joi, ianuarie 12, 2012

Wish List (8)

Nu am mai scris de mult timp la rubrica asta, deși pe lista mea se adaugă tot mai multe cărți pe care doresc să le citesc. Am văzut recent două filme realizate după romane, și, bineînțeles, sunt extrem de curioasă și în privința cărților.

1. Primul film văzut e ”Jumper”, cu doi dintre actorii mei preferați: Hayden Christensen și Rachel Bilson (I love her! :x). Probabil știți de film, e de prin 2008, dar, eh, nu eram eu chiar așa mare fană a filmelor de gen pe atunci. Oricum mi-a plăcut mult mult de tot filmul, vreau să îl revăd, și dacă nu îl știți, trebuie să vă uitați la el!
Trailer - Jumper
Am descoperit că e apărută la noi cartea după care a fost făcut filmul, la Editura Nemira, și nu aveți idee cât de încântată sunt de asta. Dacă dați click pe titlu o puteți comanda cu 40% reducere, doar acum!
„O carte ce nu trebuie ratata. O lectura foarte placuta indiferent de varsta, mi-a reamintit cum am inceput sa iubesc science-fictionul. Orson Scott Card
“Romanul de debut al lui Gould se bucura de un pedigree de exceptie, ce se revendica înca de la primul SF clasic despre un adolescent neinteles cu puteri paranormale, Slan de A.E. Van Vogt. In aceasta descendenta, Davy Rice fuge de un tata alcoolic folosindu-se de abilitatea sa de a se teleporta prin simpla putere a gandului.” Booklist
„Un debut extraordinar ce combina seductia scriiturii lui Heinlein cu o percutanta profunzime psihologica demna de cel mai matur autor. Scriind cu o intensitate demna de vremurile noastre intunecate, Gould relateaza povestea unui adolescent a carui viata capata o turnura neasteptata atunci cand descopera ca se poate teleporta. [...] Ce si-ar putea un cititor dori mai mult?” Romantic Times BOOKreviews
 „Gould combina elementele fantastice cu tragediile si sentimentele unor personaje deosebit de realiste, povestea devenind astfel plina de suspans si aventura, dar cu atat mai credibila.” Children's Literature
Alte variante de coperte + coperta volumului 2, ”Reflex”:

2. Al doilea film văzut este ”Parfumul - Povestea unei crime”. Prietenul meu a râs de mine când ne uitam, a zis că parcă mă concentrez să sparg televizorul la cât de atentă eram. E un film bun, și cu un final tulburător, pe care vi-l recomand. 
Trailer - Perfume: The Story of a Murderer
Am înțeles că și cartea e foarte bună, e bestseller internațional și vreau să o citesc:
”Parfumul” de Patrick Suskind
Iti poti inchipui, cititorule, o lume formata numai din parfumuri, duhori, miresme? Iti poti inchipui un om care nu cunoaste viata decat mirosind-o? Ti-ai dat seama ca vechiul si noul se pot distinge prin miros, ca orice cuta a trupului tau e un receptacul de miresme si ca totul in lume are o amprenta olfactiva? Stii ca fiecare om este un parfum inconfundabil, ca parfumul tau te poate face anonim sau ireversibil?A fost odata un barbat care a descoperit in distileria trupului sau un parfum trecator pe care voia sa-l stapaneasca pentru totdeauna: parfumul de tanara femeie.
Observatia criticului: Cadrul este Franta de secol XVIII. Cartea poarta insa unul dintre semnele de recunoastere a capodoperei: iti schimba imaginea asupra lumii de azi. O imbogateste.
Alte variante de coperte:

Cum vi se par cărțile / filmele ? Le-ați citit / văzut ?

11 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti recomand din tot sufletul Parfumul. E o carte superba superba superba. Eu chiar ieri am terminat-o de citit. Am vazut filmul pe Pro TV dar abia la sfarsit mi-am dat seama ca era facut dupa romanul lui Suskind pe care ni l-a profesoara de lb. romana. Ziua urmatoare m-am apucat imediat de citit.. cartea am gasit-o usor la biblioteca. Ambele, si filmul si cartea sunt speciale, se completeaza reciproc. Pana acum, asta este filmul meu preferat. Vai, cat as putea vorbi despre el:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Deci trebuie sa vad neaparat Jumper. Celalalt nu ma prea atrage.

    RăspundețiȘtergere
  4. Parfume mi se pare super interesant . Cred ca am sa ma uit si eu la film .
    Insa si Jumper pare frumos .

    RăspundețiȘtergere
  5. eu am vazut Jumper mai mult imi place de actor:))...dar si filmul e foarte tare:X...parca o sa fie si al 2:-? ..nu stiam ca sunt si carti:D

    RăspundețiȘtergere
  6. Par dragute amandoua si cred c-o sa incerc sa fac rost de ele, iar filmele le voi vedea dupa. Altfel n-au farmec.

    RăspundețiȘtergere
  7. Am văzut acum câteva zile Parfumul la TV, şi trebuie să recunosc că m-a impresionat. Abia aştept să citesc cartea!

    RăspundețiȘtergere
  8. parfumul pare interesant imi place parul fetei

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu le-am citit, n-am citit nici cartile, desi le stiu de ceva vreme si am citit recenzii/am vazut trailere.
    Oricum, ele par interesante si am intentia sa le citesc/vizionez.

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu am citit cartile si nici nu am vazut filmele, insa par dragute.

    RăspundețiȘtergere
  11. Jumper este un film minunat..cartea nu am citit-o inca:XD

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!