miercuri, martie 21, 2012

Mesaj de scriitor (2)

Ne bucurăm mult că ați răspuns pozitiv noii noastre rubrici, și că v-a plăcut. Așa că am revenit cu o nouă postare, deoarece o nouă sciitoare, la fel de drăguță, a răspuns prompt invitației noastre, și ne-a promis că ne trimite și niște semne de carte. Cum, cine ? Megan Crewe, bineînțeles , cu al ei roman ”Mai las-o moale cu fantomele” !
1. De unde iei informații sau idei pentru cărțile tale?
Primesc idei de peste tot : de la evenimente din viața mea, conversații auzite, imagini pe care le văd. O mulțime din ele vin de la alte povești, din cărți, filme, TV, și muzică. Un personaj sau plasarea acțiunii sau o temă mă intrigă, și încep să mă gândesc la propria mea viziunea a lor, și o întreagă nouă idee se dezvoltă. Și apoi, când am nevoie de mai multe informații despre un subiect, fac căutări – mai ales pe internet, dar și în cărți când vreau o înțelegere mai profundă.

2. Este vreun mesaj în romanul/romanele tale pe care vrei ca cititorii să-l înțeleagă ?
Aș spune că toate cărțile mele au o temă, un sentiment și o idee cu care știu că cititorii mei vor rămâne. Nu l-aș numi chiar mesaj. Pentru mine MAI LAS-O MOALE CU FANTOMELE e despre cum e mai bine să riști să fii rănit și să încerci să iei legătura cu oamenii din viața ta, decât să te închizi în tine, ceea ce e în siguranță dart e va face nefericit. THE WAY WE FALL este despre  cât de semnificativ poate fi doar să încerci să faci o diferență, chiar dacă uneori nu poți. Dar nu toți cititorii vor simți la fel despre cărțile mele, dar nu mă supăr din cauza asta.

3. Care este tema despre care îți place cel mai mult să scrii și care e personajul tău preferat ?
Am o mulțime de teme despre care îmi place să scriu ! Una care apare adesea, totuși, este importanța de a fi cine ești cu adevărat – să accepți cine ești și cine vrei să fii, și să nu lași alți oameni să te facă să te simți că trebuie să fii altcineva. Personajul meu preferat din cele pe care le-am scris până acum este unul despre care nu ați avut șansa să citiți încă, deși sper că acea carte va fi publicată în viitor. Naratorul acesteia doar a început să vorbească în mintea mea și a avut așa o voce clară și distinctivă, a fost o carte incredibil de amuzantă de scris.

4. Ca și copil, ce îți doreai să fii ”când vei fi mare” ?
Pentru o perioadă am crezut că vreau să fiu medic veterinar. Dar spre adolescență, mi-am dat seama că ar fi prea greu să am în mâini viețile animalelor iubite ale oamenilor. Nu poți salva fiecare animal, și am știut că m-aș fi simțit groaznic din cauza asta. Tot în acea perioadă, am început să mă gândesc că poate aș putea să continui să scriu, ceva ce mereu am iubit să fac, ca o carieră, și să mă concentrez pe asta.

5. Ce carte/ cărți citești acum ?
Sunt între cărți în acest moment, dar plănuiesc să lucrez la o grămadă de YA și ficțiune pentru adulți pe care am lăsat-o deoparte, ca inspirație pentru un nou proiect pe care îl voi începe în curând !

