marți, septembrie 06, 2011

Concurs RAO

A venit vremea să organizăm un nou concurs de creaţie, cu ajutorul sponsorului nostru, Editura RAO ! Suntem foarte încântate deoarece este primul organizat cu ajutorul acestei edituri, care ne-a oferit incredibila Sagă Twilight , cea care a declanşat un adevărat fenomen şi de care ne-am îndrăgostit irevocabil cu toţii, nu?

Premiile
"A 16-a Lună" de Kami Garcia şi Margaret Stohl 
"Nu existau surprize în Gatlin County. Eram practic în mijlocul ţării nicăieri. Cel puţin aşa credeam. Ce tare mă înşelam! Exista un blestem. Exista o fată. Şi, în final, va exista şi un mormânt." Dragoste încă din prima clipă... Încă înainte să o fi zărit pentru prima dată, ea i-a bântuit visele: Lena, fata cea nouă de la şcoala lui Ethan. Lena, fata cu părul negru şi ochi verzi, Lena, cea care locuieşte în Ravenwood, vechea plantaţie pe care toţi cei din Gatlin o ocolesc, toţi cu excepţia lui Ethan. Lena, de care Ethan se va îndrăgosti fără scăpare. Dar Lena este urmărită de un blestem, pe care ea încearcă să îl ascundă cu orice chip. Ea este o Caster, provine dintr-o familie de vrăjitoare şi la a şaisprezecea aniversare, ea va fi chemată. Atunci se va decide dacă ea va fi o vrăjitoare a luminii sau o vrăjitoare a întunericului... Ethan ştie că nu are de ales, lui îi este scris să o iubească pe Lena pe vecie. Dar va putea ea să-i rămână alături indiferent cărei părţi îi va aparţine?

 "Fior" de Maggie Stiefvater
De mulţi ani Grace îi observa pe lupii din pădurile aflate în spatele casei ei. Un lup cu ochii galbeni - lupul ei - a reprezentat mereu o prezenţă fără de care nu mai putea să-şi închipuie viaţa. Între timp, Sam trăia două vieţi: iarna, în pădurea îngheţată, protejat de haită şi mereu în compania unei fete neînfricate, iar vara, puţine şi preţioase luni petrecute ca om... până când frigul îl făcea să se transforme la loc. Acum, Grace face cunoştinţă cu un băiat cu ochii galbeni, care i se pare atât de cunoscut, încât i se taie răsuflarea. Este lupul ei, el trebuie să fie. Dar, pe măsură ce iarna se apropie, Sam trebuie să se lupte ca să îşi păstreze forma umană sau să rişte să o piardă pe Grace, dar să se piardă şi pe sine... pentru totdeauna.

"Evermore" de Alyson Noel
1 New York Times Bestseller! Prima carte din extraordinara serie a lui Alyson Noël... De când un teribil accident a curmat vieţile membrilor familiei ei, Ever poate vedea aure, auzi gândurile oamenilor şi afla întreaga poveste a unui om doar printr-o simplă atingere. Încercând cu disperare să îşi înăbuşe abilităţile şi să evite contactul cu oamenii, ea ajunge să fie văzută ca o ciudată la şcoală... dar totul se schimbă în momentul în care îl întâlneşte pe Damen. Damen Auguste este splendid, exotic şi bogat. Este singurul care poate face să amuţească toate sunetele din capul ei, ţesând o magie atât de intensă încât îi citeşte direct în suflet. Pe măsură ce Ever este atrasă din ce în ce mai adânc în lumea lui plină de mistere şi secrete, ea constată că întrebările sunt mai multe decât răspunsurile. Ea nu ştie cine e el cu adevărat... sau ce e el cu adevărat. Singura ei certitudine e faptul că s-a îndrăgostit de el fără speranţă.

Perioada de înscriere: 7 septembrie - până în 25 septembrie 2011  24 septembrie 2011
Modul de alegere al câştigătorilor: Tragere la sorţi
Ce aveţi de făcut?
Să vă alegeţi unul din cele două colaje propuse de noi şi să ne spuneţi aici, într-un comentariu: „Dacă aţi fi scriitor, ce subiect / rezumat ar avea o carte a voastră, inspirată din imaginile colajului ales ?”. Mai exact, trebuie să ne povestiţi în câteva rânduri (minim 5) despre ce aţi scrie voi, care să aibă legătură cu acele poze, şi ce vă inspiră ele.
Actualizare: Dacă nu sunteţi scriitori şi vi se pare prea complicată cerinţa, puteţi să ne spuneţi şi doar ce vă inspiră colajul ales, acceptăm şi aşa, fără idee de poveste. 

Şanse în plus: Cei care vor să intre de două ori în tragerea la sorţi trebuie să scrie pe Facebook-ul şi blogul lor despre concurs şi să adauge link-ul unde au postat în comentariu. (dacă nu aveţi blog acceptăm doar pe Facebook), şi să aibă dat Like la pagina noastră de Facebook.


Click pe colaje ca să le vedeţi mari
                                               Colaj 1                       Colaj 2
Suntem sigure că nu este complicată cerinţa, deoarece sunteţi toţi foarte inventivi. Lăsaţi-vă purtaţi de imaginaţie şi uimiţi-ne cu cele mai interesante idei!

Vă aşteptăm să vă înscrieţi în număr cât mai mare, mult succes participanţilor şi multe mulţumiri sponsorului nostru, Editura RAO!
BannerFans.com

46 de comentarii:

  1. Woow!
    E superb fetelor!
    Multumim mult!
    Sper sa am inspiratie!:*

    RăspundețiȘtergere
  2. Aleg colaj 2.

    Al doilea colaj imi inspira o dragoste bolnava care devine o obsesie pentru personajul principal al cartii.As scrie despre o fata inocenta,putin timida si vesela alaturi de iubitul cu care crede ca va ramane toata viata,doar ca acesta o va viola lasandu-i fetei un gust amar si o dorinta necontrolabila de a se razbuna.Aceasta nu-si va mai dori o relatie,dar destinul face sa se indragosteasca de prietenul sau cel mai bun,singurul care stia adevaratul motiv pentru care ea se despartie de fostul.Amandoi cred ca au trecut peste ce s-a intamplat si ca pot fi fericiti impreuna,pana cand frumoasa blonda isi viseaza fostul iubit,ura se amplifica in sufletul ei.Isi va dori sa-si distruga fostul iubit fara sa-si dea seama ca odata cu distrugerea lui avea sa se raneasca si pe ea insasi.Actualul ei iubit ii promite ca o va ajuta in razbunarea ei pentru ca si el trecuse printr-o despartire dureroasa si nu voia sa mai treaca prin una ,mai ales ca acum si-ar fi pierdut si cea mai buna prietena.Dupa multe incercari de as rani fostul,disperarea o va oribi si il va omori langa copacul unde el o violase ,apoi ea se va sinucide spanzurandu-se de accelasi copac.Trista moarte va lasa in urma lacrimile iubitului ei care nu-si daduse niciodata seama ca razbunarea ei avea sa ajunga atat de departe,se invinovatea ca nu putuse opri inevitabilul.De ce inevitabil?Pentru ca de unde a pornit raul acola s-a si terminat, atunci cand ai o rana deschisa aceasta se poate infecta.

    Sper ca m-am conformat cerintei.Stiu ca este o poveste destul de trista,doar ca asta mi-a venit in minte cand am vazut acele imagini.

    RăspundețiȘtergere
  3. Fir-ar sa fie, abia am putut allege unul dintre cele doua colaje. Adevarul e ca primul e atat de…linistit, pur si simplu adorabil. Dar cum starea mea e pur si simplu identical celui de-al doilea, voi gasi un subiect de carte pentru el.

