sâmbătă, decembrie 17, 2011

The magic of words.. by you (14)

Măturisesc că Ramona m-a convins cu aceste citate să citesc cartea ”Ultimul cântec” de Nicholas Sparks. Sincer, sunt superbe. Nu credeți? 

“Acum urma sã îşi petreacã vara cu copiii lui şi, deşi încerca sã îşi imagineze ce se întâmpla în toamnã când Ronnie şi Jonah urmau sã se întoarcã la New York, singura certitudine pe care o avea era cã frunzele aveau sã se îngãlbeneascã, iar dimineaţa va scoate aburi când va respire. Ȋncetase demult sã mai încerce sã mai prevadã viitorul. Nu-l deranja lucrurl acesta. Ştia cã previziunile sunt inutile şi, în plus abia dacã înţelegea trecutul.”

„-Asta e tot? Asta e cel mai rãu lucru pe care l-ai fãcut vreodatã?
-Nu am omorât florile nimãnui, dacã la asta te referi. Şi nici nu am vandalizat nimic.
-Nu l-ai bãgat pe fratele tãu cu capul în toaletã?Nici n-ai lovit maşina? Sau ai bãrbierit pisica sau ceva de genul ãsta?
Ronnie zâmbi discret.
-Nu.”

„-Stai. Lasã-mã sã ghicesc. Mã pedepseşti, nu?
Auzind asta, Ronnie oftã.
-N-ar trebui sã fii cu prietenii tãi, admirându-vã în oglindã?”
" -Eu sunt Ronnie. E o prescurtare de la Veronica.
-Spune-mi Blaze.
-Blaze?
-Numele meu adevãrat este Galadriel. E din Stãpânul inelelor. Mama e o ciudatã.
-Zi mersi cã nu ţi-a pus numele Gollum.
-Sau Ronnie. Arãtã peste umãrul ei cu I mişcare a capului. Dacã vrei ceva uscat sunt nişte tricouri cu Nemo la taraba de acolo.
-Nemo?
-Mda, Nemo. Din film? Peştele portocaliu cu alb, olog de o aripã? Rãmâne prins într-un acvariu şi tatãl lui se duce sã îl gãseascã?
-Nu vreau un tricou cu Nemo, OK?
-Nemo e mişto.
-Poate dacã ai şase ani, riposte Ronnie. „

„ Ştiuse cã se va lua dupã ei. Mereu o fãceau. Mai ales fetele nou-sosite în oraş. Asta era chestia cu fetele: cu cât le tratai mai rãu, cu atât mai mult îl doreau. Erau pur şi simplu aşa de proaste! Previzibile, dar proaste.”

„-Bine. Povestea mea: locuiesc în New York cu mama mea şi cu fratele meu mai mic, dar ea ne-a expediat aici sã ne petrecem vara cu tatãl nostru.Şi acum sunt obligatã sã stau sã pãzesc nişte ouã de ţestoasã, în timp ce un jucãtor de volei/ maimuţã slinoasã/ voluntar la acvariu încearcã sã se dea la mine.
-Nu mã dau la tine, protestã el.
-Nu?
-Crede-mã, dacã m-aş da la tine, ai şti. Nu ai putea sã nu cedezi farmecelor mele.
(….)
-Bine, spuse ea într-un final, spãrgând tãcerea. E rândul tãu. Care e povestea ta?
-Sunt jucãtor de volei/ maimuţã slinoasã/ voluntar la acvariu.”

„-Ce treabã ai tu cu Blaze?
-Cum adicã?
-Mã întrebam de ce erai cu ea în seara aceea.
-Oh, fãcu ea. Deşi el nu avea habar de ce, ea pãrea uşuratã. Sincerã sã fiu, ne-am cunoscut când a vãrsat suc pe mine. Imediat dupã ce am curãţat isprava ta.
-Glumeşti.
-Nu. Din ce-mi dau eu seama, sã verşi suc pe oameni este echivalentul la a spune “bunã, mã bucur sã te cunosc” în partea asta de lume. Dacã mã întrebi pe mine, consider cã salutul standard e mai efficient, dar, la urma urmei, ce ştiu eu?”

