sâmbătă, martie 17, 2012

Mesaj de scriitor (1)

Vă sună diferit titlul, nu ? Asta pentru că este o nouă rubrică, care sperăm să vă încânte. 
Adminul Leda a spus într-un comentariu ceva foarte interesant, și de aici ne-a și venit ideea : a zis că suntem foarte entuziazmați de o serie, un scriitor, cât nu încă publicat la noi, iar când o editură din România preia seria se pierde interesul pentru aceasta.
De aceea, noi vom începe să luăm legătura cu scriitorii ale căror serii au început să fie publicate la noi, cărțile multora dintre ei fiind printre preferatele noastre, dar și ale voastre. Vom încerca să aflăm câte ceva despre ei într-un interviu scurt (știu că sunt persoane ocupate și nu dorim să abuzăm) și să îi rugăm să ne transmită un mesaj pentru voi, cititorii lor din România. Cum vi se pare ideea ? :) Nouă ni se pare grozavă. 
Prima scriitoare care ne onorează astăzi este Liz Braswell, autoarea seriei ”Cele nouă vieți ale lui Chloe King”. Nu mă așteptam să îmi răspundă atât de repede, într-o zi doar, și sunt foarte entuziasmată.

1. De unde iei informații sau idei pentru cărțile tale?
Primesc idei de oriunde.. Uneori ele vin la mine deodată – de obicei după o ceașcă de cafea tare. Dar cel mai mult stau să mă gândesc la altceva și îmi spun ”Păi, ce-ar fi dacă asta s-ar fi întâmplat în loc de asta..”. Referitor la Chloe, alergam noaptea, și mă gândeam ce bine ar fi să fiu o fată care nu se teme să alerge noaptea.. Și m-am și specializat în Egiptologie la facultate .. Deci de asta !

2. Este vreun mesaj în romanul/romanele tale pe care vrei ca cititorii să-l înțeleagă ?
Sunt mai multe ”mesaje”, presupun. Fetele sunt puternice și ar trebui să li se acorde mai multă putere. Relația dintre o mamă singură și fata ei e complicată, dificilă, și mult mai diferită de cum este adesea portretizată în mass media. There is more than one way to skin a cat?* (Maximă Americană--glumă!) 
* înseamnă: Sunt mai multe modalități de a face ceva, de a-ți atinge țelul.

3. Care este tema despre care îți place cel mai mult să scrii și care e personajul tău preferat ?
Păi, temele mele preferate sunt fetele, și supernaturalul, și acțiune și aventură ! Chloe e o fată puternică, dar parcă îmi place mai mult de prietena ei Kim.. îmi plac consolările comice. În una din celelalte cărți ale mele, personajul principal, Thyme, este foarte complicat.. O iubesc pentru că ea este atât de reală pentru mine.

4. Ca și copil, ce îți doreai să fii ”când vei fi mare” ?
Am vrut să fiu o scriitoare ! Sau un Egiptolog :).

5. Ce carte/ cărți citești acum ?
Tocmai am recitit trilogia ”Jocurile Foamei” și citesc ”East of Eden” de Steinbeck. Îmi place să alternez genul pentru tineri cu cel pentru adulți.

 Un mesaj pentru cititorii tăi din România: 
Întotdeauna mi-am dorit să vizitez România. O parte din familia mea e de aici, de acum mult timp. De asemenea am făcut nouă ani de latină deci limba nu este pentru mine așa de grea ca celelalte limbi. Nu o să spun nimic despre vampiri fiind sigură că ești sătulă de asta. Vreau să vizitez frumoșii munți și castelele, și să încerc să găsesc via pe care familia mea a avut-o cândva.

Îți mulțumesc pentru cuvintele drăguțe și scrisoare ! Liz.

ELIZABETH J. BRASWELL este o autoare americană de urban fantasy. S-a născut la Birmingham (Marea Britanie) şi a studiat la Brown University (SUA). Meseria ei de bază este ingineria, dar are şi o licenţă în egiptologie. O perioadă a lucrat ca inginer, apoi producător de jocuri video, după care s-a dedicat în întregime scrisului.
Îşi semnează cărţile cu diverse pseudonime – Liz Braswell, Celia Thomson, J.B. Stephens, Tracy Lynn, E.J. Braswell. Volumele ei s-au bucurat de un deosebit succes în rândul tinerilor cititori. Până în prezent a publicat seriile Cele nouă vieţi ale lui Chloe King (acum şi un serial produs de ABC Family) şi The Big Empty, romanele Snow şi Rx, precum şi povestiri horror în revista Amazing Stories.
Locuieşte la New York, este căsătorită şi are un copil.
”CĂDEREA” (Cele nouă vieți ale lui Chloe King, cartea 1)
MOARTEA CHIAR POATE SĂ-I SCHIMBE VIAŢA UNEI FETE
Chloe King este o fată obişnuită. Merge la şcoală, îşi face temele, mai trage uneori chiulul de la ore, se ceartă cu mama ei, şi se îndrăgosteşte de un băiat… sau doi.
Dar, înainte de a împlini şaisprezece ani, descoperă că i se întâmplă multe lucruri ciudate: îi cresc gheare de pisică, vede perfect pe întuneric, devine tot mai agilă, iar când cade din cel mai înalt turn din San Francisco moare, după care învie.
Pe măsură ce descoperă adevărul despre originile ei, totul devine o luptă pentru supravieţuire. Din fericire pentru Chloe, ea mai are încă opt vieţi. Dar oare îi vor fi suficiente?
”RĂPIREA” (Cele nouă vieți ale lui Chloe King, cartea a 2-a )

PISICILE CAD MEREU ÎN PICIOARE
Pentru Chloe King, viaţa devine din ce în ce mai palpitantă. Ea nu este nicidecum o adolescentă oarecare, iar faptul că se dovedeşte a fi descendenta unei rase mitice de feline o transformă în ţinta principală a războinicilor din Ordinul A Zecea Lamă.
O povară greu de dus pentru o fată de şaisprezece ani, dar destinul ei este pecetluit şi trebuie să se împlinească. Ea este Aleasa şi trebuie să-şi salveze semenii, chiar cu preţul sacrificiului suprem. Dar să nu uităm că are nouă vieţi!

