vineri, decembrie 23, 2011

The magic of words... by you (17)

Kyky mi-a spus cât de mult i-a plăcut cartea Alchimistul de Paolo Coelho și ca să ne demonstreze tuturor că e o carte bună care merită citită, ne-a trimis niște citate. Personal, nu am citit această carte, deși mulți o laudă, dar cred că o voi face până la urmă. Ce pot spune, Kyky poate fi convigătoare atunci când vrea:)). Mulțumim, Kyky.

"Toţi oamenii la adolescenţă ştiu care este legenda lor personală. În acest moment al vieţii, totul este limpede, totul este posibil şi oamenii nu se tem să viseze şi să dorească ce le-ar plăcea să facă. Cu toate acestea, pe măsură ce timpul trece, o forţă misterioasă încearcă încet, încet să dovedească faptul că legenda personală este imposibil de realizat. Sufletul lumii se hrăneşte cu fericirea oamenilor, sau cu nefericirea, cu invidia, cu gelozia. Împlinirea legendei personale este singura îndatorire a oamenilor."

"Nu vreau să mă schimb, fiindcă nu ştiu cum să mă schimb. Sunt deja foarte obişnuit cu mine însumi."

"Mereu îţi faci prieteni noi şi nici nu trebuie să stai cu ei zi de zi. Când ne vedem tot timpul cu aceleaşi persoane, ele ajung să facă până la urmă parte din viaţa noastră. Şi cum ele fac parte din viaţa noastră, încep să vrea să ne-o schimbe. Dacă nu eşti aşa cum vor, se enervează. Fiindcă toată lumea are o noţiune exactă despre cum trebuie să ne trăim viaţa. Şi nimeni nu ştie cum trebuie să-şi trăiască propria-i viaţă."

"Ca să-l întâlnim pe Dumnezeu, e destul să privim în jurul nostru."

"Când toate zilele sunt egale înseamnă că oamenii au încetat să vadă lucrurile bune care au apărut în viaţa lor de câte ori soarele traversează bolta."

"Ochii dezvăluie puterea sufletului."

"Iubirea este o forţă care transformă şi face ca sufletul omului să fie mai bun."

"Când îţi doreşti ceva cu adevărat, tot Universul conspiră pentru îndeplinirea visului tău."

"Când avem în faţa ochilor nişte mari comori, nu ne dăm seama niciodată. Fiindcă oamenii nu cred în comori."

"Dragostea rămâne. Doar oamenii se schimbă."

"Iubeşti pentru că iubeşti. Nu există niciun motiv pentru ca să iubeşti."

"Iubirea nu-l împiedică niciodată pe un om să-şi urmeze Legenda Personală."

"Fiecare clipă de căutare este o clipă de regăsire."

"Nimeni nu reuşeşte să fugă de propria inimă. De aceea e mai bine să asculţi ce spune. Pentru ca niciodată să nu vină o lovitură pe care n-o aştepţi."

"În toate momentele vieţii noastre există lucruri care s-ar fi putut întâmpla, dar până la urmă nu s-au întâmplat. Există clipe magice care trec neobservate şi brusc mâna Universului ne schimbă destinul."

"Uneori e mai bine să stai cu oile, care tac şi-şi caută doar hrană şi apă. Sau să stai cu cărţile, care povestesc istorii de necrezut numai atunci când omul vrea să le asculte. Dar când vorbeşti cu oamenii, spun nişte lucruri de nu ştii ce să le răspunzi."

"Dragostea adevărată se concentrează asupra celeilalte fiinţe umane. Înseamnă o dorinţă puternică de a o face fericită, de a-i împlini nevoile şi de a-i proteja interesele."

"Totul în viaţă este numai semne. Universul este creat într-o singură limbă pe care toată lumea o înţelege, dar acum a uitat-o."

"Moartea îi face pe oameni mai sensibili în viaţă."

"Acceptăm adevărul numai după ce l-am negat din tot sufletul."

"Sunt şi eu ca toţi ceilalţi oameni: văd lumea aşa cum vreau eu să fie, nu aşa cum este."

"Dragostea autentică este complet lipsită de egoism, ea dăinuie chiar dacă sunt necesare sacrificii personale pentru menţinerea relaţiei."

"Tot ceea ce se întâmplă o dată poate să nu se mai întâmple niciodată, dar tot ceea ce se întâmplă de două ori se va întâmpla cu siguranţă şi a treia oară."

"Toate lucrurile sunt manifestări ale unui singur lucru."

"Tocmai posibilitatea să-ţi îndeplineşti un vis face ca viaţa să fie interesantă."

"Frica de a suferi e mai rea decât suferinţa însăşi. Nici o inimă n-a suferit când a plecat în căutarea visurilor sale, fiindcă orice clipă de căutare e o clipă de întâlnire cu Dumnezeu şi cu Veşnicia."

"Atunci când iubim, dorim întotdeauna să fim mai buni decât suntem."

"În prezent stă tot secretul; dacă dai atenţie prezentului, poţi să-l îmbunătăţeşti. Şi dacă îţi îmbunătăţeşti prezentul, tot ce se va întâmpla apoi va fi mai bine. Uită de viitor şi trăieşte în fiecare zi din învăţăturile Legii şi cu încrederea că Dumnezeu are grijă de copiii Lui. Fiecare poartă în sine veşnicia."

7 comentarii:

  1. E una din cartile mele preferate, o care care mi-a schimbat viata.

    RăspundețiȘtergere
  2. eu nu am citit cartea..desi am cautat-o pe net si se pare ca este foarte cunoscuta:">

    RăspundețiȘtergere
  3. Am Alchimistul, il am! De asta vara pana acum am citit o singura pagina:)) Cred ca reusesc in vacanta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am citit-o, in schimb imi place foarte mult Paulo Coelho.

    RăspundețiȘtergere
  5. nu am citit cartea dar penultimul citat e genial...

    RăspundețiȘtergere
  6. Si citatele sunt foarte frumoase..dar cel mai mult imi plac pozele:X:X..superbe..mai ales prima

    RăspundețiȘtergere
  7. am tot auzit multe despre cartea asta, si sper ca intr-o zi o sa am placerea de a o citi. cred ca o am prin biblioteca ( cine stie ce se ascunde acolo?!?) si chiar sper ca imi voi face timp...citatele sunt frumoase <3

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!