duminică, martie 02, 2014

Ediţii de film ale bestseller-elor Leda!

Editura Leda a ales să îşi surprindă cititorii în ultimele zile, anunţând publicarea unor bestseller-uri în format tie-in, adică cu copertă de film. Mi se par foarte frumoase toate, arată bine! Probabil nu mai e o noutate asta, dar am ales să aştept să apară toate ca să le strâng într-o postare J

Într-un Chicago distopic, oraşul în care trăieşte Beatrice Prior, societatea este împărţită în cinci facţiuni, fiecare dintre ele cultivând o anumită virtute: Candoarea (cei sinceri), Abnegaţia (cei altruişti), Neînfricarea (cei curajoşi), Prietenia (cei paşnici) şi Erudiţia (cei inteligenţi). Beatrice trebuie să hotărască dacă rămâne alături de părinţii ei sau alege facţiunea care consideră că i se potriveşte cel mai bine. În cele din urmă, alegerea pe care o face va surprinde pe toată lumea, inclusiv pe ea însăşi.
În timpul iniţierii care urmează, marcată de o puternică rivalitate, Beatrice îşi ia un alt nume, Tris, şi se străduieşte să afle cine sunt cu adevărat prietenii ei şi, de asemenea, dacă o poveste de dragoste cu un băiat uneori fascinant, alteori enervant, îşi poate găsi locul în viaţa pe care ea şi-a ales-o. Dar Tris are un secret pe care l-a ascuns de toată lumea deoarece fusese prevenită că i-ar putea aduce moartea. Şi, pe măsură ce descoperă un conflict care ia treptat amploare, ameninţând să destrame societatea aparent perfectă în care trăieşte, află că secretul ei ar putea-o ajuta să-i salveze pe cei dragi… sau ar putea-o distruge.
Un pasionant thriller distopic, din care nu lipsesc decizii majore, trădări sfâşietoare, consecinţe uimitoare şi o neaşteptată poveste de dragoste.
„Palpitant!” – US Weekly
Următoarea lovitură pe piaţa literară.” – Rolling Stone

PRIETENIA E NEMURITOARE
Academia Sf. Vladimir nu este o şcoală ca oricare alta, ci un loc secret, ascuns în străfundurile pădurilor din Montana, în care moroii (vampiri vii şi muritori) sunt educaţi în tainele magiei, iar tinerii dhampiri (jumătate oameni, jumătate vampiri) sunt antrenaţi să-i apere pe aceştia de atacurile sângeroase ale strigoilor (morţi vii), cei mai înspăimântători şi mai periculoşi vampiri.
Rose Hathaway, o fată dhampir, se pregăteşte să devină gardă de corp pentru prietena ei cea mai bună, prinţesa moroi Lissa Dragomir. Antrenamentul pentru lupta cu strigoii este unul dur şi epuizant, iar, pe lângă intrigile şi comploturile din Academie, situaţia ei se complică din cauza unei idile tăinuite şi interzise.
Având o legătură psihică ieşită din comun, cum nu s-a mai întâlnit de secole, cele două eroine încearcă să facă faţă ameninţărilor…
„Unică şi fascinantă… Cititorii vor savura această serie multă vreme de acum încolo.” – VOYA
„Un roman captivant…” – Booklist

“Oraşul Oaselor”(Oraşul Oaselor #1) de Cassandra Clare
Filmul Oraşul Oaselor – produs de Sony Pictures Entertainment şi avându-i în distribuţie pe Lily Collins (Oglindă, oglinjoară, Romeo şi Julieta) şi Jamie Campbell Bower (Amurg, Harry Potter) –  a fost difuzat în România începând din toamna lui 2013.
În timp ce se îndreaptă spre Clubul Pandemonium din New York, Clary Fray nu bănuieşte că va fi martoră la o crimă. Şi mai ales la o crimă comisă de trei adolescenţi care au pe braţe tatuaje bizare şi mânuiesc arme neobişnuite. Aceasta este prima dată când Clary întâlneşte vânătorii de umbre, războinici porniţi să ucidă demonii de pe pământ şi să menţină controlul asupra vampirilor şi vârcolacilor. Cu această ocazie, îl cunoaşte şi pe Jace, un tip superb, cu plete aurii. Clary este atrasă în lumea lui după ce mama ei dispare în chip misterios şi ea însăşi este atacată de un demon. Dar de ce-ar fi demonii interesaţi de o mundană oarecare, cum este ea? Şi cum de s-a trezit Clary dintr-odată că are darul Vederii? Vânătorii de umbre sunt gata să afle...
„Stranie, întunecată şi sexy. Una dintre cărţile mele preferate.”– Holly Black
 „O aventură fabuloasă, plină de surprize şi răsturnări de situaţie fantastice… amintind de seria Harry Potter – şi asta este un superlativ!” – teensreadtoo.com