    O toamna tarzie. Trebuie ca natura sa fie in concordant, mai ales cand e vorba despre subiecte atat de sensibile. Trebuie ca parcul sa fie elemental centra, un parc mare, aproape salbatic. Sa intrii in el, sa te scufunzi in oceanul de Frunze, sa plutesti prin aroma lor. Si acolo, sa fie el, o persoana diferita, o persoana care a fost mult timp propriul suflu, propria inima. O iubire atat de puternica incat pana si Julieta lui Romeo ar fi fost geloasa.
    Misterul trebuie sa fie elemental central al cartii. El sa ii spuna intr-o zi ca nu trebuie sa mai fie impreuna. Sa fie un motiv banal, precum plictiseala, dar ea sa stie ca nu-I adevarat. Cine ar renunta asa usor la o dragoste adevarata?
    Ea stie ca ei vor fi iarasi impreuna, dar modul in care el o paraseste o determina sa se gandeasca la o posibila sinucidere.
    Si intr-o zi, cand intr-un final se aseaza pe marginea podului din acel parc vestejit, cineva o prinde. Impactul mortii nu mai are loc, dar ochii lor se leaga si in curand ea isi destainuie pentru prima oara durerea cu adevarat. Pielea ei trebuie sa coincide cu venirea iernii, ca fie subtire, alba, sa duca cu gandul spre transparent.
    Trebuie sa fie firava, pentru ca el sa fie puternic. Trebuie sa planga sis a lupte, sa fie sustinuta de cel ce a salvat-o, sa simta atractie spre el, atractie sufleteasca.
    Si mai trebuie sa simta durere, sa nu isi revina niciodata. Sa fie un fel de nuca de cocos, tare, dura la suprafata, iar in interior moale, zemoasa, gata sa I se scurga si ultima picatura de viata la prima fisura a ambalajului.
    Si finalul…finalul trebuie sa fie aerisit. Exista doua posibilitati: in cazul in care am vrea sda dam curs urmatorului volum, trebuie sa apara prima iubire, cea puternica. Baiatul ce a iubit-o pana intr-o zi. Trebuie sa fie pusa in marea situatie de a allege. Trebuie sa apara explicatii valoroase, care sa o indrume spre el.
    Sau, trebuie sa-si dea seama ca nu mai exista viitor. Ea a evoluat, desi in interior iubirea pentru el palpaie, este prea fericita alaturi de Matt, sa-I spunem, adica baiatul care a salvat-o.

    `miku

    RăspundețiȘtergere
  4. M-a tentat al doilea colaj, dar totusi ma intriga primul. Deci l-am ales pe primul.

    O poveste relativ simpla care incepe intr-un mod simplu si fara artificii: doua prietene ies in oras, la o cafea. Una din ele e studenta la medicina, serioasa si cu picioarele pe pamant. Cealalta studenta la Litere si opusa din punct de vedere al caracterului fata de amica ei. Ce s-ar putea intampla?
    Sa zicem ca apare un el, tot un student si amandoua il privesc asa cum te uiti la cineva pe care-l vezi pentru prima data. Niciunul din cei trei nu schiteaza vreun gest.
    Trec cateva zile si studenta la medicina, sa-i zicem B. il vede la biblioteca. El ii zambeste, ea se uita in jur si sunt doar ei doi. I-a zambit ca sa vada cum reactioneaza? O place? Sau pentru ca si-a amintit de ea, din cafenea? Dar niciunul nu spune nimic.
    E ziua unui amic al lui B., se duce la petrecere unde e si el. Vorbesc putin si ii pare de treaba, dar observa ceva la el. O intriga.
    La un moment dat dintr-o joaca fac un pariu ca niste pici, sa se vada in fiecare vineri la cafenea. Ea accepta.
    In continuare viata ei merge normal, dar nu si-l mai poate scoate din minte, iar toate gesturile si cuvintele lui ajunge sa le intoarca pe toate partile. O place? L-a vazut in pauza si prin oras cu alta, are prietena? Totusi n-are nici o obligatie fata de el.
    Il place? Il vrea? Nu sigur ca nu. Dar daca...
    Macinata de intrebari, cu imaginea acestui tip in minte, intalnirile la cafenea, uneori tinerile de mana, zambetele lui si cu ideea obsesiva ca daca nu face nimic o sa piarda ceva B. ajunge sa se incurce in propriile ganduri si sa-si complice viata. Si el nu face nimic s-o ajute, oare stie?



    Pai...asta e.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu am scris in alt fel decat celelate participante...Am scris un sezumat pentru colajul 1...Sper ca e bine :D

    Totul a inceput cand i-am vazut ochii pentru prima oara.Acel albastru mi s-a tiparit in minte,nu am putut sa-l scot din minte nici o clipa.Totul era perfect.Era romantic….era atent cu mine.Intr-un singur cuvant.Perfect.Intotdeauna am stiut ca la un moment dat totul se va sfarsi,dar totusi…am sperat nu v-a trebui sa spun “Adio”….Si clipa a venit.El a plecat.Lumea din jurul meu s-a schimbat.Inca sper ca se va intoarce la mine…Oare voi avea vrodata parte de un sfarsit fericit?

    RăspundețiȘtergere
  6. Cred ca as alege colajul intai.

    As scrie despre doi copii care se jucau de mici iar la adolescenta au inceput sa se intalneasca.Dupa mai multe flirt-uri au ajuns impreuna insa dupa cativa ani de lapte si miere barbatul trebuia sa plece la razboi(oo da,as scrie cartea asta in perioada celui de-al 2-lea razboi mondial).Dupa vreo 3 ani in care cei 2 nu s-au vazut femeia si-a dat seama ca el si-o fi schimbat viata(razboiul terminandu-se intre timp)dar inca il astepta...Il astepta mereu pe pajiste unde el i-a daruit primul sarut.Iar peste 30 de ani ea zari pe cealalta parte a pajistii acelasi barbat slab,cu ochi albastri si cu acelasi miros patrunzator de tei...

    Am postat pe blog-ul meu:
    http://booksvvorld.wordpress.com/2011/09/08/concurs-2/

    RăspundețiȘtergere
  7. Cat de usor poate incepe o poveste de dragoste. O privire fugara la cantina, un zambet firav in parcare, o discutie soptita in timpul orei de romana si inima incepe sa bata mai tare. Desigur povestea este presarata cu cele necesare buchet de flori, saruturi patimasa de-ti fac inima sa sara din piept. Dar poveste nu se rezuma doar la pasiunea primei iubiri si nici la o dragsote ce poate fi usor uitata. Cu fiecare zie devine mai profunda. O iubire parimasa ce-si are salasul in inima, dar de acolo cu fiecare bataie se imprastie in tot corpul si fiecare centimetru din corpul tau si miecare milimetru din mintea ta ii aprtine lui. Devine centrul universului tau. Dar intr-o zi totul se sfarseste si ramai singura. Nu e vina nimanui si totusi simti ca e vina tutror. Si fiecare secunda de singuratate se transforma intr-o eternitate de chin. Aerul itit ajunge in plamani si totusi tu te simti fara aer. Ganduri se invartesc mereu in jurul lui, nu poti sa-i dai drumul. Zilele frumoase de primavara se transforma in zile de toamna tarzie si fiecare frunza din copacul dragsote rugineste si se desprinde. Sa mergi mai departe? Incerci dar fiecare incercare e un esec. Iar intr-o, cand itit pierduse orice speranta, el se intoarce. Bate la usa ta si isi cere iertare. Ce usor ar fi sa-i inchizi usa in nas, dar ce e dragostea daca nu iertare? Il ierti si-l primesti inampoi, dar de acum tu esti cea care decide in relatia voastra.
    http://www.facebook.com/profile.php?id=100002874178964&sk=wall

    RăspundețiȘtergere
  8. Gheorghiu Cristina Georgiana8 septembrie 2011 la 12:14

    Salutare. Cel mai mult m-a inspirat primul colaj; la prima vedere m-am regasit in el. Subiectul meu ar fi: "O fetita la inceputul adolescentei singura ... fara familie, fara prieteni, inocenta si timida. Totul se schimba cand un baiat mai mare in varsta, trecut de perioada adolescentei, isi face loc in viata ei. In scurt timp ajunge sa-i fie cel mai bun prieten, tata, mama si tot ce isi dorea ea, mai putin iubit. La varsta maturitatii fetita isi da seama ca de fapt e indragostita de el. Incercandu-si sansa de a castiga iubirea lui nu resuseste decat sa castige ura si sa piarda cea mai importanta persoana din viata ei. Apare un alt barbat in viata ei cu care, cu siguranta va trai toata viata pentru ca se iubesc sincer. Ce se intampla cu prima iubire ? Sentimentele dispar si dupa multi ani de ura ei se impaca si traiesc cea mai sincera si frumoasa prietenie.

    RăspundețiȘtergere
  9. In primul rand vreau sa va spun ca imi place la nebunie acest concurs ! Va apreciez foarte mult pentru creativitate !