„-Ce faci aici?
-Mã trezesc.
-Asta vãd. Dar ce fãceai aici azi-noapte?
Will zâmbi. Puştiul se purta la fel de serios ca un judecãtor, lucru care, la vârsta şi statura lui, era destul de comic.
-Dormeam.
-Da, da.”

„Jonah îşi strânse buzele într-o linie subţire, dar nu spuse nimic şi Steve îşi dãdu seama cã fiul lui se gândea din nou la plecare.Ȋl trase un pic mai aproape de el, dar înãuntrul lui simţi cum se rupe ceva, ceva ce ştia cã nu se va vindeca niciodatã.”

“Nu te cunosc”, îi spuse Ronnie reflecţiei din oglindã, întorcându-se într-o parte şi în alta. “Nu te-am mai vãzut niciodatã.”

„-Dacã nu aveai de gând sã îmi spui, atunci de ce m-ai adus aici? Ca sã te vãd murind?
-Nu, scumpo. Exact opusul. Ȋşi roti capul ca sã o priveascã în ochi. Te-am rugat sã vii ca sã te vãd eu pe tine trãind.”

„Viaţa, se gândi el, semãna mult cu un cântec. La început e misterul, la sfârşit e confirmarea, dar la mijloc stã întreaga emoţie care face sã merite totul.”



Click AICI pentru mai multe citate.

14 comentarii:

  1. sunt foarte frumoase..:)..nu am citit cartea, dar am vazut filmul:D

    RăspundețiȘtergere
  2. Am avzut filmul, foarte frumos. Ultimele doua citate sunt cele mai frumoase, ce-i mai bun la sfarsit!

    RăspundețiȘtergere
  3. vai....si eu care am scos si eu citate din aceeasi carte zilele acestea,doar ca sa va trimit voua...dar mi-ai luat-o inainte,Ramona.Sunt intr-adevar frumoase:*

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma bucur ca iti plac si le-ai postat. E o carte care m-a impresionat profund, am plans la ea cum n-am mai plans, cred, la nicio alta carte.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu are importanta, Law. Trimite-le si pe ale tale si le postam cu drag. Sunt convinsa ca sunt superbe ca si acestea.
    Si da, Ramona, chiar imi doresc mult sa citesc cartea acum :X

    RăspundețiȘtergere
  6. Ne vedem, ti-o imprumut, o citesti, mi-o dai inapoi. Simplu :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Citatele sunt super, dar am ezitat sa-mi iau cartea pt ca am vazut o parte din film si nu mi-a facut deloc placere sa vad lista cu actori.

    RăspundețiȘtergere
  8. :)) Mulțumesc Ramona, ești drăguță :* Însă nu ajung prea curând în București (dacă nu mă înșel tu ești de aici). Nici la Gaudeamus nu am ajuns deși mi-am dorit mult.
    Dar nu e problema, am adaugat cartea pe Wish List-ul meu si cu prima ocazie mi-o iau :).
    Eu am adormit pe la jumătatea filmului, Nyx:)) Probabil eram obosită sau ceva de genul. Oricum trebuie să îl văd iar, dacă cartea e așa frumoasă trebuie să fie și filmul.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nici eu nu am fost asa entuziasmata de film. Krisz, nu te uita la film pana nu citesti cartea, sfatul meu, o sa iti strice surpriza.

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu o am in engleza in format electronic, pot sa o trimit la doritori. Mi-e cartea mi-a placut foarte mult, filmul e foarte slab dupa parerea mea.

    RăspundețiȘtergere
  11. as vrea sa citesc cartea insa tot aman caci nu am bani :(

    RăspundețiȘtergere
  12. Foarte interesante si romantice citatele:X

    RăspundețiȘtergere
  13. E superba cartea , chiar mi-a placut mult!

    RăspundețiȘtergere
  14. Ramona... poate aveam eu ceva scobitori in ochi, dar n-am plans la film, poate o lacrima mica mica :)) dar nu mai mult..poate cartea e altfel? nu stiu :)) insa tot ce e posibil, daca imi vor pica pe mana "ultimul cantec" si "o plimbare de neuitat", le voi citi :D

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!