sâmbătă, iulie 09, 2011

"Crime perfecte dincolo de oglinda" de Oana Stoica-Mujea - Recenzie

Cartea a fost publicata la Editura Tritonic si poate fi comandata AICI.
    În primul rând, trebuie să menţionez că ador titlul cărţi. Acest lucru m-a atras cel mai mult la această carte atunci când am zărit-o: titlul. De ce? Mă trimite cu gândul la o amintire nu prea plăcuta. Eram micuţă, însă îmi amintesc foarte clar pentru că de atunci am început să fiu coştientă că s-ar putea să existe o lume pe care noi nu o acceptăm din cauza fricii care ne acaparează.
    Aveam doar opt ani şi eram la prima mea înmormântare. Nu întelegeam eu prea multe, însă am plâns mult deoarece îi vedeam şi pe alţii cum o fac. Am intrat în cameră unde se afla mortul... am evitat categoric să mă uit în direcţia lui, fapt care privirea mea a poposit asupra oglinzii. Oglinda era acoperită cu o pătură, ceea ce m-a nedumerit. Am întrebat-o pe bunica mea ce se întâmplă şi mi-a spus aşa: "Atunci când moare cineva, spiritul iasă din corp. Spiritul este confuz prima dată deoarece nu mulţi conştientizează faptul că au murit. Chiar de aceia se uită în jurul lui, ca un copil care descoperă lumea. Dacă priveşte înspre o oglindă, acesta intră în ea fără să vrea, rămânând captiv pentru totdeauna. De aceia oglinda încă e acoperită, pentru că s-ar putea ca spiritul să fie încă printre noi."
    Acesta a fost momentul când am început să cred în lucrurile bizare şi să îmi fie frică de cele nevăzute.
    "Crime perfecte dincolo de oglindă" m-a introdus într-o lume de care suntem protejaţi de impocrizia altora. Ştiţi cum se spune: dacă nu crezi, înseamnă că nu e real. Însă eu întotdeauna am crezut, fapt pentru care mi-a plăcut enorm de mult această carte plină de mistere bizare, care te menţine într-o stare de neastâmpăr, cu inima bătându-ţi de adrenalină, dar totodată şi de teama de ceea ce v-a urma.
    Povestea se învârte mai mult în jurul orfanei Elise, nepoata Crescentei Heghel. După moartea mătuşii, Elise moștenește tot ce deținuse aceasta, deși tânăra nu e prea încântată de perspectiva de a se afla și mai mult împotriva celorlalte rude care întotdeauna i-au ignorat prezenţa. Renunță – cu toate că nu vrea – la anticariatul care îi aducea mulțumirea sufletească și se mută în casa mătușii, împotriva zvonurilor că ar fi bântuită. Aici ajunge să înțeleagă, după ceva timp, cuvintele mamei și ale mătușii, scrisorile citite pe furiș, comportamentul unora dintre membrii familiei. Dacă până acum a trăit într-o lume pe care ea însăşi a creat-o, pentru a se putea proteja de toate răutăţile din familie, acum este nevoită să se trezească brusc şi necondiţionat la realitatea sumbră, dar neaşteptă pentru unii.
    Îşi va da seama cum mătuşa ei a ajuns să deţină o avere atât de mare si de ce a hotărât să o lase ei toată. Răspunsul se află în jurul acestei oglinzi, mai exact ceea ce se află dincolo de ea... Oare ea va deţine controlul asupra familiei furioase, împreună cu fostul avocat pe nume Strug, care încearcă  să îi ia averea în timp ce va descoperi încetul cu încetul secretul tremurator al celei din oglindă? Oare va fi la fel de puternică ca mătuşa ei sau va fi o altă fată care se va lăsa prinsa în mrejele puterii oglinzii?
   Veţi vedea singuri, doar citind cartea. Promit că nu veţi regreta!

5 comentarii:

  1. Ei bine asta este mai presusu de interesanta chiar mi-a starnit curiozitatea :))

    RăspundețiȘtergere
  2. E cartea mea preferata. Am citit-o de trei ori si continui sa o fac. De fiecare data cand sunt down, ma reintorc la lecturarea ei.

    RăspundețiȘtergere
  3. M-ai facut curioasa...cu siguranta o voi citi

    RăspundețiȘtergere
  4. m-ai facut curiosa insa nu pot sa o cumpar am niste carti care asteapta de mult sa fie cumparate

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna ziua! Sunt interesante recenziile. Aș dori să citesc cartea,dar din păcate nu o găsesc.

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!