marți, iunie 14, 2011

The era of vampires (1)

Vampirii din seria " Amurg "


    Având în vedere că e prima dată când vorbim despre un specimen anume de vampir, m-am gândit să vă vorbesc despre specia de care ne-am îndrăgostit cu toţii pentru prima dată. Cu greu se uită prima dragoste, nu?     
    Aşadar, această postare este dedicată vampirilor din seria " Amurg ". Ce ne-a atras aşa mult la vampirii autoarei Stephenie Meyer? Eu consider că anularea decadenţei vampirilor, ne-a atras în primul rând, dându-le trăsături pozitive. Eram foarte obişnuiţi cu faptul că vampirii sunt creaturi supranaturale rele, în care nu putem avea încredere, însă niciodată nu ne-am gândit că acele creaturi au fost cândva oameni, exact ca noi.
    Cum a reuşit să adauge trăsături pozitive unor vampiri fioroşi?
    Aşa cum oamenii pot alege, şi ei pot să aleagă cum vor să îşi trăiască viaţa. Astfel, familia Cullen se hrănea cu sânge de animal, nu cum suntem obişnuiţi noi să ştim că doar sângele de om este bun pentru ei. Din această cauză, dieta lor vegetariană era o gluma de care am râs cu toţii, dar în acelaşi timp ne-a fascinat motivaţia acestui fapt. Nu mulţi putem rezista doar cu salate şi fructe, nu?
    Desigur că un vampir hrănit cu sânge de om este mai puternic decât unul care este vegetarian, însă aceasta nu i-a oprit să aleagă calea de a nu ucide oameni nevinovaţi. O alta deosebire între ei sunt culoarea ochilor ( când se hrănesc cu sânge de om, ochii au culoarea roşie, iar când se hrănesc cu sânge de animal, au culoarea aurie; atunci când este foarte flămând, ochii devin negrii ).
    O altă trăsătură de care am râs la momentul oportun a fost faptul că vampirii tradiţionali dorm în coşciuge ( mi-o amintesc foarte bine pe Bella, cum se aştepta să găsească coşciuge în casă ), dar aceşti vampiri nu dorm deloc
    Lumina soarelui nu ii omoară, însă îi face să se deosebească de oameni, strălucind  de parcă ar avea mici diamante pe toată suprafaţa pielii.
    Sunt imuni la cruci, usturoi ( puteţi să purtaţi linişte cruciuliţe la gât, să mergeţi la biserică sau să mâncaţi usturoi; iubitul vostru vampir nu va avea de suferit ). Din cauza pielii tare ca piatra, ţepuşele nu sunt de niciun folos, la fel şi orice armă ascuţită. Singurul lucru ascuţit care le vine de hac sunt dinţii vârcolacilor.
    Ceea ce ii ucide cu adevarat este dezmembrarea în bucăţele şi dându-le foc după.
    A treia trăsătură specifică acestei specii de vampiri e faptul că pot avea anumite talente ( la sfârşitul postulul veţi găsi toţi vampirii din serie, plus talentele la unii dintre ei ). Nu toţi vampirii pot avea puteri, sunt înzestraţi doar anumiţi vampiri care, în timpul vieţii omeneşti aveau o calitate distinctivă.
    Vampirii trăiesc majoritatea în clanuri, însă există şi vampiri nomazi ( cei care trăiesc singuri ). Cel mai mare clan este cel al Volturilor, care au grijă ca legile vampirilor să fie respectate. Cea mai importantă lege a lor este să nu expuna oamenilor identitatea lor reală. 
    Pentru a ajunge să fi vampir, trebuie doar ca unul dintre ei să te muşte. Transformarea durează trei zile, în care simţi o agonie terifiantă. Un nou născut este mult mai puternic decât un vampir mai bătrân, având în el încă sângele lui uman ( din cauza asta mulţi considerau că o armată de noi născuţi este invincibilă, dar faptul că nu îşi pot stăpânii setea, aduce pagube colaterale, iar acest lucru duce inevitabil la distrugerea lor, pentru a putea opri la timp expunerea vampirilor ). După ce noul vampir începe să înainteze în vârstă, devine un vampir normal.
    Reproducerea între vampiri nu se poate, doar dacă muşti un bebeluş, ceea ce e interzis pentru că nu va creşte şi astfel va avea în continuare mintea unui bebeluş. Reproducerea între oameni şi vampiri... este putin complicată, însă este posibilă. Pentru a da naştere unui jumătate om - jumătate vampir, femeia trebuie să fie cea umană şi bărbatul vampir. Sarcina nu este una normală, ţinând mai puţin decât una normală. În timpul sarcinii, mama trebuie să se hrănească atât cu mâncare, cât şi cu sânge ( pentru bebeluşul care cere sânge pentru a se hrăni ). De obicei, mama moare la naşterea copilului, excepţie fiind Bella care a fost transformată în vampir la timp. Copilul jumătate om - jumătate vampir creşte foarte rapid, la 7 ani arătând ca unul de 18 ani. Poate să se hrănească şi cu mâncare normală, şi cu sânge, asta la alegerea copilului.
    În concluzie, seria " Amurg " ne-a arătat o altă latura a vampirilor, necunoscută nouă până acum. O latură bună care ne-a făcut să îi îndrăgim şi poate chiar să îi înţelegem mai bine.
      
