sâmbătă, februarie 25, 2012

Recenzie la comun (2)

Iată ca a venit momentul pentru o nouă recenzie în care voi ați fost personajele principale, și ne-ați împărtășit din impresiile voastre legate de o serie foarte apreciată și la noi, ”Micuțele mincinoase” de Sara Shepard.

De ce merită această serie?
 ~ deși nu e o serie fantasy cu supranatural, ea reușește să te țină cu sufletul la gură și în suspans, datorită situațiilor prin care trec personajele principale;
~tipologiile personajelor sunt diferite, și unii se pot regăsi în personalitatea lor;
~ai multe de învățat din felul cum sunt ”pedepsite„ fetele;
~este și un serial realizat după cărți ..genial (vi-l recomand).
Ar mai fi multe de zis, dar aceasta este rubrica realizată de voi, deci, să vedem ce ați spus voi:
Lor le-a plăcut seria / o carte citită din seria ”Micuţele Mincinoase” de Sara Shepard pentru că..
Adriana : “Am citit primele 2 cărți, și jumătate din "Perfect". Am toate cele patru volume apărute în bibliotecă, dar din lipsa timpului, nu am apucat să le citesc pe toate.
 Este o serie captivantă, cu un mister bine construit, o intrigă puternică, personaje, nu extra nu știu cum, sau super tari, sau pur și simplu perfecte... cred că tocmai asta m-a atras la serie, și tocmai de asta recomand această serie, pentru că în aceste cărți nu sunt personaje fabuloase, ci sunt personaje în care ne putem regăsi fiecare, personaje care, deși par perfecte, și au o viață fantastică, "micile" secrete, le distrug încet-încet globul de cristal pe care îl arată ele  lumii. Și... la un moment dat, ai impresia că tema întregii serii nu este dispariția lui Ali, ci, dimpotrivă, însăși lumea în care trăim, o lume plină de secrete, de minciuni, de oribilități, dar și de frumusețe și iubire.”
~~ * ~~
Oanaaa. : “Seria este grozavă. Am citit volumele atât de repede că m-am mirat și eu. Nu este o altă serie cu paranormal și fantasy, dar are mult suspans și gossip în ea. Fete de liceu, idile ciudate, o crimă și mesaje anonime enervante. Ce altceva pare mai bun? Îți este greu să te dezlipești de fiecare volum fiind unice în felul lor prin multele întorsături de situație și prin persoanajele atât de drăguțe. Să spunem că și serialul a avut o contribuție mică la pasiunea mea pentru MM. Mi-a construit o imagine mult mai clară a personajelor și a dat mai multă vitalitate cărților. Cu toate astea, prefer cărțile în detrimentul serialului și Sara Shepard face o treabă extraordinară cu seria.”
~~ * ~~
Law : “Am citit primele 2 cărți și intenționez să le cumpăr și pe următoarele. Mai întâi văzusem serialul și nu știam la ce să mă aștept de la cărți. Dar au fost o lectură plăcută, care m-au ținut tot timpul cu sufletul la gură.
O recomand celor care nu au citit-o, și mai ales celor care au văzut serialul fiindcă în carte afli lucruri noi, și misterul e pretutindeni.”
Personajul / Personajele / Cuplul lor preferat/e din serie ...
Adriana : “O ador pe Hanna, atât în film, cât și în carte... Hanna este fata grăsuță din clasa a șaptea, o fată timidă, retrasă, ce stă ascunsă în umbra fantasticei sale prietene. O ador pe Hanna, pentru că reușește să treacă prin diete, prin moduri oribile de a slăbi, reușește să-și găsească "dragostea" ( chiar dacă nu este cea potrivită ) , își vede părinții despărțiți, însă, poate ridica capul sus, și poate zâmbi răutăcios, oricărei probleme, indiferent că problema are un nume și o față frumoasă, sau miroase frumos ( cartofi prăjiiiți :)) ). Deci, da. Hanna este personajul meu preferat, și, într-un fel sau altul, m-aș putea regăsi în ea.”
~~ * ~~
Oanaaa. : “Personajul preferat este Emily. Am adorat-o de la început simțind că mă asemăn cu ea din ce în ce mai mult. Felul în care se comportă, faptul că îl trateaza pe Toby ca pe un prieten și nu ca pe un ciudat… toate astea mă făceau să gândesc : Uau! Exact așa aș fi făcut și eu. Ei bine, până când Emily își dă seama că este atrasă de Maya și întreaga poveste.
Cât despre cuplul preferat, acesta este, clar, Aria + Ezra Fitz. Cât de drăguțe pot fi aceste personaje. Domnul Fitz nici că arată ca un profesor, e îndrăgostit nebunește de Aria și își dorește o relație. Păcat că Aria se cam complică.
~~ * ~~
Law: ”Îmi place mult de Arya fiindcă are curajul să continue relația ei cu profesorul, și fiindcă acționează cum trebuie.
De asemenea, și personajul misterios A îmi place, fiindcă are niște strategii inteligente și nu se lasă descoperit.”