Un mesaj pentru cititorii tăi din România:
Din ce mi-am dat seama, cititorii români sunt unii dintre cei mai entuziasmați și visători cititori dintre toți, ceea ce mă face foarte fericită pentru că am putut împărtăși cu voi MAI LAS-O MOALE CU FANTOMELE. Chiar am sperat să văd THE WAY WE FALL și restul acestei trilogii alese de România – dacă vreți să o citiți, vă rog să anunțați editurile ! Și apreciez numeroasele mailuri pe care le-am primit până acum. Vă mulțumesc că mi-ați citit cartea !
MEGAN CREWE
M-am născut în Toronto, Canada, la sfârşitul anilor ′80, şi am crescut alături de părinţii mei, un frate şi numeroase pisici. Mi-au plăcut dintotdeauna poveştile. La început, îl rugăm pe tata să mi le citească, imitând vocile personajelor. N-a durat mult până am început să compun chiar eu poveşti. La 14 ani, scrisesem deja primul meu roman (o încercare nereuşită). Apoi am publicat o poveste într-o revistă pentru tineri. Dar adevărata mea călătorie ca scriitoare începe odată cu romanul Mai las-o moale cu fantomele. Şi azi locuiesc tot în Toronto, cu soţul meu. Avem două pisici. Îmi place să scriu dimineaţa, iar după-amiaza mă ocup de copii şi tineri cu nevoi speciale. În timpul liber, citesc tot ce-mi cade în mână, iau lecţii de kung fu şi fac planuri de călătorie.
 Mă puteţi vizita pe adresa www.megancrewe.com
„Mai las-o moale cu fantomele”
Singurii prieteni ai lui Cass McKenna, o fată de şaisprezece ani, sunt cateva fantome: a surorii ei şi a catorva foşti colegi de şcoală. Fantomele nu sunt deloc complicate şi poţi avea incredere in ele. Mai mult decat atat, ele pot afla secretele compromiţătoare ale celor din jur... iar lui Cass ii place să ştie totul despre colegii ei ingamfaţi.              
Insă cand Tim, vicepreşedintele consiliu lui de elevi, descoperă secretul lui Cass – acela că poate să comunice cu fantomele –, situaţia tinde să se schimbe. El ii cere sprijinul ca să intre in legătură cu mama lui, moartă de curand, iar ea, după indelungi ezitări, sfarşeşte prin a fi de acord. Pe măsură ce-l cunoaşte mai bine pe Tim, Cass are surpriza să constate că acesta nu este un băiat atat de rău precum crezuse ea pană atunci şi că, intr-adevăr, avea mare nevoie de ajutorul ei. Să fie aceasta cea mai bună ocazie să se imprietenească din nou cu cei vii... ?
 * Datele despre autoare și cărți au fost preluate de pe site-ul Leda.

Vom trimite mailuri la toți scriitorii a căror cărți ne-au încântat, și suntem fani cu toții, și sperăm să ne răspundă cât mai mulți.
Așteptăm comentariile voastre, dar și sugestii de întrebări pentru interviuri. Pupici!

10 comentarii:

  1. Mai las-o moale cu fantomele a fost prima mea carte citita (contemporana) si mi-a placut foarte mult si cu ea am prins gustul cartilor

    RăspundețiȘtergere
  2. Hm, eu nu am citit Mai las-o moale cu fabtomele. Megan pare foarte draguta

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur enorm ca autoarea a raspuns, este una din cartile acelea pe care le-am vrut neaparat in biblioteca mea, am citit cartea pe nerasuflate, imprumutata de la biblioteca, si am zis ca ....e necesar o am in propria mea biblioteca.
    Superba carte, foarte draguta autoarea, geniala ideea, si personajele sunt minunate.
    Cartea este tot printre primele mele carti "contemporane" nu prima, dar printre primele...si am adorato, este minunata din multe puncte de vedere, si chiar mi-ar placea sa mai citesc ceva scris de autoare:D

    RăspundețiȘtergere
  4. trebuie sa o citesc si eu candva,pare foarte faina si sunt sigura ca si este:D

    RăspundețiȘtergere
  5. Am cartea, e draguta!
    PS:Imi place mult noua rubrica

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce coincidenta ! Chiar am cartea si am citit-o . Stiu ca eram foarte entuziasmata cand mi-am cumparat-o , dar parca m-a dezamagit putin . Ma asteptam la ceva mai ... puternic , concentrat , actiunea parandumi-se cam slaba .
    Dar , hei ! Nu va lasati influentati de mine . Poate voua va va placea . Este o carte destul de buna pana la urma :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Cred ca Megan e una dintre scriitoarele care comunica cel mai mult cu fanii. Iar cartea e...delicioasa! Am citit-o mai demult.

    RăspundețiȘtergere
  8. Serios ? Mie nu mi s-a parut atat de ...buna , precum mai toti o catalogheaza .

    RăspundețiȘtergere
  9. Bine ... cartea , in sine e foarte buna , si destul de originala insa lipsa actiunii o face sa para putintel plictisitoare . Acum nu mi-o luati in nume de rau ,asta e parerea mea !

    RăspundețiȘtergere
  10. Ori daca o voi reciti , poate imi schimb parerea :D

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!