joi, februarie 09, 2012

Vrem un internet liber! Spune NU proiectului ACTA !

Doriţi să mai descărcaţi filme de pe Torrent? Să nu staţi cu grija că vă puteţi trezi cu poliţia la uşă, pentru a vă percheziţiona casa fără acord judecătoresc..iar apoi să vă treziţi cu amenzi, sau mai grav..la închisoare? Vreţi libertate pe internet ?

Mai întâi de toate, e neapărat să vizualizaţi acest filmuleţ realizat de creatorii Robotzi, pentru mai multe informaţii:


Ce este ACTA?
ACTA este un tratat ce reprezintă un pachet de legi menite să afecteze extrem de grav dreptul la intimitate şi exprimare liberă. 
Ce prevede acest acord?
1. Cooperarea ISP (Furnizor de servicii Internet)
Documentul ce a apărut în presă include o clauza de obligare a furnizorilor de servicii internet să ofere informaţii despre suspecţii de încălcare a copyright-ului, fără mandat judecătoresc, facilitând astfel industriei muzicale intentarea de procese şi suspendarea site-urilor necomerciale de tip file-sharing precum BitTorrent, The Pirate Bay sau DC++. Apoi, adoptarea A.C.T.A. va permite Poliţiei să percheziţioneze domiciliile private fără niciun ordin judecătoresc. Sancţiunile pentru cei ce încalcă prevederile A.C.T.A. vor fi graduale, după cum urmează: deconectarea de la Internet o perioadă, amendă şi, în ultimă instanţă, închisoarea.

2. Controlul frontalier
Articolele din ziare indică faptul că acordul propus ar da dreptul autorităţilor care răspund de securitatea aeroporturilor şi a frontierelor internaţionale să facă cercetări din oficiu ale laptopurilor, playerelor MP3 & MP4 şi telefoanelor mobile pentru a descoperi conţinut multimedia piratat. Călătorii ar primi o amenda şi li s-ar confisca sau distruge aparatele.
Exemplu: Dacă ai un cântec pe telefon, va trebui să ai la tine chitanţa cu care l-ai achiziţionat, altfel el va fi şters, telefonul confiscat, tu vei fi pus sub acuzare şi, în cel mai bun caz, scapi doar cu o amendă.
3. Comunicarea
Dincolo de jocuri, clipuri, filme şi divertisment în general, există ceva mai important pentru oameni: comunicarea. Dreptul de a furniza şi primi informaţii este limitat la control odată ce A.C.T.A. va fi ratificat de Parlamentul European. Acesta poate fi primul pas către o dictatură ce va limita libertatea de exprimare şi drepturile noastre.

Lupta împotriva A.C.T.A. se va da până în Iunie-Iulie 2012, când acest acord va fi supus aprobării Parlamentului U.E. Până atunci trebuie să ne facem cunoscuţi opoziţia DOAR prin proteste paşnice şi cât mai legale, care să atragă atenţia tuturor despre realul pericol al apariţiei cenzurii pe Internet.

Manifestaţii contra ACTA vor avea loc sâmbătă, 11 februarie 2012!
In România, vor fi organizate demonstrații în: Alba-Iulia, Arad, Bacău, Brașov, București, Cluj, Craova, Focșani, Galați, Iași, Oltenița, Oradea, Pitești, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Slatina, Timișoara, Buzău, Caracal, Hundedoara și Târgu-Mures.
Manifestațiile vor avea loc în toată lumea, în Franța sunt așteptate proteste în 45 de orașe, în Germania vor participa 23 de orașe, în Austria, cinci, și zeci de alte localități din țările europene.
http://www.antena3.ro/high-tech/polonia-i-i-cere-scuze-pentru-semnarea-acta-toata-europa-se-pregate-te-de-proteste-154463.html

Trebuie neapărat să luăm atitudine ! Semnaţi şi voi petiţia:

http://www.avaaz.org/en/eu_save_the_internet/?fp

Mergeţi la proteste! Împreună trebuie să reuşim să ..
Mai multe informaţii, la SURSĂ.

11 comentarii:

  1. Gheorghiev Alexandra9 februarie 2012 la 19:03

    am auzit de anuntul asta :-??

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar e nebunie cu ACTA.. eu totusi sper ca nu se va intampla sa nu mai pot avea acces la internet..
    Semnele inceputului "apocalipsei":))

    RăspundețiȘtergere
  3. Deja am semnat petitia, din pacate nu pot sa particip si la proteste... Prin ACTA s-a umplut paharul. Chiar asa am ajuns? Sa ni se ia singurul mod prin care putem sa ne exprimam liber, sa aflam informatii GRATIS, sa cunoastem adevarul despre tot ce e in jurul nostru. Cum pot sa opreasca comunicarea dintre noi, cum altfel decat prin oprirea internetului? Caci pana la urma asta va duce ACTA. :|

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu am semnat! Consider ca este o aberatie. Adriana are mare dreptate prin ce spune. Nu pot sa zic ca sunt foarte de acord cu piratatul, insa nici cu solutia aceasta extrema care inseamna pur si simplu o incalcare a drepturilor oamenilor. Unde este dreptul la intimitate, la libera exprimare sau liberaul acces la informatie? Cei mai multi o sa renuntam pur si simplu la internet... sper sa semneze cat mai multa lume

    RăspundețiȘtergere
  5. nu sunt de acord cu piratatul, desi pot spune ca am muzica de pe telefon luata de pe net, si vad unele filme ( vorba lui Alex din 3ler, luate din magazinul de filme disponibil =)) ) pe net. Dar asta nu ma opreste sa dau banii la cinema, daca se pune problema piratarii. Insa prin ACTA ei nu opresc doar piratarea, ei au ceva cu noi, cu noua generatie, ce, din senin, afla prea multe, prea repede. Cum pot ei controla tot, si mai bine, cum pot ei face bani controland tot, daca noi ne dam seama din ce in ce mai usor? Nu ma omor dupa FB, dar nu vad de ce il inchid, din moment ce e o retea de socializare, facuta de oameni, pentru oameni, la fel si youtube, si wikipedia, si...as putea continua asa la nesfarsit :)) Oricum, semnati. Sper ca putem rezolva ceva in modu asta ( slabe sanse ) :(

    RăspundețiȘtergere
  6. Am semnat. Mi se pare o nebunie cu ACTA, o marsavie a unei generatii inchistate care nu vede mai departe de propria idee. Cu ce ii deranjeaza pe ei FB? Nu sunt super fan al siteului, dar acolo aflu informatiile primite de la facultate? Sau wikipedia? Ce crima ca vrem sa mai dobandim cateva cunostinte fara a inhala munti de praf de pe dictionarele vechi si insuficiente!

    RăspundețiȘtergere
  7. Am semnat!
    Nu ma pot gandi cum ar putea fi fara downloadat gratis si celelalte chestii...:|

    RăspundețiȘtergere
  8. @ niahara, ii deranjeaza ca nu pot primii bani de pe urma faptului ca noi nu inhalam munti de praf de pe dictionare. ii deranjeaza orice nu are legatura cu banii nostri in pusculita lor :))
    @ law. nici eu nu ma pot gandi :))

    RăspundețiȘtergere
  9. eu am semnat de mult, mi se pare o tampenie ACTA stii o data ce va intra in vigoare va trebuii sa stergem posturile de genu. Nu stiu daca as participa la proteste pe vremea asta. Daca ACTA intra in vigoare ar incalca o lege importanta cea a intimitatii. Eu una sper ca nu se va intampla asta.

    RăspundețiȘtergere
  10. Am semnat si eu petitia!
    STOP ACTA!!!

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!