duminică, iunie 03, 2012

The magic of words (46)

Vă mulțumesc pentru cuvintele frumoase spuse la recenzia ”Cele tre1spr3zece motive” de Jay Asher! Sper că mesajul poveștii, și al meu, a ajuns unde trebuia. Vă las mai jos câteva citate din această carte, care nu dezvăluie nimic din poveste. Sunt doar.. fraze din care avem de învățat.

”În clipa aia, în biroul ăla, când am realizat că nimeni nu știa adevărul despre viața mea, părerea despre lumea asta mi-a fost zguduită.
Era ca și când ai fi mers pe un drum cu denivelări, ai fi pierdut controlul volanului și ai fi ieșit doar un pic de pe drum. Roțile aruncă pământ, dar reușești să te redresezi. Totuși, indiferent cât de tare ții de volan, indiferent cât de tare te chinui să conduci drept, ceva te tot trage într-o parte. Mai ai așa de puțin control asupra lucrurilor. Și la un moment dat nu mai poți lupta, devine prea obositor și îți trece prin cap să renunți.  Să lași tragedia..cau ce-o fi.. să se petreacă.”

”De ce-ar minți o moartă?
Hei! Ăsta pare un banc. De ce crezi că te minte o moartă? Pentru că ea și-așa nu mai are minte. 
(...)
Dă-i drumul. Râzi.
Mă rog. Mie mi s-a părut amuzant.”

”Dar adoram poeziile. Mi-era dor de ele. Și într-o zi, după câteva săptămâni, am decis să mă întorc la ele. Am decis să recurg la poezie ca să fac fericită.”

”Dacă auzi un cântec  care te face să plângi, dar nu mai vrei să plângi, nu-l mai asculți.
Dar nu poți fugi de tine însuți. Nu poți decide să nu te mai vezi pe tine. Și nu poți decide să-ți oprești gălăgia din cap.”

” Lasă-mă
sub cerul lui Dumnezeu și
pătrunde-mă
nu mă privi doar cu ochii
Alungă
Masca asta din carne și oase și
pătrunde-mă
până în suflet

”Poemul nu se adresa mamei, ai spus. Sau unui băiat. Mi se adresa mie. Îmi scriam mie însămi o scrisoare..ascunsă într-un poem. (...)
Mi-ai spus că am scris poemul deoarece mi-era frică să mă înfrunt pe mine însămi. Iar mama era o scuză, o acuzam pe ea că nu mă apreciază sau nu mă acceptă, când de fapt ar fi trebuit sî spun cuvintele alea în oglindă.”

” Cred că asta e ideea. Nimeni nu știe sigur ce impact are asupra vieții altora.”

”Nu știți ce se petrece în viața cuiva, doar într-a voastră. Și când te amesteci într-un aspect al vieții cuiva, nu te amesteci doar în acel aspect. Din nefericire, nu poți fi așa de exact și de selectiv. Când te amesteci într-un amestec al vieții cuiva, de fapt te amesteci în toată viața acelui om.
Totul..afectează totul.”

5 comentarii:

  1. Uau, cartea asta pare chiar interesantă. Singura problemă e că mie mi se pare foarte tristă și cred că asta mă va împiedica din a o citi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Totul...afecteaza totul...Mamaaa cata dreptate mai au citatele astea...
    mi-am dat seama ca cartea e foarte bine scrisa doar citind astea...sunt prea faine...
    sigur o sa mi-o cumpar;;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Woow, chiar ai avut dreptate. Din citatele astea avem numai de invatat. Clar trebuie sa-mi iau cartea cat mai curand posibil, in special ca sa citesc mai multe. Pare putin trista, dar nu e asa de rau incat sa ma vezi bocind la 12 noaptea ca citesc cartea, nu?

    RăspundețiȘtergere
  4. sincer abia astept filmul:))...si ciatatele sunt adevarate...cartea spune atatea lucruri la care nici nu te-ai gandit ca pot sa faca rau celor din jur :)

    RăspundețiȘtergere
  5. ai scos aceleasi citate ce le-am scos si eu;;)
    ultimul scris de tine mi-a ramas in minte..

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!