sâmbătă, iulie 30, 2011

"Lupta" , Jurnalele Vampirilor vol. II de J.L.Smith - Recenzie

Faptul că am scris recenzia la primul volum, „Trezirea”, nu m-a ajutat cu nimic. Se presupunea că astfel o să uit o vreme de mania mea pentru această serie, dar de fapt doar a înrăutăţit totul. Am ajuns să numesc „Ştefan” pe oricine, fie el coleg, necunoscut, prieten sau căţel, am mângâiat jurnalul de parcă ar fi fost o lampă a lui Aladin din care trebuia să iasă vampirul, şi jur că i-aş fi declarat dragoste eternă oricui m-ar fi strigat „Elena”, şi nu Sara.
Aşa că m-am decis să fac recenzia şi pentru „Lupta”, al doilea volum , poate, poate a doua oară e cu noroc şi o să îmi folosească.


Dragă Jurnalule,


Sunt conştientă că iar o iau pe câmpii, dar, scuze, trebuie să mă descarc puţin. Da, încă sunt îndrăgostită de Ştefan Salvatore. Eu sunt fidelă, nu ca Elena, care în volumul ăsta i se tăia respiraţia de fiecare dată când diabolicul Damon se apropie de ea cu scopul de a o seduce. Şi, nu, cu mine n-ar fi ţinut şarmul lui şi privirea provocatoare. Ei... zic şi eu, că până la proba contrarie...

Acest volum continuă exact de unde s-a terminat celălalt, încât ai impresia că ambele fac parte dintr-o carte mai groasă tăiată în două. Elena împreună cu prietenii ei încearcă să caute indicii despre locul unde ar putea fi Ştefan, după ce Damon i-a spus că l-a omorât în luptă. Ea e sigură însă că inima ei nu o minte, că el e în viaţă ( asta ipotetic spus, că fiind vampir oricum e cam mort de mult, iar acum doar se bucura de o existenţă nefericită ) şi că îl va găsi. Un rol cheie îl vor avea Bonnie cu puterile ei de medium ... şi cu modalităţi de a lua legătura cu el care m-au înfricoşat pe alocuri  şi Meredith care îşi arată încă o dată inteligenţa şi raţionamentul corect, descoperind într-un final unde îl putuse arunca ura fratelui său pe chinuitul vampir.

Bineînţeles, problemele lui Ştefan nu se opresc aici, din contră. Este acuzat de crimă, lumea îl caută ca să-l facă să plătească, apare în scenă un personaj nou şi bizar, profesorul de istorie Alaric Saltzman care nu e ce pare,  iar Damon continuă să îi facă zile fripte, găsind o nouă modalitate de a se juca cu nervii lui, adică hotărându-se să o aibă pe frumoasa blondă doar pentru el (aici putem spune că fratele malefic amestecă afacerile cu plăcerea, doar Elena e o versiune mai îmbunătăţită a fostei lui iubite-vampir Katherine, una nu aşa firavă , ci sigură pe ea şi vulcanică... şi cu fuste mai scurte, cu siguranţă. ).
Dacă în privinţa jumătăţii Elenei e evident că lucrurile nu stau  foarte bine, nici viaţa ei nu e tocmai cea mai roz... poate doar buzele. I se demonstrează că ideea de a ţine un jurnal nu e tocmai cea mai inspirată, mai ales când gândurile ei, pe care nu le poate împărtăşi nici familiei, nici prietenilor, nici iubitului, ajung tocmai pe mâna duşmanilor, care nu se gândesc tocmai să i-l înapoieze zâmbind, logic, ci se folosesc de informaţiile din el pentru a-i face rău. Dar măcar de asta ar fi fost cea mai mare problemă care atârnă pe umerii ei ca un bolovan. Aceea are şi un nume : Salvatore , - se pare că acest nume îi aduce iubirea pe de o parte, şi teroarea pe altă parte, deoarece nu e vorba de fratele bun, ci cel diabolic. Damon îşi ţese pânza în jurul ei cu perspicacitate şi răbdare, aşteptând ca în final să o încolţească ca pe o gâză lipsită de apărare. Deşi Elena îndrăzneşte de mai multe ori să îl înfrunte , misterul şi atracţia pe care o emană brunetul cu ochii negrii ca noaptea asupra ei o covârşeşc. Doar „ frumuseţea întunecată şi graţia şi senzualitatea care atrăgeau femeile către el precum o flacără atrage fluturii de noapte „ i-au fost de mult recunoscute. mai are rost să o menţionăm pe Katherine care a căzut la rândul ei farmecelor lui? Nu cred.
Din păcate Stefan în acest volum este o apariţie cumva "slabă", în sensul că te întrebi ce-i cu afecţiunea asta de mamă a Elenei pentru el, dar pot spune că recuperează către final... Final destul de şocant, apropo. Care bineînţeles că te lasă tot în aer, la fel ca la primul volum. 

Am închis jurnalul cu un “poc” scurt, înainte să fiu incapabilă să mă opresc din scris. Nu de alta, dar nu cred că aş primi lauri dacă rescriu volumul. Am tras aer în piept, când se auzi un strigăt deznădăjduit şi puţin disperat : “Ştefaaaan”. Nu mi-au luat mai mult de 2 secunde până am zbughit-o afară, cu o viteză ca de vampir. 