 * Datele despre autoare și cărți au fost preluate de pe site-ul Leda.

Știu că cineva va fi foarte surprinsă și fericită (Alexya), pentru că este o mare fană a seriei și a lui Chloe, și pentru că deși am vorbit despre această rubrică, nu am început să o punem în practică amândouă, așa că am zis să îi fac o surpriză.
Așteptăm gândurile, sugestiile, impresiile voastre despre noua rubrică, dar și cum să o îmbogățim (la ce scriitoare să ne mai încercăm norocul, ce întrebări să mai punem, pentru că le vom mai schimba uneori..etc.). La această rubrică nu vom posta la o anumită perioadă, ci când ne va răspunde vreo scriitoare. Vă pupăm !

15 comentarii:

  1. Genial, fetelor! Multumim mult pentru rubricile noi si pentru ca vreti sa mentinem legatura cu autorii.
    Cat despre sugestii as spune Anna Carey, Cassandra Clare, Lili St. Crow, Chloe Neil, Stacey Kade :))) Veronica Roth poate :) cat mai multi/multe posibil:) Sa nu-l uitam pe Scott Westerfeld

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte faina noua rubrica!
    la ce scriitori sa mai incercati?
    pai...astia de mai sus,zisi de oana + Rachel Caine,L.J Smith...poate Kiersten White(paranormal)...si ar fi mai multi:)

    RăspundețiȘtergere
  3. OMG, OMG, OMG! Sunt in soc total:)))=)). Deci OMG!... din pacate nu stiu sa articulez altceva acum=)). Chiar e o mare surpriza... te prind eu, Krisz:D.
    Oricum, chiar aveam nevoie de o supriza de genul, deci iti multumesc muuuult:*:*:*>:D<

    RăspundețiȘtergere
  4. Extraordinara rubrica noua !
    Imi place de scriitoare .Este foarte interesant mesajul transmis pentru cititorii din Romania.8->

    RăspundețiȘtergere
  5. Inca o rubrica superba <3 O surpriza pentru noi toti, nu doar pentru Alexya :))
    Scriitoarea e bestiala, ma bucur enorm ca a raspuns, si ca a raspuns atat de repede, asta ii dovedeste caracterul; este foarte foarte tare!
    Interviul e genial, la fel ca si mesajul pentru noi! :)
    Multumim mult fetelor, asta chiar e o idee super!

    RăspundețiȘtergere
  6. Waw !
    Imi place noua rubrica ! Chiar ca sunteti ingenioase fetelor :D
    Kisses :X

    RăspundețiȘtergere
  7. imi place noua rubrica si sper sa aveti multe interviuri :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Poate veti reusi sa ii luati si Veronicai Roth un interviu, deoarece de curand am aflat ca aceasta a stat o perioada in Romania, mai exact in Cluj-Napoca anul trecut in tomana si ar fi interesant sa aflam mai multe detalii despre acea perioada si cum s-a simtit aceasta la noi.

    RăspundețiȘtergere
  9. foarte tare, nu ma gandeam ca Liz ar avea timp de interviuri, este totusi o scriitoare mult mai consacrata decat altii pe care i-ati intervievat dar felicitari oricum pt. toate eforturile depuse :)
    cel mai mult mi-ar placea sa intervievati autori ale caror carti s-au publicat si la noi, ca sa stiu mai usor despre cine si ce e vorba. succes in continuare!

    am luat si eu de curand interviu Wanitei May aici, daca vreti sa-mi spuneti o parere: http://vicky-onsummer.blogspot.com/2012/03/interviu-cu-wanita-mey.html

    mersi si sa aveti o zi buna

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna, Crisa! Nu stiu daca ti-ai dat seama, dar sunt 2 rubrici diferite, aceasta si cealalta de interviuri. In rubrica "La o ceasca.." luam interviuri doar scriitorilor care nu au fost inca publicati si la noi. Iar daca cartile lor nu au fost publicate si la noi, asta nu ii face scriitori mai putin consacrati in america. Totusi, nu e romania buricul pamantului si decide ca scriitorii consacrati sunt doar cei publicati la noi :))

    RăspundețiȘtergere
  11. Si eu sunt fana a seriei , nu doar Alexya !!!! :D
    Si de aia , tot sper ca poate ne veti da volumul 2 ( Rapirea ) la concursul de fidelitate ( asta daca o sa castig ! )

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu o sa spun nimic despre vampiri- asta a fost tare. O iubesc pe Chloe, atat cea din carte, cat si cea din serial.

    RăspundețiȘtergere
  13. Primul volum m-a surprins placut, abia astept sa citesc volumul al II-lea.

    RăspundețiȘtergere
  14. Ma declar fana catergorica a acestei serii . Desi nu stiu de unde voi face rost de volumul 2

    RăspundețiȘtergere
  15. Cred ca pana la urma voi ajunge sa-mi cumpar Rapirea cu banii jos , direct din librarie . Asta daca nu o jefuiesc mai intai !

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!