sâmbătă, septembrie 24, 2011

Wish List (5)


Am dat o raită pe site-ul librăriei online "Dor de Carte" şi am mai găsit câteva cărţi pe care doresc să le citesc:
"Parfumul" de Patrick Suskind
Iti poti inchipui, cititorule, o lume formata numai din parfumuri, duhori, miresme? Iti poti inchipui un om care nu cunoaste viata decat mirosind-o? Ti-ai dat seama ca vechiul si noul se pot distruge prin miros, ca orice cuta a trupului tau e un receptacul de miresme si ca totul in lumea are o amprenta olfactiva? Stii ca fiecare om este un parfum inconfundabil, ca parfumul tau te poate face anonim sau irezistibil?
A fost odata un barbat care a descoperit in distileria trupului sau un parfum trecator pe care voia sa-l stapaneasca pentru totdeauna: parfumul de tanara femeie.






 "Pretul sangelui" din Seria CARTILE SANGELUI de Tanya Huff
Vicki Nelson, fost detectiv la Brigada Omucideri a Politiei din Toronto, in prezent detectiv particular, este martora la primul atac al fortei intunecate care in curand va raspandi domnia terorii asupra metropolei canadiene.
Pe masura ce omorurile infricosatoare se insira unul dupa altul, Vicki se vede prinsa in plasa unei anchete care o face sa reia relatia pasionala si furtunoasa cu fostul ei partener din politie, Mike Celluci, chiar daca intre timp face echipa cu scriitorul Henry Fitzroy intr-o incercare disperata de a lua urma atacatorului. Pentru ca Fitzroy,care este vampir si fiul bastard al regelui englez Henric VIII, poseda cunostinte mai presus de cele ale muritorilor, adunate de-a lungul secolelor pe care le-a petrecut controlandu-si propria fire nedomolita… si setea de sange.
Huff este unul dintre cei mai buni scriitori de fantasy pe care ii avem… personajele ei ne raman in amintire chiar si dupa ce detaliile intrigii au fost demult uitate.” – Chronicle

"Joc dublu" de Lisa Scottoline
Un joc de oglinzi demonic: Bennie Rosato seamana leit cu sora ei geamana, Alice Connelly, dar vietile celor doua femei sunt cat se poate de diferite. Bennie este o avocata respectata, in vreme ce Alice duce o viata haotica, ascunzand un trecut intunecat. Oare drumurile lor ar fi fost aceleasi, in alte imprejurari? Sau ura si rautatea din sufletul lui Alice sunt innascute? Iata intrebarea la care trebuie sa gaseasca raspuns Bennie, dupa ce Alice ii fura identitatea. Animata doar de gandul razbunarii, pe masura ce confruntarea se apropie de punctul culminant, Bennie va afla ca seamana cu Alice mai mult decat si-ar fi imaginat vreodata.
„Intriga complicata din romanul Lisei Scottoline ii va tine cu sufletul la gura pe amatorii de thrillere.” Library Journal


"Cazul Jane Eyre" de Jasper Fforde
Dacă v-aţi dorit vreodată să intraţi în cărţi şi să vă întâlniţi cu personajele favorite, Cazul Jane Eyre, primul roman dintr-o serie de mare succes în Marea Britanie, America şi multe ţări din Europa vă va împlini visul. Thursday este o eroină sensibilă, deşteaptă şi cultă, care poate să pătrundă în lumea ficţiunii literare şi să-şi pună în valoare talentul detectivistic. Într-o lume fantastică din 1985, unde păsările dodo au fost reînviate prin secvenţiere genetică şi sunt animale de companie, războiul din Crimeea nu s-a terminat, Anglia este un stat aproape militarizat, unde suprarealiştii duc lupte de stradă cu renascentiştii, iar beletristica este o obsesie planetară, detectivul literar Thursday Next e nevoită să plece în urmărirea unuia dintre cei mai căutaţi criminali, Acheron Hades, care răpeşte personaje din cărţi.

2 comentarii:

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!