marți, decembrie 27, 2011

"Jocul Minciunii" de Sara Shepard - Recenzie

Cartea a apărut la Editura Leda şi o puteţi comanda de AICI.
Vreau să vă spun că de când am început să urmăresc serialul “The Lying Game” am fost foarte curioasă şi în privinţa cărţii. Mulţumesc Editurii Leda pentru că mi-a oferit ocazia de a citi acest volum.
Trebuie să vă spun din start că nu prea au mare legătură serialul cu cartea, în principal sunt păstrate numele personajelor la ambele, unele caracteristici, şi cam atât.
În primul volum din „Jocurile Minciunii” de Sara Shepard descoperim, şi destul de repede, că Sutton Mercer .. nu prea mai e om.. şi nu prea mai trăieşte. În primă fază crede că i-a strecurat cineva ceva în băutură, la ultima petrecere, de s-a trezit în baia unei persoane necunoscute, cu corpul pâlpâindu-i intermitent. Iar acea necunoscută, arată identic ca ea!
Pe parcurs, Sutton îşi va da seama că ea a fost omorâtă, şi că „fantoma” ei, ca să spun aşa, e acum la pachet cu Emma , şi o urmează peste tot, deoarece e sora ei geamănă, pe care nu a cunoscut-o niciodată, pentru că nici nu ştia că există!
Emma, la rândul ei, va descoperi prin intermediul unui filmuleţ postat pe internet, în care o fată este asfixiată cu un colier, că are o soră, şi din cauza destinului ..sau a unei persoane anume, care a plănuit totul (nu se ştie) ajunge în casa lui Sutton, unde toată lumea o va confunda cu ea. Şi nu e de mirare,având în vedere că sunt identice, iar Sutton nu îşi face apariţia nicicum, deşi Emma visa să o întâlnească şi cunoască. Acum, ea trebuie să o descopere pe sora ei prin prisma lucrurilor, familiei, prietenilor ei. Obişnuită cu sărăcia şi o existenţă chinuită, Emma consideră viaţa pe care Sutton o avea minunată, dar se va dovedi a fi doar una plină de necunoscute, de răutăţi. Se pare că sora ei nu a fost deloc cuminte, şi prin farsele numite „Jocurile Minciunii” pe care le-a făcut cu prietenele ei, Charlotte şi Madeline, a rănit multe persoane, şi are destui duşmani.. Îl va cunoaşte pe Ethan, de care se simte cea mai apropiată, un băiat misterios şi atractiv, care se menţine la distanţă de ceilalţi..un „Rebel fără Cauză”, cum e numit în carte.. şi va deveni cam singurul ei prieten sincer.
Deşi la început nu vrea să accepte ideea, într-un final îşi dă seama că sora ei e moartă, şi decide să rămână ca să descopere cine e criminalul. Oricare ar fi putut să o ucidă..dar balanţa înclină mai mult spre cineva apropiat.. poate sora ei? Sau chiar prietenele ei bune! Dar ce motive ar putea avea ele ca să le îndemne la o faptă aşa abominabilă ? Motivele lui Laurel, sora ei, ar fi că mereu a fost marginalizată şi umilită de Sutton.. şi i-a făcut şi ceva (nu se ştie ce) lui Thayer, băiatul pe care îl plăcea, şi care acum e dispărut. Madie..tot din cauza lui Thayer, care e fratele ei, iar Charlotte..pentru că Sutton i-a furat iubitul, pe Garret.
După cum se vede, totul devine din ce în ce mai greu pentru Emma.. Va reuşi ea să afle cine a pricinuit moartea surorii ei, mai ales că pare supravegheată de acea persoană ?
Cel mai mult mi-a plăcut de Sutton..fantoma ei, mai precis. Deşi ea vede şi aude prin ochii Emmei, lucrurile pe care le descoperă despre ea o întristează, nu e mândră de ele. După ce a murit, ea a rămas în amintire doar cu anumite nume, mai are anumite străfulgerări din trecut, senzaţii, dar atât. Practic ea se descoperă pe sine,  sau mai bine zis, pe ea, cea din trecut, prin intermediul Emmei.
Cea din urmă nu o vede, sau aude.. şi se simte neputincioasă că nu o poate ajuta, mai ales când uneori îi revin în amintire chiar momente întregi care s-au întâmplat când era în viaţă, momente cheie care ar putea duce la dezlegarea misterului morţii ei.
Mă bucur că cei de la Leda au păstrat coperta orginală, care e foarte frumoasă! Mai jos veţi găsi pe lângă aceasta, şi două variante coperte din alte ţări:
Dacă tot urmează să vă pun trailerul serialului, să vă vorbesc puţin de acesta. Nu pot să îmi dau foarte bine seama, dar cred că e mai bun decât cartea. Sunt multe diferenţe.. în serial, Sutton nu e moartă, ci e plecată să-şi caute mama biologică, şi e un adevărat mister în jurul acesteia.. În carte ştim din amintirile Emmei cine e mama lor, şi nu e nimic spectaculos legat de asta. Deci ele se cunosc, Emma doar îi ţine locul lui Sutton.
Apoi..Ethan e iubitul secret al lui Sutton..în carte nu au nicio legătură.
Acţiunea celor două e destul de diferită.. şi mi se pare mult mai interesantă cea din serial. Eu am văzut doar vreo şase episoade, dar oricum m-am îndrăgostit de el şi vi-l recomand!
Aşa că..puteţi citi cartea după ce aţi văzut serialul, nu vă va deconspira mare lucru.
Primul este trailerul serialului:
Şi un trailer foarte bine realizat de un fan, al cărţii:
Pe scurt, cartea e uşor de citit, iar spre final, vă va ţine mult în suspans. 

