sâmbătă, ianuarie 21, 2012

The magic of words... by you (36)

După ce a făcut Krisz recenzia la cartea "Divergent" de Veronica Roth, era normal să avem și ceva citate din ea. De aceea, Ramona a fost drăguță și ne-a trimis câteva. Singurul meu gând: trebuie neapărat să îmi cumpăr cartea:)).
Enjoy them.

"Toate gândurile legate de prudenţa în preajma lui Four mă părăsesc.
- Şi tu te-ai transferat?
- Am crezut că o să am problemă doar cu cei din Candoare, pentru că pun prea multe întrebări, replica el cu răceală. Acum am bătăi de cap şi cu Băţoşii?
- Sigur e din cauză că eşti atât de abordabil, îi zic, pe un ton hotărât. Şi cum. Ca un pat de cuie."

"Plecarea lui Four îmi provoacă agitaţie. Faptul că ne lasă numai cu Eric e ca şi cum ai angaja o doică pe care o vezi tot timpul că ascute cuţite."

"Nu înălţimea e cea care mă sperie: înălţimea mă face să mă simt vie, energică, cu toate organele şi vasele de sânge şi muşchii din corp acordate la aceeaşi gamă. Deodată, îmi dau seama care e problema. El e. Ceva din el mă face să mă simt pe parcă aş fi pe cale să cad. Sau să mă transform într-un lichid. Sau să iau foc."

"Mă gândesc dacă să mă apropii de el, nu din vreun motiv practic, ci pentru că vreau să văd cum e să stai atât de aproape de el; doar pentru că aşa vreau. Nesăbuito, mă ceartă o voce din capul meu."

"Prin urmare, aşa arată răzbunarea lui Molly.(…) O văd că zâmbeşte. Are dinţii strâmbi. Dacă i-aş trage câţiva pumni şi i-aş face să zboare din gură, s-ar putea să îi fac un serviciu."

"Undeva, în interiorul meu, există o persoană miloasă, iertătoare. Undeva, există o fată care încearcă să înţeleagă prin ce trec oamenii, care e conştientă că oamenii fac fapte rele, şi că disperarea îi mână spre locuri mai întunecate decât şi-au imaginat vreodată. Jur că ea există şi suferă pentru băiatul măcinat de remuşcări din faţa mea. Dar dac-ar fi s-o văd n-aş recunoaşte-o."

"- Poţi să fii fată pentru câteva secunde?
- Sunt fată tot timpul, îi rãspund, încruntându-mă.
- Ştii la ce mă refer. Ca o fată prostuţă, enervantă.
Ȋmi răsucesc o şuviţă de păr pe deget.
- Mhî.
Zâmbetul ei e atât de larg, încât îi văd şi dinţii din spate.
- Will m-a sărutat.
- Ce? Strig eu. Când? Cum? Ce s-a întâmplat?
- Chiar poţi să fii fată, exclamă ea."

"- Ai promis că n-o să spui niciodatã! Strigă Christina, plesnindu-mă peste braţ.
- Molii, repetă Will. Ţie ţi-e frică de molii?
- N-a fost numai un nor de molii, mărturiseşte ea, ci, cum să zic… un roi. Peste tot. Toate aripile alea şi picioarele şi…
Se cutremură şi scutură din cap.
- Ȋngrozitor, zice Will cu o seriozitate prefăcută. Asta-i fata mea. Dură ca un cocoloş de vată."

"Mama îmi ia mâinile într-ale ei şi mă priveşte în ochi. Ȋi privesc genele lungi, mişcându-se atunci când clipeşte. Aș fi vrut să am ceva de la ea pe mica şi simpla mea faţă. Dar bine măcar că am ceva de la ea în creier."

"Ȋn amintirea mea, zâmbeşte. O buză răsfrântă. Dinţii drepţi. Luminiţe în ochi. Râzând, tachinând, mai viu în amintire decât sunt eu în realitate. Era ori el, ori eu. M-am ales pe mine. Dar şi eu mã simt moartă."

15 comentarii:

  1. Vreau cartea!!! Mi-a stirnit curiozitatea.

    RăspundețiȘtergere
  2. de cate ori am atins-o in carturesti..
    data viitoare chiar ca o cumpar!:)):))

    RăspundețiȘtergere
  3. vreau cartea citatele mi-au intarit dorenta :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce dragute sunt citatele!!! Si pozele sunt super. <3

    RăspundețiȘtergere
  5. Am tot zis ca o cumpar si am de gand sa o cumpar, dar momentan sa fac rost de bani:))). Imi plac citatele.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ah, imi doresc ataaat de mult sa citesc cartea! Ciatele scoase de Ramona sunt super.

    RăspundețiȘtergere
  7. Superbe citatele :x Multumim Ramona.. cred ca e urmatoare pe lista "To read"

    RăspundețiȘtergere
  8. Chiar se merita a fi cumparata si citita fara a fi lasata din mana... eu am citit-o si nu pot sa spun decat ca abia astept continuarea! Felicitari fetelor pentru tot ce faceti pe blogul acesta.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu stiu ce m-a impiedicat pana acuma sa nu imi cumpar cartea..Dar acuma nu prea mai are ce sa ma impiedice>:)

    RăspundețiȘtergere
  10. Cartea e geniala, sunt indragostita de ea pur si simplu.

    RăspundețiȘtergere
  11. o adorr....ieri seara am terminat cartea:((..si deja vreau vol. 2 :o3...e superba!!!:)

    RăspundețiȘtergere
  12. am citit cartea asta intr-o singura zi, nici nu am apucat sa savurez bine cuvintele...e o carte de debut excelenta, si sunt sigura ca volumul 2 va fi si mai tare. ce citate tari vom scoate de acolo :->

    RăspundețiȘtergere
  13. Deci mergeam eu prin librarii si treceam mereu pe langa aceasta carte cred ca de vreo 40 de ori. Ma gandeam ca n-o sa-mi placa. Dar am vzt recenzia si am citit citatele (suna ciudat!) asa ca am cumparat-o recent. Vroiam sa ma apuc de citit dar mama m-a pedepsit :Fara citit o luna de zile! cea mai crunta pedeapsa!

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!