luni, aprilie 02, 2012

From Abroad (14)

Cred că v-aţi obişuit deja, ca o dată la câtva timp, să vă mai prezint nişte cărţi distopice, noua mea pasiune. Aşa-i? :)) Dacă v-aţi săturat de genul ăsta, sau nu, votaţi în Poll-ul de mai jos ce gen de cărţi să mai prezint la această rubrică. E foarte importantă opinia voastră :).

“Slated (Slated #1) de Teri Terry

Memoria Kylei si personalitatea ei au fost şterse, în schimbul acestora rămânând doar un gol, iar amintirile ei s-au pierdut pentru totdeauna.

Ea a fost Programată.

Guvernul susţine că ea e o fostă teroristă, şi că îi oferă o a doua şansă - atâta timp cât ea joacă după regulile lor. 
Dar ecourile din trecut murmură în mintea Kylei. Cineva o minte şi nimic nu este ceea ce pare. În cine poate avea încredere în timp ce se află în căutarea adevărului? 



“The Lost Code” (The Atlanteans #1) de Kevin Emerson


Ce e vechi va fi nou, ce e pierdut va fi regăsit. 

Ozonul este devastat, nivelul oceanelor a crescut, iar soarele este un inamic zilnic .Dar schimbările climatice globale, nu reprezintă ceva nou în istoria Pământului.
Nimeni nu va şti acest lucru mai bine decât mai puţin-decât-obişnuitul Owen Parker, care este pe cale de a descoperi că el este descendentul unei extrem de vechi si avansate rase – o rasă care a dus tehnologia lor  prea departe şi care aproape că a distrus Pământul în acest proces.
Acum este rândul lui Owen de a îndrepta ce a mers greşit cu mii de ani în urmă în lumea lui. Dacă Owen poate debloca codul pierdut din genele sale, el poate redescoperi cunoaşterea uitată a stramoşilor lui ... şi că mai puţin-decât-obişnuitul se poate transforma în extraordinar.


“All These Things I've Done” (Birthright #1) de Gabrielle Zevin
În 2083, ciocolata şi cafeaua sunt ilegale, hârtia e greu de găsit, apa e raţionalizată atent, şi oraşul New York e împânzit de crime şi sărăcie.
Tânăra de şaisprezece ani Anya devine capul unei familii mafiote după ce ambii părinţi sunt ucişi de bandele rivale. Deşi Anya este implicată în lumea interlopă, ea este determinată să-şi ţină fratele şi sora departe de familia mafiotă, dar rudele tatălui ei nu sunt atât de dornice de a-i lăsa să plece.
Atunci când fostul iubit violent al Anyei este otrăvit cu ciocolata contaminată - ciocolată, care este produsă ilegal de familia mafiotă a Anyei - ea este arestată pentru tentativă de omor şi trimisă la binecunoscuta închisoare din Insula Manhattan. În cele din urmă ea este eliberată de noul procuror din oraş, care crede că totul i-a fost înscenat. Dar acest procuror este tatăl lui Win, un elev de care Anya se simte atrasă irezistibil, şi eliberarea ei vine cu nişte  condiţii. Tatăl lui Win vrea să devină primar, şi nu poate risca având ambiţia sa periclitată de zvonurile că fiul său este se întâlneşte cu un membru al unei familii mafiote notorii. Anya ştie că riscă siguranţa familiei sale văzîndu-l din nou pe Win,  dar sentimentul dintre ei poate fi prea puternic pentru a rezista…

“Exceptional” (Exceptional #1) de Jess Petosa
În viitor, lucrurile sunt oricum, numai nu obişnuite…

În 2022, Statele Unite, a comandat un grup de oameni de ştiinţă pentru a experimenta cu mutaţii genetice. Scopul lor era acela de a crea un ser care ar putea modifica codul genetic uman , făcând subiectul mai puternic şi mai rapid. Au reuşit, dar victoria lor a fost de scurtă durată. Nu numai că au creat un super-ser, ci, de asemenea, un virus transmisibil pe calea aerului. Până în 2025, saptezeci şi cinci la sută din populaţia lumii a pierit. 
Viaţa supravieţuitorilor nu va mai fi niciodată la fel .
175 A.V.
Ally este un “ Obişnuit “, o persoană imună virusului. Ea trăieşte într-o aşezare în afara oraşului, cu mama şi fratele ei geamăn, dar în ultimul timp asta nu pare a fi suficient. Ea se luptă între a fi cu familia ei şi a se muta voluntar la oraş, unde  poate lucra pentru Excepţionali.
Luke este un Neobişnuit; o fiinţă superioară. Strămoşii săi au fost infectaţi cu virusul şi au trăit cu acesta, transmiţând puterea lor super-umană şi abilităţile speciale pentru lui. El nu s-a gândit prea mult la Obişnuiţi, în ciuda presiunii făcute de tatăl său pentru a alege unul din ORC. Dar toate acestea se schimbă când o întâlneşte pe Ally..
Vă rog, exprimaţi-vă preferinţele: 

9 comentarii:

  1. Sunt foarte interesante toate cartile, poate da Domnu' si apar si la noi :( Cele distopice mi se par wow si tot timpul voi fi nerabdatoare sa citesc romane distopice, deeeh, trec vampirii, vine viitoru' sumbru :)) , dar si cea cu mafia imi place... adica, e un subiect super super pentru mine ;)) Am fost tot timpu interesata de subiectul asta.

    Si ca sa raspund la poll, sincer, sincer, din partea mea poti sa prezinti orice va intereseaza pe voi doua, am incredere in "gusturile" voastre :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Vai! Cat de dragute sunt, insa caine stie cand apar si la noi in Romania..

    RăspundețiȘtergere
  3. nici nu ma pot decide care carte e mai faina...:)

    RăspundețiȘtergere
  4. @ law, toate au farmecul lor... :) oricum, va trece mult timp pana sa apara si la noi :( avem timp sa ne decidem :)))

    RăspundețiȘtergere
  5. sunt idem law.... toate sunt super...

    RăspundețiȘtergere
  6. Waw ! Mi-a placut mult prima si a doua carte . E fascinant ce poti gasi Krisz !!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Toate îmi plac. Mai ales cele care au coperți mortale, după alea îmi vine să bag mâna în monitor!
    Dar, păcat nu prea apar și la noi. Adică, apar, dar oricum noi ne-am dorii să apară cărțile pe zi. Azi una, mâine alta. :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Mi se pare mie sau ai tradus cu Google Translate?

    RăspundețiȘtergere
  9. @Rachel Jane Nu folosesc niciodata Google Translate cand traduc ceva, ce te face sa crezi asta? Traduc eu. Nu cred ca vei gasi vreodata un text tradus cu Google Translate care sa aiba logica.

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!