marți, aprilie 28, 2015

Editura Trei: Noutăţi editoriale în colecţia Young Fiction Connection

"Am reuşit să mă ridic în picioare. Capul mi se învârtea. Mi-am strâns braţul rănit cu mâna teafără şi am pornit clătinându-mă prin întuneric. Nu vedeam nimic, eram complet dezorientată. Dar am continuat să merg prin beznă, încercând să-mi deblochez mintea, să încropesc un plan. Ştiam că volcrele mă puteau ataca în orice clipă, dar era prea riscant să folosesc lumina. Gândeşte!, mă mustram în sinea mea. Nu mai aveam nicio idee. Rămăsesem fără explozibili şi nu puteam folosi Tăietura. Mâneca îmi era plină de sânge şi paşii îmi încetineau. Trebuia să găsesc pe cineva să-mi vindece braţul. Trebuia să mă refac şi să atac din nou. Nu puteam fugi iarăşi de Întunecatul, la fel ca prima oară când luptaserăm în Falie. De atunci, fugisem întruna."

Capitala a căzut. Întunecatul conduce Ravka din tronul său de umbre.
Acum, soarta ţării depinde de fragila Invocatoare a Soarelui, de o iscoadă căzută în dizgraţie şi de rămăşiţele unei armate magice, cândva măreaţă.
Pornită în căutarea ultimului amplificator al lui Morozova, Alina încheie noi alianţe şi lasă deoparte vechile rivalităţi.
Pe măsură ce află secretele Întunecatului, descoperă un trecut ce va schimba pentru totdeauna felul în care vede legătura lor, precum şi puterea cu care e înzestrată.
Numai pasărea de foc mai poate împiedica distrugerea Ravkăi, însă prinderea ei ar putea să o coste pe Alina viitorul pentru care luptă.

“Alina este o marginală şi aşa mă simţeam şi eu când eram mică. Îşi doreşte foarte mult să aparţină unui loc din lumea asta şi din această cauză face nişte alegeri greşite.
Am fost crescută de bunicii mei într-un loc straniu, unde nu prea întâlneai copii. Casa lor se afla pe un deal şi mai tot timpul eram lăsată de capul meu. Cred că ceva din senzaţia aceea de izolare s-a strecurat şi în descrierea Keramzinului (orfelinatul în care cresc Alina şi Mal).” - Leigh Bardugo, pentru Entertainment Weekly

“Eleganţa şi fluiditatea stilului, împreună cu acea lume imaginară desăvârşită fac din Trilogia Grisha o piesă de rezistenţă a genului fantasy.“- RT Book Reviews

„Nu există nimic pe lumea asta în afară de Vacarm, nimic altceva decât gândurile permanente ale oamenilor şi toate lucrurile venind la tine şi la tine şi la tine, din clipa în care spacşii au dat drumul virusului Vacarmului în timpul războiului, un virus care-a ucis jumătate din bărbaţi şi toate femeile, inclusiv pe mama mea, un virus care i-a înnebunit pe restul bărbaţilor şi care a însemnat sfârşitul pentru tot neamul spacşilor în momentul când oamenii, în nebunia lor, au ridicat armele."

Primul volum al trilogiei Pe tărâmul haosului, nominalizat la Carnegie Award 2009, câştigător al Guardian Children’s Fiction Prize 2008, James Tiptree Junior Award şi Booktrust Teenage Prize 2008.

Todd Hewitt e ultimul băiat din Prentisstown, un oraş mai puţin obişnuit. Oamenii pot auzi ce gândesc ceilalţi. Tot timpul. Viaţa lor se desfăşoară într-un copleşitor şi neîncetat Vacarm; nu există intimitate, nici secrete.
Chiar cu o lună înainte de a împlini 13 ani, dată la care ar urma să devină bărbat, Todd descoperă întâmplător un loc liniştit. Fără Vacarm. Însă un asemenea loc nu poate exista! Înseamnă că locuitorii din Prentisstown l-au minţit.
Şi acum va trebui să fugă ca să se salveze de la moarte...
Dar unde să fugi dacă cei care te urmăresc pot auzi TOT ce gândeşti?

