Cartea a fost publicată la Editura Tritonic şi poate fi comandată AICI.
Imprevizibil. Dacă ar fi să caracterizez într-un cuvânt cartea, acesta ar fi. Imprevizibil. De când păşeşti în lumea ei, te simţi ca într-un labirint alambicat şi complicat, la care nu ştii pe unde să o iei, unde vei ieşi, şi în care te întâlneşti la tot pasul cu obstacole, reprezentate de personalitatea complexă şi ciudată a personajelor, deciziile lor neprevăzute, modul nefiresc de a se comporta şi reacţiona. Această incertitudine te ţine pe jar, şi faptul că toate supoziţiile pe care le faci despre ce va urma rezultă a fi greşite, intrigă şi mai mult şi te fac să nu laşi cartea din mână până nu aflii deznodământul... şocant, aş putea spune.
E greu să îţi imaginezi cum ar fi să te trezeşti într-o lume complet diferită de cea în care ai trăit tu, însă totuşi asemănările dintre locul în care păşeşti acum şi locul realitatii tale sunt reale. Te vei întreba: " Ai înnebunit? S-a schimbat întreaga mea lume peste noapte? Sau nu m-am trezit încă din vis? " Într-un final să îţi dai seama că visul care se desfăşoară în faţa ochilor tăi este defapt un coşmar al realităţii viitoare, un coşmar din care nu te vei trezi niciodată.
Aşa a păţit Mary, bunica lui Lucy Morrigan, o tânără cercetătoare în domeniul geneticii. Lucy trăieşte împreună cu iubitul ei, Gray, în vechiul conac al familiei, înconjuraţi de patru generaţii de haine, fotografii, mobile şi amintiri. Viaţa lor se desfăşoară la distanţă de lumea modernă, excepţie făcând laboratorul suprautilat din pivniţă. Din cauza dorinţei de a avea copii, dar şi o carieră strălucită, însă frustrată de eşecurile în ambele direcţii, ea se hotărăşte să facă ceva pentru a şi le împlini pe amândouă. Folosind o picătură de sânge colectată de pe o batistă găsită în podul casei, ea încearcă, şi reuşeşte, s-o cloneze pe bunica ei, Mary. Dar în loc să obţină un copil, Lucy aduce la viaţă o Mary de douăzeci şi doi de ani, amitindu-şi de viata ei anterioară până la cei douăzezi şi doi de ani.
Aşa că vă întreb pe voi, cititorii noştri, cum aţi reacţiona în locul lui Mary? Coşmarul în care s-a trezit este unul cât se poate de real. Toate crezurile pe care le-a avut acum sunt învechite, însăşi casa ei nu mai e aceeaşi, iar cel mai greu cu putinţă este că nu îşi aminteşte de copiii ei. Însă va afla că toţi sunt morţi, în special soţul ei şi toate rudele. Este ceva normal să plângi după persoane pe care le-ai iubit, dar cum să duci dorul unor persoane pe care nu le ştii, deşi ţi s-a spus că au fost copiii tăi?
Camille DeAngelis a reuşit să intre în pielea unei astfel de persoane, scriind toate trăirile fetei dar şi a celorlalte persoane care se învârt în jurul ei. O poveste izbitoare care te lasă cu sufletul la gură până la sfârşitul cărţii " Mary renăscută ".
am citit cartea si pe langa povestea incredibila a renasteri celei ce e Mary la 20 de ani mi/a placut mai mult evolutia lui Lucy. finalul... ei bine, m/a lasat cu gura cascata.
RăspundețiȘtergereEu nu m-am asteptat la acel final. Nu mi-a venit sa cred pur si simplu. Desigur ca si Lucy a fost importanta. Fara ea, nu se putea realiza Mary... Insa am spus ca restul, las pe cei care nu au citit cartea sa descopere:).
RăspundețiȘtergereFinalul a fost :o.
RăspundețiȘtergereCartea e minunata:X
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergereStiu si pe mine finalul m-a lasa Woahhhh.este superba cartea o recomand tuturor. :)
RăspundețiȘtergereInteresanta recenzia. CVred ca voi citi si eu cartea
RăspundețiȘtergerefrumoasa recenzie felicitari ca stiti sa ne lasati cu sufletul in aer si nu ne spuneti ce se intampla :))
RăspundețiȘtergere