joi, ianuarie 26, 2012

The magic of words... by you (40)

Sandy ne-a trimis citate din cartea "Pe aripile vântului" de Margaret Mitchell. Am auzit doar lucruri bune despre ea, dar niciodată nu am făcut nimic ca să mă interesez mai mult despre carte. După ce am citit citatele, mi-am propus să o fac cu siguranță.

„Nu mi-a plăcut niciodată să adun cioburile sparte și să le lipesc la loc, spunându-mi că vasul e nou. Ceea ce s-a spart, s-a spart; și prefer să-mi amintesc cu plăcere de vasul întreg, decât să-l am înaintea mea și să-i văd crăpăturile, tot restul vieții mele.”

„Rhett Butler: Oare apele oceanului vor putea spăla vreodată sângele de pe mâna mea?”
„Bunica Fontaine: Nimic în lumea asta nu ne poate distruge, dar ne putem distruge singuri tânjind mereu după lucrurile pe care le mai avem – și gândindu-ne tot timpul la ele.”

„În mijlocul deprimării, un gând i se ivi în minte. El n-o iubea și n-o iubise niciodată cu adevărat – și gândul acesta n-o durea. Ar fi trebuit s-o doară, ar fi trebuit să fie deznădăjduită, cu inima zdrobită. Dar acesta era adevărul. El n-o iubea și lui nu-i păsa. Nu-i păsa, fiindcă nici ea nu-l iubea. Nu-l iubea, așa că nici din ce putea face ori spune el nu izbutea s-o doară.”

„- Draga mea, ești ca un copil. Crezi că, dacă spui „îmi pare rău”, toate greșelile și durerile din trecut s-au șters, s-au uitat, și toată otrava vechilor răni a dispărut... La vârsta asta poți spune că ai câștigat întregul univers și ți-ai pierdut sufletul, nu-i așa? De când te cunosc, știu că ți-ai dorit două lucruri: pe Ashley și destui bani ca să poți trimite la dracu pe toată lumea. Ei, acum ești destul de bogată, ai repezit destul pe toată lumea și, în sfârșit, îl ai și pe Ashley, dacă-l mai vrei. Dar acum se pare că nu-ți mai ajunge nici asta.”

„- Te-am iubit atât cât un bărbat poate iubi o femeie!”

„Poverile sunt pentru umeri destul de tari ca să le ducă.”

„Nimeni nu poate merge mai departe împovărat în amintiri dureroase!”

„Scarlett știa prea bine că și ea se schimbase, dar nu se schimbase la fel ca ei, și asta o mira. Îi observa de la locul ei și se simtea o straină printre ei.”

„Ce senzație de singurătate... și până acum nu se simțise niciodată singură, nici sufletește, nici trupește... la început, încerca să-și înăbușe gândurile, dar sinceritatea aspră care era la baza firii ei o împiedica...”

„Ar fi vrut să se roage, dar nu-și putea ridica ochii spre Cer. Ar fi vrut să plângă, dar lacrimile nu veneau. Își simțea pieptul plin de lacrimi fierbinți care o ardeau, dar care nu voiau să curgă.”

„Ce părere ai despre oamenii care nu-i lasă pe alții să se bucure de ceea ce lor nu le folosește?”

16 comentarii:

  1. Nici eu nu am citit-o.. e destul de voluminoasa.. defapt sunt 2 volume si nu stiu daca reusesc sa ma tin de ea. Dar cu siguranta o voi citit la un moment dat

    RăspundețiȘtergere
  2. tot o caut sa o citesc...si nu voi sfarsi cautarea:)):D

    RăspundețiȘtergere
  3. Sincer n-am citit-o si din ce-am auzit nu prea seamana cu ce citesc eu de obicei, desi am gusturi destul de diverse. Dar sunt simpatice citatele.

    RăspundețiȘtergere
  4. Citatele sunt frumase, mi-ar placea sa citesc aceasta carte:X

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu am citit-o la virsta de 16 ani si mi-as dori sa o mai recitesc. Sunt multe lucruri de tinut minte. plus ca o ador pe Scarlett - e un personaj foarte interesant.

    RăspundețiȘtergere
  6. Alexya, trebuie refacuta postarea si puse niste poze cu scarlett si rett din film(gone with the wind). Minunat film,l-am vz de vreo 3 ori. Trebuie sa citesc si cartea : x

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu am citit nici cartea, nu am vazut nici filmul, desi ma bate mama la cap de ceva timp sa fac ori una, ori alta.

    RăspundețiȘtergere
  8. Am tot auzit si de carte, si de film, si numa de bune....doar ca e un dracusor la mine pe umar care nu ma lasa sa deschid coperta cartii sau sa apas sa vad filmu :)))

    RăspundețiȘtergere
  9. Am azit de carte..dar nu am citit-o:D

    RăspundețiȘtergere
  10. Hihi. M-ia placut mult cartea si v-am trimis si voua cateva citate :).

    RăspundețiȘtergere
  11. am citit cartea si o recomand tuturor- e suuper!!
    si filmul mi-a placut mult

    RăspundețiȘtergere
  12. Superba carea si filmul:D ai uitata un citat si preferatul meu " O sa ma mai gandesc la asta maine, la Tara. "

    RăspundețiȘtergere
  13. nu am citit carteainsa pare interesanta sper sa ajung sa o citesc :))

    RăspundețiȘtergere
  14. E cartea mea preferata. E foarte frumoasa, are ceva special..chiar merita citita. Imi plac citatele :)

    RăspundețiȘtergere
  15. primul citat chiar mi se potriveste, cum spuneam, nu sunt genul meu de carti, dar...cand voi termina tot ce am de citit urgent, voi pastra cateva saptamani bune, in care voi citi toate cartile acestea: de la "pe aripile vantului" la "la rascruce de vanturi" "mandrie si prejudecata"etc. sunt sigura ca nu voi regreta, dar am nevoie de timp. :(

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!