sâmbătă, februarie 11, 2012

Jocul amintirilor - Leapșă + Later Edit

Am primit leapșă de la fetele de pe Love for books și vrem să le mulțumim foarte frumos că s-au gândit la noi. 
Mi-a plăcut mult să fac această leapșă și cu siguranță îi va plăcea și lui Krisz:D. Va face un later edit curând.

1. Suc de mere ( știu, trebuia un singur cuvânt, dar trebuia să specific clar ce suc e:)) ) - Când eram micuță, nu-mi plăcea să mă duc la grădiniță. Plângeam în hohote de dimineață bună și plângeam și după ce mă lăsa mama acolo:)). După un timp, mama a făcut un pact cu mine: dacă sunt cuminte și ascultătoare, de fiecare dată când venea să mă ia de la grădiniță, mă va duce la terasa pe lângă care treceam de fiecare dată în drum spre casă și vom bea împreună suc de mere. De atunci, am fost cea mai cuminte:D, și mama s-a ținut de cuvânt. Era cea mai bună parte a zilei și sucul era delicios și rece, asa cum ne plăcea nouă.

2. Casa - Copilăria mi-am petrecut-o la o casă, având o grădină foarte frumoasă. A fost singurul cămin pe care l-am considerat în cel mai puternic sens al cuvântului o adevărată casă. Acolo mi-am făcut cel mai bun prieten, acolo am fost sărutată pentru prima dată așa cum trebuie și m-am îndrăgostit tot pentru prima dată. Am avut prima căzătură cu bicicleta, prima beție:))... toate în acea curte, lângă casa care m-a protejat atât de mult timp...

3. Fonomat - Adevărul e că nu îmi plăcea expres de mult să împart fluturași Fonomat:)). Însă întotdeauna dădeam peste oameni interesanți care se opreau să mă asculte și care erau foarte drăguți, luându-mi multe pliante, pentru a termina mai repede. Desigur, prietenul meu cel mai bun nu lipsea niciodată de lângă mine și îmi ținea companie. El se distra foarte mult pe seama mea, în timp ce fuma și vorbea cu mine, iar eu fugeam de  nebună după lume să primească oferta Fonomatului. De parcă ziceam vorbele Domnului, nu alta:)). Cel mai amuzant era atunci când venea șeful să mă verifice și el se prefăcea că era atent la poezia care am învățat-o să o spun fiecărui trecator:)). Vremuri bune, însă nu le-aș repeta fără el.

4. Matematică - Mda, cei care mă cunosc, știu că îmi place matematica ( nu aruncați cu pietre :)) ). Întotdeauna îmi place să îmi ajut colegii când au nevoie și nu doar pe ei. Într-o zi eram de după-masa la școală și aveam test la mate. Mai mulți colegi m-au rugat să îi ajut la matematică și am acceptat cu dragă inimă. Ne-am întâlnit la o colegă de dimineață bună, puși pe fapte bune... Desigur că am ajuns să ne bem fiecare cafeluța și să povestim putin. După aceea, unul dintre colegi a propus să ne jucăm cărți pe pedepse, iar singura pedeapsă era că dacă pierdem, trebuie să bem un pahar de țuică:)). În doua ore, deja eram toți amețiți și ne-am dat seama că ne paște un test la mate greu. Eu nu-mi făceam griji, pentru că știam, deși mi se învârtea capul, dar colegii mei erau stres curat:)).
Așa amețită tot am luat 10, deși îmi amintesc foarte clar că m-am gândit zece minute cât face 6 ori 7:))=)). Colegii mei însă... nu au avut note acceptabile:)).

5. Teatru - Am fost cu trupa mea de teatru în Franta pentru a juca într-un festival. Pentru mine teatru înseamnă libera exprimare, atât psihică, cât și fizică, iar împreună cu cei mai trăsniți oameni, care sunt defapt prietenii mei din trupa:)), m-am distrat teribil de mult. A fost o săptămână de vis și o să îmi amintesc toată viața mea de această experiență.

