vineri, octombrie 07, 2011

”O zi din șapte” de Lauren Oliver în curând la Editura Litera.

În curând va apărea la Editura Litera volumul ”Before I Fall” de Lauren Oliver, o carte pe care știu că mulți dintre voi (printre care și eu) o așteptați. Titlul în română : ”O zi din șapte”.

”O zi din șapte” de Lauren Oliver

Dacă ai avea o singură zi de viață, cum ai alege s-o trăieşti? Şi dacă ai şti că vei muri, ce moment ai vrea să retrăieşti?
Acestea sunt întrebările pe care şi le pune tânăra Samantha Kingston, în cele şapte zile aproape identice pe care le trăieşte şi retrăieşte pentru a îndrepta o greşeală pe care trebuie mai întâi s-o descopere. Ea pare să ducă o viaţă perfectă: face parte din grupul celor mai populari elevi, are ca iubit pe cel mai tare băiat din şcoală, are un grup de prietene cu care împarte totul şi aproape tot ce îşi doreşte. Dar oare e chiar aşa? După o petrecere aparent ratată, suferă un accident de maşină şi moare. Apoi se trezeşte a doua zi şi o ia de la capăt. Şi apoi iar. Şi iar. Ziua de 12 februarie, care ar fi trebuit să fie o zi ca oricare alta în viaţa ei, devine ultima ei zi din viaţă. De şapte ori. Ce trebuie să facă Samantha pentru a ieşi din această buclă temporală şi pentru a-şi salva sufletul şi pe cei din jurul ei?


Coperta originală:
Care vă place mai mult? Sincer, mi se pare mai frumoasă cea românească.
Și? Tocmai ați adăugat această carte în Wish List-ul vostru? Eu cu siguranță da. Și ca să fac mai interactivă și frumoasă această postare, vă întreb și eu:

Dacă ați avea o singură zi de viață, cum ați alege s-o trăiți? Şi dacă ați şti că veți muri, ce moment ați vrea să retrăiți?

7 comentarii:

 1. unii s-ar dori sa stie cand se apropie sfarsitul pentru a avea timp sa faca tot ce n-au avut curajul sa faca pana in ultimul moment, dar cel mai bine e sa traim ca si cum ar fi ultima zi

  RăspundețiȘtergere
 2. daca as sti ca mai am o singura zi de trait , probabil ca as face tot ce nu am avut curajul sa fac in toti acesti ani !
  E pur si simplu nebunie ! As face toate lucrurile rele :D
  M-as lua si la bataie ( ATENTIE : EU SUNT O PERSOANA PASNICA SI NONVIOLENTA INTOTDEAUNA )
  Deci toate nebuniile care mi-ar trece prin cap . Iar apoi , la sfarsitul zilei , le-as spune familiei si prietenilor ca-i iubesc , si ca-i voi veghea din ceruri !
  Stiu , ......sunt asa o melancolica !!!!!!!!!
  :D :D :D

  RăspundețiȘtergere
 3. Coperta cartii din romana mi se pare mai frumoasa !

  RăspundețiȘtergere
 4. Si mi se pare genial subiectul cartii . Retrairea zilei iar si iar si iar , pana iti dai seama ce ai gresit . Mai rau este ca stii cum se va termina ziua . PRIN MOARTEA ta ! :(

  RăspundețiȘtergere
 5. oricum nu pare foarte tentant sa-ti traiesti ultima zi iar si iar, si iar, desi salvarea sufletului s-ar putea sa merite

  RăspundețiȘtergere
 6. si salvarea pritennilor si poate asa va reusi sa iasa din globul de cristal in care a trait si sa-si vada propiile erori

  RăspundețiȘtergere
 7. sunt sigura ca voi cumpara cartea asta, si inca altele... candva :))
  poate cine stie, vine mosu mai devreme :))
  oricum, pare o carte ff interesanta, intr-adevar, demna de Wish List :P

  RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!