sâmbătă, iunie 02, 2012

From Abroad (18)

De data aceasta o să vă prezint o mulțime de cărți frumoase, cu coperți superbe,  subiecte interesante și care sunt convinsă că vă vor trezi curiozitatea. Îmi doresc din suflet să le citesc pe toate! (unele au apărut, altele nu).

”Let the Sky Fall” de Shannon Messenger
Vane Weston de șaisprezece ani este singura supraviețuitoare dintr-o tornadă de gradul cinci care i-a omorât părinții. În fiecare noapte de când cu furtuna, o frumoasă fată cu păr închis la culoare i s-a strecurat în vise. Ea e singurul indiciu legat de trecutul lui, și se agață de speranța că e reală.
Audra e reală, dar e în același timp și un silf. Un element de aer. Ea merge pe vânt, poate traduce cântecele lui încântătoare, și chiar să se transforme într-o armă. Este și o protectoare – protectoarea lui Vane - și a promis cu un jurământ că îl va apăra indiferent de consecințe. Chiar dacă asta înseamnă să își sacrifice propria viață.
Dar când o greșeală timpurie revelează locația lor  dușmanului care le-a ucis ambilor familiile, Audra trebuie să îl ajute pe Vane să își amintească cine e el. Dar deblocând moștenirea lui va însemna să descuie și o amintire pe care Audra își dorește să fie ștearsă. Și pe măsură ce furtuna se apropie de ei, începe să realizeze că pericolul cel mai mare e posibil să nu fie războinicii care vin să-i distrugă, ci dragostea interzisă care crește între ei. 
O poveste despre doi adolescenți distruși de trecuturile lor, despărțiri de viitor, și legați de dragoste.

”Mystic City" (Mystic City #1) de Theo Lawrence

Pentru fanii Legăminte, Jocurile Foamei, X-Men și Blade Runner, vine o poveste cu un oraș magic divizat. O rebeliune politică aprinsă. O dragoste care era menită să dureze pentru totdeauna.

Aria Rose, cea mai tânără descendentă a uneia dintre cele două familii dominante și rivale din Mystic City, se trezește logodită cu Thomas Foster, fiul dușmanilor cei mai mari ai părinților ei. Uniunea celor doi va pune capăt dușmăniei politice de generații întregi - și îi va uni pe toți locuitorii din Aeries, cei privilegiați din partea de sus a orașului, împotriva misticilor alungați care stau în partea de jos din Dephts. Dar Aria nu își amintește să se fi îndrăgostit de Thomas; de fapt, ea se trezește într-o zi cu un gol limens în memorie. Numai când Aria îl întâlnește pe Hunter, un superb rebel mistic din Dephts, ea începe să aibă sclipiri de amintiri - și să înțeleagă că el deține cheia care ar putea deschide trecutul ei.
Alegerile pe care le face îi poate salva sau distruge orașul – inclusiv pe ea însăși.

”Dualed” (Dualed #1) de Elsie Chapman

 Ai putea trăi în timpul ultimului test de supraviețuire?

Orașul Kersh e un rai sigur, dar prețul siguranței e mare. Toată lumea are un Alternant genetic – un geamăn crescut de altă familie - și locuitorii trebuie să-și dovedească valoarea eliminând Alter-ul lor înainte de împlinirea vârstei de douăzeci de ani. Supraviețuirea înseamnă școlire avansată, un loc bun de muncă, căsătorie – viață.
West Grayer de cincisprezece ani a fost antrenată ca o luptătoare, pregătindu-se pentru ziua în care va veni misiunea ei, și va avea o lună să își vâneze și ucide Alter-ul ei. Dar un tragic pas greșit îi zguduie încrederea lui West. Cuprinsă de mâhnire și de vină,  nu mai este sigură că ea este cea mai bună versiune a ei, versiunea care merită un viitor. Dacă ea va avea vreo șansă să câștige, va trebui să înceteze să fugă nu doar de Alter-ul ei, dar și de dragoste.. cu toate că ambele au puterea să o distrugă.


”The Collector” (Dante Walker #1) de Victoria Scott
El face fetele bune să devină..rele.