Un roman în tradiţia Aventurilor lui Huckleberry Finn şi a capodoperei De veghe în lanul de secară, despre un adolescent care fuge, împreună cu câinele său vorbitor, Manchee, spre o lume normală. Chiar dacă asta înseamnă să meargă până la capătul lumii... şi mai departe.

“Ness e un scriitor foarte înzestrat, de o imprevizibilitate care-ţi dă fiori.”- The Times

“Sfârşitul plin de suspans are efectul unui glonţ tras direct în stomac.” - Booklist

“Un roman care curge într-un ritm furios, înspăimântător, captivant şi, uneori, sfâşietor. Este o carte care-ţi bântuie imaginaţia.” - Sunday Telegraph

Descoperă povestea pe care cititorii din lumea întreagă o aşteaptă cu sufletul la gură.

Time Magazine o numeşte „periculos de captivantă", iar Daily Telegraph declară că Sally Green este „noua J.K. Rowling".

După ce şi-a întâlnit tatăl, pe Marcus, temutul Vrăjitor Negru, şi a primit de la acesta cele trei daruri, semnul devenirii unui Vrăjitor cu drepturi depline, Nathan luptă pentru supravieţuire, hăituit de Vânătorii Consiliului şi mânat constant de dorinţa de a-l regăsi pe Gabriel şi de-a o salva pe Annalise.
Adevărata provocare însă este să înveţe să-şi controleze Darul proaspăt descoperit, latura sălbatică a sinelui, sursa unei puteri ce ameninţă să spulbere totul în calea ei. Iar miza nu e numai propriul său destin, ci destinul întregii lumi a Vrăjitorilor.
“Din nou, Sally Green răstoarnă definiţiile. Ce înseamnă sălbatic? Ce înseamnă uman sau civilizat? Tensiunea insuportabilă, dorinţa de a supravieţui cu orice preţ, precum şi dihotomia bine-rău, dragoste-ură, sălbatic-civilizat, toate acestea bântuie cititorul, culminând cu un deznodământ care anunţă atmosfera sumbră şi misterioasă din ultimul volum al trilogiei.” - Booklist

“Jumătatea Sălbatică are personaje la fel de complexe, elementul magic la fel de pregnant şi scene de acţiune tot atât de tensionate ca în romanul care o precede, Jumătatea Rea.” - Publishers Weekly

„Noi urma să fim o lume a noastră, un univers în doi, şi asta era bine. De fapt, era incomparabil mai bine decât un univers al unuia singur.
Ea însemna totul.
Ea însemna speranţă, teamă, iubire şi durere.
Ea era cât se poate de vie. Iar a fi viu înseamnă a avea posibilităţi şi incertitudini. Viaţa este ceva iraţional, iar iraţionalul nu poate fi cartografiat. De aceea, în fiecare
viaţă — în fiecare viaţă adevărată — există o încrengătură de alte vieţi, ca în grădina potecilor ce se bifurcă despre care citisem cândva. Să iubeşti pe cineva este un proces
prin care îl ajuţi pe celălalt să găsească cea mai bună variantă dintre vieţile posibile şi să o trăiască."

Audrey s-a înconjurat mereu de cărţi şi muzică, filosofie şi visuri. E ceea ce o deosebeşte de fiinţele Echo, nişte maşinării misterioase, lipsite de emoţii, alcătuite în aşa fel încât să semene cu fiinţele omeneşti şi să servească stăpânilor umani.
DANIEL e un Echo – dar e diferit de cei din specia lui. Simte o puternică legătură cu Audrey; un sentiment pe care n-a fost programat să-l aibă şi pe care nu şi-l poate explica.
Dar e hotărât să încerce.
O poveste zguduitoare despre iubire, pierdere şi ceea ce ne face cu adevărat umani.

“Excelent... foarte omenesc şi sensibil.” - Patrick Ness

“Minunat de amuzant, inventiv si captivant.” - The Times

“O poveste extraordinară, de citit dintr-o suflare.” - The Sun

“Uau. Asta e. Asta înseamnă c-am crescut. Pe cont propriu, la Şcoala de Arte. Deci rămâi cu bine, Tallulah, fată şuie, şi hellooooo, Lullah, star pe scenă şi..... opaa. O. Pa.”