Ce au învăţat din această serie :
Adriana: “Am învățat că oricât de frumoasă și perfectă ar părea viața cuiva, în realitate secretele, minciunile și necazurile circulă prin viața oricui, indiferent de cât de frumos arată, de cât de destept e, sau de ce familie perfectă are. Am învățat că prietenia este de multe ori, un colac de salvare, sau doar un braț ce te aruncă în fântână, depinde doar de tine, și de cum poți reuși să-ți dai seama de prietenii adevărați la timp.”
~~ * ~~
Oanaaa. : “Cred că o concluzie finală aș putea avea decât după ce seria va ajunge la ultimul volum. Până atunci aș putea să mă rezum la gândul că secretele sunt personale și atât. Nu știu nici dacă cea mai bună prietenă ar trebui să le știe. Cel mai în siguranță sunt la tine însuți.
Am învățat că minciuna se plătește mereu în viață, oricine ai fi și orice ai face.”
~~ * ~~
Law: “Am învățat că minciuna se plăteste mereu în viață,oricine ai fi și orice ai face.”
Volumul/Volumele lor preferat/e din serie:
Adriana: “Volumul meu preferat este "Impecabil", pentru că acțiunea devine mult mai incitantă, secretele devin puțin, dar foarte puțin, mai clare, iar personajele prind contur, iar eu am prins drag de personaje în acest volum :D. Primul volum, trebuie să recunosc că m-a cam plictisit, deoarece  am văzut serialul mai întâi. În schimb, din al doilea volum, lucrurile se cam schimbă... :D “
~~ * ~~
Oanaaa. :”Nu pot alege un volum preferat. Toate sunt aproape de sufletul meu și fiecare completează acest puzzle infinit.
Totuși dacă ar fi să aleg un volum, acela ar fi volumul 3, Perfect, cel care în toată lumea află de orientarea sexuală a lui Emily.”
~~ * ~~
Law : “Primul volum, fiindca el m-a cucerit și el m-a făcut să-l cumpăr și pe al doilea.”

Nu au citit seria aceasta dar și-ar dori deoarece ..
Apy : “Am auzit că e atât de interesantă și plină de suspans. Chiar mi-am propus ca luna viitoare (de ziua mea) să îmi cumpăr volumele.
M-am uitat la serial și am înțeles că nu e același lucru. În concluzie îmi doresc seria deoarece mi se pare specială.”
~~ * ~~
Alexxa: “Nu am citit seria Micuțele Mincinoase, dar am citit Jocul minciunii tot de Sara Shepard și mi-a plăcut la nebunie. Scriitoarea este pur și simplu genială. Mi-ar plăcea totuși să le citesc...
Pare foarte interesantă și chiar mi-ar plăcea să știu că o am în bibliotecă. Îmi place coperta primului volum... Abia aștept să mi-l iau.”
~~ * ~~
Sandy : “Nu am citit seria, însă mi-aș dori mult pentru că am auzit că sunt geniale! Serialul e foarte frumos ( am văzut doar câteva episoade care m-au cucerit! ). Sara Shepard e o autoare minunată și sunt convinsă că și aceste cărți sunt!”
Și, la final, un mesaj:

10 comentarii:

  1. Gheorghiev Alexandra25 februarie 2012 la 23:10

    foarte dragutza serie:x,am auzit multe despre ea,si pozele sunt superbe:x

    RăspundețiȘtergere
  2. yey :)) a aparut recenzia...foarte frumoasa, ne-a iesit :D super raspunsuri, eu parca...nush, e ceva ciudat la ce am raspuns :))
    intr-adevar, super super super poze!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur ca va plac pozele! :D Si recenzia, desi aici nu mai e meritul meu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte buna recenzia. E foarte sincera si te convinge. Bravo la toti.

    RăspundețiȘtergere
  5. toate parerile m-au convins, aceasta serie va ajunge intr-un fel sau altul in biblioteca mea

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce draguta a iesit.. si totusi, ma asteptam sa fi citit mai multi cartile :) dar asta e, oricum imi place

    RăspundețiȘtergere
  7. Mi-am luat-o pana la urma :D Am si citit-o si nu regret.

    RăspundețiȘtergere
  8. [url=http://www.legacyinplano.com/michaelkorsoutletj4.html][b]michael kors bags outlet[/b][/url] All a resource box takes has to be that a multi functional some search at your favorite search engineFor some time I have railed against going to be the absolute ignorance having to do with writers, directors and not good for who that is felt they actualised how to adapt comic books to the screen If possible pay an all in one little significantly more than going to be the minimum from month to month payment Marking zero narcolepsy condition for those times when all around the fact they hadn't for example checked going to be the homes [url=http://www.readytexartgallery.com/michaelkorsoutletj4.html][b]michael kors handbags outlet[/b][/url]

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!