar permite din punct de vedere financiar si fara ei datorita succesului international. Dar nu s-a mai anuntat nimic.Sper totusi sa nu renunte la idee fiindca mi-as mai dori sa vad ce se mai intampla ( practic finalul lasa loc de continuare), decat sa faca un remake dupa cum am auzit si eu. Erica Strange o sa fie mereu pentru mine Erin Karpluk. Si eu am simtit un mare gol in stomac dupa ce s-a terminat, in ciuda optimismului cu care Erica termina un capitol din viata ei.

    RăspundețiȘtergere
  9. Mai am si eu cateva citate din serial, cand i-am facut si eu un mic review acum cativa ani. Pe vremea aia nu aparusera decat primele doua sezoane. Iti las linkul aici: http://thesearchforsomethingmore.wordpress.com/2010/06/07/being-erica-in-mintea-ericai/

    RăspundețiȘtergere
  10. Mi-as fi dorit tare mult sa continue serialul si sa ajungem sa o vedem mai mult pe Erica din viitor, cea calma, rationala, emanand mult rafinament și răbdare. http://3.bp.blogspot.com/-J_ALCj9YxOc/TsjkCOQgdxI/AAAAAAAAEnk/1QTXgPcfjFQ/s1600/Being-Erica-episode-8.jpg

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!