duminică, august 21, 2011

Târgul de Ficuri (7)

Diana, o tânără foarte drăguţă, a dat curs invitaţiei noastre de a participa la târg, cu creaţia ei, "O ultimă ocazie". Cine e ea, şi alte infromaţii, mai jos:

1. Vorbeşte-ne despre tine. 
Ma numesc Diana Chifăr, locuiesc in Sibiu, am 15 ani si sunt berbec. Sunt la liceu in clasa a X- a si imi place sa scriu, sa dansez, sa citesc, sa cant, sa ascult muzica si sa ies cu prietenii. Nu am un plan bine definit pentru viitorul meu, inca nu stiu ce facultate voi alege dar sunt sigura ca o aflu in timp. Ca si fire sunt impulsiva, protectoare, responsabila, matura, realista, ambitioasa, prietenoasa, iubitoare, incapantanata si guraliva, imi plac animalele si sa stau in natura cu apropiatii mei. Pentru mine Twilight a fost in realitate un fenomen care m-a influentat mult si m-am impulsionat sa cresc si sa ma maturizez.

2. Care sunt ţelurile tale în viaţă?
In primul rand vreau sa termin liceul si sa am parte de toate experientele pe care adolescenta mi le poate oferi, imi doresc sa le savurez din plin si sa nu am regrete. Apoi vreau sa fac o facultate dar nu stiu inca ce mi se potriveste, optiunile ar fi actorie, jurnalism, medicina, litere, etc. Sunt deschisa la noi orizonturi si vreau sa fac o alegere buna. De asemenea vreau sa ma realizez atat pe plan profesional, sa fac ceea ce imi place, si personal, sa am o viata fericita.

3. Cum consideri că te văd cei din jur?
Putin diferita fiindca am primit o educatie care mi-a insuflat anumite valori si principii care uneori nu se potrivesc cu mentalitatea de astazi. Insa multi ma stiu ca o persoana de incredere, pe care te poti baza oricand neconditionat si un prieten bun care da sfaturi, incearca sa te ajute si te asculta.

4. Ce te inspiră să scrii şi de ce?
Viata mea, experientele care ma definesc şi ma cizeleaza, sentimentele traite, pe care imi dau seama ca nu sunt numai destinate mie dar totusi vreau sa le descriu in cuvinte, sa fiu mai aproape de adevar, sa inteleg mai bine lucrurile si cel mai important sa exprim niste trairi si pareri.

Acum vă invităm să vă faceţi o părere despre creaţia ei:
Pentru a salva, după ce îl deschideţi (apăsând pe "Găsiţi cartea AICI") daţi click dreapta şi apoi Save As... (Salvare ca... ).

Titlu: "O ultimă ocazie"
Autor: Diana
Descriere:
Bella şi Edward sunt prieteni buni, iar Alice şi Jacob sunt prietenii cei mai buni ai Bellei. Ea este îndrăgostită de Edward dar doreşte să ţină totul secret. La un moment dat relaţiile se răcesc, Edward începe să o ignore pe Bella, iar ea nu ştie motivul de aceea se frământă foarte mult pe tema aceasta. Bella începe să vadă lumea altfel, se schimbă şi suferă foarte mult.
Adresă blog: AICI
BannerFans.com


5. Cum ai ales titlul creaţiei tale ?
Pai, am inceput la sfarsitul clasei a opta, daca nu ma insel, iar atunci eram speriata ca acela fusese ultimul an in care mai puteam avea contact cu el si de aceea m-am gandit la o incercare pe ultima suta de metri, O ULTIMA OCAZIE.

6. Poţi să ne spui câte ceva despre personajul principal?
Am incercat sa il construiesc dupa modelul Bellei dar l-am adaptat persoanei mele, ea are 18 ani, e in clasa a XII – a, e retrasa, canta la pian si citeste mult, are niste prieteni foarte buni care o ajuta pe tot parcursul povestii, tot ce traieste o marcheaza si o ajuta sa se schimbe mult. Se indragosteste si ii este frica de reactia lui Edward daca afla de secretul ei si indura in tacere multa suferinta si amaraciune.

7. Care este personajul tău preferat din fic şi de ce?
Sincer le ador pe Alice si Amelia dar cel mai mult imi place Amelia fiindca e asa de sincera si directa, actioneaza instinctiv si isi protejeaza verisoara cu orice pret. E un adevarat ajutor pentru Bella si toata situatia e mai intensa cu ea alaturi.

8. Cum poţi rezuma în 3 rânduri acţiunea ficului?
Hmm... Bella e in ultimul an de liceu dar are o simpatie de mai mult timp fata de Edward. Ei ii este teama de reactia lui la aflarea secretului si in tot acest timp poarta o povara plina de durere care o va schimba pentru totdeauna.

9. Este vreun mesaj pe care vrei să-l transmiţi prin povestea ta?
Pana acum nu m-am gandit serios la asta, deci probabil “daca nu te omoara, atunci te face mai puternic” fiindca prin intermediul sentimentelor ei si a durerii sufletesti, Bella a devenit mai puternica si mai pregatita.

