luni, decembrie 05, 2011

Tot ce vrei să știi despre Crăciun, într-o singură carte!


Sper că ați avut parte de un început de Decembrie cât mai frumos, memorabil și relaxant, fie urmărind ori luând parte la festivitățile desfășurate cu ocazia Zilei Naționale, fie bucurându-vă de un weekend prelungit alături de cei dragi!
Și pentru că luna Sărbătorilor de Iarnă este una dintre cele mai iubite luni ale anului, fiind încărcată de atâta energie pozitivă, de entuziasm și de spirit altruist, vă voi prezenta în rândurile următoare o noutate editorială “de sezon”, aflată în curs de apariție la Editura Nemira – “Enciclopedia Crăciunului” de Gerry Bowler.
Și nu întâmplător a primit titlul de enciclopedie, întrucât această carte ne prezintă o fascinantă istorie a evoluției obiceiurilor de Crăciun din întreaga lume. Vom putea afla o mulțime de lucruri interesante despre domeniile specifice sărbătorii, precum cel culinar, tradiții, “merrymaking”, precum și despre filmele, cărțile și muzica sezonului!
Însă dintre toate subiectele aduse în discuție de Bowler, cel mai mult îmi doresc să citesc despre obiceiurile privind împodobirea bradului de Crăciun, despre decorarea căminului și despre “aducătorii de cadouri” specifici fiecărei culturi: începând din Statele Unite și până în Japonia, Islanda sau Egipt. În plus, sunt o mulțime de “știați că-uri” cu care ne vom delecta cultura generală și cu care ne vom impresiona cu siguranță rudele de toate vârstele, în timpul discuțiilor avute la masa de Crăciun.
Așadar, pornind de la rădăcinile păgâne ale festivităților de iarnă, trecând prin nașterea lui Hristos și urmând o uimitoare evoluție a acestei sărbători, “Enciclopedia Crăciunului” de Gerry Bowler este o culegere bogată și surprinzătoare de fapte ce nu doar ne vor impresiona, dar ne și vor copleși cu adevăratul spirit al Crăciunului, răspândindu-l către întreaga familie! 
Precomandă ”Enciclopedia Crăciunului” de Gerry Bowler cu 20% reducere cu un click AICI!
Prezentare de carte Gerry Bowler - Enciclopedia Craciunului

In Germania si in America, "muratura de Craciun" nu este o muratura...
In Anglia, "mata-n colt" nu este o pisica ce sta in colt...
In unele regiuni din Franta, darurile nu sunt aduse de Mos Craciun, ci de Tante Aria...
In Italia, Craciunul este vestit si azi de zamponari in costum tradisional...
In Mexic, copiii trebuie sa puna mana nu numai pe daruri, ci si pe pinata...

Craciunul infierbanta de veacuri imaginatia oamenilor, care au creat mii de obiceiuri si de obiecte pentru a sarbatori Nasterea Domnului. Enciclopedia Craciunului face un inventar irezistibil al acestora. In articole bine documentate, care ne poarta in vremuri apuse, dar si in prezent, volumul trece in revista filme, carti si cantece care au inveselit atmosfera magica a Craciunului. Pentru farmecul lui stau marturie si ilustratiile. Asadar, ocolul lumii intr-o carte numai buna de pus sub brad, in seara de ajun...

4 comentarii:

  1. Cartea asta ar fi perfecta pentru o pritena de-a mea care pur si simplu adora Craciunul, dar mi se pare destul de interesanta si mie:D

    RăspundețiȘtergere
  2. o idee foarte buna...fapt ca toata lumea iubeste anotimpul:X

    RăspundețiȘtergere
  3. Oooo, ce frumos! Este o sarbatoare superba, a familiei:X

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce interesant ! Poate ca , chiar ar trebui sa invatam mai multe despre Craciun :)

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!