joi, martie 20, 2014

Precomandă "Printre tonuri cenuşii" de Ruta Sepetys!

Image and video hosting by TinyPic
La Editura Epica urmează să apară pe 2 aprilie o carte care nu are cum să nu te marcheze, să te răscolească, o carte pe care ar trebui să o citească toată lumea. Nu trebuie să o rataţi, mai ales că acum o puteţi precomanda la un preţ mai mic! (click pe imaginea de mai sus pentru a face asta)

"V-ați întrebat vreodată cât valorează o viață de om? În dimineața aceea, viața fratelui meu a valorat cât un ceas de buzunar."

Glasul unei fete rupe tăcerea istoriei.

Lituania, iunie 1941: Lina, o adolescentă de cincisprezece ani, fiică de rector universitar, se pregătește să urmeze din toamnă cursurile Școlii de Arte din Vilnius, și așteaptă cu nerăbdare vacanța de vară de dinainte. Dar, într-o noapte, bubuituri amenințătoare se aud la ușă, iar din acel moment viața ei și a familiei ei se schimbă pentru totdeauna. Poliția secretă sovietică, NKVD, îi arestează pe Lina, pe mama ei și pe frățiorul ei mai mic. Cei trei sunt evacuați din căminul lor și târâți în vagoane de transportat vite, descoperind curând că destinația lor era Siberia. Despărțită de tată, Lina încearcă să strecoare indicii în desenele ei, pe care reușește să le expedieze în secret, din mână în mână, sperând să ajungă în lagărul unde este el încarcerat. În această sfâșietoare și tragică poveste, Lina se luptă cu disperare pentru viața ei și a celor apropiați, cu singura armă de care dispune: iubirea. Dar oare iubirea este de ajuns ca s-o țină în viață?

”Puține cărți sunt minunat scrise; și mai puține sunt cu adevărat importante; acest roman întrunește ambele calități.” - The Washington Post

"O carte sfâşietoare.. scrisă cu graţie şi din inimă." - The Los Angeles Times

"În acelaşi timp, o carte plină de suspans, o poveste despre supravieţuire, un romance şi un foarte documentat historical fiction." - The Wall Street Journal

"Un roman foarte frumos scris şi profund.. Este o carte importantă care merită cei mai inteligenţi cititori posibili." - Booklist

BESTSELLER INTERNAȚIONAL. BESTSELLER NEW YORK TIMES. TRADUS ÎN 24 DE LIMBI. ÎN CURÂND PE MARILE ECRANE

25 de comentarii:

  1. Ador coperta! e atat de simpla si draguta.. Cu siguranta o sa mi-o precomand, imi plac toate cartile aparute la Editura Epica <3

    RăspundețiȘtergere
  2. Stiu, imi place si mie mult coperta! E una dintre cele doua coperti originale. Sunt bucuroasa cand o editura face un sacrificiu sa cumpere drepturile pentru coperta originala. Au un farmec aparte cartile asa. Bine ca nu face Epica cum face Litera si strica toate copertile (vezi Captiv in labirint, Hell Hall si altele).

    RăspundețiȘtergere
  3. Cel mai probabil, o voi cumpara si eu. Desi sunt tulburatoare, cartile de acest fel sunt printre lecturile mele favorite, desi rare, pentru ca mama tine la sanatatea mea sufleteasca si nu imi da voie sa citesc prea multe :o3 Printre tonuri cenusii are o coperta minunata, si imi pare ca se aseamana putin cu Code name: Verity <3

    RăspundețiȘtergere
  4. Si mie imi place coperta, chair daca sunte pe principiul "Nu judeca o carte dupa coperta", coperta acestei carti imi inspira muult mister si vreau neaparat sa citesc si cartea. Parca vad cum o sa ma tina cu " sufletul la gura" acesta poveste.

    RăspundețiȘtergere
  5. o sa mi-o cumpar cu siguranta
    este a doua carte carte imi place de la editura Epica. prima care mi-a atras atentia a fost "Nume de cod: Verity" si n-am regretat ca mi-am luat-o. a fost absolut superba, desi finalul a fost tulburator si as fi preferat un alt final. dar oricum, genul acesta de carte este pe placul meu si sunt sigura ca nici "Printre tonuri cenusii" nu ma va dezamagi

    RăspundețiȘtergere
  6. Editura Epica intotdeauna mai surpins placut cu noile aparitii si sunt sigura ca si aceasta carte imi va fi pe plac.
    Din descriere realizez ca e un volum lacrimogen si e imposibil sa aiba parte de un happy end, dar ca sa aflu daca am sau nu dreptate cu siguranta o voi cumpara....candva.
    Desi nu e genul de carte pe care il citesc in mod obisnuit, fiind mai mult fana a SF-urilor, comediilor romantice si a cartilor politiste, imi asum riscul de a o lectura, chiar daca puternicul mesaj emotional transmis de autoare ma va da peste cap.