O dăm mai departe tuturor bloggerilor şi tuturor celor care ne urmăresc sau nu. Totusi, as vrea foarte mult ca urmatoarele persoane sa aiba aceasta leapsa: Adriana, Veronica, Antonia, Andu, Ramona, Miku, Kyky, Stephany, BibbyEllen si... va continua si Krisz:)).


LATER EDIT
Krisz:
În primul rând vreau să îmi cer scuze lui Criss şi Dee' , pentru că le-am promis că fac leapşa cu câteva zile în urmă, dar nu am mai reuşit, am ceva probleme cu calculatorul şi sunt nevoită să intru mai rar. 
Ok..eu prima dată citisem că trebuie să scriu 5 cuvinte care îmi amintesc de copilărie, şi chiar îmi notasem pe o foaie ceva..dar acum că mi-am dat seama că înţelesesem greşit, o să mai improvizez, ca să nu fie doar amintiri din copilărie :))


1.  Vişin - Da, ştiu că acum probabil vă uitaţi circumspecţi sau spuneţi în mintea voastră "i-a uite-o şi pe asta, din atâtea cuvinte mai plăcute care îi pot aminti de ceva, ea zice -vişin- , sigur e o acritură, ca şi fructul :)) "..dar am o explicaţie plauzibilă, cred eu. Mi-am petrecut mare parte din copilărie împreună cu prietena mea, o zurlie ca şi mine, în acel vişin. Ne făcusem un fel de "domiciliu" acolo, adusesem pături,perne, păpuşi, jocuri.. şi stăteam toată ziulica acolo, cocoţate. Ne plăcea să fim la înălţime de mici. :)) glumesc. Oricum , senzaţia de a putea orice mişcare, şi tot ce ne înconjoară, era unică pentru noi. Nici nu vă imaginaţi ce dramă a fost pe capul nostru când în timpul unei vijelii vişinul, fiind prea încărcat de fructe, a fost pus la pământ. 


2.  CactusPrin generală (ce dor mi-e de ea..) am fost într-o clasă plină de copii tembeli. :)) În sensul de obraznici până peste limite. Eram noi cea mai bună clasă din şcoală la învăţătură, dar şi prima la tot felul de trăsnăi. De aceea, nu mai ştiu în ce an, exact, ne mutaseră să facem ore în clasa chiar de lângă cancelarie, pentru a fi mai bine supravegheaţi, cred. Nu că asta avea vreun impediment pentru noi. Oricum, în respectiva clasă era dimineaţa cu copiii o învăţătoare sărită rău de pe fix. Maniacă chiar..legat de ordine, clasa să o lăsăm perfectă mereu, să nu mişcăm un pai din ea. Serios, era îngrozitoare femeia aia. Şi într-un exces de nebunie al nostru, când ne fugăream şi râdeam prin clasă , un coleg s-a oprit în unul dintre dulapuri, şi un ghiveci cu un cactus începea să cadă de pe el. Orice om normal s-ar fi ferit, dar el l-a prins cu mâna..cactusul..nu ghiveciul :)) Nu ştiu dacă de teamă să nu aibă după probleme cu afurisita aia de învăţătoare, sau din teribilism, dar a prins cu mâna cactusul, şi s-a umplut de ace din acelea lungi, avea mâna ca un arici. Desigur, acel cactus nu a avut un final fericit, pentru că un coleg l-a aruncat la nervi pe geam imediat după incident, ca să scăpăm de proba incriminatoare..dar oricum , e o amintire pe cinste, la care am râs cu lacrimi.. :))


3. Cartofi copţi - Da, alt cuvânt ciudat, poate, pentru voi, dar pentru mine are o semnificaţie aparte. Când eram mică şi mergeam la bunici, ţin minte că bunica, pe care eu o strigam mamaia, punea cartofi la copt în sobă. Era o adevărată bucurie pentru mine, să stau în casă, la căldură, în timp ce afară era o întindere de alb şi fulgi se ciocneau în geam, şi să mănânc cartofi copţi cu unt. Nu le-am mai regăsit niciodată acel gust specific, deşi încă sunt printre preferaţii mei, poate pentru că nu mai sunt copil, poate pentru că acum soba e cu gaze, şi cartofii se fac în cuptor..sau mai ales, pentru că mamaia nu mai e, ca să mi-i facă..