Ce părere aveţi de aceste ediţii? Vi le-aţi cumpăra? Eu, deşi sunt fană a seriilor Divergent şi Academia Vampirilor, şi oricât de frumoase ar fi, nu aş vedea rostul să am aceeaşi carte de două ori. Dar pentru cei care văd filmele înainte de a citi cartea cred că por fi foarte atractive. 

19 comentarii:

  1. eu as prefera sa publice niste continuari, decat editii de film.
    mi se pare cam inutila treaba asta. cei care le au deja, logic ca nu si le vor mai cumpara doar pentru o coperta diferita, iar cei care sa zicem ca nu au seria respectiva, dar si-o achizitioneaza acum, ei bine, ar arata urat sa aiba primul volum cu o coperta si restul cu un alt gen de coperte

    RăspundețiȘtergere
  2. Am deja Divergent si Academia vampirilor, dar tot cred ca imi voi cumpara editia tie-in de la Divergent.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sincer, da, mi le-as cumpara pentru ca imi plac foarte mult cum arata!! :D
    Am decat Academia vampirilor dintre ele, dar mi-as lua-o si pe aceasta. <3

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu le-as cumpara. Imi plac la nebunie copertele si in plus Divergent si Orasul Oaselor n-am avut inca ocazia sa le citesc. Cu siguranta sunt pe lista mea de ''must have''

    RăspundețiȘtergere
  6. Alexa Iona, ai mare dreptate! Adica, da, ecranizarile de la Orasul Oaselor si Academia Vampirilor s-au ridicat oarecum la nivelul cartii si au fost destul de frumoase (sunt sigura ca si Divergent va fi superb), dar ce conteaza coperta unei carti? Eu, mai mult m-as fii bucurat daca ar fi aparut si Alleginat la noi in tara, mai mult decat ma bucur ca a aparut Divergent cu coperta tie-in. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Trailer-ul de la Divergent este extraordinar, insa mi-am propus mai intai sa citesc cartile si abia apoi sa vad filmul. Seria este deja in my wish list pe amazon. Abia astept sa plasez comanda si sa devorez cartile. Din AV am citit doar primele doua volume si nu am fost foarte incantat de ele, iar de cealalta serie am mai auzit, am mai citit cateva recenzii pe diverse bloguri, insa momentan nu ma tenteaza.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Daniel, Trailer-ul de la Divergent m-a determinat sa citesc cartea. Cand l-am vazut prima data singurul lucru la care m-am gandit a fost ca trebuie neaparat sa-mi cumpar cartile si asa am si facut si nu regret deloc! :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Si eu as vrea continuarile cartilor, insa recunosc ca imi face placere faptul ca au decis sa publice si la noi editiile tie-in. Sunt foarte frumoase si ne aduc putin mai aproape de pers din film. Cum o sa am ocazia o sa mi le achizitionez.

    RăspundețiȘtergere
  10. Daniel, te asigur ca-ti va placea la nebunie Divergent. Cartile merita toti banii. Instrumente mortale e destul de draguta, dar AV nu ma atrage nici pe mine.