    Acum , in legatura cu concursul . Am ales primul colaj , fiindca de cum l-am vazut , povestea mi-a venit imediat in minte :)



    Daca as fi scriitoare adevarata , povestea ar fi despre Ana , o fata care cunoaste , viseaza si traieste iubirea .
    Dar dupa ce incepe sa primeasca diverse cadouri de la un " admirator secret " , relatia cu actualui ei prieten , Jared , se cam raceste . Jared afla de asa- zisul admirator al Anei , si oricat incearca sa nu se mai gandeasca la asta , de fiecare data cand o strange in brate , se gandeste doar la faptul ca Ana l-ar putea insela .
    Pana la urma , Jared se hotaraste sa se desparta de ea , incercand sa o uite .
    Lunile trec , si Ana ramane la fel de nefericita , deoarece , ea chiar isi iubea prietenul .
    Iar admiratorul ei secret s-a dovedit a fi doar un obsedat cu bani , care o vroia doar pentru ca o avea altcineva .
    Dupa multe zile in care amandoi au suferit foarte mult in urma despartirii , Jared nu mai rezista sa stea departe de Ana , si se hotaraste sa vada ce mai face , dar are grija ca Ana sa nu afle .
    Astfel , Jared ajunge sa o urmareasca pe Ana , mai mult de cat ar trebui .
    Dupa multe incercari de a vorbi cu Ana , Jared nu isi gaseste curajul sa se intalneasa cu ea , asa ca apeleaza la Miranda , prietena Anei , pentru a-l ajuta sa se impace cu ea .
    Astfel , ca dupa o lunga iarna , departe de Ana , Jared pune la cale un plan pentru a-si recupera iubita .
    Astfel un bilet de la "J" , ajunge la Ana . O intalnire cu un tip pe care Miranda , prietena ei a aranjat-o .Asta e tot ce stia .Dar desi Ana refuza sa isi mai dea intalniri , Miranda reuseste sa o convinga . Iar cand se vede la o intalnire romantica , sub ciresii infloriti , Ana ramane fara glas .
    Dar cand il vede tocmai pe Jared , lacrimile o coplesesc , si se arunca in bratele lui .
    Mii de petale cad peste ei fiind martore la dragostea lor !


    Cam asta ar fi povestea , in mare . Daca ar fi sa-i dau si un titlu , acesta ar fi probabil : "Petale de dragoste " . Nu prea stiu daca s-ar potrivi , dar mie mi se pare destul de sugestiv titlul si am postat pe blogul meu despre concurs , aici :
    http://stephanyblog-stefany.blogspot.com/2011/09/concurs-concurs-concurs.html

    Multa bafta in continuare , si urati-mi noroc ! :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Primul colaj imi inspira o persoana trista, care incetul cu incetul descopera dragostea si incepe sa simta cu adevarat ceea ce inseamna sa fii fericit!

    RăspundețiȘtergere
  11. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  12. ceaus elena loredana8 septembrie 2011 la 15:04

    http://www.facebook.com/pitica.micuta/posts/169475513134712 sa incep cu linkul catre pagina mea de fb unde am postat concursul! si continui..nu prea stiu cu ce ca e foarte greu sa aleg unul dintre cele 2 colaje. Dar uitandu-ma mai bine parca prmiul este mai tentant.

    Te astept in camera mea de ore bune si tu nu mai vii. Ma uit la trandafirii rosi pe care mi-ai adus ieri si parca si acum imi aduc aminte de sarutul patimas pe care mi la-i dat atunci.De dragostea pe care mi-ai oferit-o in acele momente...
    imi aduc aminte cum ma tinei in brate si sum imi soptei cuvinte de dragoste. Si imi mai aduc aminte cum te-am privit cand ai plecat ieri..
    azi astept sa se scurga mai repede timpul sa te pot tine iarasi in brate...dar trece asa de greu...
    te vad...te simt...esti in bratele mele...din nou!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  14. Am ales colajul nr 1
    Venuse ete o fata de 19 ani infectata cu virusul HIV. Are acesta boala de 4 ani, 4 ani de chin petrecuti doar prin spitale. Povestae ei incepe intr-o frumoasa zi de Septembrie. Astepand la spital pentru alte analize ea il cunoaste pe Joshua, un student la medicina care facea practica in acel spital. Desi nu a crezut niciodata in dragoste la prima vederea, Venus ramane fermecata de acest minunat baiat.
    Din aceea zi totul s-a schimbat, cei doi tineri au tinut legatura si printre salile spitalului s-a infiripat o frumoasa poveste de dragoste. Curand ea primea buchete imense cu trandafiri rosii, inimioare din plus si plimbari romantice.
    Dar cel care le ameninta dragostea era timpul, nemilosul timp.
    Venus mai avea de trait 2 luni, 2 luni de viata , 2 luni din ultima toamna.
    Desi dragostea lor era una rar intalnita, ea nu a putut rezista bolii si intr-o seara de Noiembrie , cand afara vantul mangaia strazile si copii asteptau zapada, Venus se stinge, dar in mana are un trandafir rosu.

    http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=273412839354375&id=100000558050453
    Si cu numele de Grosu Geanina am adt like.

    RăspundețiȘtergere
  15. http://www.facebook.com/pages/Fan-Fic-Twilight/163537157021194?sk=wall#!/roxutzu.gabby...aici am postat despre super mega concurs:D...
    si cum nu prea ma pricep la scris carti sau rezumate de carti am sa spun doar ce imi inspira colajul numarul 2.
    asa deci..privind colajul m-am dus cu gandul la genul acela de dragoste care te consuma psihic...care te lasa fara resurse...o dragoste care la prima vedere iti face numai rau...dar pana la urma descoperi,desi nu-ti prea convine,ca si tu oferi acelasi gen de dragoste..si asadar cel care te face sa suferi cel mai mult este totodata si persoana pe care o iubesti cel mai mult... dureros dar de o mie de ori mai frumos decat o poveste plictisitor de siropoasa de dragoste...si melodia de funadal...greg laswell-and then you...cam atat
    bafta tuturor!
    E-mail-ul meu este :ronnia_93@yahoo.com..in caz de ceva;))

    RăspundețiȘtergere
  16. Felicitari pentru idee, eu aleg colajul al 2 lea.

    A oprit televizorul, a inghitit si ultima picatura din sticla de coniac, a luat un ultim fum din tigara si a mai privit odata ceasul 02:52 am. El nu ajunsese acasa, se simtea singura desi il iubea nespus de mult. Atunci a auzit usa cum s-a deschis, era ultima zi in care o sa-l mai astepte cu lacrimi in ochi si innecata in alcool si tigari. L-a ignorat si cu un oftat a urcat in camera adormind rapid.Dimineata si-a luat toate amintirile si lucrurile materiale care o legau de el lasand totul in urma.El a prins-o de brat, lovind-o de perete, era prima data cand se simtea pierduta in lacrimi. Era vizibil beat si incostient la raul pe care il face, nu doar mintal si asta se vedea prin palma pe care tocmai o primise. Cu un " S-a terminat,te urasc" l-a parasit. Anii au trecut, ea a incercat sa uite tot, insa erau seri in care se simtea ingrozitor de singura, cand il vroia acolo langa ea, s-o sarute, s-o mangaie, dar era prea tarziu. Pana intr-o zi cand ea a descoperit cu adevarat de inseamna iubirea, intalnind-o chiar intr-o zi ploioasa de vara. Cauta un loc unde sa se ascunda, gasind intr-un final o florarie. In miros de trandafiri s-a infiripat o adevarata noua poveste de dragoste, bazata pe incredere si intelegere.

    RăspundețiȘtergere
  17. Primul colaj.
    Alma. O tânără seropozitivă. Deziluzionată de propria - i existență. Îți dorește să înțeleagă sensul ei. În pragul camerei de cămin - un buchet de garoafe. Fiecare poartă parfumul bărbaților pe care i-a cunoscut. Istoria fiecărei relații. Crusta iubirii. Miezul - tămăduirea. Fiecare dintre tipi - prada trecutului său. Întâlnirea cu ea, vindecarea rănilor, lepădarea pieilor frustrărilor. În ceasul morții - fiecare dintre ei se vor gândi la ea. Ei - pagini ale unui volum . Firimituri din ea. Lasă buchetul pe prag. Iese în parc. Se întinde în iarbă. Dispunând de răspuns, nu mai are sens să aștepte ultima oră. Apare el. O ajută să se ridice. O îmbrățișează. Nu-l cunoaște. Dar știe. Că, ajutându-i pe ceilalți. A obținut dreptul de a avea ea însăți un tămăduitor. Așa cum adesea și l=a imaginat. Dimineață este găsit trupul ei. Acoperit de garoafe. Alături, corpul unui inorog vlăguit de ultima întrupare.

