joi, decembrie 08, 2011

Cel mai bun roman fantasy & science fiction pentru tineri al anului 2011.


DIVERGENT, Volumul I din seria Divergent de Veronica Roth
  • Desemnat de site-ul goodreads.com Cartea preferată a anului 2011 şi Cel mai bun roman fantasy/ SF pentru tineri
  • Declarat de Publishers Weekly unul dintre cele mai bune 100 romane ale anului 2011
  • Desemnat de amazon.com unul dintre romanele câştigătoare la categoria  Bestseller pentru tineri în anul 2011
DIVERGENT de Veronica Roth este o carte – eveniment, în noul trend al literaturii pentru adolescenţi – thrillerele distopice. Şi, deşi a fost lansată anul acesta în luna mai, a fost deja tradusă în peste 25 de limbi, iar  Summit Entertainment (producătorii Twilight) vor realiza în curând un film bazat pe această carte. Aşadar un pasionant thriller distopic, din care nu lipsesc decizii majore, trădări sfâşietoare, consecinţe uimitoare şi o neaşteptată poveste de dragoste.
Editura LEDA a publicat cartea în luna noiembrie, romanul fiind vedeta Târgului de carte Gaudeamus printre apariţiilor dedicate tinerilor şi adolescenţilor.
Cartea se bucură din plin de momente de glorie fiind încoronată de binecunoscutul site Goodreads la 2 categorii: Cartea preferată a anului 2011, Cea mai bună carte fantasy şi SF pentru tineri. Un alt site de notorietate – amazon.com o desemneză printre cele mai bine vândute cărţi pentru adolescenţi ale anului 2011, iar Publishers Weekly o declară unul dintre cele mai bune 100 romane ale anului 2011.
Veronica Roth povesteşte într-un interviu acordat site-ului goodreads.com cum a început să scrie Divergent – „…niciodată nu mi-am spus: vreau să scriu o carte distopică pentru tineri. În vreme ce scriam Divergent, nu ştiam că asta era.  Eu doar aveam povestea asta în minte, şi lumea asta şi personajul ăsta, şi s-a întâmplat să ajungă pe piaţă la momentul potrivit.” În acelaşi interviu declara: „…am vrut să explorez în Divergent natura umană şi felurile în care ne perverteşte ea cele mai bune intenţii, şi, pe de altă parte, cum în mijlocul haosului pot să apară oameni care fac fapte bune. ”
În anul 2012, Editura LEDA va publica volumul 2 din seria Divergent – INSURGENT – volum despre care autoarea declara pentru goodreads.com – „Insurgent pătrunde mai adânc în facţiunile neglijate de Divergent (Candoarea, Prietenia, Erudiţia). În afară de asta, n-am să vă mai dezvălui nimic.”
Veronica Roth a absolvit Northwestern University, cu o specializare în scriere creatoare. În anii studenţiei, prefera adeseori să lucreze la povestea care avea să devină divergent în loc să-şi facă temele. A fost într-adevăr o alegere care i-a transformat destinul.
În prezent, locuieşte în apropiere de Chicago şi îşi dedică tot timpul scrisului.Divergent este primul ei roman.

5 comentarii:

  1. Sper sa fac si eu rost de carte curand!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu vreau s-o citesc!...si nu ma las pana nu dau de ea:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Specializare in scriere creatoare? Noi de ce nu avem asa ceva?:(
    Pare interesanta cartea asta, acum stiu ce vreau sa imi aduca Moshu' :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Stiti ce ma nemultumeste ? Ca am cateva carti care au aparut anul acesta , insa exact pe asta nu o am :(

    Poate mi-o aduce Mos Craciun , cine stie .......? :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Sper sa reusesc sa mi-o cumpar, dar n-o sa resesc prea curand:(

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!