vineri, ianuarie 13, 2012

Un mod inedit de a vă promova creațiile !

Atât pe mine, cât și pe Alexya, ne frământă de luni bune cum să vă ajutăm pe voi, scriitorii tineri, și să vă impulsionăm să vă dați frâu liber imaginației și creativității. E știut deja că deși lumea vă citește creațiile, puțini și comentează, care vă lasă impresiile lor, vă stimulează sau vă ajută să vă corectați micile greșeli, pentru a vă perfecționa. 
De asemenea, am observat că cei care scriu și povești originale, fără să fie inspirate din altă serie, nu prea au succes în rândul cititorilor noștrii, care caută tot ficuri cu Edward și Bella. Noi dorim mult să vă impulsionăm să vă scrieți propriile romane, să aveți personajele voastre, să fiți apreciați la adevărata valoare dacă sunteți talentați! Și am găsit metoda cea mai bună de a vă ajuta să vă promovați și altfel creațiile, de a găsi mai mulți cititori, mai multă lume să descopere că scrieți.

Este vorba de site-ul Wattapad, o platformă revoluționară care permite scriitorilor să își posteze poveștile online, gratuit. Eu știu de platforma aceasta de mult timp, am citit multe ficuri în engleză aici (dacă doriți vi le recomand, sunt foarte bune), dar abia acum am descoperit că sunt multe povești postate scrise și de autori români, iar că site-ul are și varianta în română.
Ce e foarte tare? Pentru a-i ajuta pe cititori să afle ce a mai apărut nou, sau care povești ”sunt pe val” într-o anumită lună, sunt două liste, ”Ce e fain"(What's hot) și "Ce e nou”(What's new) de unde utilizatorii pot alege în voie ce doresc să citească. Deci deși sunteți noi pe site, lumea sigur va afla de voi de la lista ”Ce e nou”, iar dacă povestea voastră e apreciată va avea onoarea să apară la ”Ce e fain” și să obțină și mai mulți cititori.
De ce să vă puneți romanul / ficul / poveștile și pe Wattapad ? Pentru că garantat veți avea mai mulți cititori, mai multă lume va ști de creațiile voastre. Și pot să vă și demonstrez asta:
Wattapad în cifre:
- 1 milion de useri înregistrați
- 3 milioane de comentarii / voturi lunar.
- 2 milioane de povești, 250000 povești noi postate lunar. 
- Wattapad e disponibil ca site, aplicație pentru telefon  mobil și site pentru telefon mobil.
- userii petrec minim 30 de minute pe Wattapad pe zi.

Trebuie să vă faceți un cont, să vă faceți o coperta cât de cât la povești, o imagine potrivită pentru fiecare, și să le postați. Puteți posta și ficuri, și romane proprii, terminate sau nu, poezii, etc.Poveștile sunt postate și pe categorii, Fantasy, Teen Fiction, Humor, Scient Fiction, Romance, Mistery, Fan Fiction etc.
Dacă vă veți uita la informațiile poveștilor deja postate, veți vedea că sunt citite de mulți, și că au și comentarii. Vă sfătuiesc însă să vă uitați pe capitolele voastre înainte de a posta, ca să nu aveți greșeli. Sunt mulți cititori și maturi care intră și poate vor descoperi creațiile voastre, și vreți să le faceți o impresie bună, nu? Și parcă așa știu, că nu puteți modifica conținutul când postați, cum încărcați așa va apărea după. 

Și eu inteționez să îmi pun creațiile aici după sesiune, când am mai mult timp, și vă invit și pe voi, ceilalți scriitori, să o faceți. Asta nu înseamnă că trebuie să renunțați la bloguri, care sunt ceva personal pentru voi și de suflet, dar nu strică să aveți povestea pusă și pe Wattapad, pentru a găsi apreciere și mai mulți cititori.
De asemenea , când vă postați poveștile, vă rugăm să ne anunțați și pe noi, să ne lăsați un link al vostru, pentru a posta și pe blog, dacă vreți.
 Iar cei care nu sunt scriitori, doar cititori, intrați, veți găsi povești super de citit!Pentru a vedea toate capitolele unei povești, intrați pe ea, și aveți în colțul de sus al ei o săgeată, dați click acolo și gata.

Spor la ”wattapad-uit” !

17 comentarii:

  1. site-ul e interesant..chiar acum citesc ceva de pe el...
    poate postez si eu pe el.:D

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu cred că o să postez nimic, dar cu siguranţă o să citesc! Am găsit deja o mulţime de poveşti grozave :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Site-ul e tare interesant, cred ca o sa citesc si eu cateva povesti. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Super. Stiam si eu de site dar de mult nu am mai intrat. Merita sa va faceti cunoscute creatiile

    RăspundețiȘtergere
  5. Chiar este foarte interesant site-ul!:D

    RăspundețiȘtergere
  6. ok..stiu ca e ciudat..dar eu deja am scris si am postat:))
    sunt o nebuna,nu?
    uitati aici link-ul,ca sa vedeti ca e adevarat:
    http://www.wattpad.com/3131352-fantoma-visurilor-mele-1

    RăspundețiȘtergere
  7. eu postez pe wattpad de vreun an si ceva

    RăspundețiȘtergere
  8. http://www.wattpad.com/user/ramona88 uitasem linkul :d

    RăspundețiȘtergere
  9. Hey, fetelor! Vă aştept şi eu pe pagina mea, mai ales că am avut nişte probleme la cont şi mi s-au dus toţi vizitatorii... toată treaba :))
    http://www.wattpad.com/user/BibbyEllen

    Şi da, site-ul chiar merită! :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Stiu de site de muuult timp si e misto ca se pot gasi si carti in toata regula, nu numai fic-uri. Inca nu mi-am facut cont pentru ca ma enerveaza ca trebuie sa schimb pagina din mouse, pe cand pe blog,,,ei bine, e o singura pagina.

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu stiam de el si pare dragut. Cred ca o sa trec mai tarziu sa-i fac o vizita.

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu am auzit de el acum putin timp . De vreo 2-3 saptamani ( mai mult sau mai putin ). Insa am uitat de el . de fapt nici nu prea m-a interesat .
    Eu abia am timp sa sriu eu cate ceva si sa incerc sa mai si citesc cate un fic :(

    RăspundețiȘtergere
  13. suna interesant eu am incercat ieri si am gasit niste povesti dragute

    RăspundețiȘtergere
  14. De vreo luna am postat si eu ceva. Aici:http://www.wattpad.com/user/Dreams2you
    E un site foarte interesant, iar povestile sunt de toate genurile. E imposibil sa nu gasesti ceva care sa-ti capteze atentia. :D

    RăspundețiȘtergere
  15. Buna seara, am facut de putin contul pentru wattpad, insa am o intrebare poate ma lamureste cineva, eu nu am inteles foarte bine conditiile site-ului, daca postez un roman celebru, scris de un autor consacrat este legal/permis?
    Eu nu sunt o scriitoare :D, insa imi place sa citesc foarte mult si chiar as vrea sa postez cartile care mi-au placut, insa nu am inteles daca este permis. multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  16. Am vazut de ceva vreme postul vostru despre Wattpad si am facut eu un mic ghid care nu este inca complet, dar va fi in scurt timp.
    Aveti aici link`ul de la post, e cu poze si indicatii pe ele
    http://birds-of-mind.blogspot.com/2012/04/wattpad-zone-1.html

    AdeeChoco

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!