    RăspundețiȘtergere
  18. Primul colaj imi place.
    Povestea incepe cu un admirator secret al Sophiei. In fiecare seara cand se intoarce de la serviciu gaseste la usa apartamentului buchete uriase de trandafiri.
    In cele din urma se semneaza: Yanis (colegul venit in delegatie din Grecia). Intre ei se naste o poveste frumoasa de dragoste.
    Cand erau in al noualea cer de fericire, Yanis este sunat de seful sau din Grecia si anuntat ca peste saptamani isi incheie activitatea in Romania.
    Cei doi sunt distrusi la gandul ca vor fi despartiti de sufletul pereche. Atunci profita de fiecare clipa ramasa si isi fac planuri de vacante in Grecia si in Romania.
    Soseste ceasul despartirii!
    Sophie nu poate crede asa ceva! Nu poate trai fara el! Isi petrece timpul singura visand la o intalnire cat mai apropiata desi au planificat-o abia la anul.
    Isi petrece toate zilele prin parc , admirand cuplurile indragostite.
    Dar observa un tanar, apropiindu-se. Isi intoarce privirea. Apoi revine. Nu se poateeee! E chiar el? Yanis?
    Da, s-a intors. Si de data asta definitiv.

    RăspundețiȘtergere
  19. Două colaje realizate foarte frumos. Felicitări celui/ celei care le-a facut.

    Ambele spun poveşti extraordinare, însă eu sunt un spirit blând, leneş şi romantic, aşa că voi tinde întotdeuna spre simplitate. Aşadar, aş alege să scriu o poveste despre primul.

    Edenul trandafirilor

    Frantz, student în ultimul an la Arte, o cunoaşte pe Anne, o domnişoară în vârstă de douăzeci şi şapte de ani, în barul cel nou, Noel du Fre. Aceleaşi gusturi, aceiaşi irişi pătrunzători, aceleaşi gânduri răvăşite de artă.
    *Cafea braziliană cu puţin lapte.*
    Asemenea unui ecou, se gândi doamna cu părul blond veneţian, în timp ce râsul ei zlobiu de copil răsună în întreaga cameră într-o fracţiune de secundă.
    Se întorc în apartamentele micuţe, cu miros de lavandă şi lămâie, ignorând cu desăvârşire incidentul.
    Trei luni. La trei luni după prima lor întâlnire, clasei X îi este prezentată miss Anne Chendalierre, pictor cunoscut printre noii veniţi.
    Dacă nu ar avea o memorie extraordinară, Frantz ar fi putut să o trateze precum o străină faimoasă oarecare, însă de la prima privire, nu îşi putu stăpâni zâmbetul jucăuş.
    Numere de telefon, convorbiri târzii în noapte, serenade alături de pisica vecinului, adormit în autobuz şi buchete furate de dragul adrenalinei.
    Anne, involuntar şi iremediabil se îndrăgosteşte de cel care i-ar fi putut fi frate.
    *Nu ar fi frumos un copil. Doar al nostru. cu ochii albaştrii şi bucle blonde, precum un încer din Capela Sixtină.*
    Însă vremea trece, iar timpul lor, deşi liber şi constrând doar munca acestora, pare să pălească încet-încet.
    Decembrie, 13, vineri. Fatidic.
    Frantz, alături de cel mai bun prieten al său, conduc spre PortJarret, pentru a fi prezenţi la deschiderea noii colecţii a Annei. Soarta însă le rezervă amândurora ani de comă, după accidentul de maşină pe care îl suferă în acea zi. Petter îşi revine miraculos, însă nu poate vorbi sau merge, iar memoria sa, asemenea muşchilor atrofiaţi, îşi revine greu şi nu în totalitate. Frantz nu reuşeşte să fie tot atât de norocos, iar la o lună după ce prietenul său deschide ochii, el îşi ia rămas bun de la firul subţire care îl mai ţinea în viaţă, însă nu şi de la iubirea vieţii lui. Rămâne alături de aceasta, fiind martor la depresia în care Anne cade, la nopţile petrecute cu sticlele de brandy în mână, fără a fi în stare să o oprească.
    Tânăra artistă înebuneşte încetul cu încetul, pictând scene apocaliptice, în fiecare dintre aceasta fiind corpul fără de suflare al lui Frantz, alb şi scheletic din cauza lipsei de hrană reală. Îl vede pe Frantz, însă nu cel care îi aste alături chiar şi după moarte, ci replica sa în mintea ei.
    *Nu vrei să fim împreună? Nu mă mai iubeşti?*
    *Vreau, spuse aceasta înghiţind pumnul de somnifere verzui, plângând cu lacrimi grele şi negre din cauza rimelului.*

    *Nu voiam să mori, îi spuse acesta ţinând-o trist de mână. Nu voiam să fi deprimată. Voiam să îţi văd zămbetul contagios şi ochii inteligenţi sclipind de bucuria de a trăi. De asta am rămas de partea ta. Pentru că ai fost cel mai bun lucru din viaţa mea, cea care îmi provoca fluturaşi de fiecare dată când mâinile noastre se intersectau.*
    *Dar eu voiam. Acum sunt cu tine, replică Anne.*

    Seamănă cu Raiul, fu ultimul gând pe care îl avu înainte de a fi resuscitată.

    ____
    Cam asta ar fi.
    Am scris si pe blog, aici ^^ :
    http://marmeladelady.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  20. Nume: Boncea Cristina
    Postare blog: http://bookaholicremix.wordpress.com/2011/09/14/concurs-rao/
    Facebook: http://www.facebook.com/Boncea.Cristina/posts/287132541304269 (politica facebook nu permite decat pritenilor prietenilor mei sa-mi vada wallul/profilul dar daca e vreo problema pot face un print screen)
    Am dat like paginii voastre pe facebook cu numele de Boncea Cristina.
    Intrare:
    Al doilea colaj îmi inspiră o poveste mai mult de viaţă decât de iubire, în care personajul principal nu primeşte flori
    şi ciocolată ci curaj şi forţă interioară să lupte împotriva unei greşeli pe care a făcut-o.
    Când iubim suferim şi pierdem, ducem bătălii psihice care ne termină, ne ia toate forţele, devenim confuzi şi uneori sceptici
    faţă de ceilalţi, nu mai observăm detaliile, nu mai suntem defapt prezenţi în viaţa noastră pentru că toată atenţia noastră
    a rămas focusată pe un obiectiv care a trecut, pe o persoană care nu va mai fi la fel niciodată, pentru o întâmplare ce s-a stins dar ne lipseşte atât de mult.
    Devenim depresivi şi singuratici, introvertiţi şi negativi şi mai rău,începem să ne blamăm singuri.
    Cartea mea, inspirată din colajul vostru ar avea ca temă drama pe care o suferă orice persoană în viaţă după o poveste
    de iubire ce pur şi simplu nu a mers dar care ne-a făcut să simţim lucrurile altfel.
    După ce se termină, renaşti şi te transformi, totul se modifică în bine sau în rău.
    Cartea mea ar fi despre alegerea corectă pe care trebuie să o facem, ceea ce e mai bine pentru noi şi pentru cei din jurul nostru.
    Povestea ar avea ca apogeu momentul când personajul principal crede că totul e bine şi a trecut peste trecut iar acesta
    vine atacându-i controlul asupra propiei vieţi de două ori mai rău ca înainte, năruind tot echilibrul pe care şi-l creease.
    Tânăra femeie va greşi din nou şi va pierde totul iar la final va realiza lucrurile de care are cu adevărat nevoie şi
    va elimina toate lucrurile inutile pe care şi le dorise.
    Tânăra femei devine raţională şi nu mai e doar o adolescentă.
    Evenimentele petrecute o marchează şi o reînvie pentru a doua oară, această imagine arătând alegerea pe care a făcut-o, bună sau rea
    cu tot cu influenţele aduse în noua ei viaţă.
    Mesajul este că mereu o poţi lua de la capăt şi fiecare eveniment tragic este o oportunitate să devi mai bun şi mai atent la lucrurile din jur, la lume să încerci să înţelegi cum funcţionează totul.
    Trăieşte orice ar fi!