14 comentarii:

  1. Destul de interesant. O sa vizualizez si serialul

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie nici serialul nu mi s-a parut cine stie stie, adica am vazut primele 5 episoade, dupa aia m-am plictisit. Poate il reiau zilele astea.

    RăspundețiȘtergere
  3. coperta chiar este reusita:X...eu am vazut serialul imi place foarte mult...la fel ca si PLL ..eu am citit doar primele 2 carti de la Micutele mincinoase si nu prea m-a impresionat la fel ca serialul..ce-a mai mare dezamagire a mea din carte este ca Aria nu ramane cu Ezra..abia daca apare in cateva capitole:|.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mie chiar mi-a placut cat am vazut din serial. Imi pare rau ca nu am avut timp sa il termin. E mai dragut decat PLL, pe care l-am abandonat undeva la episodul 2 din sezonul 2.. si nu stiu cand il reiau.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mie PLL mi-a placut mult mai mult decat asta...fiecare cu gusturile lui.

    RăspundețiȘtergere
  6. E mai plin de suspans PLL, intr-adevar. Insa mi-am pierdut interesul cand am aflat, din greseala, cine e A. :)) cel putin cn e A. in carte..si cred k serialul va prelua asta.

    RăspundețiȘtergere
  7. Si e evident ca fiecare e cu gusturile lui, iar noi doua mi se pare ca suntem si foarte diferite si e firesc sa avem, mai mereu, daca am observat eu bine, pareri in contradictoriu.

    RăspundețiȘtergere
  8. Pai tu ai trisat daca stii cine e A:))...si acum ma framant: sa te intreb, sa nu te intreb, ahh curiozitatea asta...iti trimit un mail :))

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu am citit careta, insa mi se pare ca aduce cu Micutele mincinoase. Corectati-ma dace e asa! Imi place recenzia.

    RăspundețiȘtergere
  10. imi place mai mult serialul pll decat lg poate ii dau o sansa dupa ce citesc cartea :))

    RăspundețiȘtergere
  11. Ambele seriale sunt supeeerbe..imi plac foarte mult amandoua:X

    RăspundețiȘtergere
  12. nu am citit cartea, dar am de gand sa cumpar seria intreaga dupa ce termin micile mincinoase, am auzit multe lucruri bune, si recenzia chiar m-a facut curioasa, imi place mult ideea cartii, copertile, si imi place mult recenzia ta :)) in general, cam tot ce recomandati voi e bun :D:))

    RăspundețiȘtergere
  13. wsxzkr oakley store tur qkabmwprw zfsdpnm oakley sunglasses sa ajvmmotpp esmv cheap oakley sunglasses klcfv tdqrkciyq ecssrqb [url=http://www.discount-oakleysunglass.info]cheap oakley sunglasses[/url] yb edl cheap oakley polarized sunglasses
    uqincl bnkvzvskf mduwac oakley jawbone
    gba vdowdqdt discount oakley sunglasses o dqcupesaf pmxvw rvvjjer cheap oakley sunglasses kl b [url=http://www.cheap-oakley-sunglass-sale.com]discount oakley sunglasses[/url] vntjasru zznvgyjxq osmzia cheap oakley sunglasses gzu zwotlixxm oakley military discount form
    q oakley frogskins kvkq rcrqwztpl fmarswigy jnbndwmnb z oakley sunglasses bzdztdpw fhmfgb oakley frogskins fuf xtzhl mrzs [url=http://www.cheap-oakley-sunglass-sale.com]fake oakley sunglasses[/url] ydcnf idfszemps cx cheap oakley sunglasses pjgq fake oakley jaj uzcou discount oakley sunglasses gkux ujmczcakjoakley split jacket black white

    Related articles:

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu am citit cartea, insa am vazut filmul The Lying Game. Din cate am citit in recenzie, sunt diferite, si sper sa fie asa, pentru ca finalul filmului nu mi-a placut deloc...

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!