Cartea a apărut la Editura Leda şi poate fi comandată de AICI

In linistitul orasel Fell's Church lucrurile se precipita. Damon este mai nerabdator ca oricand s-o faca pe Elena partenera lui, Regina Intunericului. Elena, tot mai vulnerabila, se confrunta cu uneltirile lui Caroline si ale lui Tyler, in vreme ce Stefan trebuie sa-si calce juramintele si sa-si infrunte pe viata si pe moarte fratele.

Detalii produs
Format: 13 x 20 cm
Autor: L.J. Smith  
Traducere: Liviana Tane
ISBN: 973-102-251-2
Editura: Editura Leda
Aparitie: 2010
Numar pagini: 256 


28 de comentarii:

  1. Doamne, ce frumoase sunt recenziile tale de la JV! Te descurci grozav! Ei, eu am picat in panza lui Damon pana la urma :))

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) si eu sunt mare fana Damon. Si desi Sara, personajul imaginat de mine care a facut recenziile la volumul 1 si 2 e inebunita dupa Stefan,nu prea mi-a iesit asta, si tot Damon iese in evidenta :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Doamneee cat pot fi de frumoase citatele:X:X:x Sper doar sa nu ne indragostim cu adevarat de Damon.Nu ar fi deloc dificil:X

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu raman fidela . Sunt fan Stefan . Recunosc ca si Damon ma atrage putin , dar tot fan Stefan raman .

    RăspundețiȘtergere
  5. Mda, Damon e tipul bad:> Hm, recunosc ca de obicei l-as prefera pe el ca persoana, dar de data asta imi place mai mult Stefan:)

    RăspundețiȘtergere
  6. A, era sa uit.:)) Minunata recenzia, imi place foarte mult. Te descurci perfect cu astfel de "chestii".:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Sfarsitul primului volum m-a omarat cu -Damon stiu ca esti aici!
    Eram atat de curioasa ca-mi ieseam din minti ma plimbam ca un leu in cusca practic.Minunata recenzia.

    RăspundețiȘtergere
  8. thepoorgardener , am un mesaj pentru tine :

    TEAM STEFAN ! TEAM STEFAN ! TEAM STEFAN !

    Stiu ca tie-ti place Damon .

    Sper ca nu te-ai suparat ! :)

    RăspundețiȘtergere
  9. He he:)) Stephany, de acord. Team Stefan. Dar nu spun eu ca nu am o obsesie pentru Ian Somerhalder!

    RăspundețiȘtergere
  10. Si spun din nou, faci niste recenzii minunate, cred ca ar trebui sa iau lectii de la tine!=))

    RăspundețiȘtergere
  11. Poftim Eu Krisz aveam aceeasi parere mereu va fi team damon in plus in serial nu da urma de nici-o scena amoroasa intre elena si Stefan daor cu Damon.V-am prins ha.Si thoamne nu m-am suparat.

    RăspundețiȘtergere
  12. Cum crede-ti ca ma voi supara eu de la o chestiuta ca asta ? Eu never ever.E spusa in joaca nu CO TEAM DAMOOOOOOOOOOOOOON mmmgata ma simt mai bine. :D

    RăspundețiȘtergere
  13. Nimeni nu o sa-l intreaca vreodata pe damon Never!!!!Si krisz mai zic din nou recenzia ta este minunata .Superba daca as putea zice. :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Hi Hi!:)) Diana, gusturile nu se discuta. Asta depinde de personalitatea fiecaruia:D

    RăspundețiȘtergere
  15. Mie`mi plac tipii dulci si romantici!:)

    RăspundețiȘtergere
  16. Defapt da ai perfacta dreptate .Dar eu nu am zis lui Stephany ca esti o proasta daca i cu Stefan sau ceva de genul atunci ar fi mers afirmatia ta. :) Eu acum nu am judecat pe nimeni era doar un joc pe care il jucam noi doua .

    RăspundețiȘtergere
  17. Si stai linistita nu m-am suparat :))

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu inteleg de ce cred oamenii ca eu ma supar asa usor

    RăspundețiȘtergere
  19. Eh, am incercat sa fiu politicoasa:))

    RăspundețiȘtergere
  20. Stiu, Diana. Ne jucam si noi pe aici.:D

    RăspundețiȘtergere
  21. pai stiu tu mereu estui politicoasa

    RăspundețiȘtergere
  22. nu ca as putea schimba asta :(

    RăspundețiȘtergere
  23. esti politicoasa si este foarte bine

    RăspundețiȘtergere
  24. Team Damon.. team Stefan.. who cares?
    Amandoi sunt la un moment dat "the bad guy".. oricum cartile sunt super :x

    RăspundețiȘtergere
  25. am citit recenzia toata si mi-a placut mult si cartile/seria chiar da dependenta :))

    RăspundețiȘtergere
  26. Urmeaza saptamana asta cu Bravo Girl..abia astept sa o iau :x

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!