    RăspundețiȘtergere
  21. Colaj 2:
    Ce se întâmplă când trăieşti o dragoste bolnavă? Ce se întâmplă dacă nu ştii cum şi pe cine trebuie să iubeşti? Când crezi că totul e pierdut...trebuie să încerci din nou. Căci în dragoste nu există sfârşit şi început.
    O iubire pierdută, dată uitării, suferinţă ce te sfâşie şi te convinge să renunţi la viaţă, minciuni şi minciuni peste limita aşteptărilor..În această lume trăieşte Evy. După ce a fost folosită de presupusul ei iubit în războiul declanşat către cel mai bun prieten al ei, Evy rămâne singură şi vrea să se termine totul mai repede. Vrea să moară. Dar, dacă prietenii nu te ajută în astfel de momente, atunci cine să o facă? Exact când crede că nu mai face faţă, când toată lumea o lasă baltă, inclusiv proprii ei părinţi, sătui de crizele acesteia, trecutul o prinde din urmă şi îi aduce cu el o persoană importantă, cu care nu credea că va mai avea curajul să vorbească vreodată. Dar îşi găseşte voinţa, şi îi spune adevărul..şi, pentru prima dată în viaţă, regretă, că a pierdut ceva ce nimeni nu i-a mai oferit până atunci: înţelegere. Cu timpul, cel mai bun prieten al ei, Andrew, o iartă, şi îi oferă umărul său. Ambii în aceeaşi situaţie, încep să petreacă din ce în ce mai mult timp împreună. Pas cu pas, găurile din sufletele lor se închid, amândoi începând să prindă drag unul de celălalt. Până într-o zi când...
    " Priveam plină de dorinţă locul în care se afla, voiam să uit totul, el era aici, pentru mine. Voiam să mă arunc în braţele lui şi să-l sărut pasional, şi să îi spun că îl iubesc...Picioarele au început să se mişte, cu sau fără voia mea. Sunt din ce în ce mai aproape de el. Întind mâna, doar un milimetru ne mai desparte. Mă împing cu putere şi îl strâng în braţe, după care îl apuc de păr şi îl sărut lung. Aşteptam atât de mult să îl revăd..Ce bine că am fost de acord să îl întâlnesc aici! Aud un zgomot puternic, îi dau drumul şi întorc capul spre uşă. Mi s-a tăiat instantaneu filmul. Oare ce căuta El aici? Şi mi-am reamintit totul, cam târziu ce-i drept. I-am văzut expresia pe cât de uimită, pe atât de furioasă şi dezamăgită. Înainte să apuc să zic ceva, a plecat, trântind uşa în urma lui."
    Oare vor putea să o ia de la început? Oare Andrew va avea puterea să îi ierte greşelile, sau se va lăsa pradă durerii? Va mai fi totul la fel ca la început? Când trecutul şi prezentul se ciocnesc amenintător, viaţa lui Evy ajunge la punctul culminant. Va face aceaşi greşeală de două ori? Se va lăsa din nou păcălită şi va reaccepta trecutul? Sau îl va refuza, şi va trăii prezentul? Nici ea nu ştie ce să alegă. Aşa că încearcă să trăiască ambele vieţi, până în momentul în care se declanşează războiul, din pură întâmplare, sau nu...Părăsită de ambele ei iubiri "secrete" una faţă de cealaltă, viaţa ei devine un coşmar. Vise neplăcute, frică zguduitoare, dorinţă vie, năucitoare..
    Dar când nici nu îşi imagina, destinul i-a oferit din nou o lovitură. Ziua în care va plânge pe coşciugul lui Andrew vine mai repede decât de aştepta, aflând că cel din urmă s-a sinucis..din cauza ei. Cuprinsă de ură, simţindu-se vinovată, şi fiind conştientă ca toate astea au pornit de la o răzbunare cumplită, se hotărăşte să răscumpere moartea celei mai importante fiinţe din lume, a lui Andrew, ucizându-l pe criminalul care a băgat-o în această poveste. Şi îşi duce planul la bun sfârşit.
    Conştientă într-un final de fapta ei, şi simţind o durere infernală, nu datorită regretelor, ci datorită pierderii celor doi bărbaţi, se aruncă în faţa unui tren, ţinând în mână o fotografie din adolescenţă, în care toţi trei erau prieteni, nimic mai mult, nimic mai puţin. Şi în ultimele momente din viaţă conştientizează că ar fi fost fericită măcar dacă cei doi i-ar fi oferit prietenie.
    Un triungi amoros, încărcat de o dragoste înşelătoare şi de o suferinţă aprigă, care seacă şi ultima lacrimă a cititorului. Când dragostea ucide, ţine-te departe de ea! [Titlul: Love and die!~Iubeste si mori!]

    RăspundețiȘtergere
  22. Scuze, nu imi avea loc in comentariu, deci pun separat:D

    Am postat pe blog: http://petale-de-trandafir.blogspot.com/2011/09/exact-pe-gustul-meu.html
    Am postat pe Facebook: https://www.facebook.com/Irinuk98

    RăspundețiȘtergere
  23. Buna!
    Aleg colajul 2.
    Colajul 2 ma duce cu gandul la o poveste de dragoste cu suisuri si coborasuri, in care se sufera mult, desi dragostea dintre cei doi este mare, orgoliile sunt imense.

    Am dat share: http://www.facebook.com/alecuuu/posts/251670128205349 si like. :*

    RăspundețiȘtergere
  24. Colajul cu nr 1.
    In viziunea mea..Doi indragostiti sunt la inceputul povestii..cu tot ce implica un inceput [...]..Clipe de fericire,extaz in care ei doi simt ca lumea le apartine..
    Insa timpul este scurt iar unul din ei doi trebuie sa se retraga din poveste,din peisajul de basm .
    Timpul este foarte scurt iar el trebuie sa plece...se petrec multe,viata ei se schimba radical insa inima ramane tot in mainile lui..diminetile si le petrece in locurile unde obisnuiau sa isi traiasca acea poveste minunata de dragoste..iar dupa multe obstacole si mult chin el revine in viata ei intr-o zi de toamna asternuta de frunze maro..povestea lor continuand...

    RăspundețiȘtergere
  25. Colajul 1 ma duce la o poveste pe care o am de ceva vreme in minte..cred ca am vreo trei scene in minte :)

    O fata care cunoaste doar singuratatea, cu toate ca traieste printre oameni. Un mic varcolac nascut si crescut intr-un laborator stiintific, necunoscand lumea de afara, nestiind sa vorbeasca daramite sa scrie si sa citeasca, o mica fiinta cu un suflet impietrit de spaima si groaza zilei de a doua zi in care va trebui sa fie expusa ca de obicei la nenumarate teste si experimente.Dupa prima ei tentativa de evadare la varsta de 9 ani, primeste o pedeapsa crunta pentru un copil si incepe sa isi piarda controlul, astfel ajungand sa ucida din gresala;iar acea gresala o va bantui in toate visele ei pentru mult timp, pana intr-o zi.Abia pe la 16 ani va invata ce inseamna cu adevarat sa traiesti... sa ai prieteni si cum e sa te indragostesti. Ba chiar mai mult isi va sacrifica libertatea pentru prietena ei -care a invatat-o sa vorbeasca,sa scrie si sa citeasca- si pentru fratele acesteia(un vrajitor talentat) venit in salvarea ei. Intre ei se infiripa o dragoste la prima vedere,oo da si cu destule peripetii in mica lor intrevedere.Dar neputand sa o salveze pe "fata lup" ii promite ca se va intoarce dupa ea..
    Si se va intoarce dupa ceva time, dar asta e alta poveste pentru colajul 2 :).

