joi, februarie 02, 2012

La o ceașcă de vorba cu un scriitor (8)

A venit momentul să punem un post la rubrica "La o ceașcă de vorbă cu un scriitor". De data asta am avut plăcerea să vorbim cu o autoare care mi-a intrat în suflet prin simplul fapt că a fost atât de drăguță și amabilă să ne răspundă la interviu. 

”Destined” de Jessie Harrell
” Pe măsură ce se apropia, am auzit bătaia aripilor, ca ale unui vultur uriaș. Sunetul s-a dizolvat când a aterizat pe marginea ferestrei deschise. Un suflu de aer veni spre mine și stinse flăcările din șemineu. Stele străluciră în spatele lui dar corpul său era înconjurat e negru. ” 


Când Psyche primește o profeție care merge oribil de greșit, ea învață că și cea mai frumoasă fată din Grecia poate avea un viitor hidos. Destinul ei? Să se îndrăgostească de acea creatură de care chiar și zeii se tem.
Pe măsură ce simte că alunecă încet în brațele profeției, Psyche trebuie să aleagă între înfricoșătoarea și tandra atingere în fața căreia se simte lipsită de putere pentru a-i rezista și acea constantă pe care a ajuns să o aștepte de la viață: nu poți scăpa de ce îți este destinat.




Jessie Harrell

Asta sunt eu. Sunt soție, mamă a doi copii, avocată și autoare. Primul meu roman, ”Destined”, este o repovestire a mitului antic grecesc al lui Cupidon și Psyche. 



1.Dacă ai putea fi născută în istorie ca oricare persoană faimoasă, cine ai fi şi de ce?
Maica Teresa. Cred că ar fi uimitor să trăiești o viață așa modestă, atât de devotată pentru ceilalți. Avem nevoie de mai mulți oameni ca ea în lume. (Așa cum veți vedea în răspunsul următor, eu sunt mult mai superficială).

2. Poți să retrăieşti orice moment al vieţii tale. Perioada de timp poate fi de doar jumătate de oră, totuşi. Ce jumătate de oră din trecutul tău ţi-ai dori să experimentezi din nou?
Ziua nunții mele a fost aproape perfectă. Aproape.
Când a venit clipa primului nostru dans, cvartetul nu se dădea mișcat de pe scenă și astfel valsul cu o coreografie perfectă pentru care eu și soțiorul meu luasem lecții a fost o apă de ploaie. Asta chiar m-a frustrat. Aproape mă topeam după el și nu am putut să mă bucur de mai mult de 10 secunde din primul meu dans. Dacă m-aș întoarce la acel moment, nu mi-ar mai păsa de dans sau de ce cred oamenii despre el. Doar mi-aș încolăci brațele în jurul gâtului lui, și aș fi fericită că m-am căsătorit cu bărbatul visurilor mele.

3. Ai un talent secret în afară de a scrie şi care e acesta?
Mă descurc destul de bine ca un scrapbooker*– nu știu dacă voi aveți acest hobby în România, dar este un mod distractiv de a-ți păstra pozele. Cu toate că nu mi-am folosit prea des acest ”talent” (deși e mai mult o îndemânare, presupun) pot să fac destul de bine goblene. Cel mai ciudat ”talent” natural este că am articulații flexibile și degetele mele se pot îndoi în toate formele ciudate.

4. Descoperi o insulă frumoasă pe care îţi poţi clădi propria societate. Tu faci regulile. Care este prima regulă pe care ai instaura-o?
M-aș face Regină, desigur!
Glumesc, prima mea regulă ar fi ca nimic să nu se deschidă înainte de 10. Prefer să stau trează până târziu și să dorm mai mult dimineața, și societatea noastră nu e acomodată prea bine cu acest program.

5. Cineva apare de nicăieri cu o cabină telefonică de călătorit în timp. Poţi să te duci în orice perioadă de timp în trecut. În ce perioadă vei călători şi ce ai de gând să faci când vei ajunge acolo ?
Cu siguranță m-aș îndrepta către Grecia antică și m-as duce la Templul lui Apollo din Delphi ca să îi consult oracolulm Pythia. Mi-aș dori enorm chiar să pot experimenta ritualul pe pielea mea. Și când mă întorc înapoi în timp, m-aș interesa de niște secrete ale ritualurilor de inițiere din diverse culturi și religii. Aceste practici erau atât de secretoase, că nu știu cu adevărat ce se întâmpla. Și vreau să știu !