    RăspundețiȘtergere
  7. Diana, ai dreptate, editura Epica e o editura care nu are obiceiul de a dezamagi cititorii cu noile aparitii,iar continuarile volumelor apar destul de repede.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ador atat de mult coperta aceasta, este atat de frumoasa si simpla si eleganta in acelasi timp. Iar ideea cartii mi se pare absolut superba, cred ca mi-o voi cumpara si eu curand :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Parerea mea este ca aceasta coperta este speciala. Cred ca am stat si m'am uitat vreo 5 minute la ea inainte sa ma apuc sa comentez. Imi place la nebunie cum este facuta. Mi'ar placea sa citesc aceasta carte. Am impresia ca este plina cu drama si durere. Nu stiu, acest sentiment il am prima data cand ma uit la coperta.

    RăspundețiȘtergere
  10. Editura Epica incepe sa imi castige simpatia. Coperta este geniala. Descrierea imi aduce aminte de o alta carte de la Epica - E usor sa te iubesc care a fost dementiala. Abia astept sa o devorez si pe aceasta. :D

    RăspundețiȘtergere
  11. @Daniel, eu as spune ca-mi aduce aminte de Fara speranta,dar bineinteles ca mi-a placut si E usor sa te iubesc :D

    RăspundețiȘtergere
  12. @Daniel, eu as spune ca-mi aduce aminte de Fara speranta,dar bineinteles ca mi-a placut si E usor sa te iubesc :D

    RăspundețiȘtergere
  13. @Lupu Diana - mie imi aminteste de Nume de cod, Verity, desi nu prea pot spune ca observ asemanari intre ele. Poate doar una, doua.

    RăspundețiȘtergere
  14. @Andd D. si mie tot de "Nume de cod: Verity" imi aminteste
    sunt singurele doua carti de la Editura Epica care seamana cat de cat intre ele, in sensul ca nu gasim povesti de dragoste, ci povesti tulburatoare, triste, care te marcheaza definitiv si te pun pe ganduri

    RăspundețiȘtergere
  15. In momente ca si acestea regret foarte mult ca nu imi economisesc banii... :(

    RăspundețiȘtergere
  16. Mi se pare foarte interesanta descrierea cartii si abia astept sa apara!! Iar coperta, desi e simpla, e mult mai frumoasa decat multe alte coperti de la noi!! :D

    RăspundețiȘtergere
  17. @Andd D, @alexa ioana, eu nu am apucat sa citesc inca Nume de cod, Verity, desi am auzit multe lucruri bune despre ea si de asemeni pare si un pic mai diferita fata de celelalte carti publicate de Epica :D

    RăspundețiȘtergere
  18. Aceasta carte nu aduce deloc a celelalte carti publicate de editura Epica. Majoritatea trateaza dragostea dintre un baiat si o fata, care au inaintea lor o serie de obstacole, greu de depasit, dar care intr-un fel se rezolva sau nu, depinde de tragicul povestii.
    Acest gen de carte aduce mai mult a un roman ce se bazeaza pe o poveste reala, sfasitoare, trauma unei persoane, care a avut de suferit mult din cauza altor persoane si a scopurilor lor malitioase. Genul de poveste, care iti intra sub piele si te face sa constientizezi ca viata ta e frumoasa, lipsita de incidente groaznice, care creeaza o bariera in minte, greu de rupt. Nu prea cred ca poate fi comparata cu orice altceva scos de editura Epica.

    RăspundețiȘtergere
  19. Editura Epica a devenit foarte iubita in scurt timp, parerea mea, deoarece publica carti foarte iubite dincolo, si care sunt foarte asteptate la noi :)

    RăspundețiȘtergere
  20. @Diana DD - tocmai de aceea spun ca imia duce putin aminte de Nume de cod: Verity, pentru ca nici acea carte nu abordeaza un subiect intalnit la celelalte carti publicate pana acum de editura Epica.

    RăspundețiȘtergere
  21. Este o carte extrem de diferita, cu un subiect nou, original, care nu a fost abordat si inainte. Imi place cum suna descrierea, e interesanta coperta, insa... la Epica?
    Nu stiu... daca Epica e potrivita. Din ce am citit pana acum de la aceasta editura, mi-am dat seama ca se bazeaza pe povesti de viata si iubire, dar astea doua imbinate perfect. Totusi, chiar as vrea sa citesc si cartea asta, indiferent ce promite sau nu.

    RăspundețiȘtergere
  22. Pur si simplu ador titlul si comperta,aceasta carte m-a cucertit inca din descriere.Sper sa o pot citit de cum apare!

    RăspundețiȘtergere
  23. Daniela, poate s-au hotarat si cei de la Epica sa mai schimbe putin stilul, oricum, Editura Epica e preferata mea! Are carti foarte frumoase, chiar daca sunt mai siropoase putin-unele-.

    RăspundețiȘtergere
  24. @Daniela Ella - Cred ca este totusi o schimbare destul de buna. La un moment dat editurile trebuie sa se axeze si pe mai multe genuri pentru a avea mai multi cititori. Poate vor crea diferite colectii cum mai au alte dituri.

    RăspundețiȘtergere
  25. Aceasta carte are un subiect deosebit.

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!