    Sper ca e bine...cateodata imi fuge imaginatia in toate partile si nu mai stiu ce sa mai scriu..
    V-am adaugat pe blog si facebook
    Faceti o treaba foarte buna

    RăspundețiȘtergere
  26. http://www.facebook.com/#!/stavri.lucica/posts/176990962376099 (postare pe facebook nu am blog)
    Colajul 2 l-as alege ,daca as fi scriitoare,ca sursa de inspiratie.
    Povestea s-ar numi:"Cand imi zambesti ca o stea"
    Ana Maria este o tanara cu vise frumoase şi întreprinzătoare,cu dorinta de a deveni o cantareata faimoasa. Ea are talent si dorinta, dar nu şi resursele necesare pentru a face acest lucru. De aceea se hotăreste să meargă să cânte în autobuzele publice,pentru a obţine nişte bani pentru a aduce un oarecare sprijin acasă. Într-una din aceste ieşiri, asaltata de bărbaţi pe un autobuz ii fura banii pe care ia câştigat în acea zi cântând. Ana Maria se intoarce după ei, dar cade în mijlocul străzii, fiind ajutat de Alexandru, un om de afaceri milionar, care a era doar atunci în preajma.Dupa aceasta, şi după o întâlnire cu Ana Maria, Alexandru descopera talentul fetei şi decide să o ajute să realizeze visul de a deveni o cântăreaţă, în pofida îndoielilor negative ale fetei cu privire la intenţiile lui , şi, de asemenea, în ciuda opoziţiei din familia lui Alexandru si prietena lui, Angela.Alexandru îşi propune să-o ajute sa devină un star, dar cel mai bun prieten al lui rade de ceea ce vrea si cei doi sunt de acord sa puna un pariu: dacă în două luni nu devine o diva Ana Maria, Alexandru pierde o suma mare de bani.Pentru a-şi atinge scopul, Ana Maria trebuie să trăiască în casa lui .Aici Ana Maria devine tinta celor mai grave "glume" ale familie lui,unde incearca sa supravieţuiasca încercărilor în timp studind muzica, astfel ca va face fata glamului, etichetei, modei, tot ceea ce Alexandru consideră adecvate pentru cariera sa viitoare.In tot acest mrej,chiar daca nu recunosc se indragostesc.Alexandru,fara sa isi dea seama, a modelat femeia pe care a visat mereu. Şi fără să vrea, ea se încadrează în dragoste cu acest bărbat atat de elegant şi minunat care a "torturat-o", dar de asemenea,care o face sa se simta fericita:"Imi place zambetul tau de stea;)"

    RăspundețiȘtergere
  27. Postare pe facebook:https://www.facebook.com/taty.only/posts/193848117352010 si like la pagina.
    Aleg colajul nr.1 numindu-"Reintalnirea"
    Manuela este o femeie frumoasa si tanara care lucreaza alaturi de prietenul ei, Mihai, la un radio local. Dar fiindca parintii ei au fost ucisi, decide să meargă in capitala şi să uitate tot ceea ce ii provoacă resentimente, chiar lăsîndu-l la o parte pe prietenul ei.Manuela ajunge la casa unchiilor săi, dar nu este foarte bine primită. Verisoara ei Cristina o urăşte pentru frumusetea ei, care atrage un milionar, Stefan. În timp, acesta devine soţul Manuelei, dar descoperă prea târziu că trăieşte lângă un psihopat bolnav, şi obsesiv, făcândui viaţa imposibilă.Între timp Mihai, care este acum un renumit cantaret, nu se lasa sa-o caute pe Manuela, dar incercarile lui sunt nereuşite şi decide să-o uite, desi ii poarta resentimente pentru ca l-a abandonat. Manuela trebuie să îşi asume riscuri pentru a păstra această dragoste adevărată.In cele din urma,Manuela reuseste sa devina o femeie libera si cei doi trec peste orce resentiment si se iau in brate jurandu-si iubire eterna!

    RăspundețiȘtergere
  28. Daca as fi o scriitoare as alege primul colaj ca sursa de inspiratie.

    Cei doi se intalnesc la un concert, se privesc in ochii si se indragostesc iremediabil unul de celalalt. Iubirea ii poarta pe cai necunoscute de ei pana atunci si ajung sa traiasca o vara de vis. Inimiile lor o iau intodeauna razna cand se intalnesc in parcul care a vegheat asupra lor cand prima raza de iubire i-a coplesit. Sufletele le sunt luminate de caldura dragostei, incat nu observa vremea ploioasa de toamna. Pana intr-o zi... El se apropie de fata, dar nu o saruta, nici nu o imbratiseaza. Ochii ii sunt de o sclipire ciudata. Apoi isi apleaca privirea si ii spune scurt: "Va trebui sa plec". "Unde?" intreaba ea "De fapt nu conteaza, vin cu tine" si un fior rece ii strabate corpul, "Departe" vine raspunsul lui stins, apoi cu o voce sigura adauga "Te parasesc, nu vreau sa vii cu mine, nu ma vei mai vedea vreodata!" " "Dar...ce am facut?" incepe ea sa suspine. "Imi pare rau, meriti o explicatie. Vino sa ne intalnim maine in locul in care ne-am vazut prima oara." si pleca fara sa astepte raspunsul ei.
    E dimineata devreme, o fata sta in parc instinsa pe covorul de frunze si priveste cerul. A stat acolo toata noaptea, parca ar fi asteptat pe cineva, dar vantul e singurul care ii da tarcoale. Soneria unui telefon rasuna in amorteala zorilor. Fata raspunde, o clipa aproape ca izbucneste in plans, apoi isi revine in fire. Inchide telefonul, isi scoate din buzunar o cutiuta in care se afla mai multe pastile albe. Se intinde pe spate, ca si cum s-ar pregati sa adoarma si sopteste: esti aici, acum vom fi impreuna pentru totdeauna si nimic nu ne va desparti. Bataiile inimii i se accelereaza, apoi scad brusc si se opresc.

    Aici am postat despre concurs: http://vis-spre-stele.blogspot.com/2011/09/never-let-me-go-concurs.html

    RăspundețiȘtergere
  29. Am ales cu greu colajul meu, a fost greu sa decid.
    Povestea noastra a inceput intr-un mod deloc aparte. Doar un tip popular si cautat de multe fete, care isi indreptase brusc atentia catre mine, o fata diferita de el, si lipsita de complicatii. Nu l-as fi acceptat niciodata in viata mea, ii cunosteam istoricul, trecutul, si toate acestea ma faceau sa stau cat mai departe de el, o persoana care putea distruge orice. Dar m-a coplesit cu gesturi frumoase, cu atentie, cu un mod dragut si placut de a se comporta cu mine. Ma facea sa ma simt centrul Universului sau, desi erau atatea care il doreau. Credeam in tot ce inseamna el si incepusem sa ii cunosc adevarata fata, una frumoasa, si sufletul bun.
    Dar intr-o zi a plecat. Fara avertisment, sau explicatie. Am zis atunci ca fusesem ultima lui distractie de aici, inainte de a se transfera cu parintii lui in Europa, unde aflasem ca era acum. M-a lasat distrusa si goala pe interior. Mi-am petrecut zile intregi rememorand tot ce a fost intre noi, plimbandu-ma singura prin locurile in care odata eram doi. Cu frunze care sa-mi cada in par ca lacrimi, cu vantul care imi amorteste fata, cu sufetul rupt in bucatele mici.
    Am primit dupa doi ani lungi si durerosi in care l-am asteptat o scrisoare in care mi-a spus ca a fost foarte bolnav si a plecat in Franta pentru o operatie si un tratament. Ca nu a vrut sa stiu nimic pentru a nu suferi, ca nu dorea sa ma distruga daca el nu ar fi rezistat acelei operatii periculoase, si nu s-ar fi recuperat dupa acea boala ce putea fi fatala.
    Acum stau cu acea bucata de hartie in mana si plang. Imi trec degetele peste randul in care scrisul lui frumos imi spune ca se va intoarce aici, si se intreaba daca il voi mai primi in viata mea. Oare o voi mai face? Nu stiu, dar stiu ca fara el viata mea oricum nu a mai fost niciodata aceeasi, si oricat as vrea sa-i reprosez greselile facute, inima mea deja e la galop doar la gandul ca va putea fi din nou alaturi de el. Ca il voi revedea.