Dante Walker e al naibii de extraordinar, iar el știe asta. Frumusețea lui, șarmul ucigător, și încrederea astrală l-au făcut să fie cel mai bun din Iad – un colector de suflete. Jobul lui e simplu, să ”plivească” prin umanitate și să eticheteze cu roșu un mare ”bine” sau o marcă de ”rău”. Bătrânul Sfânt Nick îi primește pe tipii buni, iar el pe cei amuzanți. Bag-and-tag.
Să fure suflete nu e nimic personal. Dante este un colector care acordă șanse egale și nici nu vrea să fie altfel. Dar va trebui să se adapteze pentru că Boss Man i-a dat o nouă misiune: Să îi ia sufletul lui Charlie Cooper în doar zece zile.
Dante nu știe de ce Boss Man o vrea pe Charlie, nici nu îi pasă. Misiunea înseamnă un singur lucru pentru el, și asta e un bilet permanent afară din Iad. Dar după ce Dante o cunoaște pe tipa neobișnută, vigilentă și tocilară, pe care a venit sa o " colecteze" - el își dă seama ca această misiune îi va testa abilitățile sale ca și colector, dai îi va descoperi și emoții, sentimente de mult îngropate.

”Shift” de Em Bailey 


Olive Corbett nu e nebună. Nu mai e.

Își ia înțelegătoare pastilele și stă sub supraveghere la școală. După ”incident”, Olive doar vrea să evite mai multe necazuri, așa că știe că cel mai inteligent lucru de făcut e să stea la distanță de noua fată despre care se zvonește că ar avea un trecut înfiorător.
Dar nu se poate să o eviți pe Miranda Vaile. În timp ce Miranda se înalță în drumul ei de a intra în cel mai popular grup, chiar în apropierea de ”regina albină” Katie - și îi împinge pe ceilalți afară din el – doar Olive pare să observe că ceva ciudat se întâmplă. 
Ceva aproape..parazitar. Ori Olive își pierde simțul realității, ori Miranda Vaile îi fură viața lui Katie.
Dar cine ar crede-o pe nebuna Olive, fata care are obiceiul de a-și lăsa imaginația să zboare pretutindeni cu ea? 
Și dacă Olive e următoarea țintă?


 Deci..care vă plac cel mai mult, și de ce? Care vi se pare că au cele mai inedite subiecte, cele mai frumoase coperți?

14 comentarii:

  1. Imi place ultima in special :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Dualed si Mystic City in special, au coperte frumoasa si subiecte interesante :x
    Dar a aparut vreuna dintre carti IN romania? :-?

    RăspundețiȘtergere
  3. Prima carte mi se pare foarte frumoasa ;)) si coperta e waw...superba

    RăspundețiȘtergere
  4. Mie mi se par foarte interesante "Mystic City", "Dualed" și "Shift" :)
    Cel mai mult îmi place coperta de la "Shift", foarte drăguță :)
    Cât despre cel mai inedit subiect, cred că cel din "Dualed" mă atrage cel mai mult :D

    RăspundețiȘtergere
  5. wow,toate copertele sunt extraordinare!cel mai mult imi place coperta la 'mystic city'
    la subiecte,le ador pe 'let the sky fall' 'dualed' si 'the collector' :)
    chiar mi-ar placea sa citesc una dintre aceste carti:D

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu e aparuta niciuna dintre carti la noi.

    RăspundețiȘtergere
  7. Faine cartile imi place in special prima si ultima, imi plac subiectele :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Ador coperta de la cartea "Shift". Si subiectul e interesant. Imi plac toate cartile judecand dupa coperta si descriere.Acum depinde si cum e continutul ;)

    RăspundețiȘtergere
  9. coperta de la ”Mystic City" e cea mai frumoasa, dar si cea de la "Shift" e dracuta...iar ”Dualed” mi se pare foarte interesanta :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Iii,sunt atat de tari! :x As vrea sa le citesc pe toate 8->...
    Mai ales Shift :D Are o coperta de milioane :3

    RăspundețiȘtergere
  11. Wow deci copertile cartilor ”Shift” de Em Bailey si ”Mystic City" de Theo Lawrence sunt pur si simplu geniale!

    RăspundețiȘtergere
  12. Cartea Shift mi se pare geniala !!! :D

    RăspundețiȘtergere
  13. Si la Mystic City ador coperta. E magnifica. Si ador subiectul ei :D

    RăspundețiȘtergere
  14. ce pot sa spun...Toate sunt superbee!!!:|..pe toate as vrea sa le am mai ales pe primele 3 suna extrem de bine si le ador copertile sunt frumoase!..iar prima propozitie de la a 4 carte:)))"El face fetele bune să devină..rele."...hmm..:>:))

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!