marți, noiembrie 01, 2011

The magic of words (25)

Citatele aparțin cărții ”Blestemul din Swoon” de Nina Malkin (Recenzia cărții foarte curand). Sper să vă binedispună și să vă trezească interesul asupra cărții! Aștept comentarii, pentru a ști dacă este apreciată sau nu această rubrică, dacă să mai postăm la ea. 

”Tot ce crezi că știi despre fantome e greșit. Greșit sută la sută. În fața mea nu era nici o transparență ectoplasmatică și nici vreo fantomă ce bântuie înfășurată într-un cearșaf de bumbac. Părea..reală. Însă a vedea nu înseamnă a crede. A simți, da. Și am simțit-o. Acele mâini dure, bătătorite, cu degete lungi, cu o forță ascunsă, care se țineau de ale mele de parcă viața sa – sau ceva asemănător – depindea de ele. Am simțit în sânge fiorul atingerii sale.” 

” Pen era cocoțată pe patul lui Marsh, organizându-și nerăbdătoare poșeta, când a intrat Marsh, cu cearcăne negre de oboseală sub ochi.
- Ești bine? am întrebat eu.
Pen și-a ridicat privirea din accesoriile ei.
- Pe bune, Marsh, arăți ca moartea-n vacanță.”

”- Candice, zici? Nu am auzit niciodată un nume ca acesta.
Era bine de știut că-i lărgeam orizonturile.”

”- Numele ei era Hannah Miles. Păr ca de cupru, râs de argint, inimă de aur și voință de fier.
- Ah, dacă te-ai auzi cum vorbești, Sinclair Youngblood Powers ! spunea Hannah. Chiar că ești fierar, ai un metal pentru fiecare parte din mine.”

”I-am mângâiat părul aspru de pe ceafă. Mi-am lipit obrazul de-al lui. I-am oferit tandrețea mea, am devenit perna lui, patul lui. Însă tot îmi era frică de el – de cine era, de ceea ce era - , frică ținută în frâu de bucuria pură de a fi în brațele lui.”

”Dacă făceam abstracție de fața ei de moartă, în rest părea inofensivă.”

” – Apropo, domnișoarelor, a spus Sinclair înainte de a ne despărți. În legătură cu ce m-a sfătuit Dice despre profilul meu. Vreau să mă adaptez aici.
Ne-a zâmbit- era acel zâmbet care sugera că ar fi vrut să ne înghită de vii.
- Așa că fiți amabile și spuneți-mi Sin.”

”E ciudat cum poți să dai impresia că ignori pe cineva, în timp ce de fapt, în interior, îți controlează toate legăturile sinapselor, fiecare celulă și fiecare bătaie a inimii. De-aș fi putut să-mi controlez sentimentele! Furie, frică, neîncredere – toate erau prezente și se justificau.”

” - A venit la mine.
Evident că știam la cine se referea. În mod firesc, primul meu impuls a fost să iau unul dintre pompoanele ei și să i-l bag pe gât.”

”Atunci, Sin s-a aplecat spre mine ca și când aș fi fost tortul de ziua lui de naștere, cu lumânările aprinse, de pe care lipsea puțină glazură ce fusese linsă.
- Oh, privighetoarea mea hipnotizantă, a spus el, pe un ton cald. M-ai omorât. ”

”- Cum de-ai  îndrăznit s-o atingi?
- Ce tot spui acolo? A behăit Kurt ca un laș.
Simțind furia pe care o emana Sin din fiecare fibră, m-am gândit c-o să-l folosească pe Kurt pe post de berbec, trecându-l prin zidul de cărămidă și până la jumătatea distanței spre Ohio. [...]
- Mi-ai spui că ai treabă! A țipat Kurt pentru a se apăra. Ai spus că ar trebui s-o țin legată!
-Ți-am spus, imbecilule ce ești, că eu aveam să fiu reținut și că trebuie s-o ții pe ea aici! A strigat Sin. [...] Ești rănită? Acum șoptea. Atingerea lui era blândă, dar nu prea mă putea privi în ochi. Dacă ești rănită, am să-l bat de-am să-l las lat. Am să-l înec și-am să-l tai în felii..Am să-l ..”

” – Dispari din casa mea, a scrâșnit Pen. Dispari din casa mea și întoarce-te în iadul din care ai venit!
- Cum poftești.
Ar fi putut să o strângă de gât. Ar fi putut să o înșface și să o sărute până când i s-ar fi înmuiat genunchii. În schimb, el a făcut o reverență, ne-a salutat și a părăsit incinta.”

”Ne-am fugărit spre casă. Am..luat-o de la capăt. Peste tot. În cele din urmă, întorcându-ne la pernele de lângă foc. Dorința este o sursă inepuizabilă. Niciodată nu dai destul. Niciodată nu primești destul. E un cerc. Nu există sfârșit. Iubirea e reciprocă. Ne-am spus ”te iubesc”. Iar și iar. Am spus, am cântat, am șoptit, am urlat. Apoi unul dintre noi a insistat ”Taci! taci! ” și am tăcut. Am comunicat în alte feluri. Am putut să-i înțeleg bătăile inimii, să-i citesc venele ca pe o hartă. Și el pe ale mele. Și el pe ale mele.”

Click AICI pentru mai multe citate.

6 comentarii:

  1. Binenteles ca trebuie sa mai postati la rubrica asta, citatele sunt interesante si pot sa spun ca sunt singurul lucru care m-a determinat sa-mi cumpar anumite carti. Daca nu le citeam, nu stiam daca merita sau nu cumparata cartea, pentru ca din recenzie afli sumar cateva informatii, insa nimic despre stilul autorului si prea putin despre personaje. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie, personal, imi place foarte mult aceasta rubrica; ne ajuta sa ne dam seama daca acele carti pe care ni le dorim sunt cu adevarat pe gustul nostru.
    Citatele mi-au starnit interesul. Am vazut ca a aparut si recenzia asa ca...multumim!

    RăspundețiȘtergere
  3. imi plac citatele si cartea as vrea sa o citesc

    RăspundețiȘtergere
  4. Are o tematica destul de ciudata cartea..dar citatele alese sunt foarte dragute:D

    RăspundețiȘtergere
  5. Azi mi-am luat cartea de la biblioteca, abia astept sa o citesc :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Rubrica, asa cum spune si Nyx, este foarte tare. Am cumparat multe carti, doar citit cate ceva de aici. Muuuulte dintre ele le-am iubit, si pe cele mai multe le-am pus la loc de, cum se spune?....la locul lor! :)) si le rasfoiesc de fiecare data cand am timp, si am pofta sa-mi reamintesc cate ceva din ele.
    Citatele sunt superbe, preferatul meu: - A venit la mine.
    Evident că știam la cine se referea. În mod firesc, primul meu impuls a fost să iau unul dintre pompoanele ei și să i-l bag pe gât.”. Cartea chiar ma intriga, si pare foarte foarte tare; cred ca o sa o cumpar, depinde si de bugetul meu ( inexistent deocamdata) :))

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!