    Am postat despre concurs aici : http://www.facebook.com/profile.php?id=100001252724163

    RăspundețiȘtergere
  30. Nu stiu daca am inspiratia la mine dar sper sa imi iasa. Primul colaj ar fi un exceptional subiect de film dar mai ales de carte, deoarece poti sa scrii o multime de pagini ceea ce in film nu prea se poate, este scurt si la obiect. Povestea incepe cu amintirea clipelor placute si a celor care ar fi trebuit traite alaturi de persoana iubita inainte de marea despartire. Motivul despartirii si a plecarii pe un vapor a fiintei iubite este o cearta banala si niste cuvinte spuse fara rost care au durut.Actiunea propriu-zisa este calatoria in lume a lui cat si a ei in regasirea iubirii. Punctul culminant este regasirea celor doi dupa multi ani,iar aici speranta moare ultima in impacarea celor doi. Dandu-ne senzatia atat de despartire cat si de impacare. Deznodamantul consta in depanarea amintirilor celor 2 intr-un azil de batrani.

    RăspundețiȘtergere
  31. Inspirandu-ma dupa primul colaj as scrie o poveste relativ simpla dar plina de dificultati.
    Acum trei ani, Alysa l-a intalnit pe Max.Un baiat tanar,frumos, placut de toate fetele. Insa la vremea aceea Max nu intentiona decat sa se distreze. Sau mai bine zis sa isi bata joc de fetele pe care le seducea. Acum cu una, ora urmatoare cu alta.
    Pentru un timp cei doi nu au mai tinut legatura. Insa destinul face ca cei doi sa se revada. Max isi aminteste brusc de Alysa. Pana acum nu fusese decat o alta intamplatare fraiera pe care o aiurise acum ceva ani. Dar acea Alysa se schimbase. Era mult mai frumoasa, mai inalta dar isi pastrase candoarea si inocente de copil pe chip.
    Dintr-o data Max are un sentiment ciudat si isi doreste din ce in ce mai mult sa vorbeasca cu Alysa. Isi da seama de faptul ca este suparata inca pe el dar evita acest subiect. Totusi Alysa vorbeste cu el dar el constientizeaza ca tonul ei era cu mult mai rece decat cel normal. Alysa obisnuia sa fie cea mai calda si cea mai dulce persoana cu care vorbeai. O fiinta mununata, precum un inger.
    Pe zi ce trece Max devine din ce in ce mai indragostit de Alysa. Insista cerandu-si iertare pentru supararile din trecut si o copleseste cu tot felul de cadouri. Dar Alysa a fost de cand se stie o persoana cerebrala si acum se gandeste ca un cumva ca istoria sa se repete. Stie si ea ca oamenii se schimba si ca orice om merita o a doua sansa . Si i-o ofera lui Max, chiar daca are foarte multe rezerve.
    Dragostea lui devine din ce in ce mai mare, obsesiva chiar. Spun obsesiva pentru ca isi pierde calmul treptat observand indiferenta cu care este tratat. Indiferenta lui Aly care il distruge.
    Insa Aly nu-l poate trata altfel. Chiar daca si-ar dori sa-i spuna cu gura pana la urechi ca il iubeste si ca l-a iertat, prefera sa fie precauta.
    Nu isi mai poate oferi sentimentele, trairile si gandurile pe tava. Nu lui si nu acum.
    Facebook: http://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=http://fan-fic-twilight.blogspot.com/2011/09/concurs-rao.html%3Fspref%3Dfb&t=Concurs+RAO

    RăspundețiȘtergere
  32. Colaj2

    Eroina cartii mele este o fata incredibil de sincera si sarcastica care descopera adevarata iubire in liceu dar ambitiile ei si nevoia ei de a se imbogatii o despart de aceasta iubire. Ea il inseala pe cel pe care il iubeste pentru a-l indeparta de langa ea.Dupa 10 ani cei doi se reintalnesc dar fiecare are o noua iubire. Fata se realizeaza pe plan profesional devenind un avocat de succes. Ceea ce nu se astepta ea e ca si baiatul pe care ea il iubea atat de mult sa ajunga un avocat cu la fel de mult succes. In acest fel destinele li se intalnesc din nou. Problema e ca ei sunt inamici fiind avocatii unui cuplu in pragul divortului. Aceasta poveste este despre sacrificu si renuntare la sine in numele iubirii. Personajele vor creste emotional impreuna redescoperind dragostea chiar si in ciuda timpului. E o poveste depre inevitabil si despre suflete pereche.

    RăspundețiȘtergere
  33. Colaj 1

    Eve traieste cea mai frumasa perioada din viata ei. Dupa ce ambii parinti au murit si a trebuit sa locuiasca singura inca din copilarie, a gasit iubirea: pe Shane.
    Se iubesc enorm de mult, sunt aerul unul pentru celalalt, piepturile lor tresalta in aceeasi respiratie, iar buzele lor ca niste trandafiri sangerii se impletesc atat de sincer si suav...
    Intr-o zi, trecutul sangeros al lui Shane iese la iveala si este obligat sa se desparta de Eve. Ultima imbratisare din care iubirea ia noi proportii se dovedeste a fi un chin, secundele ramase pana la despartire citindu-se in ochii inlacrimati ai amandurora.
    Durerea lui Shane este inimaginabila: El trbuie sa-si omoare iubita inainte de miezul noptii sau sa-si ia propria viata. Ce va alege?
    Facebook:http://www.facebook.com/stephenien1
    Blog: http://lifefanficsandstuff.blogspot.com/2011/09/concurs-pe-walking-on-letters-se.html

    RăspundețiȘtergere
  34. Aleg primul colaj.



    Jennifer era o fata simpla de care puteai sa te indragostesti usor.Alec cade in capcana iubirii atunci cand un proiect ii aduce impreuna.
    Din cauza parintilor,Alec pleaca din oras pentru totdeauna si se desparte de ea.
    Jennifer incepe sa consume bauturi alcoolice,orce doar ca sa nu isi mai aminteasca de el.Fiindca si ea il iubeste la fel de mult si nu a avut ocazia sa i-o spuna.
    Timpul trece.Alec afla de ce face Jennifer si se intoarce,fugind de acasa.
    Si-au deschis inimile si au ramas impreuna pentru totdeauna.

    RăspundețiȘtergere
  35. http://picaturidecerneala.wordpress.com/2011/09/21/never-say-never/

    Am dat like pe facebook cu numele Adriana Gradila.

    Sper sa va placa :->
    Primii fiori…prima dragoste, primul zambet ascuns de lume, apoi primul sarut in vazul tuturor, un buchet mare te trandafiri cu un biletel mititel “te iubesc…”. Toate acestea o urmaresc pe Melinda Darol. Sentimente de iubire, fericire. El este perfect. El, este EL, este acela cu care se poate imagina in viitor, drept doi batranei ce inca se tin de mana in parc. El, este cel ce i-a spus te iubesc.
    Nimic nu poate fi mai bun pe lume. Dar… timpul trece, micile incoveniente devin adevarate neplaceri, micile discutii devin certuri… si totul se raceste. Iar cand EL ii spune Melindei ca este nevoit sa plece, inima Melindei se rupe.
    El pleaca. Totul se schimba, viitorul e in ceata, nu stie nici ce va face urmatoarea zi. Totul se schimba, nu mai sunt sarutari, rasete in miez de noapte, imbratisari calde in iarna, plimbari lungi pe malul marii. Acum , doar ploua, ploua, iar ploaia ii spala incet lacrimile din ochii albastri, ce urmaresc ceasul , asteptand sa vina vremea in care EL se va intoarce.
    Dar frunzele cad, imbatranesc, fulgii se astern pe pamantul ud, se topesc incet , alte frunze se nasc…altele cad… dar EL tot nu vine.
    “Oare pana cand te voi mai astepta?”
    - Pana cand eu iti voi spune sa nu ma mai iubesti. Pana cand eu iti voi spune ca nu te mai iubesc. Dar pana atunci, iubito, te iubesc!
    EL s-a reintors. Iar ea… a zambit din nou."
    :P Mult succes tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  36. As scrie o carte inspirata de primul colaj si ar fi un roman de dragoste, in care protagonistii, David si Sara traiesc o frumoasa poveste de dragoste, dar care se dovedeste a fi una cu un final tragic.Un accident subit ii desparte pe cei doi indragostiti...dar nu pentru totdeauna. David moare, iar Sara nu se poate impaca cu acest lucru...tragicul eveniment din viata ei o marcheaza profund si aproape ca innebuneste...de durere...incepe sa aiba vedenii cu David, vise in care el apare mereu, vise care ii par atat de reale...si totusi sunt doar vise sau e realitate, David chiar s-a intors la ea? Nemaisuportand sa traiasca astfel, alege sa-si puna capat zilelor...
    http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=100000475775001
    Am scris si un articol despre concurs pe blogul meu: http://chestiuniserioase.wordpress.com/2011/09/21/fii-creativ-si-castiga-un-set-de-3-carti-fantasy/

    RăspundețiȘtergere
  37. Aleg primul colaj.