10. Ai inclus din experienţa ta de viaţa, sau caracterul prietenilor în creaţiile tale?
Da, absolut, actiunea se leaga strans de viata mea iar unele personaje sunt create dupa modelul prietenilor mei, Jacob, Bella, Edward, Alice, Amelia au corespondenti in realitate, nu sunt copii fidele insa.

11. Cât de importante consideri personajele negative într-o poveste?
Deocamdata nu am folosit personaje negative insa in viitoarele creatii acestea vor fi incluse, totusi cred ca el joaca un rol important in poveste, ii da mai multa intensitate si te fac sa mori de nerabdare ca sa afli ce va urma sa se petreaca. Eu cred ca uneori tocmai personajul negativ te atrage mai mult si el e de obicei cel care e mai bine structurat fiindca altfel nu ar avea credibilitate si are un caracter complex si incitant, de aceea sunt importante pentru o creatie literara.

12. Cum echilibrezi personajele şi intriga în poveştile tale? De care te ocupi mai întâi?
Eu incerc sa construiesc mai intai baza actiunii adica ce trebuie sa se petreaca iar apoi pe parcurs ce le pun pe foaie si caracterul personajelor apare si e pus in evidenta sau se transforma. Astfel leg personajele de intriga si vad cum evolueaza lucrurile.


Sunt convinsă că mai aveţi curiozităţi legate de Diana şi creaţiile ei, aşa că vă invit să le expuneţi mai jos. Ea vă va răspunde. 

18 comentarii:

  1. ma scuzati dar vroiam daca se poate sa imi dati si mie cartea pt ca mie nu imi merge
    va rog!

    RăspundețiȘtergere
  2. Suna interesant. Iti promit ca o sa citesc cand o sa am timp, cu toata nebunia asta, nici nu mai stiu ce am citit si ce nu.:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Acum intrebarea mea:D Deci, nu prea te`ai gandit la o cariera ca si scriitoare?:) Totusi, imi place ca ai adaugat jurnalismul pe lista ta;)) Si eu sunt pasionata.

    RăspundețiȘtergere
  4. kyky, de fapt, chiar ma gandesc serios la o cariera de scriitoare dar deocamdata testez terenul, sa vad daca ideile imi sunt acceptate, daca am destul talent si sa imi dezvolt mai mult modul de a scrie, am in plan sa mai scriu inca doua povesti si apoi mai vad.

    RăspundețiȘtergere
  5. si cand ai vrea sa postezi cele 2 ficuri?eu una cred ca vei reusi mai departe.numai te rog imi poti da un alt link de la carte pt ca mie nu imi merge dar vreau sa pastrez ficul pt ca mi-a placut de cand l-am citit prima data.sper ca vei reusi sa faci ceea ce iti propui.

    RăspundețiȘtergere
  6. Oh, ce ma bucur pentru tine!:) As vrea foarte mult sa iti citesc si urmatoarele creatii, si sper sa reusesti ce iti propui.
    P.S: Eu sigur iti voi cumpara cartile.;))

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu una ti-am urmarit istoria cu mare interes. Si iti recunosc m-ai tinut captivata pina la ultimul capitol. Felicitari.

    RăspundețiȘtergere
  8. twilightmerry urmatoarele doua creatii vor aparea simultan foarte curand trebuie doar sa le transcriu pe un document word, unul va fi tot fanfic twilight iar celalalt o simpla istorisire. in ceea ce priveste carte eu o am doar in format word dar voi vorbi cu krisz sa vedem ce se intampla si poate imi va trimite varianta pdf, oricum mie calculatorul nu imi deschide nicio carte si nu stiu de ce. in fine, daca vrei imi poti da adresa ta de mail ca sa iti trimit ficul sau poti sa intri direct pe blog ca sa citesti si astfel poti sa si comentezi la capitole.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu merge din cauza site-ului unde a fost incarcat. O sa le incarcam si pe celelalte si pe acesta pe wordpress, vad ca docupub face faze.

    RăspundețiȘtergere
  10. acum imi merge
    iar diana eu deja am citit ficul tau, doar vroiam sa-l pastrez in calculator, mi-a placut enorm, cred ca l-am citit de vreo 3 ori

    RăspundețiȘtergere
  11. Yey, merge:x
    O sa le descarc pe toate!:))

    RăspundețiȘtergere
  12. si eu sper sa le descarc pe toate ))

    RăspundețiȘtergere
  13. dar vreau sa citesc cand o sa am timp adika dupa ce se termina acest concurs :)

    RăspundețiȘtergere
  14. dar mai sunt cateva zile :))

    RăspundețiȘtergere
  15. oficial este mai putin de o zi :)

    RăspundețiȘtergere
  16. si in sfr vom putea si nou respira

    RăspundețiȘtergere
  17. in curand la ora 12 A.M vor mai fi 12 ore de stres

    RăspundețiȘtergere
  18. da doamne sa trecem cu bine peste :)

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!