    RăspundețiȘtergere
  11. Le-as fi cumparat fiindca dau bine in biblioteca, dar am apronfundat mai mult situatia si am realizat ca nu are rost din moment ce am volumele si ar fi risipa de bani, cand ma asteapta o gramada de cartaluii deosebite inca neatinse de placerea mea de a citi.
    Noua coperta a primului volum Divergent e foarte reusita, dar Academia Vampirilor pare un fel de Mean Girls cu colti. Ce-i cu rozul ala? Parca odata cu aparitia filmului si vizionarea lui de catre cei care inca nu au citit cartile, AV a devenit altceva decat este de fapt. Seria aceasta e intunecata si misterioasa, putin cam scary pe alocuri, nu fete rele cu o coloana sonora ce aduce a film cu adolescenti, care se cearta cu parintii pe motiv ca nu au voie la petreceri.

    RăspundețiȘtergere
  12. @Diana si eu sunt foarte dezamagita de filmul de la AV, au schimonosit cartea. Daca nu as fi citit deja cartile, dupa vizionarea filmului nu stiu daca-mi mai venea sa pun mana pe ele. Plus ca si personajele mi le imaginam cu totul altfel :-j

    RăspundețiȘtergere
  13. Filmul a fost o dezamagire pentru mine. A parut mai mult o comedie, relatiile dintre personaje au fost mai rapide ca Speedy Gonzales, s-au derulat de parca era ceva de genul: s-au vazut, s-au placut, gata formeaza un cuplu si nu mi s-a parut deloc ca aduce a AV. Dezamagirea cea mai mare este ca, datorita faptului ca acesta productie nu a avut un succes rasunator, partea a doua nu va mai veni si nu o sa am ocazia sa il vad pe Adrian Ivashkov. Insa, daca ma gandesc mai bine, situatia e buna asa cum e, deoarece poate mi-ar fi distrus pe viata imaginea pe care mi-o formasem eu despre acest personaj si chiar nu vreau sa-l vad stalcit, asa cum s-a intamplat cu ceilalti.

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu tot pentru Adrian mi-as fi dorit o continuare, eram curioasa pe cine vor alege, dar cred ca vor esua si la asta.
    Filmul ar fi fost ok daca ar fi ales personajele potrivite. Lucy Fry nu mi s-a parut deloc potrivita in rolul Lissei, parea prea agresiva si prea dominanta, sa spun asa. Zoey a jucat ok, doar ca nu mi-o imagina asa pe Rose, dar cel mai rau imi pare ca l-au ales pe Danila in rolul lui Dimitri, in opinia mea Danila cu parul lung arata super naspa. As putea spune ca sunt multumita de Dominic in rolul lui Christian, in mod surprinzator mi-l imaginam aproximativ asa.
    E ca si cum producatorii s-au gandit sa faca un film pe fuga, au ales cativa actori la nimeriala si au inceput sa modifice scenele dintr-o carte aleasa la intamplare. Dar macar filmul a fost mai ok decat arata trailerul ca va fi.

    RăspundețiȘtergere
  15. nici eu nu aveam o parere prea buna despre filmul AV, ma uitam la trailer si mi se parea ingrozitor. totusi, m-am dus la cinema si am constatat ca, pana la urma, nu a fost chiar asa un mare esec. actorii sunt chiar foarte buni, iar Danila si Zoey chiar se potrivesc
    eu sper sa se filmeze si Frostbite, sunt sigura ca pe parcurs seria de filme va fi din ce in ce mai buna, asa cum s-a intamplat si cu Twilight si The hunger games

    RăspundețiȘtergere
  16. @alexa ioana, Danila si Zoey se potrivesc, dar nu cred ca se potriveau in AV. Daca e sa iei filmul separat de carte atunci e ok, dar facand un fel de comparatie filmul a fost cam comic, pe cand cartea a tratat unele lucruri cu seriozitate.

    RăspundețiȘtergere
  17. Castul mi s-a parut bine ales, nu am ce comenta in aceasta privinta. Nici actingul nu a fost sub orice critica, chiar au reusit sa intre in piele personajelor, problema este insa scenariul si atmosfera creata. Unele lucruri pur si simplu ar fi trebuit dezolvoltate mai mult si nu luate la repezeala.

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!