sâmbătă, iulie 23, 2011

"Trezirea" Jurnalele Vampirilor vol I de J.L.Smith - Recenzie

Am deschis cu sfială jurnalul din catifea albastră, prins atent cu o panglică, ca și cum ar fi fost un sanctuar prețios, în care doar eu puteam pătrunde. Înăuntru, cuvintele mele grăbite sau entuziasmate, citate, poze,  se odihneau cuminți.
Lângă mine, pe birou, volumele neprețuite, păstrate cu grijă, stăteau nerăbdătoare lângă mine. Cărțile care m-au făcut zile în șir să uit de mine, să uit să respir, să mănânc, să dorm .. ”Jurnalele Vampirilor”.  Am răsucit de câteva ori pixul între degete, oftând. Am notat rapid data în partea dreaptă și cuvintele au început să curgă lin:

Dragă Jurnalule,

Sunt îndrăgostită de Ștefan SalvatoreO, fir-ar, asta se presupune că trebuie să fie o recenzie obiectivă și matură, nu o declarație demnă de o adolescentă care visează la Făt-Frumos din cărți. Concentrează-te, Sara!

Ce și-ar mai putea dori Elena Gilbert, ”Regina Școlii”, tânăra cu părul de aur, ochii albaștrii și chipul perfect, în jurul căruia băieții roiesc, pe care fetele o admiră în tăcere și își doresc să fie ca ea, care îl are pe Matt, un iubit sportiv, frumos și dedicat, pe Bonnie și Meredith, prietenele ei adevărate, dispuse să o sprijine în orice, și –aparent- o viață perfectă ? Spun aparent, pentru că în realitate, doar ea știe zbuciumul ce o macină în interior. Cu o soră mai mică și neajutorată -Margaret, o mătușă tânără și lipsită de experiență, care joacă acum rolul părinților pe care fetele i-au pierdut într-un tragic accident, o fostă  prietenă devenită brusc rivala ei , Caroline, și noul coleg, străinul misterios și distant care nu îi dă atenție, și o umilește constant cu atitudinea lui indiferentă, lumea Elenei pare în cădere liberă.

Stăpână de sine, și conștientă de frumusețea ei, se redresează și își propune să îl cucerească cu orice preț pe Ștefan Salvatore, tânărul venit recent din Italia, care îndrăznise să nu îi acorde atenția firească pe care orice tip din liceu i-o oferea, preferând să o țină la distanță cu replici scurte și seci, sau nepăsare. Deși poate a început ca un moft, cursa spre inima lui o aruncă încet într-un teren în care nu credea că va ajunge prea curând, cel al iubirii adevărate. Iar dacă la început era un trofeu pentru orgoliul ei rănit, să îl cucerească devenise acum o necesitate, la fel ca aerul.

E logic, orice fată cu un gram de minte s-ar îndrăgosti de el. E perfect, și aparte..și.. fictiv. Fir-ar.  

Dar ce nu știe Elena e că în spatele fizicului lui atractiv, ochilor verzi și adânci, se ascund ani de suferință, o iubire tragică,  un război de secole purtat chiar cu fratele lui, pe scurt, un trecut scăldat în sânge.El nu o respinge dintr-un capriciu, și pentru că îi amintește de cea pe care vrea s-o uite , pentru că i-a schimbat viața pentru totdeauna – Katherine. Cea care l-a condamnat la un chin etern, care a declanșat ura dintre el și Damon, fratele lui brunet cu ochii negrii, atractiv și plin de farmec, dar cu o personalitate puternică și răzbunătoare.