4. Eşarfă - şi nu oarecare, una aparte, am amestec de roz cu mov, gen animal print, la model. Şi să nu uit să menţionez..eşarfă parfumată. De la ea a început totul între mine şi prietenul meu.. deşi ne cunoşteam de mai mult timp, acea eşarfă l-a făcut să "mi-o fure" şi să o tot miroase, pentru că avea un parfum "uimitor". Bineînţeles, după am aflat că el avea o atracţie pentru mine de mai demult, şi ea a fost un pretext de a intra în atenţia mea la acel moment. Dar şi acum, după doi ani şi ceva, când dau de ea, mereu i-o arăt, şi îl întreb râzând dacă mai ştie de la ce a pornit totul.. şi bineînţeles că nu a uitat, altfel ar avea de-a face cu mine :))


5. Twilight - Nu, nu, nu vă daţi ochii peste cap, că aduc în discuţie acest fenomen pe de o parte contestat, pe de alta adorat de mulţi. Twilight - cărţile, personajele, filmele.. Robert Pattinson..au însemnat enorm. Datorită lor am început să visez mai mult, să citesc mai mult, şi, mai ales, să scriu.. şi capitole întregi..eu care în afară de temele de la şcoală şi olimpiadele la română, nu mai compuneam nimic. Mi-am făcut mulţi prieteni virtuali în acea perioadă, fani ai seriei, cu care puteam vorbi încontinuu despre asta, pe un chat, până la 4-5 dimineaţa, iar subiectele de discuţie nu se terminau niciodată. Şi chiar dacă acum s-a mai stins pasiunea mea pentru acest fenomen, adică nu mai salvez orice poză, nu mai sunt avidă să aflu orice pas fac actorii din serie, sau nu mai salivez după Pattinson :))..tot va rămâne o perioadă uimitoare în viaţa mea. 


Eu ofer leapşa celor de sus, menţionaţi de Alexya, dar şi tuturor care vor să îşi amintească de anumite momente frumoase sau amuzante din viaţa lor. Eu m-am amuzat completând-o, şi mi-a trezit amintiri nepreţuite.


Vă pup!

10 comentarii:

  1. Geniale raspunsuri! De-abia astept sa vad ce cuvinte va alege si Krisz.

    Dee.

    RăspundețiȘtergere
  2. imi plac raspunsurile felicitari pentru leapsa >:D< :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte amuzante raspunsurile :)) Multumesc pentru leapsa >:D<

    RăspundețiȘtergere
  4. Haha :)) mi-a placut faza cu tuica :)))
    Nu stiam ca joci teatru:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc, imediat o postez. Super amintiri.

    RăspundețiȘtergere
  6. Am facut teatru:(. Din pacate, fiind in clasa a 12, nu-mi mai permit asta. Insa am de gand sa fac ceva in legatura cu asta dupa ce dau la facultate:P. Ma bucur mult ca v-a placut leapsa, mai ales tie Dee. Chiar aveam emotii sa nu fac gresit:))

    RăspundețiȘtergere
  7. Krisz, stii melodia asta?
    http://www.youtube.com/watch?v=d47oNnK0UvQ
    app de esarfa :)

    RăspundețiȘtergere
  8. btw, ati primit leapsa si de la mine, v-am lasat comentariu sa va anunt, nu cred ca ati vazut.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu stiam melodia, Ramona. Merci ca mi-ai zis de ea. Am vazut comentariul tau legat de leapsa, iti multumim pentru ea si o sa o vezi cat mai curand completata, pe blog.

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!