Vampirii - Clanurile în ordine alfabetică
* vampirii care posedă puteri supranaturale
— perechile (cele mai vechi sunt listate primele)
care au murit înaintea începerii romanului "Zori de zi "

The Amazon Coven
Kachiri
Senna
Zafrina*

The Denali Coven
Eleazar* — Carmen
Irina — Laurent
Kate*
Sasha
Tanya
Vasilii

The Egyptian Coven
Amun — Kebi
Benjamin* — Tia

The Irish Coven
Maggie*
Siobhan* — Liam

The Olympic Coven
Carlisle — Esme
Edward* — Bella*
Jasper* — Alice*
Renesmee*
Rosalie — Emmett

The Romanian Coven
Stefan
Vladimir

The Volturi Coven
Aro* — Sulpicia
Caius — Athenodora
Marcus* — Didyme*

The Volturi Guard (partial)
Alec*
Chelsea* — Afton*
Corin*
Demetri*
Felix
Heidi*
Jane*
Renata*
Santiago

The American Nomads (Partial)
Garrett
James* — Victoria*
Mary

    Edward are talentul de a citi gândurile în momentul în care sunt auzite, neavând nevoie de o atingere corporală, doar să fie obişnuit cu " vocea " minţii persoanei respective, excepţie făcând gândurile Bellei.
    Alice poate vedea viitorul; excepţie viitorul vârcolacilor sau celor care au în viitorul apropiat ceva de împărţit cu ei.
    Jasper poate să controleze emoţiile.
    Bella are talentul de a proteja printr-un scut invizibil, atât pe ea cât şi pe alţii de toate puterile celorlalţi vampiri înzestraţi.
    Renesmee poate să comunice telepatic cu o altă persoană prin imagini, această comunicare având ca condiţie atingerea persoanei cu care vrea să vorbească.
    Jane poate să provoace durere.
    Aro poate să citeasca toate gândurile pe care le-a avut o persoană în viaţa ei, doar atingând acea persoana.
    Demetri are puterea unui luptător, din cauza asta supravieţuieşte foarte mult unei lupte distrugătoare. De asemenea, este numit ca şi "urmăritorul", pentru că poate localiza pe oricine în orice loc.
    Eleazar are talentul de a-şi da seama ce vampir este înzestrat cu o putere şi ce fel de putere are, doar fiind în apropierea acelui vampir. Talentul lui Eleazar merge chiar şi pentru oameni. Dar el trebuie să se concentreze foarte mult când e vorba de oameni pentru că instinctul latent este foarte încurcat.
    Renata are ca talent un scut puternic impotriva atacurilor psihice. Dacă cineva se apropie de ea, ei sunt diştrasi. Este o forţă care o înconjoară, nici măcar nu se observă. Pur şi simplu te trezeşti că mergi în altă direcţie decât intenţionai, şi cu memoria încurcată când te gândeşti de ce ai vrut să te duci pe drumul iniţial în primul rând. Ea poate să-şi propage scutul câţiva metrii distanţă de ea.
    Maggie are darul de a ştii când e minţită şi veridicitatea nu i-a fost niciodată contestată.
    Benjamin are darul de a influenţa elementele naturii – pământ, vânt, apă şi foc. Manipulare fizică adevărată, nu o iluzie a minţii.
    Zafrina poate să îi facă pe majoritatea oamenilor sau vampirilor să vadă ceea ce vrea ea ca ei să vadă, producându-le iluzii şi crezând că e realitate.

Un comentariu:

  1. Foarte interesant!:) Faza cu clanurile am impresia ca e mentionata si la sfarsitul cartii Breaking Dawn.:)

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!