sâmbătă, martie 24, 2012

The magic of words... by you (73)

Stephany a trimis citate din primul volum din seria "Betsy, regina vampirilor", numit "Nici moartă, nici măritată" scris de Maryjanice Davidson. Am cartea în bibliotecă de ceva vreme, doar că nu am apucat să o citesc încă. După citatele trimise de Stephany, ard de nerăbdare să o fac. Mulțumim, Stephany.

“Femeia m-a pupat, zgomotos, direct pe gură.
- Hei, pupăcioaso… nici măcar nu ne cunoaștem. În plus , eu nu-s lezbiană. Dă-mi drumul, isterico.

“Eram încă surprinsă de faptul că intrasem în biserică fără să iau foc. Nu că înainte să mor aș fi vizitat prea des lăcașurile sfinte. Adică mergeam la biserică în copilarie, dar asta mai mult ca să scap, pentru câteva ore de monstruoasa mea mămică. Și totodată pentru sucul de struguri pe care-l primeam gratis. Dar de când plecasem din casa tatei, nu mai fusesem la slujbă decât cu ocazia sărbătorilor. Eram creștină numai de Paști și de Crăciun.

“Da, erau și alte persoane în încăpere. Indivizi palizi, cu ochi scânteietori și dinți albi și ascuțiți. Cu toții stăteau acum nemișcați ca niște statui. În plus, păreau bolnavi. Erau mult prea palizi chiar și pentru niște vampiri (presupuneam de unde să știu?), mult prea slabi, reci, neîngrijiți. Fiecare avea cel puțin câte o pată pe haine. Ceea ce era de-a dreptul trist faptul că ești mort nu trebuie să reprezinte o scuză ca să te neglijezi.

“- Marc, are puls ? L-am întrebat, simțind cum colții începusera să mi se retragă… slavă Domnului!
Doctorul a ridicat ochii către mine. Din cauza emoțiilor, tremura ca varga.
- Da, cred că e bine. E doar leșinată.
Felicitari. Tasti-Basti, poate c-o să mai trăiești încă o oră."

“- Deci, Shanochers, ce ești tu Retriverul tipului asta? O vreau pe Betsy, adu-mi-o pe Betsy aport! Așa funcționează treaba? Sau ești o ratată fără viață personală și preferi să-i ții trena?

“- … Dacă vă alăturați lui Sinclair, Nostro va fi distrus pe vecie.
- Îl urăsc pe monstrul ăla!
- Pe care?
- La drept vorbind, pe amândoi, dar, în mod deosebit, pe îngânfatul ăla de Sink Lair.“

“- Elisabeth e cu mult mai potrivit pentru statutul tău.
-Cui îi pasă? Și n-o să fiu regina nimănui; am și așa destule probleme pe cap. Nu vreau să-mi mai asum responsabilitatea și pentru o adunătură de paraziți pe două picioare.

“ - De ce sunt vampirii atât de ciudați? De ce numai eu vreau să duc o viață normală? Dumnezeule!
La auzul cuvântului Dumnezeule fata s-a tras înapoi , însă eu mi-am dat frâu liber la toată mania și la toate temerile care mă frământau de când mă trezisem din morți.
- Dumnezeule! Dumnezeule! Dumnezeule! i-am urlat în față, descoperind o plăcere nemiloasă în felul în care încerca să se apere. Destul cu toate ciudățeniile astea! Mi-a ajuns ! Tu-ți dai seama că eu n-am murit nici de-o săptămână?

“ - Tu… am crezut că ești vampir.
- Sunt.
- Mai zi o dată Dumnezeule.
- Dumnezeule.
- Zi Iisuse bun și blând.
- Iisuse bun și blând.
- Te rog să spui.
- Numai dacă-mi dai o prăjiturică după ce termin.“

“- Ai … cum?
- Am fost foarte convingător, mi-a spus el zâmbind.
Însă de data aceasta, nu era un zâmbet obraznic, ci unul amabil, care-l făcea să pară cu mulți ani mai tânăr.
- Nu-ți face griji: cea care ți-a dat viață se află în siguranță. Și pot să adaug că mama ta este o persoană foarte fascinantă și-a dat seama imediat că sunt vampir, dar, spre deosebire de alți muritori, nu a început să țipe. M-a amenințat însă că-mi crapă țeasta cu un sfeșnic placat cu aur dacă încerc ceva nelalocul lui.

“Am gemut de plăcere și am luat pantofii în brațe. Toți erau măsura mea! Mi-am scos tenișii din picioare cu o mișcare violentă, încât una dintre șosete mi-a zburat peste umăr. Apoi m-am încălțat cu sandalele galbene. Fericire deplină!
- O oglindă!
- Nu-mi vine să cred c-o mituim pe viitoarea noastră regină, cu pantofi de firmă, a bolborosit Tina.
- O oglindă!
[…]
- Nu pune mâna pe ei! Vampir rău ce ești! Am răcnit și Denis a înțepenit pe loc, cu brațele întinse. Vă ajut. Și păstrez pantofii.
- Sunt de acord cu ambele afirmații, mi-a spus Eric abia stăpânindu-se să nu izbucnească în râs.

“Acum nu mai trebuie decât să-l fac pe Sinclair să înceteze să-mi mai trimită cutii cu pantofi de firmă. În ultimul lui mesaj, mi-a comunicat că intenționează să-mi trimită câte o pereche pe zi până când o să-l iert. Am ajuns deja la paisprezece perechi de Prada, opt de Manolo și șase de Ferragamo.
Poate că o să-l iert… într-un târziu.
Încă mai aștept papucii roșii Jimmy Choo care au apărut sezonul ăsta.

8 comentarii:

  1. foarte tari citatele:)
    nu am cartea,dar citatele ma indeamna s-o cumpar:p

    RăspundețiȘtergere
  2. Dragute citatele, chiar pare interesanta cartea

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar este interesanta . Asta e singura serie care ma sacrific sa o cumpar din librarie . Si asta pt ca pur si simplu o adooor .
    Va voi trimite citate si din volumul 2 :D

    ( PS : Abia astept sa apara si volumul 3 !!!!)

    RăspundețiȘtergere
  4. Frumoase citatele, nu am citit cartea, insa citatele m-au convins sa vreau sa o citesc!

    RăspundețiȘtergere
  5. sper sa citesc si eu cartea pare draguta

    RăspundețiȘtergere
  6. si eu voiam sa trimit citatele din povestea asta...le-am si scos ;)) eh... lasa, alta data :D superbe citate, imi plce mult cartea, e amuzanta, e "piperata", desi nu e chiar asa de usor de citit, pentru ca nu prea are...acel ceva ;)) dar e foarte faina, merita citita!

    RăspundețiȘtergere
  7. Chiar merita citita . Eu personal m-am indragostit de ea , mai mult pentru umorul si ironia cu care este tratata .
    Pe bune acum , chiar este superba si o recomand !

    RăspundețiȘtergere
  8. @ Stephany, daa...umorul e foarte tare. Si chiar am ras ( si cu curu, vorba la o prietena :)) ) , dar parca...parca e ceva care ma tine sa nu continui cartea, nu prea e palpitanta... o recomand, da, este buna, dar cred ca este una din cartile alea pe care le citesti cand esti prea plictisit si nu ai altceva de facut. Nu e , cum a facut profa mea de chimie cu "Chimia perfecta" data de la mn , bineinteles =)) , sa o citesti toata noaptea... e o carte buna. :D eu asta cred :)

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!