Tallulah Casey este pregătită să-şi descopere partea artistică şi să-şi facă noi prieteni.

La Şcoala de Arte din Yorkshire Dales, unde nu există magazine de haine sau cosmetice, ci mlaştini, păduri, un han fioros şi multe oi, Tallulah va descoperi, în ciuda atmosferei stranii desprinse parcă din La răscruce de vânturi, un grup de prietene pe care te poţi bizui şi talente artistice nebănuite. Tot acolo se va ataşa, deşi nu fusese prevăzut, de un pui de bufniţă.

Cititoarele în pragul adolescenţei vor râde cu gura până la urechi de peripeţiile puştoaicei cu simţul umorului şi picioare cam prea lungi...

Câştigătoare a premiului Roald Dahl Funny Prize

Care din noile titluri v-au atras atenţia?

43 de comentarii:

  1. Voi citi cartile acestea, neaparat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vreuna dintre ele care te atrage în mod special, Diana? :D

      Ștergere
    2. Sunt de acord cu tine,Diana.Toate par grozave <3

      Ștergere
    3. Regina Luminilor sau Jumatatea Salbatica, ar oricum e greu sa decizi. :D

      Ștergere
    4. Ai început vreuna dintre aceste trilogii? :D

      Ștergere
    5. Mult succes, Diana! Îți aşteptăm părerile. :*

      Ștergere
  2. Mi-am comandat şi eu trilogia Grisha şi mor de nerăbdare să o citesc. ♥♥♥
    Am auzit multe lucruri bune despre ea, deci nu cred că voi fi dezamăgită. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce norocoasa esti <3 Si eu imi doresc mult aceste carti in biblioteca:)

      Ștergere
    2. Nu sunt norocoasă. Mi le-am cumpărat. :)))
      Ar fi fost noroc daca le-aș fi câștigat/primit.
      Le voiam de mult și am zis să mi le iau odată.

      Ștergere
    3. Mi se pare ca esti norocoasa pentru ca tu le ai si eu nu :)) Poti considera ca ti-ai facut tu un cadou tie :))

      Ștergere
    4. Mda. :)))
      Sunt sigură că ai mult mai multe cărți pentru care te-aş putea invidia.

      Ștergere
  3. Sunt niste titluri foarte interesante si niste carti care sunt sigura ca nu ma vor dezamagi.. Abia astept sa fiu mai libera sa fac o comanda care o sa includa cateva din aceste titluri cu siguranta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ana, multă baftă cu comanda. Eu o iau razna când vine vorba de comenzi, a devenit un fel de terapie. :))

      Ștergere
    2. Mersi.. Abia astept sa vina vara sa pot sa citesc tot ce vreau si totodata sa-mi si comand mai multe carti

      Ștergere
    3. Mama mă omoară dacă mai rostesc cuvântul comandă. :))
      Mi-a spus că, într-o zi, o voi da afară din casă pentru a le face loc cărților mele. :)))

      Ștergere
    4. Da..nici nu imi mai vine sa-i mai zic de vreo comanda :)))Mereu imi zice ca imi mai ia carti dup[a ce citesc toate cartile ramase. :))) dra na..tot cu gandul la o carte noua raman :)))

      Ștergere
    5. Eu nici nu-i mai spun mamei cateodata cand imi iau carti :))) Ea zice ca iar mi-am luat carti,dar cand era de varsta mea si ea isi lua destul de multe carti :))

      Ștergere
    6. Eu trebuie să îi zic, căci comand pe numele ei. Eu nu prea sunt acasă când vin curierii.

      Ștergere
    7. Pai nici eu nu sunt acasa,dar le spun sa le lase la sediul lor :)

      Ștergere
    8. Eu trebuie sa-i zic ca oricum ea mi le plateste :))) mi-ar placea sa am eu banii pentru carti ca imi place sa fiu oarecum mai independenta dar din punctul asta de vedere nu pot.