Ștefan descoperă că Elena, în ciuda înfățisării aproape identice cu cea a lui Katherine, fosta iubită, este complet diferită, hotărâtă, dispusă cu orice preț să îi câștige iubirea, și acceptă astfel să se lase copleșit de o nouă dragoste, care speră că va reprezenta salvarea lui, și medicamentul care îi va vindeca rănile din trecut. Dar va avea oare relația lor șanse de supraviețuire, având în vedere natura lui... inumană, sau că în Fell’s Church seria de ciudățenii și crime continuă, iar Damon stă în expectativă, ca un corb cu ochii pe pradă, vizibil atras de frumusețea Elenei, dar continuând să îi pună bețe în roate fratelui său fără ca acesta să știe, pentru a-i îngreuna existența ?

Am recitit bosumflată recenzia mea. Bineințeles că mă limitasem la Elena, Ștefan... și cam atât.  Mă mir că nu am scris o întreagă epopee despre felul lui unic de a fi, cum se luptă cu instinctele, cu ce este el de fapt. Nu am spus nimic de Bonnie, unul din personajele mele preferate, care m-a delectat cu replicile ei amuzante constant, cu poveștile despre druizi, și puterile ei de medium, despre Meredith cea rațională, care aduce echilibrul în viața celor două prietene. Nu am povestit despre bătrânul de la pod, întâmplarea din cimitir, de după Bal, tragedia de la petrecerea de Halloween... și cine e de fapt vinovat de toate acestea. Nu am dezvăluit nimic din relatările din trecut, și triunghiul amoros Ștefan-Katherine-Damon.  Dar asta voi lăsa să descopere fiecare când va citi cartea. De ce să spulber eu misterul ?  

Trezirea - L. J. Smith
Cartea poate fi comandată AICI.
Totul a început în Italia renascentista, când fratii Damon si Stefan Salvatore se îndragostesc de o frumoasa vampirita numita Katherine. Iubindu-i pe amândoi, Katherine alege sa se sinucida, iar cei doi ramân neconsolati si dusmani pe veci, caci si ei au devenit nemuritori.
Câteva secole mai târziu, povestea se repeta. Cei doi frati ajung în micul orasel Fell’s Church, Virginia, unde se îndragostesc de Elena Gilbert, cea mai frumoasa si populara fata din liceu care seamana izbitor cu Katherine…
Un triunghi amoros mortal – povestea fratilor vampiri si a frumoasei fete împartita între dragostea lor.









Detalii produs:
Format: 13 x 20 cm
Autor: L. J. Smith
Traducere: Mirella Acsente 
ISBN: 973-102-250-5 
Editura: Editura Leda 
Aparitie: 2010 
Numar pagini: 288 
Preț: 39.90 RON


11 comentarii:

  1. Foarte frumoasa recenzia! Mi-ai putea spune cum delimitezi? :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc frumos! Cum delimitez ..ce?

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum faci un chenar? Cum delimitezi un text de altul.. Am cautat o gramada de timp prin blogger si nu am gasit, asa ca iti cer ajutorul :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Contacteaza-ma pe id-ul alexya_fanfics pentru ca nu cred ca voi reusi sa iti explic prin coment. Abia a inteles Krisz si vorbeam cu ea in momentul acela pe mess:)). Sper sa te fac sa intelegi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte frumoasa recenzia . Si recunosc si eu . Si mie imi place Stefan . Asa ca suntem amandoua ! :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Te pricepi de minune la recenzii!:) E foarte frumoasa!:X

    RăspundețiȘtergere
  7. Sublima recenzia imi place la nebunie.mereu mi-a placut vampire diaries cu stefan este aerul epntru elena aceste carti sunt aerul pentru mine.:))

    RăspundețiȘtergere
  8. Astept si mai multe recenzii cu vampire diaries daca se poate si la celalalte volume.

    RăspundețiȘtergere
  9. Frumoasa recenzie. Mi-a placut mult cartea

    RăspundețiȘtergere
  10. Uu:x abia astept sa apara cu Bravo.
    Draguta recenzia

    RăspundețiȘtergere
  11. abia astept sa citesc cartea nu mai pot astepta dar trebuie pentru ca am de citit alte 10 carti 8-)

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!