    Rebecca este o fata timida. Se indragosteste intr-o toamna tarzie, intr-o gara, cand prin ceata densa si cenusie il zareste pe John. Peste cateva zile se vor intalni la un club de carte, unde vor face cunostiinta si vor realiza ca au pasiuni comune. Reltia de prietenie prinde radacini si inevitabil cei doi se indragostesc. Insa peste cateva luni cel de al doilea razboi mondial izbucneste. Cei doi isi vor lua ramas bun, John se inroleaza in razboi, si cei doi se despart in gara cu o sarutare patimasa. Multe luni trec, insa Rebecca nu primeste nici o scrisoare de la John. Afla ca acesta a murit pe front si este adanc indurerata. Se ofera ca voluntara, devine asistenta pe front si ajuta la vindecarea celor raniti. Dupa sfarsitul razboiului si dupa multe intamplari cu rasturnari de situatie, ea se da jos din tren, vantul rascoleste frunzele aurii de pe peronul intunecat si il zareste pe John care de fapt nu a murit. Insa ea acum este logodita cu un brav soldat iar inima ei trebuie sa aleaga intre iubirea pentru John sau pentru soldatul Orwell.

    RăspundețiȘtergere
  38. Eu aleg colajul 2 . Am scris ceva ce seamna cu un rezumat dar mai mult seamana cu o scrisoare.
    Te-am iubit .Ti-am iubit zambetul , am iubit modul in care ti se formau riduri in coltul ochiilor cand zambeai .Am iubit totul la tine , fiecare celula din care erai alcatuit ,am iubit pana si modul in care ti se umflau narile cand expirai.
    Te-am iubit atat de mult pe cat te urasc acum . Te urasc pentru ca m-ai facut sa fiu slaba , pentru ca m-ai facut sa imi fie frica sa iubesc . Te urasc pentru ca m-ai facut sa nu mai cred in iubire .
    Apoi a aparut el , m-a facut sa cred din nou . M-a facut sa cred ca nimic rau nu se mai poate intampla . Exact ca tine , sti?
    Sorbeam fiecare gest , fiecare cuvat. Ii admiram trasaturile , asa cum faceam si cu tine de fiecare data . Fiecare secunda petrecuta cu el ,era o secunda petrecuta cu tine . Nu ma indragosteam de el , ma reindragosteam de tine .
    Era la fel ca tine , copia ta fidela . Era violent , salbatic , egocentrist , nu eram iubirea lui , eram obsesia lui .
    Sa va iubesc pe voi , doua persoana diferite dar identice , a fost probabil cel mai bun dar in acelasi timp cel mai rau lucru care mi s-a intamplat .
    http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=252752278093387&id=100001704799973

    \m/ ramo

    RăspundețiȘtergere
  39. Primul colaj imi inspira dragostea dintre 2 tineri. Iubirea dintre ei este una profunda amandoi fiind implicati adanc in relatie.
    Dar soarta nu este de partea lor, iar drumurile lor se vor separa, cu sau fara voia lor. Ramane de vazut daca se aceste drumuri se vor mai intersecta vreodata sau va ramane fiecare cu amintirile.

    RăspundețiȘtergere
  40. Primul colaj.Imi inspira o dragoste rece cu multe bariere ca ii impiedica pe cei doi sa isi continuie relatia.Acele bariere ii poate desparti dar numai ei stiu ce au de facut.

    Postat pe blog:http://booktownlover.blogspot.com/2011/09/concurs-pe-walking-on-letters.html


    Pe facebook:http://www.facebook.com/Alexmusic98

    RăspundețiȘtergere
  41. Aleg primul colajcare imi inspira o poveste de iubire ce incepe adolescentin si dureaza, in ciuda timpul si a distantei, toata viata. O poveste in care cei doi se iubesc nebuneste, se despart si se regasesc, ramanand impreuna pana la capat

    RăspundețiȘtergere
  42. Am ales primul colaj.

    Erau doi necunoscuti, dar destinul i-a unit. S-au iubit, dar dintr-o prostie s-au despartit.
    Anii ii faceau sa sufere mai mult unul dupa altul, dar intr-o zi, intamplator, s-au intalnit pe strada. S-au privit, si-au zambit, s-au luat in brate si s-au iertat. Au luat-o de la inceput, iar dragostea lor a durat vesic.

    RăspundețiȘtergere
  43. Ambele colaje sunt foarte frumoase dar cred ca il voi alege pe al doilea.
    Mie acest colaj imi inspira o poveste de dragoste bolnavicioasa in care fata este dependenta de cel pe care il iubeste pana cand, intr-o seara baiatul ii marturiseste ca s-a saturat de acest tip de iubire,ca se simte sufocat si se desparte de fata. Deoarece il iubeste atat de mult fata cade intr-o depresie puternica si astfel ajunge sa incerce sa se sinucida. Dar este salvata in ultimul moment de noul ei vecin,student la psihologie. Dupa ce se trezeste, fata ii multumeste ca a salvat-o, dandu-si seama ca a gresit incercand sa isi termine viata. Cei doi fac cunostiinta si afland povestea fiecaruia isi dau seama ca au fost raniti de acelasi lucru: dragostea. Incetul cu incetul devin prieteni foarte buni si descopera ca au o multime de lucruri in comun. Insa intr-o zi de toamna amandoi realizeaza ca s-au indragostit de celalalt si ca si-au vindecat reciproc ranile din suflet. Fericiti ca s-au vindecat isi traiesc frumoasa dragoste. Dar cum nu exista prezent fara trecut, trecutul fetei se intoarce ca sa o bantuie. Baiatul care o parasise se intoarce la ea cerandu-si iertare pentru modul in care a ranit-o si spunandu-i ca in tot acel timp a reflectat la ce s-a intamplat si si-a dat seama ca o iubeste si nu poate sa traiasca fara ea. Insa acum fata nu mai este atat de sigura pe sentimentele ei trecute si va trebui sa aleaga intre vechea iubire care a ranit-o si noua iubire care a vindecat-o.

    RăspundețiȘtergere
  44. Am ales primul colaj, desi cred ca m-am abatut putin de la ideea pe care o transmite colajul, mutand actiunea intr-o perioada mai indepartata.
    Inspre sfarsitul lunii august a anului 1861, Melanie Hampton se pregatea de picnicul dat de familia Jefferson la marginea padurii Strangewood.
    In ciuda vorbelor rele si a superstitilor legate de aceasta padure, Melanie era nerabdatoare sa-l vada pe adoratul ei, Damien Jefferson aflat si el la picnic.
    Acolo insa ea pleca cu Damien in deasa padure pentru a avea putina intimitate.
    Pentru un moment padurea se intuneca atat de tare iar Damien se evaporase de langa ea inainte ca ea sa constientizeze.
    Dupa 9 luni de agonie si priviri care o acuzau pe biata fata ca l-ar fi ucis pe Damien, acesta aparu in odaia ei si o imbratisa.
    Dar el avea acum ceva straniu in privire ca si cum ar fi hipnotizat de cineva...

    RăspundețiȘtergere
  45. Colajul nr.2 ma duce cu gandul la...un lucru decisiv..,Dan, noul chiriaș al frumoasei Maria, este un tip ciudat. Taciturn, coleric, întru totul dezagreabil și, în plus, plin de secrete. De ce și-a abandonat excelenta carieră de polițist? De ce și-a părăsit familia bogată și splendida locuință, pentru a se instala într-un apartament cu chirie și a-și petrece timpul antrenându-se cu halterele? Nimeni nu știe. Dar Maria are propriul magazin de antichități, o familie iubitoare și o viață frumoasă și plină de afecțiune. Nici o legătură cu frumosul Dan, dacă nu ar interveni între ei o puternică atracție și acțiunea criminală a bogatului și puternicului Jerome, un colecționar de artă pasionat, dar complet lipsit de scrupule când vine vorba să-și recupereze obiectele pierdute.

    RăspundețiȘtergere
  46. Nu va mai puteti inscrie la acest concurs. din pacate new camy, ai comentat prea tarziu.

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!