6. Casa ta e în flăcări! Ai destul timp să fugi înăuntru şi să apuci un singur obiect fără viaţă. Nu îţi face griji, cei dragi şi animalele de companie au ieşit în siguranţă afară. Deci care este obiectul pe care ai de gând să-l salvezi din acel infern arzător?
Mi-aș înșfăca Mac-ul de pe birou. E încărcat cu TONE de poze la care nu am avut timp să le fac backup-uri. Aș urî să pierd acele amintiri.

7.  Dacă ai putea fi oricare personaj fictiv, care ar fi acela ?
Vai, asta e chiar foarte grea! Ai citit romanul lui Stephanie Perkins, ”Anna și Sărutul Franțuzesc” (Anna and the French Kiss) ? Sunt îndrăgostită de Paris, și în acel roman, Anna primește o bursă în Franța pentru ultimul ei an de liceu. Cred că asta ar fi așa o experiență minunată. În plus, se îndrăgostește de un tip cu adevărat hot și dulce, deci da, aș alege-o pe Anna.

8. Dacă cineva ar scrie o biografie despre tine, care crezi că ar trebui să fie titlul ?
”Imperfecționista” (The Inperfectionist). Nu pot justifica alegerea asta, cred doar că sună cu adevărat tare. A, și în afară de faptul că sunt DEPARTE de a fi perfectă, deci se pare că se potrivește până la urmă.

9. Dacă ai fi un supererou , ce puteri supranaturale ai vrea sa ai ?
Oh, tare, pot să aleg mai mult de una? Hmmm..Cred că probabil aș fi ca Fata de la Operă sau Fata Sirenă, sau ceva. Mi-aș dori să pot zbura și să am o voce așa uimitoare care ar face oamenii să facă orice le comand în cântecul meu. (În realitate, sunt cel mai firav purice pe care l-am cunoscut vreodată, și chiar și broaștele din spatele grădinii au voci mai bune decât mine.)

10. Pleci pe o insulă pustie şi poţi lua doar o singură carte cu tine. Ce carte ai alege? ( în afară de a ta )
Nu, sunt mai mult decât sigură că aș înnebuni dacă mi-aș lua propria carte cu mine. Doar aș continua perpetuu să o editez și să o schimb și probabil nu aș avea nicio hârtie pe care să-mi notez ideile. Cartea mea preferată de anul trecut a fost ”Where She Went” de Gayle Forman. Sunt sigură că aș putea să o citesc iar și iar. (În secret, am iubit și primul roman Amurg. Aș putea probabil să îl citesc și pe acesta iar de câteva milioane de ori).

11. Moartea apare. Dar se pare că, Moartea e chiar o entitate de treabă, şi se întâmplă să fie şi într-o stare fantastică. Moartea îţi oferă şansa de a aduce la viaţă un prieten membru al familiei o persoană etc. Pe cine ai aduce înapoi?
L-aș aduce înapoi pe bunicul meu, căruia îi spuneam Grumpy (Morocănosul). El și buni au avut grijă de mama ei, și străbunica mea chiar a ajuns să locuiască cu ei. Mi se rupe inima pentru Buni și Bunu’ pentru că nu au apucat să petreacă singuri timpul la pensie. Nu au mai călătorit cum vroiau, sau chiar să se hotărască într-un moment să ia cina în oraș, pentru că aveau grijă de străbunica mea. Desigur, e normal să faci asta pentru familie, dar mi-aș fi dorit doar ca Buni și Grumpy să fi putut avea timpul lor împreună.

*Scrapbooking este arta de a realiza compoziţii originale, mai exact albume şi pagini în acest stil, utilizând fotografiile personale şi materiale decorative
Puteți citi interviul în engleză AICI.

Thank you Jessie, for your great interview. I am so happy I discovered your book, because I am sure it is awesome, and I would be honoured to read it. Good luck and I hope you will publish many books!

7 comentarii:

  1. Raspunsurile lui Jessie sunt foarte dragute, iar chipul ei imi inspira onestitate. Un interviu foarte frumos!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte interesante raspunsurile autoarei!:D

    RăspundețiȘtergere
  3. pare o scriitoare draguta imi plac raspunsurile :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce draguta a fost:x ii place Amurg :x
    Si cartea pare foarte interesanta

    RăspundețiȘtergere
  5. Thanks for featuring me here! I think this is the first time my words have ever been translated. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Interviul e tare frumos! Vreau sa citesc si eu cartea ei, pare interesanta.

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!