marți, noiembrie 08, 2011

NaNoWriMo - National Novel Writing Month

Maya mi-a trimis de ceva zile un mail, vrând să ne anunțe pe toată lumea de o activitate interesantă pentru cei care sunt pasionați de scris. Am cerut mai multe detalii și a fost foarte drăguță să ne spună mai multe lucruri. Voi posta exact cuvintele ei, pentru că a explicat foarte bine.

"NaNoWriMo (National Novel Writing Month) reprezintă o încercare interesantă și foarte bună pentru oricine vrea să se apuce de scris, dar nu știe de unde să înceapă, dar și pentru cei care scriu deja și vor să se distreze scriind.
În principiu, o persoană trebuie să se dedice timp de o lună scrisului, scriind cel puțin 1667 de cuvinte în fiecare zi/noapte în așa fel încât la sfârșitul lunii să își atingă scopul de a avea un total de 50000 de cuvinte, cu alte cuvinte un prim (sau al doilea, treilea, etc.) draft al poveștii proprii.
NaNo este un program de scris, ca să spun așa, pentru oricine s-a gândit vreodată să scrie dar a amânat mereu momentul de a începe.
Oricine se poate înscrie pe www.nanowrimo.org, să își selecteze regiunea și să încarce un rezumat al poveștii pe care vrea să o scrie. 
Apoi se apucă de scris (în calculatorul propriu, romanele nu sunt încărcate la propriu pe site-ul NaNo) și își actualizeaza zilnic numărul de cuvinte. Ideea nu e să se scrie în parcursul unei luni un roman superb, senzațional, de pică coarnele la cai. Ideea e pur și simplu să se scrie. Groaznic; ceva ce nu ai citit niciodata; amuzant, dar totuși cu dialoguri nereușite, dar scopul e ca la sfârșitul lumii să ai ceva terminat.
De ce ar participa cineva la așa ceva?
Nu se câștigă nimic în afară de experiență. Nici bani, nici faimă și nici nu ți se va publica povestea. Dar orice scriitor care se respectă trebuie să mai facă pauze de la scrisul serios și să se distreze cu așa ceva. În plus, cine știe, poate chiar se scrie vreun roman de succes în felul acesta!:D
Pentru mai multe detalii ( în engleză din păcate ) AICI.
Din experiență proprie (am participat și anul trecut), pot să vă spun că a fost distractiv să scriu fără să mă gândesc că poate ar trebui să refac partea cutare sau să schimb personajul x cu y. Cea mai haioasa parte a fost însă pe departe pep-talk-urile date de adminii de pe NaNo: AICI și AICI.
Puteți să vă uitați și pentru regiunea României: AICI "

Eu zic că ar fi o experiență distractivă, dar și educativă. Eu cred că voi încerca, de ce nu? Voi ce spuneți? Vă tenteaza?
Oricum, îți mulțumim Maya pentru că ne-ai anunțat. Sperăm să se înscrie câți mai mulți scriitori.

8 comentarii:

  1. Eu m-aș înscrie dacă aș avea timp, chestia e că chiar nu am TIMP. Mai ales acum, în perioada tezelor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si pe mine ma tenteaza, dar din pacate anul acesta sunt clasa a8a si am examene...multe:((nu mi am timp a scriu nici pt povestea mea, altceva nici nu intra in discutie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Hm..Foarte interesant. O sa ma gandesc si poate..mai vedem..:))

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma bucur ca ai postat!:D Sunt curioasa cate fete de aici o sa se inscrie.

    RăspundețiȘtergere
  5. nu prea le am cu scrisul, dar este ceva interesant..:D

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Si eu sunt intr-a 12, insa voi incerca sa imi fac timp:P... poate ma voi putea relaxa asa:D

    RăspundețiȘtergere
  8. Si eu sunt intr-a 12, insa voi incerca sa imi fac timp:P... poate ma voi putea relaxa asa:D

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!