      Ștergere
    9. Eu imi stang bani si cand am pun comanda de ceva,desi as vrea sa am mai des :))

      Ștergere
    10. Mamele astea... de ce nu ne "sponsorizează" şi ele un pic mai mult? :)))

      Ștergere
    11. Pe mine nu prea ma sponsorizeaza cand vine vorba de carti, din pacate. Noroc cu bursa, ca are pe ce sa se duca. :))

      Ștergere
    12. Ce frumos! Iubesc cum sună

      Ștergere
  4. Doamne le-as cumpara pe toate,dar abia mi-a venit o comanda ..e asa greu sa te abti cand apar atatea carti interesante.Vreau sa le citesc neaparat <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaa, si mie trebuie să îmi vină o comandă.
      Ce ți-ai comandat? :D

      Ștergere
    2. Primul volum din "Eve",primul volum din seria "Vrajitor si vrajitoare" si "Vampirii din Morgansville,volumul 2"
      tu ? :)

      Ștergere
    3. Super. Eu am al doilea volum din "Vrajitor si vrajitoare". Nu întreba. :))))
      Mi-am comandat Alegerea de Kiera Cass, Orase de hartie de John Green, Hex Hal de Rachel Hawkins, Semnul de P.C. si Kristin Cast, Anna in vesmant de sange de Kendare Blake si Tronul de clestar de Sarah J. Maas. Stiu, am cam abuzat de reducirile de la librarie.net, dar ce pot sa fac? :)))

      Ștergere
    4. Te inteleg perfect :)) cand vad reduceri abia ma abtin..eu am deja Anna in vesmant de sange,am precomandat-o si a ajuns mai repede..vreauu si eu Orase de hartie si Alegerea,de restul nu am auzit,dar sigur sunt interesante <3

      Ștergere
    5. Nu ai mai auzit de Tronul de cleştar? :o
      Hmm. Cred că eşti prima persoană pe care o aud spunând asta.

      Ștergere
    6. Andra, sa stii ca astept sa citesti "Tronul de clestar". Vreau sa aflu mai multe pareri despre ea. :)

      Ștergere
    7. Stai că mai e. :)))
      Mai e mult chiar. :*

      Ștergere
    8. Nu tre' sa te grabesti. Savureaza-le! Sunt o fire rabdatoare. :)))

      Ștergere
    9. Atunci ești foarte diferită de mine. :)))
      Momentan, sunt orinsă în lumea Grisha

      Ștergere
  5. De abia astept sa citesc ultimul volum al trilogiei Grisha. Sunt curioasa care va fi deznodamantul.
    Vocea pumnalului am inteles ca e ft interesanta, are o multime de ratinguri pe Goodreads. De Jumatatea salbatica nici nu mai spun, desi nu am apucat sa citesc nici primul volum, nu il am, deci va mai dura pana ajung la cartile din seria asta.
    Desi Echo boy nu imi atrasese atentia in mod deosebit pana acum, citatul din descriere mi se pare superb, cred ca e deosebit stilul autorilor. Voi ce ziceti?
    Daca ar fi sa faceti un top al cartilor de mai sus, in ordinea in care va doriti sa le cititi, care ar fi acesta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1. Grisha #3
      2. Half Life #2
      3. Vocea pumnalului
      4. La răscruce de dresuri
      5. Băiatul Echo

      Ștergere
    2. 1. Jumatatea Salbatica
      2. Regatul luminilor
      3. La rascruce de desuri
      4. Băiatul Echo
      5. Vocea pumnalului

      Ștergere
    3. 1.Regatul luminilor
      2.Jumatatea salbatica
      3.Vocea pumnalului
      4.Baiatul Echo
      5.La rascruce de dresuri

      Ștergere
    4. 1.Regatul luminilor (o colega bloggerita este de vina pentru seria aceasta; adevarul este ca am doar primul volum si nu l-am citit inca, deoarece astept sa am toata trilogia)
      2.Vocea pumnalului (mi-a atras atentia de cum s-a anuntat ca va aparea si la noi)
      3.Jumatatea salbatica (nici aici n-am citit primul volum, deci mai am de asteptat)
      4.Baiatul Echo
      5.La rascruce de dresuri

      Ștergere
  6. Toate imi par cat se poate de interesante si de-abia astept sa pun mana pe ele! ^_^

    RăspundețiȘtergere
  7. 1.Regatul luminilor
    2.Jumatatea salbatica
    3.Baiatul Echo
    4.Vocea pumnalului
    5.La rascruce de dresuri

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!